Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά κανόνα τα ups θέλουν μπαταρία για να ξεκινήσουν.

Σε 6-7 Αh deep cycle μπαταρίες μολύβδου, που είναι και οι πιο κοινές σε οικιακά ups, έχω δει τιμές από 10-25€.

Οι τιμές πάνε αντίστοιχα με την ποιότητα της μπαταρίας. Δεν κρατάνε όλες το ίδιο.

Για το θέμα σου, μαγαζί δύσκολα θα σου δώσει μπαταρία για δοκιμή μόνο, ιδίως αν τις έχει ανοιχτές χωρίς υγρά, και ξεφόρτιστες.

Για δοκιμή μόνο μπορείς να συνδέσεις εξωτερικά μια μπαταρία μολύβδου SLI από μηχανάκι. Παπιά, σκούτερ μικρού κυβισμού (~100-150cc) φοράνε συνήθως SLI μπαταρίες 6-7 Αh.

Αν πας σε συνεργείο moto και ζητήσεις μια μπαταρία 6-7 Αh από παπί π.χ. για μερικά λεπτά για να δεις αν ξεκινάει ένα ups δεν νομίζω να στο αρνηθούν. Τσέκαρε τις ασφάλειες του ups όμως πριν πας.

Αν δεν βρεις άκρη και είσαι νότια προάστια έχω μια Yuasa 7 Αh deep cycle για δοκιμές που κάθεται σε float charger. Για δοκιμή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. ;)

/sc

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κατά κανόνα τα ups θέλουν μπαταρία για να ξεκινήσουν.

Σε 6-7 Αh deep cycle μπαταρίες μολύβδου, που είναι και οι πιο κοινές σε οικιακά ups, έχω δει τιμές από 10-25€.

Οι τιμές πάνε αντίστοιχα με την ποιότητα της μπαταρίας. Δεν κρατάνε όλες το ίδιο.

Για το θέμα σου, μαγαζί δύσκολα θα σου δώσει μπαταρία για δοκιμή μόνο, ιδίως αν τις έχει ανοιχτές χωρίς υγρά, και ξεφόρτιστες.

Για δοκιμή μόνο μπορείς να συνδέσεις εξωτερικά μια μπαταρία μολύβδου SLI από μηχανάκι. Παπιά, σκούτερ μικρού κυβισμού (~100-150cc) φοράνε συνήθως SLI μπαταρίες 6-7 Αh.

Αν πας σε συνεργείο moto και ζητήσεις μια μπαταρία 6-7 Αh από παπί π.χ. για μερικά λεπτά για να δεις αν ξεκινάει ένα ups δεν νομίζω να στο αρνηθούν. Τσέκαρε τις ασφάλειες του ups όμως πριν πας.

/sc

οποτε πρεπει να βρω συνεργειο (δυσκολο) να ζητησω μηπως με εξυπηρετησουν...

αυτο με τα καταστηματα με χαλασε γιατι πιστευα οτι κατι σαν δειγμα η σαν χρηση εκει του μαγαζιου για κατι ισως να εχουν. ξερω γω πχ δοκιμαζουμε λειτουργει ok αγοραζεται.

τις ατιμες τις ασφαλειες δεν μπορω να τις βγαλω λυγιζει ολη η πλακετα ρε γαμωτο και αυτες ουτε που κουνιουνται. ειναι και θεοστενα χωμενες. ισως με κανα δανεικο πολυμετρο αν και δε εχω ιδεα τι να μετρησω.

Αν δεν βρεις άκρη και είσαι νότια προάστια έχω μια Yuasa 7 Αh deep cycle για δοκιμές που κάθεται σε float charger. Για δοκιμή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. ;)

/sc

απλα respect. σε ευχαριστω παρα πολυ μονο και μονο για την προθυμια. :-)

ελπιζω να μην σε βαλω σε κοπο παντως.

ειναι πραγματικα σπουδαιο να βλεπεις καλοσυνη απο παιδια σε αυτο  το forum...

ξερετε αυτοι...

Δημοσ.

Μα δε μας εχεις πει τοση ωρα και σε τι περιοχη εισαι. Μπας και σε στειλουμε πουθενα. Μπαταρια μολυβδου με τετοια χαρακτηριστικα δεν υπαρχει λογος να μη μπαινει σε ups. Και εχω αγορασει και απο τετοιο μαγαζι.

Σε μηχανακια αν δε κανω λαθος μπορει να βαζουν μολυβδου αλλα σε μεγαλου κυβισμου πρεπει να διαφερουν γιατι μπορουν να δωσουν πολλα περισσοτερα Ah στιγμιαια για την εκκηνιση. (Εχω δοκιμασει σε ups μια απο μηχανη ενος φιλου η οποια εγραφε καμια 100αρια Αh. Και αυτος μου ειπε αυτο το πραγμα τοτε.)

Δημοσ.

Μα δε μας εχεις πει τοση ωρα και σε τι περιοχη εισαι. Μπας και σε στειλουμε πουθενα. Μπαταρια μολυβδου με τετοια χαρακτηριστικα δεν υπαρχει λογος να μη μπαινει σε ups. Και εχω αγορασει και απο τετοιο μαγαζι.

Σε μηχανακια αν δε κανω λαθος μπορει να βαζουν μολυβδου αλλα σε μεγαλου κυβισμου πρεπει να διαφερουν γιατι μπορουν να δωσουν πολλα περισσοτερα Ah στιγμιαια για την εκκηνιση. (Εχω δοκιμασει σε ups μια απο μηχανη ενος φιλου η οποια εγραφε καμια 100αρια Αh. Και αυτος μου ειπε αυτο το πραγμα τοτε.)

μα δε με ρωτησατε ( :P χαβαλε κανω).

κεντρο ειμαι και γυρω γυρω.

απο φιλαδελφεια μεχρι πετραλωνα παιζω.

α οποτε ισως μπορω να ρωτησω σε κανα μπαταριαδικο σε περιοχη με συνεργεια και τετοια.

Δημοσ.

Ε δε θα σε διευκολύνει αν σου πω να ερθεις απο τα μερη μου (Νίκαια, Πειραιά). Οπότε αφού έχεις εκεί μαγαζιά ρωτάς και βλέπεις. Μη ντρέπεσαι, σιγά το πράμα :P

Σε μένα πάντως εδώ κοντα κι ένα μαγαζί με ηλεκτρονικό υλικό μου έχει πει ότι είχε όταν είχα ρωτήσει. (το λέω σε περίπτωση που σε βολεύει κάνα τέτοιο μαγαζί)

Δημοσ.

τοτε θα αρχισω απο τα κοντινα μου μαγαζια να μάθω τι παιζει και θα ποσταρω... αν βρω μπαταρια φτηνη και δεν μου την δοκιμαζουν πρεπει να τσεκαρω τις ασφαλειες να βρω τι εχει προβλημα...

γιατι αλλιως παει τσαμπα η μπαταρια.

γενικά γυρναω όπως ολοι! που και που σε ασχετες περιοχες. Οπότε μπορει να ζητησω προτεινόμενα μαγαζια.

Δημοσ.

Οι καρφωτές ασφάλειες έχουν όλες ένα συρματάκι μέσα, αν τις παρατηρήσεις.

post-42753-0-62749100-1399948054_thumb.jpg

Όταν καούν, αυτό κόβεται εμφανώς.

Αν βρίσκονται σε σημείο που δεν μπορείς να τις παρατηρήσεις, τότε πολύμετρο. 

Ο δείκτης του πολύμετρου στη συνέχεια (τέρμα αριστερά στην κλίμακα των Ω συνήθως).

Ακούμπα τους ακροδέκτες του πολύμετρου μεταξύ τους.

Αν ακούσεις το χαρακτηριστικό μπιπ, έχεις ρυθμίσει το πολύμετρο σωστά.

Ακούμπα τώρα τους ακροδέκτες έναν σε κάθε πόδι της ασφάλειας, κάπου που να κάνει ηλεκτρική επαφή.

Η πολικότητα δεν έχει σημασία εδώ.

Αν ακούσεις τον ίδιο ήχο με πριν, η ασφάλεια σου είναι καλή, αν δεν ακούσεις τίποτα είναι καμμένη.

Αλλάζεις ασφάλεια με τα ίδια Α που γράφει πάνω της με άσπρα γράμματα η παλιά.

Ποτέ δεν αλλάζουμε ασφάλειες με μεγαλύτερες. Βρίσκονται εκεί για να προστατέψουν το υπόλοιπο κύκλωμα.

Αν δεν βγαίνει η ασφάλεια σχετικά εύκολα με το χέρι και δεν βλέπεις βάση από κάτω της,

υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι κολλημένη. Για να την ξεκολλήσεις θες κολλητήρι, τρόμπα κενού.

Για να κολλήσεις την καινούρια κολλητήρι, καλάι.

Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις.

Αν έχεις καμμένες ασφάλειες δεν υπάρχει κανένα νόημα να δοκιμάζεις μπαταρίες.

Περί μπαταριών επιγραμματικά:

Τα ups χρησιμοποιούνε μπαταρίες μολύβδου τύπου deep cycle.

Οι μηχανές/αυτοκίνητα μπαταρίες μολύβδου τύπου SLI.

Αυτές είναι και οι 2 βασικές κατηγορίες στις μπαταρίες μολύβδου.

Παρότι και οι 2 αποθηκεύουν ρεύμα με τον ίδιο ηλεκτροχημικό τρόπο,

η λογική κατασκευής τους είναι διαφορετική. Η μία δεν κάνει για την χρήση της άλλης.

Για δοκιμή μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια θες.

Για μόνιμη χρήση θες deep cycle ή απλά ζητάς μπαταρία για ups.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν Καλημέρα ερχομαι με νεα!

Από τιμές απογοητευτηκα, για αυτο μερικοι μαγκες μαγαζατορες βαρανε μυγες, μου ελεγαν οτι ναναι. 20 και 25 ευρω για την 7αρα την μπαταρια... και μου εκαναν και καλη τιμη. απο τριαντα λεει στην αφηνω παρ'τη και φυγε ευκαιρια ειναι...

madsc καταλαβα τι πρεπει να κανω με το πολυμετρο, η αληθεια ειναι οτι ειναι καπως χωμενες οι ασφαλειες και δεξια αριστερα εχει εμποδια για να δω ανετα. θα το προσπαθήσω ομως.

εβγαλα και την πλακέτα απο την βαση και ειδα οτι οι ασφαλειες είναι οντως κολλημενες πανω της. θεωρητικά λοιπον μενει να επιβεβαιωσω αν ειναι καμμενες η οχι οι ασφαλειες.

thats the hard part!!

απο εκει και περα δεν ξερω αν η πλακετα ισως εχει καποιο πρόβλημα αλλα στα μάτια μου δεν φαινεται τιποτα καμμενο λιωμενο η οτιδηποτε τετοιο. η πλακέτα φαινεται σαν καινουργια...

Δημοσ.

Αν εισαι κοντα στα Πετραλωνα και θες,φερε να βαλουμε και μπαταρια  να ελεγξουμε και τις ασφαλειες.Αμα χρειαστει ,και ρεκτιφιε μπορει να του κανουμε. :confused:

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια απλα ευχαριστω παρα πολυ.

ενταξει τι να πω δηλαδη, το topic ειναι για sticky απλα και μονο για την αλληλοβοηθεια που προσφερεται εδω :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επισης παρατηρησα οτι οι 12v 7ah μπαταριες εινι 1,5 εκατοστα πιο πλατιες και δεν ξερω αν θα χωρουν στο κουτι μεσα.

με βλεπω για την ακριβη ρε γαμωτο (αν λειτουργει παντα :P το υπολοιπο κομματι)

δηλαδη

η 6αρα ειναι 151mm x 51mm x 94mm

και η 7αρα 151mmx65mmx95mm

μου φαινεται πολυ το 1,5cm.

Επεξ/σία από kostass__
Δημοσ.

το ups πηγε σε μπαταριαδικο απο φιλο μου.

λοιπον του ειπε μπαταρια μολυβδου 6 η 7αρα. αυτος του ειπε οτι εχω 7αρα και 9αρα.

την εβαλε επανω και με βιντεο κληση εβλεπα αντιδρασεις.

χαχαχα.

με το ups εκτός μπριζας και την μπαταρια φορεμένη παταγε το κουμπί ανοιγε κανοντας ενα μπιπ αναβαν τα λαμπακια του ολα και εκλεινε.

με την μπαταρια πάνω και το ups στην μπριζα το πατούσε να ανοιξει. άναβε το πρασινο λαμπακι οτι αναβει εκανε μπιπ και αφηνοντας το κουμπι (εφσοσον ειχε ανοιξει θεωρητικα) το ups έκανε παλι μπιπ και εκλεινε.

τι σκατα γινεται???

η μπαταρια που φορέθηκε ουτε που ξερει τι ειναι και κατα ποσο ηταν καινουργια η ψοφια. την είχε χυμα στημ βιτρινα λεει.

κοινως ρευμα παιρνει, ανοιχτο δεν μενει!!! :-D

Δημοσ.

Εχει γινει λιγο μεσανατολικο το ζητημα.Αν η μπαταρια δεν ειναι καλη,δεν μπορουμε να ξερουμε τι φταιει και δεν γινεται ready.

Βρες μια καλη μπαταρια,ή αν θες περιμενεις να σε βοηθησω την ερχομενη εβδομαδα οπως σου ανεφερα και σε π.μ

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να έχει πάθει θειίκωση αν την είχε καιρό με υγρά στη βιτρίνα άπραγη.

Οι 12V deep cycle (μπαταρίες των ups) πρέπει να μπορούν να κρατήσουν φόρτιση τουλάχιστον από 10,5V και πάνω για να θεωρούνται εν ζωή.

Αν πας στον Roger, που είναι και ο κοντινότερος σου, πιστεύω πως είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να βγει αποτέλεσμα. Αναμένουμε τις εξελίξεις στο thread. ;)

/sc  

• Like 1
Δημοσ.

θα δουμε τοτε απο εβδομαδα αν ειναι με την βοηθεια του roger αν μπορεσει το παιδι

και θα δειξει τι εχει το μηχανηματακι. ελπιζουμε να αναστηθει στο τελος σαν κατι αναπαλαιωσεις αυτοκινητων. :-D B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...