Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και στο εξής έχω σκοπό να χρησιμοποιώ το Laptop για αναπαραγωγή ταινιών (συνδεμένο στην τηλεόραση), ψάχνω να βρώ με ποιον τρόπο θα μπορέσω να βγάλω ήχο σε 5.1 ηχεία απο το laptop. Έχω δεί κάποιες εξωτερικές καρτούλες usb αλλά δεν έχω δεί ποτέ απο κοντά οπότε δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία. Στο skroutz παίζουν απο 7-8 ευρώ μέχρι 200+. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία για να με βοηθήσει να διαλέξω; Δεν θα ήθελα να φύγω πάνω απο τα 30 ευρώ γιατί μετά θα μου βγεί σχεδόν όσο κάνουν τα ηχεία μου (Logitech Z-506).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πως μπορεί να βγάλει μια τέτοια κάρτα 5.1/71 ήχο ενώ πάνω της έχει μόνο μία είσοδο για ακουστικά.

Edit : Μπας και εννοούν virtual;

Δημοσ.

Κατ'αρχίν : θέλεις πραγματικό 5κάναλο ήχο ή απλά να παίζουν όλα τα ηχεία σου; θέλεις ποιότητα ή κάποια φθηνή;

Αν θέλεις μόνο να παίζουν όλα τα ηχεία σου απλώς αγοράζεις 2 από αυτά : https://www.skroutz.gr/s/4409173/OEM-3-5mm-male-2x-3-5mm-female.html

Αν θέλεις απλώς 5κάναλο ήχο αυτό που παρέθεσε ο Euclides είναι ok.

Αν θέλεις να ακούγεται ωραία (από προσωπική εμπειρία μάπα ποιότητα έχουν οι φθηνές,δλδ κάτω των 20€) τότε επενδύεις σε μια Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro : https://www.skroutz.gr/s/60140/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Surround-5-1-Pro.html

Μπορεί να κάνει 60€ αλλά θα'χεις κρυστάλλινο ήχο,και αν δεν κάνω λάθος γίνεται να την σετάρεις και για 7,1. 

Εξωτερική κάρτα ήχου 5,1 αξιοπρεπή πιο φθηνή από αυτήν δεν βρίσκεις (Η Trust SC-5500p είναι χάλια,κατά την απαραγωγή ακούγονται "κρακ" κλπ!) οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου διαλέγεις.

Δημοσ.

Θέλω να βλέπω ταινίες με 5.1 surround, όχι απλά 5κάναλο. Έχεις δοκιμάσει αυτό του Euclides και είναι επιβεβαιωμένα μάπα; Γιατί πάνω απο 30 ευρώ δεν πρόκειται να δώσω.

Δημοσ.

Κατ'αρχίν : θέλεις πραγματικό 5κάναλο ήχο ή απλά να παίζουν όλα τα ηχεία σου; θέλεις ποιότητα ή κάποια φθηνή;

Αν θέλεις μόνο να παίζουν όλα τα ηχεία σου απλώς αγοράζεις 2 από αυτά : https://www.skroutz.gr/s/4409173/OEM-3-5mm-male-2x-3-5mm-female.html

Αν θέλεις απλώς 5κάναλο ήχο αυτό που παρέθεσε ο Euclides είναι ok.

Αν θέλεις να ακούγεται ωραία (από προσωπική εμπειρία μάπα ποιότητα έχουν οι φθηνές,δλδ κάτω των 20€) τότε επενδύεις σε μια Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro : https://www.skroutz.gr/s/60140/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Surround-5-1-Pro.html

Μπορεί να κάνει 60€ αλλά θα'χεις κρυστάλλινο ήχο,και αν δεν κάνω λάθος γίνεται να την σετάρεις και για 7,1. 

Εξωτερική κάρτα ήχου 5,1 αξιοπρεπή πιο φθηνή από αυτήν δεν βρίσκεις (Η Trust SC-5500p είναι χάλια,κατά την απαραγωγή ακούγονται "κρακ" κλπ!) οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου διαλέγεις.

Καλά αυτά που λές, αλλά η κάρτα ήχου πρέπει να είναι αντίστοιχη με την ποιότητα των ηχείων.

Αν είχε ηχεία των 5.000€, θα του πρότεινα ένα USB DAC των 1500€ και έναν 5.1 ενισχυτή των 2.000€.

Δημοσ.

Καλά αυτά που λές, αλλά η κάρτα ήχου πρέπει να είναι αντίστοιχη με την ποιότητα των ηχείων.

Αν είχε ηχεία των 5.000€, θα του πρότεινα ένα USB DAC των 1500€ και έναν 5.1 ενισχυτή των 2.000€.

@Euclides : +1. Ακριβώς αυτό ήθελα να πώ κι εγώ παραπάνω.

Οπότε αυτή απο το ebay θα κάνει τη δουλειά; Γνωρίζεις αν θα παίζει αξιοπρεπώς 5.1;

Δημοσ.

απο εταιρεια εξειδικευμενη στον ηχοLink.png Site: terratec

προσεξε την ψηφιακη εξοδο ηχου .Φυσικα για αξιοπρεπη ηχο 5.1 θα χρειαστεις ενισχυτη AV ή ενεργα ηχεια

Δημοσ.

απο εταιρεια εξειδικευμενη στον ηχοLink.png Site: terratec

προσεξε την ψηφιακη εξοδο ηχου .Φυσικα για αξιοπρεπη ηχο 5.1 θα χρειαστεις ενισχυτη AV ή ενεργα ηχεια

λεει οτι ειναι δικαναλος ο ηχος που βγαζει.

Δημοσ.

οχι δε λεει αυτο.Αν ο ηχος της ταινιας ειναι dts τοτε μεσω του Toslink cable(οπτικη ινα) που δεν παρεχεται και θα πρεπει να αγορασθει, θα το πας σε ενισχυτη AV και θα εχεις ηχο 5.1.Αν η ταινια εχει ηχο stereo θα βγαλει stereo (δικαναλο).Σημασια εχει η αρχικη μητρα ηχου.

Δημοσ.

οχι δε λεει αυτο.Αν ο ηχος της ταινιας ειναι dts τοτε μεσω του Toslink cable(οπτικη ινα) που δεν παρεχεται και θα πρεπει να αγορασθει, θα το πας σε ενισχυτη AV και θα εχεις ηχο 5.1.Αν η ταινια εχει ηχο stereo θα βγαλει stereo (δικαναλο).Σημασια εχει η αρχικη μητρα ηχου.

διαβασα σε ενα review στο εξωτερικο οτι αν θυμαμαι καλα δεν υποστηριζει 5.1 και αυτο ειναι στα αρνητικα του.

αν εκανα λαθος σορυ!

Δημοσ.

επανερχομαι και διορθωνω επαληθευοντας τον kostass__(σορυ απο εμενα που επεμεινα)...

Δεν υποστηριζει dts ουτε μεσω av,οποτε η λυση θα πρεπει να αναζητηθει σε πιο ακριβες εναλλακτικες οπως του AMD Expert ή αντιστοιχα σε Link.png Site: terratec

Δημοσ.

ειχα ρωτησει καποιον πωλητη που πουλαγε καποιο σαν αυτο που ποσταρε ο Euclides και μου ειχε πει οτι δεν δουλευει σε 64αρια windows. γιατι εψαχνα και εγω κατι παρομοιο για καποιον αλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...