Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

*Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω το εξής παράδοξο που συνάντησα μελετώντας γραφήματα (Θερμοκρασία προς Θόρυβο) μοντέλων της Noctura, συγκρίνοντας τους δείκτες θορύβου ανάμεσα σε μια ψήκτρα με 12αρι ανεμιστήρα και σε μία με 14αρι με την πρώτη ματιά τα συμπεράσματα φαινόταν να είναι ξεκάθαρα.. ο 12ης ήταν λιγότερο θορυβώδης από τον 14η όμως αυτό ήταν μια "παγίδα" γιατί μετά από κάποια ώρα η ψήκτρα με τον 12αρι ανέβαζε ποιο μεγάλες θερμοκρασίες σε σχέση με τον 14αρι στον ίδιο χρόνο λειτουργίας με συνέπεια να ανεβαίνουν οι στροφές του και να παρατηρείτε μια ποιο θορυβώδη λειτουργία.

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχεις τέτοιο θέμα με τον θόρυβο, σε όποια ψύκτρα και να πας βάλε έναν noctua ανεμιστήρα να ηρεμήσεις..Τα παιδιά σου πρότειναν καλές ψύκτρες που θα είναι οκ γι ατο σύστημά σου εφόσον δεν θα κλοκάρεις..Η καλύτερη επιλογή στα χρήματά της είναι η εξής: Link.png Site: raijintek themis . Για όσους ενδιαφέρονται, στο e-shop φέραν την raijintek themis evo.

• Like 2
Δημοσ.

σωστά ολα αυτά .. αλλά σε τι επεξεργαστή ? τι έχεις να ψήξεις ?

Το κουτί που διάλεξες σε καλύπτει σε τυχών ανέβασμα των στροφών..

Εχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε το "παραπάνω' ( GB δίσκων GB μνήμης Watts τροφοδοτικού κλπ) που 1 στους 100 απο αυτούς που το έχουν προβλέψει το χρησιμοποιούν,σε καιρό κρισης ακομα και αν τα χρήματα τα έχουμε στην τσέπη γνώμη μου είναι αυτό το παραπάνω να μην το μηδενίσουμε αλλα να το περιορίσουμε,ποσο μαλλον αν μπορούμε να το διοχετεύσουμε  αλλου και να ειναι πιο ανταποδοτικό.. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα επίπεδα θερμοκρασιών στους Haswell είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα γενικότερα. Στην περίπτωσή μας ναι μεν δεν θα έχουμε OC, αλλά μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει συχνότητα λειτουργίας 3.5Ghz και πάει μέχρι τα 3.9Ghz σε Turbo Mode και φυσικά η σύνθεσή μας προορίζετε για συνεχόμενο πολύωρο Gaming σε μια χώρα που οι μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία φτάνει τους 33ης βαθμούς. Μην ξεχνάμε ότι ένα καλώ σύστημα ψύξης βοηθάει και στην μακροημέρευση του εξαρτήματος. ( *Συμφωνώ πάντως ότι και ένα ποιο οικονομικό μοντέλο θα μας τα παρέχει όλα αυτά).

• Like 1
Δημοσ.

Τα επίπεδα θερμοκρασιών στους Haswell είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα γενικότερα. Στην περίπτωσή μας ναι μεν δεν θα έχουμε OC, αλλά μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει συχνότητα λειτουργίας 3.5Ghz και πάει μέχρι τα 3.9Ghz σε Turbo Mode και φυσικά η σύνθεσή μας προορίζετε για συνεχόμενο πολύωρο Gaming σε μια χώρα που οι μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία φτάνει τους 33ης βαθμούς. Μην ξεχνάμε ότι ένα καλώ σύστημα ψύξης βοηθάει και στην μακροημέρευση του εξαρτήματος. ( *Συμφωνώ πάντως ότι και ένα ποιο οικονομικό μοντέλο θα μας τα παρέχει όλα αυτά).

Ναι, αλλά μιλάμε για έναν i5 παρόλα αυτά με τον οποίο δεν θα ασχοληθείς με video editing/rendering κτλ. όπως θα έκανες αν διάλεγες έναν i7 4771. Οπότε αν έχεις ένα καλό κουτί με αρκετό airflow θα είσαι ok και το καλοκαίρι. Στην περίπτωση φυσικά που δεν έχεις πρόβλημα με τα χρήματα γιατί ως γνωστόν δεν τρέχουν σε όλους μας από τα πατζάκια, τότε το πολύ να πας σε κάτι τέτοιο που θα είναι υπεραρκετό για το σύστημά σου: http://www.e-shop.gr/be-quiet-dark-rock-3-p-PER.641402

Δημοσ.

Εφόσον κοιτάς πολύ και την ησυχία και έχεις τέτοιου είδους κατεύθυνση στη σύνθεση (και σε τέτοιο κουτί) θα κοιτάξεις να πας σε ψύκτρες τύπου noctua που σου πρότειναν και πιο πριν και γενικά σε καλή ψύκτρα με μεγαλύτερο,ήσυχο fan.Δεν σε περιορίζει και τόσο το budget.

• Like 1
Δημοσ.

Στην περίπτωση φυσικά που δεν έχεις πρόβλημα με τα χρήματα γιατί ως γνωστόν δεν τρέχουν σε όλους μας από τα πατζάκια, τότε το πολύ να πας σε κάτι τέτοιο που θα είναι υπεραρκετό για το σύστημά σου: http://www.e-shop.gr/be-quiet-dark-rock-3-p-PER.641402

Άριστη και τη βάλαν και σε προσφορά.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πολλά τα χρήματα έστω και σε προσφορά πόσο μάλλον όταν η ίδια η Ιντελ έχει ανακοινώσει ότι στο refresh οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλύτερες.Εδω μιλάμε λοιπόν για έναν κλειδωμένο από την καινούρια σειρά επεξεργαστών..

κατά την δική μου γνώμη λοιπόν η καλύτερη ψήκτρα που μπορείς να βαλεις εξακολουθεί να είναι ....... ο 256GB SSD,που χωράει στο διαθέσιμο ποσόν αν δεν γίνουν τέτοιου είδους σπατάλες.

για να μην παρεξηγηθώ η ψήκτρα της BE QUIET πράγματι είναι άριστη αλλά άλλο τόσο αχρείαστη σε αυτή την σύνθεση κ ακριβή,αν και σε προσφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Για άλλα parts μπορεί να είναι πολλά τα χρήματα και να υπάρχουν σπατάλες αλλά...εκεί κάποιοι δε λένε κάτι.Ο άνθρωπος έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και παίρνει καταλληλότερες προτάσεις σύμφωνα με αυτήν.Η Dark Pro 3 αναφέρθηκε γιατί είναι σε πολύ καλή τιμή,είναι πολύ ήσυχη και δεν διαβάζει μόνο ο ts αν και θα του έκανε αν και καλύτερα υπό άλλες συνθήκες.

Δημοσ.

Έχουν βγάλει όλες οι εταιρίες bios update για να δέχονται τους refresh επεξεργαστές.

attachicon.gifbios.PNG

για την σύνθεση τώρα βγάλε τις Corsair Vengeance πήγαινε σε αυτές.

http://www.e-shop.gr/geil-gel38gb1866c9dc-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-14900-1866mhz-evo-leggera-dual-channel-kit-p-PER.556800

βγάλε την noctua που δεν την χρειάζεσαι πήγαινε εδώ

http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-p-PER.811684

με αυτά που γλυτώνεις βγάλε τον Intel ssd και πήγαινε εδώ

http://www.skroutz.gr/s/2506661/Plextor-M5S-256GB.html

κάρτα έκανες την καλύτερη επιλογή στην κατηγορία,έχω την ίδια.

Το δικό μου ποστ πάντως είναι αυτό και έχω χτυπήσει ακριβώς την σπατάλη.

από εκεί και πέρα,βλέπω μια άριστη Hi_End σύνθεση και αυτό αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι τα ίδια σχεδόν υλικά χρησιμοποιώ στις δικές μου υλοποιήσεις,άρα πριν προτείνω σε κάποιον να τα πληρώσει το έχω κάνει πρώτος εγώ.

Η Themis που χρησιμοποιώ εγώ π.χ είναι μια άριστη επίσης ψήκτρα είναι 50%+ φτηνότερη,αλλά την βάζω σε και σε ξεκλείδωτους επεξεργαστές που λειτουργούν by default στα 4.2 με αυτές τις σύγχρονες μητρικές,και εκεί ναι χρειάζεται.

από εκεί και πέρα φυσικά κ θ'αποφασισει ο TS εγώ όπως προείπα έχω αποφασίσει κ έχω πράξει.

Επίσης είμαι διαθέσιμος αν κάποιος νομίζει ότι θα βοηθηθεί ν'ανεβασω θερμοκρασίες με Themis και 4770κ στα 4.2

Εδώ επίσης θα βρείτε την ψήκτρα που θεώρησα εγώ σωστό να προτείνω σε αυτό το σύστημα.

http://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Aidos/

και εδώ η τιμή της. > http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-p-PER.811684

• Like 1
Δημοσ.

Σπατάλη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα 200+ για κλειδωμένο επεξεργαστή,δε τίθεται θέμα.Δεν είσαι ο μόνος που προτείνεις πράγματα που έχεις χρησιμοποήσει και ούτε αυτό από μόνο του κάνει σωστή μια πρόταση κιόλας (πόσο μάλλον όταν κυκλοφορεί hardware κατά μυριάδες).Ο ενδιαφερόμενος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και έχει πάρει αναλογικά πιο κατάλληλες προτάσεις για τα χρήματα για αυτό που ζητάει σε κουτί πχ και ψύκτρα (και όχι με 92ρι fan για τέτοια χρήση με τέτοιο κουτί και χρήματα...).Είναι γνωστή η aidos,τίμια ψύκτρα αλλά δεν του κάνει για διάφορους λόγους.

Δημοσ.

και θεωρω ταπεινη μου αποψη παντα να δηλωσεις αν παιζεις multiplayer h single player!!!ετσι θα μπορουν τα παιδια να σε βοηθησουν!να μας πεις το budget που διαθετεις και αν χρειαζεσαι και περιφεριακα,αλλιως το νημα δεν θα τελειωσει ποτε και εσυ θα μεινεις με αποριες!!! :blink:

Δημοσ.

Θεωρώ ότι αυτό το νήμα θα βοηθήσει πολύ κόσμο που σκέφτεται την αγορά ενός ποιοτικού μέσης κατηγορίας υπολογιστή με στόχευση το Gaming, μπορεί εκ πρώτης όψεως τα χρήματα στο (+-) 900€ να φαντάζουν αρκετά για ένα σύστημα Mid-Range αλλά όταν ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η ποιότητα των στοιχείων που θα συνθέσουν το αποτέλεσμα μας η τιμή είναι περίπου αυτή. Σας ευχαριστώ όλους για την συζήτηση που κάνουμε πραγματικά είναι πολύ όμορφο να μοιράζουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας προς όφελος όλων. Τώρα όσον αναφορά την σύνθεση του μηχανήματος ανά κάποιες μέρες όπως είδατε ανεβάζω και μια νέα "έκδοση" με βελτιώσεις και την παραθέτω για δημόσιο σχολιασμό και από τα σχόλια σας παίρνω ερέθισμα στο να βελτιώσω κάποια σημεία.

(**Όπως και να έχει η ιστορία θα μας κρίνει, μπορεί κανένας μας να μην έχει ιδέα από υπολογιστές και να χρειαστεί να πάρουμε μια έτοιμη σύνθεση για Gaming από το Πλαίσιο :-D :-D :-D )

Δημοσ.

Θεωρώ ότι αυτό το νήμα θα βοηθήσει πολύ κόσμο που σκέφτεται την αγορά ενός ποιοτικού μέσης κατηγορίας υπολογιστή με στόχευση το Gaming, μπορεί εκ πρώτης όψεως τα χρήματα στο (+-) 900€ να φαντάζουν αρκετά για ένα σύστημα Mid-Range αλλά όταν ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η ποιότητα των στοιχείων που θα συνθέσουν το αποτέλεσμα μας η τιμή είναι περίπου αυτή. Σας ευχαριστώ όλους για την συζήτηση που κάνουμε πραγματικά είναι πολύ όμορφο να μοιράζουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας προς όφελος όλων. Τώρα όσον αναφορά την σύνθεση του μηχανήματος ανά κάποιες μέρες όπως είδατε ανεβάζω και μια νέα "έκδοση" με βελτιώσεις και την παραθέτω για δημόσιο σχολιασμό και από τα σχόλια σας παίρνω ερέθισμα στο να βελτιώσω κάποια σημεία.

(**Όπως και να έχει η ιστορία θα μας κρίνει, μπορεί κανένας μας να μην έχει ιδέα από υπολογιστές και να χρειαστεί να πάρουμε μια έτοιμη σύνθεση για Gaming από το Πλαίσιο :-D :-D :-D )

Η ιστορία σιγουρα θα μας κρινει αν χρειαστεί να παρουμε ετοιμη συνθεση απο το πλαίσιο :P 

Θα έχουμε φτάσει σε επιπεδα κατάντιας.

Κ γω παρασκευή θα παραλάβω το κουτι κ ξεκιναω στησιμο. Καλο μας στήσιμο λοιπον. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...