Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αψογα το είπε με λίγα λόγια και απόλυτη αλήθεια

Ναι, αλλά δεν 'ξηγήθηκε όμορφα! Πηγή δεν έπρεπε να βάλει;

Δημοσ.

για εμενα δεν υπαρχει καλυτερη αισθηση απο το να σνιφαρω φρεσκο ματσακι μετρητων, better than sex!

Σιγά εσύ...

Δημοσ.

Τις τράπεζες τις συμφέρει η χρήση πλαστικού χρήματος διότι:

Έχουν γενικά λιγότερο κόσμο στα ταμεία, άρα γίνεται εξοικονόμηση προσωπικού.

Αν διαχωρίσουμε τις πιστωτικές από τις χρεωστικές κάρτες, διότι  τις δεύτερες αφορά κυρίως το θέμα, πληρώνοντας πχ. στο σούπερ μάρκετ ή στο κάθε μαγαζί με κάρτα, τα χρήματα πιστώνονται στον λογ/μό όψεως του επιχ/τία και πέρνουν valeur 1 μέρα, δηλ. για μια μέρα τα εκμεταλλεύεται η τράπεζα άτοκα.

Επίσης όταν η μισθοδοσία σου μπαίνει σε τραπεζικό λογαριασμό, το πιθανότερο κάποιος που χρησιμοποιεί κάρτα αναλήψεων είναι ότι θα πάρει όσα του χρειάζονται για μερικές μέρες, αφού τα ΑΤΜ υπάρχουν παντού ενώ αν πήγαινε στη Τράπεζα θα τα έπερνε όλα στο σπίτι για να μην περιμένει στις ουρές. Έτσι και οι Τράπεζες επωφελούνται διότι μένουν υπόλοιπα στους τρεχούμενους λογαριασμούς και στους λογ. Ταμιευτηρίου με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Άρα είναι θέμα ευκολίας και όχι βρωμιάς των χαρτονομισμάτων. Λεφτά να είναι και ας είναι και χάρτινα.

Δημοσ.

Για αυτό το λόγο και εγώ τα ξεπλένω...

Τράπεζες,πλαστικό χρήμα,τσιπάκι κάποιος να αναφέρει τους εβραιομασώνους ρε παιδιά...

Δημοσ.

Έρευνα της Mastercard καταλήγει ότι οι προσωπικές κάρτες είναι καθαρότερες απ'τα κοινόχρηστα χαρτονομίσματα - βουτιά απ'τα σύννεφα...
Επίσης, ακόμα δεν άρχισαν να διαφημίζονται οι κάρτες "ανέπαφων" συναλλαγών ως κάτι καινοτομικό/συγκλονιστικό, και ήδη 46% των Ελληνων την θεωρούν ως την καλύτερη εναλλακτική - μας έχουν για μεγάλα γίδια τελικά...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι να χρησιμοποιεί ή οχι κάποιος πιστωτική απο την καθαριότητα των μετρητών. Αυτό είναι το εντελώς τελευταίο που μας ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Συμφωνώ με την έρευνα. Το ότι είναι βρώμικα τα χρηματα δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς. Το θέμα είναι πως θα τα (ξε)πλύνουμε.

Πολύ θα ήθελα να δω και προτάσεις από την MC για το πως μπορούμε να "ξεπλένουμε" τα "βρώμικα" χρήματα. Στην Ελλάδα, και όχι μόνο, νομίζω θα το εκτιμήσουν πολλοί. Στον φίλτατο κι Στουρνάρα δεν θα αρέσει αυτο βέβαια :P

Απορώ πάντως όταν απαντούσαν στο ερωτηματολόγιο αν όλοι είχαν καταλάβει την σωστή έννοια του βρώμικου χρήματος όπως τουλάχιστον την εννοούσε η MC

• Like 1
Δημοσ.

Χρειαζόταν ειδική έρευνα για να σκεφτεί ο κόσμος ότι το 20ευρω που κρατάει στα χέρια του έχει περάσει απο : Ψησταριά, καφενείο, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικο και κολόμπαρο; Με τις υγείες τους.

Μόλις ανακαλύφθηκε ότι κ

Δημοσ.

Ελα παρε παρε παρε

Και καρτες έχω λαιμαί, και 3-5% επιστροφή δίνω, και άτοκες δόσεις.

Παρε παρε παρε

Δημοσ.

Τι καλοί, δημιουργούν προβλήματα και έχουν έτοιμες λύσεις, τους παραδέχομαι. Και αν κανείς πει κάτι το ανατρεπτικό ή θα τον πουν συνομωσιολόγο ή δε ξέρω εγώ τι άλλο.

Η χώρα του απόλυτου εγωισμού και μηδενισμού, γίναμε όλοι μικροί θεοί, (μη ξεράσω ρε μάγκες).

Αλλά τι να πει κανείς για έναν λαό που του παίρνουν τα σπίτια, βάση σχεδίου και κοιμάται όρθιος;

Ακόμα και το ποταμάκι (το νεο κόμμα) είναι υπέρ της ηλεκτρονικής ταυτότητας, όλα τυχαία ε; 

Η λύση που προωθούν είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το χρήμα σε κάρτες. Η ψηφιοποίηση του ανθρώπου σαν αριθμός και όχι σαν ανθρώπινη ύπαρξη με ατομική και πραγματική ελευθερία. Τέλος πάντων, είναι τόσα πολλά που θα μου πάρει ώρες για να το αναλύσω. 

Κλείνοντας παραθέτω αυτό: Ο Οδυσσέας Ελύτης, περί Ευρώπης:  "« Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να “ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του."

~ Οδυσσέας Ελύτης

• Like 2
Δημοσ.

Yπαρχει και αλλη λυση...

green-washing-greenwash-money-laundering

Αυτό λέγετε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος". Είναι παράνομο xD

---

Εγώ θέλω να μάθω, ποιος πιστεύεις ότι τα λεφτά είναι καθαρά. Η πραγματική ερώτηση είναι wtf is going on with the other 31%! Ας πούμε, θα έπιανες ρέστα από φαΐ και μετά θα έτρωγες χωρίς να πλένεις τα χέρια;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...