mad_apo Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Το Outook.com ειναι πολυ καλυτερο κατα την γνωμη μου. Εχω και gmail αλλα πρωτο τωρα ποια ειναι το email της microsoft. 1
keysmith Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τα Labels είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο χρήσιμα απο τους φακέλους. Μακάρι τα άλλα e-mail να τα υιοθετούσαν. Στη δουλειά π.χ. έχω labels που αφορούν το κάθε project και labels που αφορούν κάθε συνάδελφο. Έρχεται mail απο τον Α συνάδελφο για το Α project και μετά απο τον ίδιο για το Β project, και μετά ένα mail απλά πλακίτσα το οποίο δεν ταιριάζει σε κανενα project. Με φακέλους θα έπρεπε να τα βάζω μόνο η ανα αποστολέα, ή ανα project. Οπότε αν ήθελα να δώ μόνο τα mail για συγκεκριμένο project απο συγκεκριμένο άτομο τι θα έκανα; Ενώ με τα labels αυτό είναι πανεύκολο. Τα lebels δεν αναιρούν τους φακέλους. Μπορούν να συνυπάρχουν και θα βολευτούμε όλοι. Εννοείται είναι χρήσιμα και τα labels αλλα δεν αφορούν τον οικιακό χρήστη τον οποίο είναι προσανατολισμένο όλο το υπόλοιπο UI (αυτό το να κάνω 3 κλικ για να κάνω bold μία λέξη δεν το χωνεύω). Πραγματικά θα ήθελα και εγώ και άλλοι να δούμε φακέλους. Έχουν άλλη χάρη..
Raikkonen86 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 <p>Outlook και ξερό ψωμί!</p> Τι είναι το Outlook???
ramarg Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 To χρειαζεται το πολύ flat design.Το gmail εχει μεινει στασιμο εδω και καιρό
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τα lebels δεν αναιρούν τους φακέλους. Μπορούν να συνυπάρχουν και θα βολευτούμε όλοι. Εννοείται είναι χρήσιμα και τα labels αλλα δεν αφορούν τον οικιακό χρήστη τον οποίο είναι προσανατολισμένο όλο το υπόλοιπο UI (αυτό το να κάνω 3 κλικ για να κάνω bold μία λέξη δεν το χωνεύω). Πραγματικά θα ήθελα και εγώ και άλλοι να δούμε φακέλους. Έχουν άλλη χάρη.. Τι ακριβώς κάνεις με τους φακέλους που δεν μπορείς να κάνεις με τα Label; Αν θέλεις απλά βάζεις μόνο ένα label σε κάθε email και είναι ακριβώς το ίδιο. Μια χαρά το κάνεις και drag+drop "μέσα" στο label, και μπορείς να του δώσεις και rule να μην εμφανίζεται στο inbox αλλά να πηγαίνει απευθείας στο label. Ίδια ακριβώς λειτουργικότητα με τον φάκελο.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Αν σε κάποια κατηγορία έχεις λίγα emails(πχ max 1/ημέρα), με διαφορετικές ημερομηνίες δεν πιστεύω να είναι ωραίο αυτό...
keysmith Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τι ακριβώς κάνεις με τους φακέλους που δεν μπορείς να κάνεις με τα Label; Αν θέλεις απλά βάζεις μόνο ένα label σε κάθε email και είναι ακριβώς το ίδιο. Μια χαρά το κάνεις και drag+drop "μέσα" στο label, και μπορείς να του δώσεις και rule να μην εμφανίζεται στο inbox αλλά να πηγαίνει απευθείας στο label. Ίδια ακριβώς λειτουργικότητα με τον φάκελο. πολλοί προτιμούμε την "δεντρική" δομή (tree) των φακέλων. Αισθητικά να βλέπεις τους φακέλους σε δεντρική ιεραρχία (πατέρας γιος) και να μαυρίζει ο φάκελος όταν έχεις νέο email το προτιμούμε από τις ετικέτες (που ναι, είπαμε μπορούν να δώσουν κατηγοριοποίηση, όχι όμως ίδια με τους φακέλους. Ας τα είχε και τα δυο). Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα άλλα major email (web/client) δουλεύουν την δομή των φακέλων. Αν έχεις δε hotmail (outlook) θα δεις ότι η διαχείριση των φακέλων είναι απείρως πιο εύχρηστη από την υλοποίηση της διαχείρισης των ετικετών του gmail. Με δεξί κλικ, πάνω σε email ή σε φακελο μπορείς να ορίσεις ενέργειες/κανόνες επί αυτών.Το gmail προσπαθεί να ενοποιήσει το email με το chat. Αυτό είναι "ερασιτεχνικό" και μιμείται την φιλοσοφία που θέλουν οι εν "κοινωνικά δίκτυα" μεριά χρήστες. Από την άλλη μου προωθεί τις ετικέτες που είναι προχωρημένο χαρακτηριστικό για αυτή την κατηγορία. Αν ρωτάς εμένα το email πρέπει να είναι email! (κλασσική διαχείριση, βλέπε outlook, windows mail. thunderbird). Τώρα αν έχει και labels ας έχει. Δεν είμαι εναντίων. Το gmail δεν βλέπετε πάντως σε GUI. Όταν συντάσεις email δεν σε βγάζει σε full screen αλλα ανοίγει ένα μικρό παραθυράκι (εντάξει μεγαλώνει αλλά.. πάλι δεν). Εχει αλλου΄για αλλού το cc, bcc (δεξια), το formating κάτω σε υπο-μενού (!) για να διαβάσεις ένα email πρέπει να το κάνεις κλικ και άλλα.. "περίεργα" που απορώ πως πέρασαν από έγκριση. Σον και καλά να είναι ανάποδο από το standard. Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου.. δεν. Δεν το έχει το gmail από περιβάλλον. Το έχει από δυνατότητες όχι από περιβάλλων. Για αυτό και το ξανασχεδιάζουν. Αντε να το δούμε, γιτί χειρότερο από το σημερινό δεν πιστεύω να είναι. Πιστεύω να συμφωνείς ότι έχει θέματα στο gui το gmail... 2
mad_apo Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Τι είναι το Outlook??? Απο που κατεβηκες εσυ Raikkonen86 και πεταξες τετοια κοτρονα? Το Outlook.com ειναι το καινουριο email που εχουν φτιαξει ΜΑΖΙ η apple,yahoo & microsoft. xexexe. :) (y) Ειπα να αρχισω να ριχνω κι εγω κοτρονες μ 'αυτα που διαβαζω (δεν θα τις ριξω επανω σου, μην τρομαζεις). 1
mkst Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 πολλοί προτιμούμε την "δεντρική" δομή (tree) των φακέλων. Αισθητικά να βλέπεις τους φακέλους σε δεντρική ιεραρχία (πατέρας γιος) και να μαυρίζει ο φάκελος όταν έχεις νέο email το προτιμούμε από τις ετικέτες (που ναι, είπαμε μπορούν να δώσουν κατηγοριοποίηση, όχι όμως ίδια με τους φακέλους. Ας τα είχε και τα δυο). Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα άλλα major email (web/client) δουλεύουν την δομή των φακέλων. Μπορείς και στο gmail. Ψάξε για 'gmail nested labels' 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) πολλοί προτιμούμε την "δεντρική" δομή (tree) των φακέλων. Αισθητικά να βλέπεις τους φακέλους σε δεντρική ιεραρχία (πατέρας γιος) και να μαυρίζει ο φάκελος όταν έχεις νέο email το προτιμούμε από τις ετικέτες (που ναι, είπαμε μπορούν να δώσουν κατηγοριοποίηση, όχι όμως ίδια με τους φακέλους. Ας τα είχε και τα δυο). Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα άλλα major email (web/client) δουλεύουν την δομή των φακέλων. Όλα αυτά τα κάνει, to label μπορεί να έχει δενδρική μορφή με nested labels και να "μαυρίζει" το sub-label όπως θα μαύριζε ένας υπο-φάκελος. Ακριβώς ίδια δομή με τους φακέλους. Αν έχεις δε hotmail (outlook) θα δεις ότι η διαχείριση των φακέλων είναι απείρως πιο εύχρηστη από την υλοποίηση της διαχείρισης των ετικετών του gmail. Με δεξί κλικ, πάνω σε email ή σε φακελο μπορείς να ορίσεις ενέργειες/κανόνες επί αυτών.Το gmail προσπαθεί να ενοποιήσει το email με το chat. Αυτό είναι "ερασιτεχνικό" και μιμείται την φιλοσοφία που θέλουν οι εν "κοινωνικά δίκτυα" μεριά χρήστες. Από την άλλη μου προωθεί τις ετικέτες που είναι προχωρημένο χαρακτηριστικό για αυτή την κατηγορία. Αν ρωτάς εμένα το email πρέπει να είναι email! (κλασσική διαχείριση, βλέπε outlook, windows mail. thunderbird). Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις και με τις ετικέτες. Επιλέγεις όχι με δεξί κλίκ αλλά αριστερό) το email ή το εικονίδιο του label και ορίζεις ενέργειες και κανόνες επι αυτών. Το chat layout αν θέλεις το απενεργοποιείς (το λεγόμενο conversation view) και έχεις κλασικά email αντι για chat. Το "παραθυράκι" (το οποίο εμένα μου φαίνεται μια χαρά) που βγαίνει είναι όσο και του outlook, και τα δύο τα κάνεις minimize/maximize όσο θέλεις. Μέχρι τώρα λοιπόν ότι κάνεις με το ένα το κάνεις και με το GMAIL + έχεις labels. Αν τώρα επειδή πρέπει να κάνεις αριστερό κλίκ στο κουτάκι και όχι δεξί, και επειδή το CC είναι δεξιά δεν σου αρέσει...οκ. Αλλά δεν είναι τεράστιο θέμα του GUI. Όσο για το...για να δεις ένα email πρέπει να κάνεις κλικ...ε στο outlook πως βλέπεις email? τα κοιτάς και ανοίγουν; και...για του λόγου το αληθές : Αυτό το Finance είναι ουσιαστικά φάκελος με δενδρική μορφή. Μάλιστα έχει μαυρίσει και το Banks όπως λες κάνει και το άλλο. Φυσικά έχει όσα layer θέλεις πιο κάτω....Με κλίκ στο πράσινο κουτάκι ορίζεις και τους κανόνες/φίλτρα σου. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2014 από ZAKKWYLDE
tornado Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Τα Labels είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο χρήσιμα απο τους φακέλους. Μακάρι τα άλλα e-mail να τα υιοθετούσαν. Στη δουλειά π.χ. έχω labels που αφορούν το κάθε project και labels που αφορούν κάθε συνάδελφο. Έρχεται mail απο τον Α συνάδελφο για το Α project και μετά απο τον ίδιο για το Β project, και μετά ένα mail απλά πλακίτσα το οποίο δεν ταιριάζει σε κανενα project. Με φακέλους θα έπρεπε να τα βάζω μόνο η ανα αποστολέα, ή ανα project. Οπότε αν ήθελα να δώ μόνο τα mail για συγκεκριμένο project απο συγκεκριμένο άτομο τι θα έκανα; Ενώ με τα labels αυτό είναι πανεύκολο. ενταξει δεν ειπα οτι ειναι κακα τα labels, γιατι πρεπει ομως να μην εχεις και τα δυο? τι εμποδιζει να εχεις και τις δυο επιλογες να κανει ο καθενας οτι τον βολευει?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 ενταξει δεν ειπα οτι ειναι κακα τα labels, γιατι πρεπει ομως να μην εχεις και τα δυο? τι εμποδιζει να εχεις και τις δυο επιλογες να κανει ο καθενας οτι τον βολευει? Μα τι λέμε τόση ώρα; Με τα labels μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο. Δεν σου αφαιρεί καμία απο τις λειτουργικότητες των φακέλων. Σου αρέσει η δενδρική δομή; Μπορείς να τη φτιάξεις. Θέλεις να έχει μόνο ένα label το κάθε το κάθε email - άρα να ανήκει σε ένα "φάκελο" μόνο;, το κάνεις μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να πετύχεις ακριβώς την ίδια δομή με τα labels. Η μοναδική τους διαφορά είναι ότι στη μία το κάθε email ανήκει σε έναν φάκελο, στην άλλη το κάθε email ανήκει σε ένα η περισσότερα labels. Αν περιορίσεις τα labels σε ένα label per email έχεις ακριβώς το ίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα