Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι ο IMC των Skylake και μετά, αν ειναι η κατάσταση να παραμείνει στα ίδια με DDR3 που δεν έχει νόημα πάνω από 1600mhz, είναι δώρον άδωρον...

Δημοσ.

Λολ, ποια gaming ports απο κονσολες 8ετιας λες? Tα watch dogs, BF4 και crysis 3 που στα recommended settings ζητανε 8 gb ειναι ports 8ετιας??

Remind me to quote in 2018.

Οι μόνοι λόγοι που δεν έχουν ξεχειλώσει οι απαιτήσεις σε RAM ακόμα είναι:

-Το 4K gaming δεν έχει επέλαση ακόμη. Όταν όλοι θα παίζουν 4Κ gaming, τα textures θα είναι 4πλάσια από τα σημερινά.

-Τα bandwidth caps των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Άνετα φτιάχνεις παιχνίδι που να είναι 150GB σε μέγεθος με 15GB το level αλλά δεν θα μπορεί να το κατεβάσει και κανείς.

-Στροφή των casuals στο PC gaming. Για πάραδειγμα το Sims 4 έχει αισχρά γραφικά γιατί θεωρούν ότι για παραπάνω πωλήσεις πρέπει το παιχνίδι να μπορεί να τρέχει σε τυραννόσαυρους.

Δημοσ.

Λολ, ποια gaming ports απο κονσολες 8ετιας λες? Tα watch dogs, BF4 και crysis 3 που στα recommended settings ζητανε 8 gb ειναι ports 8ετιας??

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,,,, ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ RECOMMENDED ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΑΙ!!! :-D

Σοβαρα τωρα εκτος και αν παιζεις με ολες τις ρυθμισεις στο minimum, ποτε μην εμπιστευεσε αυτα τα recommended κτλ.

Εγω παντα υπολογιζω σχεδον τα διπλα απο οτι προτεινουν. Αν π.χ ζητα μια 660 χωρις 770 ξεχνα τις high ρυθμισεις....

Να μη μιλησω για τα minimum specs που πολλες φορες ειναι ισα ισα το παιχνιδι να κανει install και μετα black screen....

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι τοσος χαμος με τις ddr4? Περιμενετε. Ακομα μητρικες να τις φορανε δεν εχουν βγει. Και δεν θα ειναι και ευκολο..

Πιθανον θα πρεπει να αλλαξει και κατι στην σχεδιαστικη φιλoσοφια των cpu ωστε να τις εκμεταλευονται πληρως..

Μην ξεχνατε οτι οι memory controllers ειναι μεσα στα cpu πλεον!!

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι τοσος χαμος με τις ddr4? Περιμενετε. Ακομα μητρικες να τις φορανε δεν εχουν βγει. Και δεν θα ειναι και ευκολο..

Πιθανον θα πρεπει να αλλαξει και κατι στην σχεδιαστικη φιλoσοφια των cpu ωστε να τις εκμεταλευονται πληρως..

Μην ξεχνατε οτι οι memory controllers ειναι μεσα στα cpu πλεον!!

ουτε οι ραμ δεν εχουν βγει ουτε οι μητρηκες. εχουν ανακοινωθεί ομως.

http://rog.asus.com/309832014/news/intel-announces-x99-motherboards-8-core-cpus-ddr4/

--------------

5 χρονια πριν

Τι 4 και 8 gb μνημης ρε μαγκες?? Εχετε υποψην ποση ram χρησιμοποιει ο μεσος χρηστης?? 2 gb ειναι υπεραρκετα για gaming.(nfs shift 1-1.5gb, cod mw 2 1gb) Aπο εκει και πανω μονο για εξειδικευμενα προγραμματα...

σημερα

Τι 16 και 32 gb μνημης ρε μαγκες?? Εχετε υποψην ποση ram χρησιμοποιει ο μεσος χρηστης?? 8 gb ειναι υπεραρκετα για gaming. Aπο εκει και πανω μονο για εξειδικευμενα προγραμματα...

5 χρονια μετα

Τι 64 και 128 gb μνημης ρε μαγκες?? Εχετε υποψην ποση ram χρησιμοποιει ο μεσος χρηστης?? 32 gb ειναι υπεραρκετα για gaming.(nfs underground 4 26gb gb, cod ο Χριστος φανταρος 18gb) Aπο εκει και πανω μονο για εξειδικευμενα προγραμματα...

μαθηματικα αποδεδειγμένο οτι εαν βαλει 32 gb ραμ θα εχει ενα future proof μηχάνημα.

• Like 6
Δημοσ.

Συγνώμη αλλά πάτε καλά μερικοί; Τι 16, τι 32 τι λέτε; Ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί 4 με 8 gb μνήμης. Τα win8 δουλεύουν με minimum 1gb στα 32-bit. Ώρες-ώρες κάνετε λες και εξομοιώνετε το σύμπαν...

Εδώ δεν υπάρχουν καλά καλά παιχνίδια που να απαιτούν το bandwidth μίας PCI-E 3.0 και εσείς το δέσατε κατευθείαν να πουλήσετε τα μηχανάκια!? :-(

Μήπως υπάρχει κρυφό σχέδιο να σχηματίσουμε τον υπερ-cluster για να στείλουμε σήμα να έρθει το Enterprise; 

Και μετά σου λέει κρίση...

• Like 4
Δημοσ.

Remind me to quote in 2018.

Οι μόνοι λόγοι που δεν έχουν ξεχειλώσει οι απαιτήσεις σε RAM ακόμα είναι:

-Το 4K gaming δεν έχει επέλαση ακόμη. Όταν όλοι θα παίζουν 4Κ gaming, τα textures θα είναι 4πλάσια από τα σημερινά.

-Τα bandwidth caps των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Άνετα φτιάχνεις παιχνίδι που να είναι 150GB σε μέγεθος με 15GB το level αλλά δεν θα μπορεί να το κατεβάσει και κανείς.

-Στροφή των casuals στο PC gaming. Για πάραδειγμα το Sims 4 έχει αισχρά γραφικά γιατί θεωρούν ότι για παραπάνω πωλήσεις πρέπει το παιχνίδι να μπορεί να τρέχει σε τυραννόσαυρους.

Αμα φτιαχνεις (οχι εσυ συγκεκριμενα, ο οποιοσδηποτε) συστημα το 2014 για να ειναι futureproof το 2018, πες το μου να φερω το τελαρο με τις ντοματες.

Α και τραβα παρε 2 ssd 1tb εκαστος σε raid. To 2018 θα σου ειναι απαραιτητοι.

Με τα υπολοιπα συμφωνω. Ωστοσο μιλαμε για το τωρα, οχι για το 2018.

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,,,, ΑΜΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ RECOMMENDED ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΑΙ!!! :-D

Σοβαρα τωρα εκτος και αν παιζεις με ολες τις ρυθμισεις στο minimum, ποτε μην εμπιστευεσε αυτα τα recommended κτλ.

Εγω παντα υπολογιζω σχεδον τα διπλα απο οτι προτεινουν. Αν π.χ ζητα μια 660 χωρις 770 ξεχνα τις high ρυθμισεις....

Να μη μιλησω για τα minimum specs που πολλες φορες ειναι ισα ισα το παιχνιδι να κανει install και μετα black screen....

Εγω δηλαδη που εχω παιξει με 10 διαφορετικα συστηματα εως 2560*1440 με διαφορες cpu+gpu και 8 gb ram και δεν εχω δει διαφορα μαλλον θα ειμαι ασχετος. Διατηρειστε ενα καθαρο συστημα και μην εχετε 3000 βλακιες να τρεχουν απο πισω και 8 gb ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ουτε οι ραμ δεν εχουν βγει ουτε οι μητρηκες. εχουν ανακοινωθεί ομως.

http://rog.asus.com/309832014/news/intel-announces-x99-motherboards-8-core-cpus-ddr4/

--------------

5 χρονια πριν

Τι 4 και 8 gb μνημης ρε μαγκες?? Εχετε υποψην ποση ram χρησιμοποιει ο μεσος χρηστης?? 2 gb ειναι υπεραρκετα για gaming.(nfs shift 1-1.5gb, cod mw 2 1gb) Aπο εκει και πανω μονο για εξειδικευμενα προγραμματα...

σημερα

5 χρονια μετα

Τι 64 και 128 gb μνημης ρε μαγκες?? Εχετε υποψην ποση ram χρησιμοποιει ο μεσος χρηστης?? 32 gb ειναι υπεραρκετα για gaming.(nfs underground 4 26gb gb, cod ο Χριστος φανταρος 18gb) Aπο εκει και πανω μονο για εξειδικευμενα προγραμματα...

μαθηματικα αποδεδειγμένο οτι εαν βαλει 32 gb ραμ θα εχει ενα future proof μηχάνημα.

Οπως επισης και 2 ssd 1 tb εκαστος σε raid. Η ενα quad SLI με 780ti. Tραβατε ρε παιδια, τι περιμενετε! Θα παιζετε  triple monitor 4Κ το 2018.

Δημοσ.

αν εχει ο αλλος λεφτα και του περισευουν δεν το βρισκω κακο.

το 2011 μου ηταν υπεραρκετα τα 4 gb, εβαλα αλλα τοσα τοτε για το after efects.

τωρα μου ειναι τσιμα τσιμα τα 8. αν τοτε δεν εβαζα 2+2 gb αλλα ενα dim των 4 gb θα ειχα ενα future proof μηχανημα οσο αφορα τις ραμ.

τωρα πρεπει να βγαλω αυτες που εχω ή καποιες απο αυτες μεσα στα επομενα δυο χρονια.

Δημοσ.

Mα το αρχικο μου ποστ δεν αφορουσε αυτον που εχει λεφτα με το τσουβαλι. Αφορουσε αυτον που θελει να κανει μεγιστοποιηση της ευχαριστησης του εχοντας ενα δεδομενο budget.

Να στο θεσω πιο απλα, ποιος θα δει περισσοτερα fps αυτος που εχει 660 και 16gb ram ή αυτος που εχει 760 και 8gb ram?

Δημοσ.

φυσικα αυτος με την 760.

απλα ο ενας μετα απο 2-3 χρονια θα θελει να βαλει αλλη μια 8gb και ο αλλος αλλη μια 660

Δημοσ.

To 2009 είχα κάνει την βλακεία και είχα βάλει 3GB ram, καθώς όλοι λέγαν έλα μωρέ τα 64bit θα αργήσουν πολύ να εδραιωθούν. Το 2010 με την αναβάθμιση μου σε Win7 64bit λειτουργικό πρόσθεσα άλλα 6GB και τώρα έχω 9GB. Αν είχα βάλει 6GB από την αρχή και υπεραρκετά θα μου ήταν και θα είχα γλυτώσει χρήματα συνολικά.

Γενικά το να αλλάζεις RAM και mobo είναι πεταμένα λεφτά και πρέπει να είναι καλά από την αρχή για να αντέχουν στον χρόνο. Είναι πιο value for money να κάνεις αναβάθμιση GPU σε 2-3 χρόνια από mobo και RAM. (Εξαιρούνται αυτοί που έχουν 500 εξαρτήματα από το κάθε τι και συναρμολογούν-αποσυναρμολογούν για πλάκα ότι περισεύει).

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο ότι επειδή βγαίνουν μεγαλύτερες ram θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε κιόλας. Πόσο μάλλον αν αυτές είναι πιο γρήγορες απο τις παλιές. Εδώ καλά καλα δεν υπάρχουν full 64bit λειτουργικά....

Έχετε σκεφτεί ότι αν αυξηθούν οι ταχύτητες προσπελασης δεν θα χρειάζεται απαραίτητα να υπάρχει τόσος χώρος στην ram?

Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί ότι αν αυξηθούν οι ταχύτητες προσπελασης δεν θα χρειάζεται απαραίτητα να υπάρχει τόσος χώρος στην ram?

στα games μπορει. το after effects θελει 1tb ραμ. εδω μου τρωει 5gb για 10 sec intro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...