Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω ειμαι απαραδεκτος, αγορασα τυρβο-χ, τα οποια δεν ειναι ολα καλα ως προιοντα, αλλα μου φανηκε καλο!?

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Turbo-X-Wi-less-N300-Access-Point.htm

Τελος, παντων εχω ψαξει στο ιντερνετ και σε διαφορα φορουμ, εδω και 2 μερες σπαω το κεφαλι μου να δω πως θα το εγκαταστησω αλλα τιποτα! Το εγχειριδιο αδιαφορο!

Θελω να το χρησιμοποιησω ως repeater, ωστε να ενισχυσω το σημα απο τον πανω οροφο (που βρισκεται το ρουτερ, ΖΤΕ-ΟΤΕ) στον απο κατω

Ξερει καποιος να μου δωσει σαφεις οδηγιες για να το κανω να δουλεψει? Για να μην κλαψω τα λεφτα μου?

Ευχαριστω!

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν και για πεταμα ειναι εν τουτοις θα σου πω θεωρητικα πως θα παιξει.

αν το adsl router σου ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε το tuvlox θα το βαλεις πχ 192.168.1.253 και θα του κλεισες τον dhcp>θα το ρυθμισεις σαν Universal repeater ή οτι Repeater εχει(δεν ξερω τι επιλογεες δινει).θα πρεπει μετα να ψαξεις μεσα απο το tuvlox να βρεις το ασυρματο δικτυο που δινει το ρουτερ σου και να βαλεις τον κωδικο του.και θεωρητικα θα πρεπει να εισαι οκ.αν εχει πετυχει θα πρεπει να μπορεις να τα κανεις Ping και τα 2 ασχετα σε ποιο θα συνδεθεις.επισης και τα 2 θα εχουν το ιδιο καναλι υποχρεωτικα αφου παζεις σε Repeater mode.οποτοε στο adsl router βαλε καρφωτα καναλι απο 1 εως 11.οχι auto Οχι 12 οχι 13.και sto repeater αν σου ζητησει καναλι βαζεις το ιδιο.αν και συνηθως σε λειτουργεια Repeater δεν ζηταει καναλι αλλα το παιρνει αυτοματα.

Δημοσ.

Ευχαριστω, πολυ. Πανω-κατω καταλαβα τι πρεπει να κανω, θα προσπαθησω και θα σου πω πως παει!

Δημοσ.

οτι απορια ειναι ή αν κατι ειναι διαφορετικο πες μας να το δουμε .μπορει πχ να μην το αναφερει σαν universal repeater αλλα σαν repeater σκετο.ελπιζω να παιζει σαν repeater παντως και να παιζει χωρις wds.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά γεια σας εχω και εγω το ιδιο προβλημα δεν μπορω να το ρυθμησω. Εχω εχω χασει το βιβλίο με της οδηγίες χρήσης μπορει να με βοηθήσει καποιος;

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα,έκανα και εγώ το λάθος να αγοράσω το συγκεκριμένο AP και θέλω να το χρησιμοποιήσω με την λειτουργία του WDS ώστε να δώσω Internet στο Xbox 360  μέσω Ethernet,παρ'ολα αυτά παρ'ολες μου τις προσπάθειες να το ρυθμίσω μέσω του υπολογιστή αν και βλέπει το ασύρματο δίκτυο και συνδέεται σε αυτό δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ...κάποια συμβουλή για το πως θα πρέπει να ρυθμίσω Ip Dns κτλπ;

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας εχω και εγω το ιδιο προβλημα δεν μπορω να το ρυθμησω. Εχω εχω χασει το βιβλίο με της οδηγίες χρήσης μπορει να με βοηθήσει καποιος;

γιατι πατε και παιρνετε τετοια πραγματα.β.το manual ολο και καπου θα πρεπει να υπαρχει.απο την αλλη δεν το ξερω το μενου του συγκεκριμενου αλλα συνηθως ολα τα access point Παιζουν με τον ιδιο τροπο.καλωδιο ethernet Μεχρι το ρουτερ.του δινεις μια ip στο δικτυο που ειναι και το adsl router(πχ αν το adsl router ειναι 192.168.1.254 βαλε το access point 192.168.1.253).μετα φτιαχνεις το wireless.αν ζηταει gateway δινεις την ip του adsl router.αν εχεις dhcp τοτε τον κλεινεις.

αν θελει dns ειτε βαζεις του παροχου ειτε βαζεις την ip του adsl router

Καλησπέρα και απο εμένα,έκανα και εγώ το λάθος να αγοράσω το συγκεκριμένο AP και θέλω να το χρησιμοποιήσω με την λειτουργία του WDS ώστε να δώσω Internet στο Xbox 360  μέσω Ethernet,παρ'ολα αυτά παρ'ολες μου τις προσπάθειες να το ρυθμίσω μέσω του υπολογιστή αν και βλέπει το ασύρματο δίκτυο και συνδέεται σε αυτό δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ...κάποια συμβουλή για το πως θα πρέπει να ρυθμίσω Ip Dns κτλπ;

αδικα προσπαθεις κατα 99 τις 100.αυτο που θες να κανεις δεν γινεται με αυτο.αλλο το wps αλλα το wds αλλο το wireless client

καταρχην αυτο ειναι access point καιι οχι wireless bridge ή client που θες εσυ.(και το κοβω χλωμο να δινει κατι παραπανω περα απο ap mode και wds.(αν εχει καποιο αλλο mode πες μου τι εχει για να δουμε τι μπορει να κανει)

β.το wds ειναι για να παιξει σαν repeater δηλαδη να παιρνει ασυρματα και να δινει ασυρματα(καποιες φορες και με καλωδιο μπορει να δωσει που θα σε βολευε) ΑΛΛΑ πρεπει και η αλλη συσκευη να εχει wds.τo xbox αντε να εχει wps οχι wds.οποτε δεν γινεται.

στo wds η μια συσκευη βρισκει την αλλη και συνδεεονται μεταξυ τους σαν repeater.ειναι μια χαλια μεθοδος για repeating διοτι σε thomson που την ειχα δοκιμασει επαιζε σπανια και με παρα πολλες προυποθεσεις (ιδια ρουτερ,ιδια firmware,wep key) και παει λεγοντας.εσυ επειδη εχεις ενα τετοιο δεν μπορεις να κανεις αυτο που θες.εσυ θα ηθελες κανα tp link 701nd Που εχει την δυνατοτητα να παιξει σαν client/wireless bridge εκτος αν παιξεις με ethernet ή αν δεν γινεται να περασεις ethernet να παιξεις με powerlines.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα.

Καταρχας να πω και εγω 2 πραγματακια για το turbo-x ap300.

ειναι access point- universal repeater- wds bridge.

Μια χαρουλα μου φαινεται μεχρι τωρα.

Ρυθμιζεται ευκολα.

Ρυθμιστε την IP του υπολογιστη σας(adapter settings TCP/IPv4) να ειναι 192.168.0.2 εως 250

default gateway 192.168.0.254 το ιδιο 192.168.0.254 και primary dns server.

συνδεεστε ασυρματα στο TURBO-X(κατι ακομη)  δικτυο αρχικα δεν εχει κωδικο ειναι ανοιχτο.

Ανοιγεται Browser και πληκτρολογειτε 192.168.0.254 και enter.

Βαζετε αρχικα  για pass:admin μετα advanced settings και επιλεγετε τι θελετε να ειναι.

στο repeater mode εχει open scan για να επιλεξετε δικτυο.κλπ

μην ξεχασετε μετα την ρυθμιση να ξαναβαλετε στο αυτοματο την IP του υπολογιστη η οτι αλλο εχετε.

Δημοσ.

επισης σε οποιοδηποτε και απο τα 3 Mode μπει θα πρεπει να εχει Ip το tuvlo-x στο ιδιο δικτυο με το adsl router.

αν το adsl router ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε το tuvlo θα πρεπει να μπει 192.168.1.χ

αν το adsl router ειναι πχ 192.168.0.1 τοτε το tuvlo θα πρεπει να μπει 192.168.0.x .

να ειναι στο ιδιο δικτυο αλλα να μην εχουν την ιδια Ip.επισης dhcp κλειστος  εκτος αν καποιος τον θελει ανοιχτο για συγκεκριμενη περιπτωση.

Δημοσ.

απλα με λιγα λεφτα παραπανω αγοραζεις tp link που  μεταξυ αυτων των δυο τα θεωρω μερα με την νυχτα.καποια στιγμη ειχα παει για να αλλαξω ενα Turbo x repeater δεν θυμαμαι μοντελο με ενα tp link 801nd.ουτε απo carbon να ηταν φτιαγμενο το turbo x.Πιο ελαφρυ και απο κινητο.ειναι απο το πολυ Hardware που εχει μεσα:P και την υψηλη ποιοτητα πλαστικου που βαζουν.μπορει να ηταν και το ap300 γιατι ιδιο στυλ ηταν.διαφορα τιμης των 2.λιγοτερο απο 10 ευρω.αν παρεις και το tp link 701Nd ακομα μικροτερη διαφορα.Και η tp link εχει και καλο after sales.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημερα

Νια χαρα ειναι το AP300  για τα λεφτα του.

πρεπει να ξερεις και λιγα πραγματα να το συνδεσεις.

Ειναι το TENDA A30   

Δες manual εδω. 

http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=406

Αφου γνωριζεις κατι παραπανω και το εχεις εγκαταστησει, μπορεις να μας πει τα βηματα που εκανες?

Αναλυτικα και απλα (τουλαχιστον για μενα που δεν ξερω και πολλα!)

Ευχαριστω, παντως!

Δημοσ.

Αφου γνωριζεις κατι παραπανω και το εχεις εγκαταστησει, μπορεις να μας πει τα βηματα που εκανες?

Αναλυτικα και απλα (τουλαχιστον για μενα που δεν ξερω και πολλα!)

Ευχαριστω, παντως!

για repeater το θες ή για access point/?πιο πανω εχουν γραψει καποιες οδηγιες.

τωρα ειτε για Repeater ειτε για access point θα πρεπει να του βαλεις

α.μια Ip που να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router.πχ αν το adsl router ειναι 192.168.1.254 να του δωσεις 192.168.1.253.

αν ειναι το adsl router 192.168.0.1 τοτε του δινεις 192.168.0.254 κτλ.

β.του κλεινεις τον dhcp γιατι δεν χρειαζεται.σε σπανιες περιπτωσεις τον αφηνουμε ανοιχτο αν τρωει κολλημα καμια συσκευη και δεν παιρνει ip και εκει συνηθως του βαζεις αλλο Ip range απο του adsl router.

τωρα αυτο το πραγμα δεν ξερω αν εχει κανα firmware update απο τo site της Tenda που εγραψε ο φιλος πιο πανω ετσι για να το κανεις προληπτικα.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για repeater το θες ή για access point/?πιο πανω εχουν γραψει καποιες οδηγιες.

τωρα ειτε για Repeater ειτε για access point θα πρεπει να του βαλεις

α.μια Ip που να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router.πχ αν το adsl router ειναι 192.168.1.254 να του δωσεις 192.168.1.253.

αν ειναι το adsl router 192.168.0.1 τοτε του δινεις 192.168.0.254 κτλ.

β.του κλεινεις τον dhcp γιατι δεν χρειαζεται.σε σπανιες περιπτωσεις τον αφηνουμε ανοιχτο αν τρωει κολλημα καμια συσκευη και δεν παιρνει ip και εκει συνηθως του βαζεις αλλο Ip range απο του adsl router.

τωρα αυτο το πραγμα δεν ξερω αν εχει κανα firmware update απο τo site της Tenda που εγραψε ο φιλος πιο πανω ετσι για να το κανεις προληπτικα.

Καλημερα

Εχει και firmware upgrade (V5.07.15_EN ειναι το τελευταιο) και το εκανα σημερα στο δικο μου ολα ειναι ΟΚ.

το μονο που αλλαζει ειναι οτι απο TURBO-X εχει τωρα λογοτυπο TENDA.

http://www.tenda.cn/...x?productid=406

post-64708-0-84115600-1415008198_thumb.png

Δημοσ.

Παιδια εγω, το παρατησα, δεν ξερω τι κανω λαθος και αν κανω λαθος..

Πηγα και πηρα ενα TP-Link της πριζας και παιζω/σερφαρω στον κατω οροφο, με καλη αποδοση!

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟUVLO-X, τουλαχιστον οχι σε ολα (καποια μου εχουν βγει καλα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...