Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες ναι το ξέρω το έχουμε πει άπειρες φορές αλλά αυτό γουστάρουμε στα forum να βλέπουμε τα ίδια θέματα (για να ξέρουμε να τα απαντάμε κιόλας)

Λοιπόν είμαι 23 και θέλω να μου πείτε τι δίπλωμα μηχανής μπορώ να βγάλω (το μέγιστο) , πόσο θα κοστίσει. Μια άποψη αν θέλετε για μηχανή σε κυβισμό και τύπο (δεν έχω ιδία από μηχανάκι-μόνο πρακτικά πράγματα-που πέφτουν οι ταχύτητες πως αλλάζουν κ τέτοια....) και σε τιμή μέχρι 2οοο. Και από εκεί και πέρα μεταβιβάσεις-σήματα μέχρι κατανάλωση και λάδια ας πούμε περίπου κόστος.

Yamaha xt έλεγα αν και φαντάζομαι ότι λόγο απειρίας θα μου πείτε κάτι λιγότερο σε κυβισμό αλλά οκ..

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..

υγ. έτσι για την ιστορία έχω β,γ κατηγορία

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α το δίπλωμα, κόστος ανάλογα τη σχολή(~300?)

Edit:Λάθος

Όπως τα λέει ο Gandalf είναι

Επεξ/σία από Pa0ki
Δημοσ.

Απεριόριστο είναι?

ετσι οπως εισαι μπορεις να βγαλεις για μηχανη μεχρι 35kw και στα 24 θα γινει απεριοριστο.

Δημοσ.

Ο φίλε δεν το έχω με kw και τέτοια. Αν μπορείς πες μου κυβικά :) Προτελευταίο δίπλωμα είναι αυτό?

Έτσι κι αλλιώς βασικά Οκτώβρη κλείνω 23 οπότε απεριόριστα πάλι...

Δημοσ.

Λοιπον, απο τα 20 μπορείς να βγάλεις Α2 που είναι μέχρι 35kw.  Αυτό δεν παει ανάλογα με τα κυβικά, αλλα γενικά μπορείς να οδηγήσεις κάποιες 600ρες μηχανές(π.χ yamaha mt-03). Υπάρχουν όμως και 400ρες που δεν τις καλύπτει το δίπλωμα. Γι αυτό σου είπα δεν πάει ανάλογα με την μηχανή. Το Α2, ΔΕΝ γίνεται αυτόματα απεριόριστο. Για να βγάλεις απεριόριστο ή πρέπει να είσαι 24 και να δώσεις εξετάσεις Ή πρέπει να κατέχεις ΗΔΗ 2 χρόνια το Α2 για να δώσεις πάλι εξετάσεις και να βγάλεις το απεριόριστο.

Όσο για μηχανή, το χτ είναι μια χαρά για να αρχίσει κάποιος. Αρκεί βέβαια να μην κάνεις ταρζανιές. :P

Δεν έχει το γκάζι που θα σε τρομάξει, είναι οικονομικό-φτηνα service. Κατανάλωση με νορμαλ ρυθμους νομίζω είναι γυρω στο 5+.

ΑΛΛΑ, ένα πράγμα να ξέρεις, τα χτ τα κλέβουν με το τσουβάλι. Οπότε αν δεν έχεις γκαράζ ή αν δεν μένεις σε κάνενα χωριό, μην πάρεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι το ξέρω αυτό που λες κυβικά-kw αλλά περίπου είπα.

Οπότε πάω για απεριόριστο από καινούρια σεζόν να τελειώνω.

Έτσι για την ιστορία γιατί τα βουτάνε τα χτ συγκεκριμένα?

Κάτι άλλο σε 1500-2000ε αλλά να είναι εργαλείο-ζημιάρικο (=δυνατό)

Δημοσ.

Πρέπει να μας πεις πρωτα τι ειδους χρηση θες να κανεις στο εργαλειο για να σου απαντησουμε ανάλογα και τι ειδους μηχανες να κοιταξεις. Θα κανεις πολλα χλμ καθημερινώς? Μέσα σε πόλη / εθνική? Αν θες π.χ να

κάνεις 30-40 χλμ κάθε μέρα και θες να μεταφέρεις κίολας πράγματα μαζί σου( δηλαδή θες αποθηκευτικούς χώρους ) τότε κοιτάς αποκλειστικά σε σκούτερ. Γιατι οι μηχανές έχουν μηδαμινό αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσ.

Οχι δεν θέλω να κουβαλάω αλλά και να ήθελα σκούτερ δεν θα έπαιρνα...

Θέλω μέσα στην πόλη κυρίως αλλά και ένα 2ημερο μια χαλκίδα μια κόρινθο να την πηγαίνω αν γίνεται (υπάρχει αμάξι).

Να την πούμε την αλήθεια...θέλω καγκουροκατάσταση να πετάξω πάνω μια remus..

Και z750 μαρεσε αλλά πάει πιο πάνω η δουλειά χώρια ότι έχει παραπάνω νεύρο και λέω για 1η πάει πολύ..

Είδωλο η tdm αλλά...αλλά...

Δημοσ.

Μικρα ταξιδακια με ολα πηγαινεις, απλα θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς, σε άνεση κυρίως. Καγκουρομηχανάκια θεωρούνται τα κτμ. Πανάλαφρα, ροπάτα και σου βγάζουν ότι τρέλα θες. Τσέκαρε στο car.gr κάτι smc 690.  Υπάρχουν σωστά πυροβόλα αλλά με 2 χήνες δεν νομίζω να βρεις κάτι αξιόλογο. Όσο για το z, δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν για πρώτο μηχανάκι. Αν μπορείς να το κρατήσεις ασφαλές, κοίτα για xt που σου είπα και πιο

πάνω. Είναι αρκετά αξιόλογο για πρώτο μηχανάκι, και με 2000ε που διαθέτεις θα μπορέσεις σίγουρα να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Γενικά σε αυτά τα χρήματα δυστυχώς είναι λίγο περιορισμένες οι επιλογές σου.

Δημοσ.

Μικρα ταξιδακια με ολα πηγαινεις, απλα θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς, σε άνεση κυρίως. Καγκουρομηχανάκια θεωρούνται τα κτμ. Πανάλαφρα, ροπάτα και σου βγάζουν ότι τρέλα θες. Τσέκαρε στο car.gr κάτι smc 690.  Υπάρχουν σωστά πυροβόλα αλλά με 2 χήνες δεν νομίζω να βρεις κάτι αξιόλογο. Όσο για το z, δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν για πρώτο μηχανάκι. Αν μπορείς να το κρατήσεις ασφαλές, κοίτα για xt που σου είπα και πιο

πάνω. Είναι αρκετά αξιόλογο για πρώτο μηχανάκι, και με 2000ε που διαθέτεις θα μπορέσεις σίγουρα να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Γενικά σε αυτά τα χρήματα δυστυχώς είναι λίγο περιορισμένες οι επιλογές σου.

Δεν θα συνιστουσα για πρωτο μηχανακι το smc 690...χαχαχα

Γενικα μηχανακια απο παπι ,μεχρι 600 οδηγαω απο τα 17 περιπου,και πιο πολυ 600, φυσικα στο χωριο που δεν εχει φαρους και χωρις να κανω καγκουριες (τουλαχιστον στις αρχες) αφου ετσι με εμαθε ο παππους :P..

Πλεον που εχω μαθει να οδηγαω αρκετα καλα και να κουμανταρω οπως πρεπει το συγκεκριμενο μηχανακι ( cbf 600 ), τα ktm γενικα μου φαινονται σαν ποδηλατα με δυνατο μοτερ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ..

Εχω παρει βολτα και smc και duke 640 και ειναι σαν να οδηγας ενα ποδηλατο με μοτερ που λυσαει και δεν ξερεις αν θα αφησει κατω ολη την ταχυτητα η θα σε σηκωσει ορθιο ακομα και με 4ες..

Επισης καλομαθημενος με το abs πατωντας φρενο με τα ktm νομιζα οτι προσπαθουσα να σταματησω το ποδηλατο μου (που ειχε και δισκοφρενα :P ) και κοκαλωνε την ροδα για πλακα σε οχι καλους δρομους..

Καλα μηχανακια ,δυνατα αλλα ειναι μονο για παντες και σουζες, τιποτα αλλο. 

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ασχετο, η honda cb1000 πως σας φαινεται σαν μηχανη?

Προσωπικα πιστευω δεν υπαρχει λογος να παρεις ενα τετοιο μηχανακι σε 1000.Δεν ειναι ουτε για ταξιδια, ουτε τοσο γρηγορο οπως ενα 1000 super sport..

Επισης αυτα τα μηχανακια που δεν εχουν μπροστα εστω και λιγο φερινγκ ειναι αρκετα κουραστηκα λογο αερα.

Βασικα ειναι τυπου z1000 που για εμενα ειναι απλα ενα αχρηστο μηχανακι.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...