Προς το περιεχόμενο

Στην Apple ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος φωτογραφίας των Nokia Lumia

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η apple ειναι θεά στο μαρκετινγκ ομως βγαζει κ καλο προιον, μη γελιομαστε.

Αυτη την προσληψη τη θεωρω κινηση μαρκετινγκ για αυτο το λογο δημοσιοποιηθηκε κιολας.

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας της Apple είναι και αυτό. Ποιός ασχολείτε με τις "μεταγραφές" της Samsung ή της LG? 

ΚΑΝΕΝΑΣ!

Γενικότερα, ότι κάνει η Apple σχολιάζετε από όλους και περισσότερο από τους κατόχους Android! Με τις υπόλοιπες εταιρίες πρέπει να γίνει κάτι σχεδόν εξωπραγματικό για να ασχοληθεί κανείς. Απλά μετρήστε πόσα pages έχουν τα topics που ασχολούνται με Apple related news και πόσα τα υπόλοιπα και αυτό είναι μαγκιά της Apple...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η apple ειναι θεά στο μαρκετινγκ

Συμφωνώ.

Έχει καταφέρει να πουλάει Lada σε τιμή Ferrari.

Να δω τι θα κάνει όμως από δω και πέρα που μπαίνουν Ευρώπη - Αμερική πραγματικές Ferrari εκ Κίνας ορμώμενες (Meizu, Xiaomi, Lenovo κλπ) σε απίστευτες τιμές.

Η πτώση των πωλήσεων της Apple είναι ενδεικτική.Από 18,7% το 2012 έπεσε στο 15,3% το 2013.(Δεν το λέω εγώ, η IDC το λέει)

Κορόιδεψε τον κόσμο μία, δύο τρείς, πέντε, τελικά αρχίζουν να ξυπνούν.

Το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως ενδιαφέρον.....

Συμφωνώ.

Να δω τι θα κάνει όμως από δω και πέρα που μπαίνουν Ευρώπη - Αμερική πραγματικές Ferrari εκ Κίνας ορμώμενες (Meizu, Xiaomi, Lenovo κλπ) σε απίστευτες τιμές.

Η πτώση των πωλήσεων της Apple είναι ενδεικτική.Από 17% το 2012 έπεσε στο 15% το 2013.(Δεν το λέω εγώ, η Gartner το λέει)

Εντάξει όχι και LADA.. Σε τιμή Ferrari, ναι, αλλά όχι lada.. ;)

Και εγώ δεν την παω, αλλά ας πούμε καλύτερα είναι να πούμε πουλάει audi a7 για ferrari. 

To κύριο μείον της εκτός του ακριβού hardware είναι το καρα-κλειδωμένο λειτουργικό (σχεδιασμένο με σκοπό να κερδίζει από τις υπηρεσίες που παράλληλα πλασάρει). Αλλά από αυτό βγάζει χρήματα. Οι κινέζοι που αναφέρεις βγάζουν μόνο από το υλικό και για αυτό δεν θα την φτάσουν σε κέρδη. Ακόμα και τα ποσοστά της αππλε να πέσουν το ποσοστό κέρδους της είναι πολύ υψηλό γιατί στηρίζετε σε υπηρεσίες ενώ των κινέζων σε υλικό που πουλάνε. Που θα πει βγάζουν μια φορά κέρδος από την πώληση και μετά σταματάνε να κερδίζουν από τον πελάτη (μετά κερδίζει η google). Αντίθετα η apple κερδίζει και από το υλικό και από τις υπηρεσίες και από τα accessories. Το πρότυπο κάθε χαρτογιακά οικονομολόγου/διοίκησης επιχειρήσεων είναι η apple, πρέπει να το παραδεχθούμε! 

Νομίζω αν τα δει πολύ σκούρα (μείωση πολύ πωλήσεων) κάτι θα δώσει και αυτή (κανά ξεκλείδωμα στο bt κτλ) μόνο και μόνο και ίσα ίσα να ξαναφτιάξει το market share της.

Το άλλο μείον είναι η ύπαρξη πρακτικά μίας (1) άντε 2 (ας πούμε) συσκευών. 

Πάντως το marketing το έχει, να μη το αμφισβητούμε. 

• Like 2

Συμφωνώ.

Η πτώση των πωλήσεων της Apple είναι ενδεικτική.Από 18,7% το 2012 έπεσε στο 15,3% το 2013.(Δεν το λέω εγώ, η IDC το λέει)

Το μύνημα αυτό το διαβάζω συνέχεια χρόνια τώρα. Και πάντα καταλήγει με το "Το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως ενδιαφέρον", το οποίο όμως επόμενο διάστημα έρχεται απλά για να ανακοινώσει άλλο ένα ρεκορ κερδών της Apple.

Αυτό που θελω να πω είναι πως αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να πειστούν όλοι ότι το iPhone πουλάει γιατι απλά είναι ένα από τα κορυφαία κινητά (απο συνολική άποψη) που κυκλοφορούν απο το 2007 και μέτα. Κοντεύουμε 10-ετία από το πρώτο iPhone και υπάρχει ακόμα κόσμος που υποστηρίζει ότι είναι μούφα και πουλάει λόγω marketing (στο οποίο κομμάτι του marketing η Samsung έχει μακράν τις περισσότερες δαπάνες).

• Like 1

Εντάξει όχι και LADA.. Σε τιμή Ferrari, ναι, αλλά όχι lada.. ;)

Και εγώ δεν την παω, αλλά ας πούμε καλύτερα είναι να πούμε πουλάει audi a7 για ferrari. 

To κύριο μείον της εκτός του ακριβού hardware είναι το καρα-κλειδωμένο λειτουργικό (σχεδιασμένο με σκοπό να κερδίζει από τις υπηρεσίες που παράλληλα πλασάρει). Αλλά από αυτό βγάζει χρήματα. Οι κινέζοι που αναφέρεις βγάζουν μόνο από το υλικό και για αυτό δεν θα την φτάσουν σε κέρδη. Ακόμα και τα ποσοστά της αππλε να πέσουν το ποσοστό κέρδους της είναι πολύ υψηλό γιατί στηρίζετε σε υπηρεσίες ενώ των κινέζων σε υλικό που πουλάνε. Που θα πει βγάζουν μια φορά κέρδος από την πώληση και μετά σταματάνε να κερδίζουν από τον πελάτη (μετά κερδίζει η google). Αντίθετα η apple κερδίζει και από το υλικό και από τις υπηρεσίες και από τα accessories. Το πρότυπο κάθε χαρτογιακά οικονομολόγου/διοίκησης επιχειρήσεων είναι η apple, πρέπει να το παραδεχθούμε! 

Νομίζω αν τα δει πολύ σκούρα (μείωση πολύ πωλήσεων) κάτι θα δώσει και αυτή (κανά ξεκλείδωμα στο bt κτλ) μόνο και μόνο και ίσα ίσα να ξαναφτιάξει το market share της.

Το άλλο μείον είναι η ύπαρξη πρακτικά μίας (1) άντε 2 (ας πούμε) συσκευών. 

Πάντως το marketing το έχει, να μη το αμφισβητούμε. 

Το διπύρηνο μπροστά στα οκταπύρηνα θηρία για μένα Lada είναι.

Άσχετο αν χρειαζόμαστε ή όχι τόση επεξεργαστική ισχύ.

Το μύνημα αυτό το διαβάζω συνέχεια χρόνια τώρα. Και πάντα καταλήγει με το "Το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως ενδιαφέρον", το οποίο όμως επόμενο διάστημα έρχεται απλά για να ανακοινώσει άλλο ένα ρεκορ κερδών της Apple.

Αυτό που θελω να πω είναι πως αναρωτιέμαι πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να πειστούν όλοι ότι το iPhone πουλάει γιατι απλά είναι ένα από τα κορυφαία κινητά (απο συνολική άποψη) που κυκλοφορούν απο το 2007 και μέτα. Κοντεύουμε 10-ετία από το πρώτο iPhone και υπάρχει ακόμα κόσμος που υποστηρίζει ότι είναι μούφα και πουλάει λόγω marketing (στο οποίο κομμάτι του marketing η Samsung έχει μακράν τις περισσότερες δαπάνες).

Αφού πουλάει ένα φθηνό προιόν σε εξωφρενικά υψηλή τιμή πως να μην έχει υπερκέρδη;

Εγώ εξ' άλλου δεν μίλησα για τη Samsung ούτε είμαι οπαδός της.

Για τους εξ' ανατολών νεοφερμένους μίλησα.

Συμφωνώ.

Αυτό που παραθέτεις δεν είναι πωλήσεις, είναι ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις smartphone. Το ποσοστό έπεσε, αλλά οι πωλήσεις αυξήθηκαν.

Δηλαδή, πουλάει κάθε χρόνο περισσότερα smartphone από το προηγούμενο έτος και μειώνεται το ποσοστό της.

• Like 1

Συμφωνώ.

Για τη ακρίβεια νομίζω πως ποσοστό της Apple έφτασε στο 10%

Αφού πουλάει ένα φθηνό προιόν σε εξωφρενικά υψηλή τιμή πως να μην έχει υπερκέρδη;

Εγώ εξ' άλλου δεν μίλησα για τη Samsung ούτε είμαι οπαδός της.

Για τους εξ' ανατολών νεοφερμένους μίλησα.

Όταν αγοράζεις ενα κινητό τηλέφωνο, τι ακριβώς πιστεύεις ότι αγοράζεις? Τα κυκλώματα και τα υλικά κατασκευής?

• Like 2

Ε ναι τι να λέμε τώρα, τελευταίο σε όλα τα τεστ το διπύρηνο.

58181.png

58180.png

58179.png

• Like 5

και όμως δεν είναι άσχετο..

ένα καλό κινητό δεν είναι ο δυνατότερος επεξεργαστής εκτός αν παράγεις bitcoins που δεν νομίζω. Καλό κινητό είναι ο συνδυασμός "σωστών" εξαρτημάτων και λογισμικού που "κάνουν τη δουλειά" από όλες τις πλευρές.

• Like 2

H Samsung υπερκοστολογεί τις συσκευές της και όχι η Apple, τουλάχιστον κατά αναλογία διαθεσιμότητας hardware. Ας έμεναν στο ίδιο design που τους έκανε γνωστούς από το 2004 και όχι να λανσάρουν παντόφλες για status symbol. 

έχω μεταχειριστεί Samsung και έχω μεταχειριστεί iphone. 

Το iphone είναι αμερικάνικο hardware 100%, άσχετα αν κατασκευάζεται στη Κίνα, με αυτό το σκεπτικό και η volvo πολλά manufactures τα έχει μεταφέρει στη Κίνα. 

Έλεος πιά με τους κατόχους Samsung που προσπαθούν να πείσουν πως το galaxy τους μπορεί να κάνει το ίδιο καλά ότι κάνει και το iphone. 

Αλλιώς ξαναπάμε στο ίδιο flame war με Intel AMD, ΝVIDIA ATI κλπ.

Εδώ έχεις δίκιο δεν κάνουν τα galaxy το ίδιο καλά ότι κάνει και το Iphone. Τα μοντέλα μέχρι 250€ των galaxy το κάνουν το ίδιο καλά, τα ποιο ακριβά το κάνουν καλύτερα. 

ειχα νοτε 2,3, s3 ,s2 την εμπειρια χρησης του μηλο μονο το νοτε 3 την πλησιαζει...αλλα το εδωσα για να γυρισω παλι σε μηλο μονο κ μονο λογω μεγεθους....μακαρι η μηλια να βγαλει ενα 4.7 συμμαζεμένων διαστασεων κ να δειτε τη χαμος εχει να γινει στις πωλησεις.....ε μπας κ οι κατασκευαστες ανδροιδ μιωσουν λιγο κ τις διαστασεις...  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...