Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θέαση 3D

philos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι κάτοχος μιας Toshiba 50L7335DG.

Πήρα και το Blu-ray SAMSUNG SE-506BB/TSBD και το Avatar (τη ταινία) σε Blu-ray 3D.
Καταρχήν να πω ότι η Blu ray συσκευή είναι USB, παίζω τους δίσκους στο PC και κάνω Full Screen (χρησιμοποιώ το Power DVD 14 ως player).

Όταν πατάς Play στο μενού του Avatar σου βγάζει δύο επιλογές: να το δεις σε 3D ή 2D. Το θέμα είναι ότι όποια κι από τις δύο επιλογές να πατήσω και να αρχίσει να παίζει η ταινία, η εικόνα της είναι 2D (δλδ τη βλέπω κανονικά καθαρή και χωρίς τα γυαλιά).

Δοκίμασα να πατήσω το κουμπί "3D" του χειριστηρίου της Toshiba και μου βγάζει δύο επιλογές:
1. Μετατροπή 2D -> 3D
2. 3D

Επιλέγω λοιπόν 3D, βάζω τα γυαλιά και η εικόνα είναι πολύ μπερδεμένη (αποκλείεται να είναι αυτό το κανονικό 3D). Πείραξα και τη ρύθμιση για οριζόντια ή κάθετη εναλλαγή εικόνας, και πάλι τίποτα.
Πιστεύω το πρόβλημα εντοπίζεται εξ αρχής από το play του δίσκου όπου και οι δύο επιλογές μου δίνουν ίδια εικόνα.

Άλλη μια σημείωση, αν προβάλω το βίντεο στο monitor του υπολογιστή: όταν πατάω το Enable 3D στο PowerDVD, στην οθόνη του υπολογιστή μου (που δεν είναι 3D) η εικόνα εμφανίζεται με πολύχρωμα περιγράμματα. Όταν έχω κλειστώ το monitor και βλέπω μόνο από την Toshiba και πατήσω Enable 3D, δεν αλλάζει κάτι, πάλι 2D βλέπω.

Τι μπορεί να φταίει; Είναι η πρώτη μου επαφή με blu ray δίσκους/ συσκευή και 3D λειτουργικότητα.

Παιδιά τελικά το πρόβλημα είχε να κάνει με το ότι δεν είχα ενεργοποιήσει το στερεοσκοπικό 3D από το μενού της Nvidia. Το ενεργοποίησα με μόνο την τηλεόραση να λαμβάνει σήμα, και όλα ok!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...