Προς το περιεχόμενο

Επαναφορά αρχείων

giannis_papaioa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, θέλω να επιστρέψω την κατάσταση των 2 δίσκων μου στην χθεσινή κατάσταση - τα αρχεία μόνο. Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία ;

(Έχω κρατήσει backup από εχθές)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιοί είναι αυτοί οι δίσκοι και γα τι αρχεία πρόκειται ;.

Macintosh και Macintosh HD 2, απλά αρχεία (τα έσβησα με το Gemini (duplicate Finder) και τα θέλω πίσω τελικά).

Επαναφορα συστηματος γνωριζετε να κανετε;

Δεν το έχω κάνει ποτέ σε Mac, σε Windows μόνο.

Macintosh και Macintosh HD 2, απλά αρχεία (τα έσβησα με το Gemini (duplicate Finder) και τα θέλω πίσω τελικά).

Σύνδεσε το δίσκο του Time Machine από το εικονίδιο του στο menu bar επιλέγεις Enter Time Machine, αναζητείς και επιλέγεις τα εμπλεκόμενα αρχεία και click Restore κάτω δεξιά.

Η διαδικασία αφορά σε restore αρχείων στον Macintosh HD. Λες ότι έχεις δύο, πως προέκυψαν ;.

Επαναφορα συστηματος γνωριζετε να κανετε;

Τι εννοείς, Reinstall OS X ή Clean Install OS X ;.

Tα αρχεία είναι πάρα πολλά, δεν υπάρχει επιλογή να μου γυρίσει στην χθεσινή κατάσταση και τους 2 δίσκους ;

Έκανα επαναφορά τον Macintosh HD 2 μέσω Time Machine αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Τον αγόρασα με 2 δίσκους, έναν για τα προγράμματα (SSD-Macintosh) και έναν για τα αρχεία (HDD-Macintosh HD 2)

Tα αρχεία είναι πάρα πολλά, δεν υπάρχει επιλογή να μου γυρίσει στην χθεσινή κατάσταση και τους 2 δίσκους ;

Έκανα επαναφορά τον Macintosh HD 2 μέσω Time Machine αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Τον αγόρασα με 2 δίσκους, έναν για τα προγράμματα (SSD-Macintosh) και έναν για τα αρχεία (HDD-Macintosh HD 2)

Το Time Machine εγγενώς παίρνει bacups από τον Macintosh HD, αλλά και από εξωτερικούς δίσκους -στην περίπτωση σου ο Macintosh HD 2- εφ' όσον κάνει κανείς την σχετική ρύθμιση. Αν λοιπόν δεν την έχεις κάνει, δεν υφίσταται backup των αρχείων σου. Όσο αφορά στην επαναφορά που αναφέρεις, δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει τρέξει.

Το Time Machine εγγενώς παίρνει bacups από τον Macintosh HD, αλλά και από εξωτερικούς δίσκους -στην περίπτωση σου ο Macintosh HD 2- εφ' όσον κάνει κανείς την σχετική ρύθμιση. Αν λοιπόν δεν την έχεις κάνει, δεν υφίσταται backup των αρχείων σου. Όσο αφορά στην επαναφορά που αναφέρεις, δεν γνωρίζω τι μπορεί να έχει τρέξει.

Κοιτάω μέσα στον εξωτερικό σκληρό που έχω για Backup και μου έχει και τους 2 δίσκους μου (και μάλιστα με τα αρχεία μου έτσι όπως τα θέλω).

Επίλεξα την ημερομηνία που θέλω να επιστρέψω, μετά βρήκα τον δίσκο Macintosh HD 2 και πάτησα επαναφορά. Μετά διαγραφή για να γίνει αντικατάσταση με τον τόμο της επαναφοράς.

Το θέμα είναι -όπως ήδη ανάφερα- ότι το Time Machine δεν παίρνει backup εξωτερικών δίσκων εκτός κι έχει ρυθμιστεί σχετικά, που έχω την εντύπωση ότι δεν έχεις κάνει.

Πως βλέπεις τον εξωτερικό (δεύτερο) δίσκο δηλαδή όταν πας στο Enter Time Machine, βλέπεις το backup του ;. 

Οι 2 δίσκοι που λέω, είναι εσωτερικοί. Πατώντας στο Finder στον εξωτερικό (τρίτο) δίσκο που έχω τα backup μου, βλέπω τα περιεχόμενα των άλλων 2.

Σύμφωνοι για τους δυο εσωτερικούς δίσκους. Εκείνο που δεν μπορώ να εξηγήσω είναι πως το Time Machine πήρε backup ενός δίσκου εκτός του Macintosh HD χωρίς ρύθμιση.

Για άνοιξε τον δεύτερο δίσκο τι περιέχει ;,  ή ακόμη καλύτερα ανέβασε ένα screen shot.

Ωραία, δεν χρειάζεται να ανεβάσεις screen shot, ο δίσκος περιέχει μόνο αρχεία επιλέγει όποια θέλεις, τα κάνεις copy και στη συνέχεια paste στην αντίστοιχη τοποθεσία του Maciintosh HD και στο παράθυρο που θα αναδυθει επιλέγεις "keep both", ελέγχεις και στη συνέχεια επιλέγεις ποιά version θα διαγράψεις. Ή σύρεις τα αρχεία στην αντίστοιχη τοποθεσία και ακολουθείς τη ίδια διαδικασία.

Θα σου συνιστούσα πάντως να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, πριν διαγράψεις κάτι.

Άρα μπορώ να τα πάρω όπως είναι από τον εξωτερικό με Copy-Paste και να αντικαταστήσω τον Macintosh και Macintosh HD 2 ;

Επίσης μπορώ να επιλέξω αντικατάσταση αντί για keep both ;

Μην το μπερδεύεις, ο Macintosh HD δεν αντικαθίσταται μιας και φιλοξενεί το OS X. 

Και βέβαια μπορείς -σε αρχεία- να επιλέξεις αντικατάσταση αντί keep both, υπό την προϋπόθεση ότι είσαι βέβαιος τι κάνεις,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...