chrimara3 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Λίαν συντόμως επρόκειτο να παραλάβω τον νέο μου φορητό υπολογιστή και θα ήθελα ορισμένες συμβουλές γύρω από την ενδεικτική χρήση του ώστε να έχει διάρκεια στον χρόνο από άποψη αντοχής και επιδόσεων.(μπαταρία,ταχύτητες κλπ) Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Euclides Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μην αγχώνεσαι. Η τεχνολογία θα το ξεπεράσει πριν χαλάσει. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να το χρησιμοποιείς έτσι ώστε να αερίζεται σωστά για να μην υπερθερμαίνεται. Και αν ζεις σε επιβαρυμένο με σκόνες περιβάλλον, καλό είναι να το ανοίγεις τακτικά (κάθε 6-12 μήνες) για καθαρισμό. Το πότε, θα το καταλάβεις όταν το ανεμιστηράκι του θα δουλεύει συνέχεια. Αλλά καλό είναι να μην φθάσεις σε αυτό το σημείο. Αναφορικα με τις επιδόσεις: 1. Ξεφορτώσου όλα τα σκουπίδια που σίγουρα θα έχει φορτώσει ο κατασκευαστής (ειδικά αν είναι ΗΡ). 2. Να φορτώσεις ένα ελαφρύ Antivirus (της Microsoft π.χ.) και να είσαι προσεκτικός σε ποιές ιστοσελίδες μπαίνεις και σε τι συναινείς. 3. Να μην φορτώσεις τίποτα περισσότερο από αυτά που χρειάζεσαι και επ' ουδενί λόγο toolbars, PC Boosters, automatic drivers updaters και λοιπά σκουπίδια. 4. Να κάνεις τακτικά scan για Viruses και Adwares. 5. Να καταργήσεις τα Services που δεν χρειάζεσαι, και να ελέγχεις τι φορτώνεται αυτόματα με το ξεκίνημα του υπολογιστή. 6. Να καθαρίζεις τακτικά τον δίσκο σου και να κάνεις degfragmentation (το τελευταίο μόνο αν είναι HDD). 7. Να καθαρίζεις τακτικά την registry. 8. Όταν τελειώσεις με την εγκατάσταση, να ελέγξεις το Event Log και να λύσεις ότι προβλήματα δημιουργούν critical errors. Και αν επιθυμείς την τελειότητα, να λύσεις ότι προβλήματα δημιουργούν errors γενικά. Αυτά μου ήρθαν τώρα στο μυαλό. Αν θυμηθώ κι' άλλα, θα επανέλθω. 2
Xristaras12 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 επισης οσο και να προσεξεις την μπαταρια θα χρειαστεις αλλη. Μην το πολυκουραζεις το θεμα,να σε υπηρετει εχεις το λαπτοπ,οχι το αναποδο. Απο και και περα,παιζει ρολο τι φορητο πηρες(χαρακτηριστικα)και τι εχεις σκοπο να κανεις με αυτο. 1
chrimara3 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Το λάπτοπ που πήρα είναι αυτό: http://www.computeru...-i750m245fd.asp + SSD 120GB Seagate και 8GB RAM Corsair Vengeance @1600Mhz dual channel kit.Ευκλείδη,ήσουν κατατοπιστικότατος! Σε ευχαριστώ πολύ.Χρήστο,σοφή η κουβέντα που είπες αλλά επειδή πρώτη φορά σκάω τόσα λεφτά για ένα πράγμα θέλω να το προσέχω λίγο παραπάνω ώστε να βγάλει τα λεφτά του.Σκοπεύω να παίζω παιχνίδια και να χρησιμοποιώ Matlab κ Autocad που κ που αλλά κυρίως ταινίες-σειρές και ίντερνετ.
Euclides Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Σκοπεύω να παίζω παιχνίδια και να χρησιμοποιώ Matlab .... Το Laptop που αγόρασες δεν είναι gaming laptop. Αν σκέφτεσαι να παίζεις παιχνίδια, καλό είναι να ενισχύσεις την ψύξη με μια βάση. Αν τρέχεις Matlab, πολύ πιό γρήγορη είναι η Octave σε Linux. Ίσως θα σε συνέφερε να εγκαταστήσεις και μια έκδοση Linux (εγώ έχω προτίμηση στην Mint) και να εγκαταστήσεις την Octave. http://www.gnu.org/software/octave/
kostass__ Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 ωραίο μήνυμα ευκλιδης! απο antivirus μπορεις να δεις το αναλογο νημα και εγω θα σου προτεινα το panda cloud antivirus και οχι της microsoft μαζι με malware bytes. και απο πλευράς μπαταριας τσεκαρε μήπως εχει η msi κανα προγραμμα εξοικονομησης ενεργειας οπως η dell η η lenovo (και εδω υπαρχει αναλογο θέμα λιγο πιο κατω στα laptop) και σου κρατάει την μπαταρια με τον φορτιστη στο 50% ξερω γω και ετσι επιμηκυνεις την διαρκεια της λιγο. καλες παραλαβες και καλοχρησιμοποιητος chrimara! 1
chrimara3 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Το Laptop που αγόρασες δεν είναι gaming laptop. Αν σκέφτεσαι να παίζεις παιχνίδια, καλό είναι να ενισχύσεις την ψύξη με μια βάση. Δεν είπα πως είναι gaming laptop. Soft core gaming είναι αν πρέπει να χαρακτηριστεί κάπως.Παρήγγειλα την N1 Deepcool για ψύξη.Ε,τα βαριά προγράμματα(Matlab) θα τα τρέχω μια στο τόσο άρα δεν με πολυαπασχολεί. Δεν έχω χρόνο τώρα να ασχοληθώ με Linux καθώς δεν έχω ξαναασχοληθεί,αλλά θα με ενδιέφερε μελλοντικά. @Κώστα,σε ευχαριστώ πολύ.Με βοήθησες καθ'όλη την διάρκεια του ψαξίματος!Θα το τσεκάρω πολύ σύντομα το εργαλείο και ελπίζω να έχω να πω μόνο καλά πράγματα! 1
amika Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά , μόλις παρέλαβα και εγώ το καινούριο μου λάπτοπ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την διαχείρηση της μπαταρίας. Τις πρώτες 3 μέρες το είχα μια στο φορτιστή μια στη μπαταρία αλλά τελικά αποφάσισα να βγάλω τελείως την μπαταρία λόγω του ότι φοβήθηκα μήπως την χαλασω ( έχω ανοιχτό το λάπτοπ πάρα πολλές ώρες ) και να χρησιμοποιώ την μπαταρία μόνο όταν είναι να το πάρω κάπου μαζί μου. Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία αν δεν χρησιμοποιηθεί πχ 1-2 μήνες ?
SPANK Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά , μόλις παρέλαβα και εγώ το καινούριο μου λάπτοπ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την διαχείρηση της μπαταρίας. Τις πρώτες 3 μέρες το είχα μια στο φορτιστή μια στη μπαταρία αλλά τελικά αποφάσισα να βγάλω τελείως την μπαταρία λόγω του ότι φοβήθηκα μήπως την χαλασω ( έχω ανοιχτό το λάπτοπ πάρα πολλές ώρες ) και να χρησιμοποιώ την μπαταρία μόνο όταν είναι να το πάρω κάπου μαζί μου. Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία αν δεν χρησιμοποιηθεί πχ 1-2 μήνες ? θα ακούσεις πολλές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα και ετσι ειναι αφου δεν υπάρχει κατι standar , εγω προσωπικά τοσο στο netbook οσο και στο laptop δεν βγάζω ποτε την μπαταρία και μετα απο τοσα χρόνια ακομα κράτανε καλα για τα χρόνια τους οποτε μην σε απασχολεί πολυ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα