Brut3r Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Το τελευταίο διάστημα συλλέγω πληροφορίες στο κομμάτι του θορύβου. Για να έχει ένα σύστημα όσο το δυνατών ποιο αθόρυβη λειτουργία δεν είναι καθόλου απλό γιατί έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως π.χ. στους ανεμιστήρες (που είναι και η κύρια πηγή θορύβου) τοποθετώντας στο σύστημα σου ανεμιστήρα στις 800 στροφές είναι λογικό να παράγει ποιο λίγα db από έναν που βγάζει 1200 στροφές αλλά μειώνεις επίσης και την ροή αέρα, ή επίσης ένα άλλο παράδειγμα που ανέφερα ποιο πάνω με την σύγκριση ενός 12αρι με έναν 14αρι όπου στην πορεία λειτουργίας ο 14αρις αποδεικνύετε ποιο αθόρυβος. Τώρα όσο αναφορά τα db αυτό που δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι αν το σύνολο τους βγαίνει αθροιστικά και εξηγώ αμέσως τι θέλω να πω. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 ανεμιστήρες ο πρώτος μας δίνει δείκτη θορύβου 10db και ο δεύτερος άλλα 10db, ο συλλογικός μου θόρυβος θα είναι 10db; ή αθροιστικά 10+10=20db.
selianx Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δε παίζει να βγαίνει αθροιστικά. Αν ήταν έτσι, σε ένα δρόμο με κίνηση, αν υπολογίσουμε τα db που βγάζει κάθε αυτοκίνητο, τις συνομιλίες τριγύρω και κάποια κορναρίσματα, θα έπρεπε να "ματώνουμε". Ή το Πάσχα (τούλαχιστον στην επαρχεία) με τον τόσο μεγάλο αριθμό από κροτίδες θα έπρεπε να ακούγεται σαν έκρηξη. Σκέψου ότι μια ανθρώπινη συνομιλία στα ~3 μέτρα ας πούμε είναι 60+db... σε μια καφετέρια, θα έβγαινες κουφός.Νομίζω ότι πάει λογαριθμικά και υπάρχει ένα ας πούμε "stadar" (μη με ρωτήσεις πως και γιατί, αλλά εγώ αυτόν τον "κανόνα" ξερω) των +3dbA για κάθε φανάκι που προσθέτεις, αλλά. Χοντρικά ας πούμε2x10->133x10->16Δηλαδή προσθέτεις 3dbA για κάθε ίδια/παρόμοια πηγή ήχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα