Millennium Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με οτι σου πε πιο πάνω ο rowain.Σε καλύτερη μητρική (δες αυτήν που σου πε),άλλο κουτί,ram θα πήγαινα και σε 280Χ 3gb τουλάχιστον http://www.skroutz.gr/s/4023698/Asus-Radeon-R9-280X-3GB-DirectCU-II.htmlμε Mantle κλπ και θα κοιτούσα και για τα δωρεάν παιχνίδια.
Brut3r Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Θα παραθέσω μια βελτιωμένη σύνθεση, σίγουρα ως προς την Μητρική και το Κουτί (γιατί η Ψήκτρα Επεξεργαστή δεν χωράει στην προηγούμενη). Όποιος επιθυμεί να κάνει κάποια παρατήρηση στην προηγούμενη σύνθεση ευπρόσδεκτος.
Millennium Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Θα έλεγα κάτι για τον τίτλο θέματος αλλά άστο... j/k 1
palamas Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 mid-range? μάλιστα... σε λίγο θα σκάμε 2000-3000 για high-end pc..μόνο κάρτα και μητρική εε...
Brut3r Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Κουτί: Coolermaster Silencio 550 (Τελευταία σειρά της εταιρίας στα ATX-Cases, εξοπλισμένο με ηχομονωτικό αφρό για μείωση θορύβου) Τιμή: 80€ Τροφοδοτικό: Coolermaster G650M (Τελευταία σειρά της εταιρίας στα τροφοδοτικά με πιστοποίηση αποδοτικότητας 80+ Bronze, 650w) Τιμή: 80€ Εγγύηση: 5 χρόνια Μητρική: Asus H87-Pro C2 (Ενσωματώνει το τελευταίο Chipset της Intel το H87) Τιμή: 105€ Εγγύηση: 3 χρόνια Επεξεργαστής: Intel I5 4690 (Τελευταία γενιά και αρχιτεκτονική της εταιρίας καθώς και το ποιο πρόσφατο Socket LGA1150, 3.50Ghz, 4Core, 6Mb Cache) Τιμή: 200€ Εγγύηση: 3 χρόνια Σύστημα Ψύξης Επεξεργαστή: Noctua NH-U14S (Ψήκτρα 14cm, ανεμιστήρας 140mm) Τιμή:80€ Εγγύηση: 6 χρόνια Μνήμες: Corsair Vengeance 8Gb (Dual Channel, 1600Mhz, CL8, 8-8-8-24) Τιμή:100€ Εγγύηση: Εφόρου ζωής Κάρτα Γραφικών: Asus Nvidia GTX 770 (PCI-e 3.0, 2Gb) Τιμή:200€ Εγγύηση: 3 χρόνια Μονάδα Αποθήκευσης: Intel 530 (Solid -Stade, 120Gb, SATA 3) Τιμή:90€ Εγγύηση: 5 χρόνια Drive: Plextor (DVD-RW, SATA 3) Διαθέτω Οθόνη: LG Flatron 23'' (Full HD) Διαθέτω Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8.1 64bit (γνήσια) Διαθέτω Σύνολο: 935€ (*Οι τιμές είναι από το e-shop, υπάρχει η δυνατότητα η συνολική τιμή να πλησιάσει τα 850€ αν τα εξαρτήματα παραγγελθούν από το Skroutz)
selianx Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ο 4690 χρειάζεται x97 chipset, συνεπώς η μητρική δε καλύπτει. ή πας σε 4570 CPU ή πας σε H97 μητρική.Επίσης δε νομίζω ότι η 770 κάνει 200 ευρώ.Εφόσον δε σκοπεύεις να κάνεις overclock, θα μπορούσες να καλυφθείς και με μια ψύκτρα των 30 ευρώ, αν και αυτή που επέλεξες είναι πολύ καλή, ίσως να μην αξίζει τα 50 ευρώ.Οι RAM θα μπορούσε να'ναι και CL11/9, δε νομίζω ότι αξίζουν τα 30 ευρώ επιπλέον από κιτ των 70 ευρώ με τα παραπάνω timings, αλλά αν θες να τα δώσεις - τα δίνεις.Κατά τα άλλα μια χαρά μου φαίνεται.Ακόμη, δεν έχεις βάλει σκληρό για αποθήκευση. Αν πιστεύεις ότι τα 120GB σου φτάνουν, καλώς. Αν δε θες να βάλεις σκληρό, πάρε αντί του INTEL τον Samsung EVO 250GB. 1
Brut3r Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Στην Κάρτα Γραφικών έγινε λάθος *300€ Σκληρός δίσκος 2ος υπάρχει 1Tb WD Για τον επεξεργαστή έχεις δίκιο και θα πάω στο H97 με ASUS Mobo.
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Έχουν βγάλει όλες οι εταιρίες bios update για να δέχονται τους refresh επεξεργαστές. για την σύνθεση τώρα βγάλε τις Corsair Vengeance πήγαινε σε αυτές. http://www.e-shop.gr/geil-gel38gb1866c9dc-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-14900-1866mhz-evo-leggera-dual-channel-kit-p-PER.556800 βγάλε την noctua που δεν την χρειάζεσαι πήγαινε εδώ http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-p-PER.811684 με αυτά που γλυτώνεις βγάλε τον Intel ssd και πήγαινε εδώ http://www.skroutz.gr/s/2506661/Plextor-M5S-256GB.html κάρτα έκανες την καλύτερη επιλογή στην κατηγορία,έχω την ίδια.
Millennium Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Από κουτί δες και το 330R Quiet.Σε κάρτα εγώ θα πήγαινα σε 280Χ,σε αυτά τα χρήματα έχει πολύ γρήγορες υλοποιήσεις και υπάρχουν και με back plate. Παίρνεις 250gb ssd με 100+ παρεμπιπτόντως.
Brut3r Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Ο Solid-stade της Intel θα αντικατασταθεί με τον Neutron GTX Series της Corsair. (Είναι στα ίδια Gb εξίσου με 5 χρόνια εγγύηση με την διαφορά ότι είναι ποίο γρήγορος στην Ανάγνωση). 120€ (*Υπάρχει η σκέψη να αντικατασταθεί και η πολύ καλή Ψήκτρα Επεξεργαστή με κάτι της ίδιας εταιρίας ποιο οικονομικό) (**στα Τροφοδοτικά η Corsair είναι καλή έχει κανείς εμπειρία
selianx Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Στους solid-state πλέον εκεί που έχουν φτάσει οι ταχύτητες, ειδικά σε σχέση με τους HDD, καλύτερο είναι να κοιτάς το GB/Euro και γενικά το QC του συγκεκριμένου μοντέλου (από reviews ή σχόλια στο amazon). Δεν αξίζει πάνω από 100 ευρώ για 120GB, πας για 240+. Ο δίσκος που σου προτάθηκε παραπάνω είναι πολύ καλός.Το αν είναι καλό το κάθε τροφοδοτικό της corsair εξαρτάτε από τη σειρά που πρόκειται για το καθένα, όλα καλά είναι ανάλογα με τη χρήση, για παράδειγμα τα VS είναι κυρίως για χρήση γραφείου, entry level, με πιο καλά τα AX,HX,RM για πιο high-end καταστάσεις αν δεν κάνω λάθος. Εγώ προτιμώ Seasonic made PSUs, όπως της ίδιας και της XFX.Και όπως προείπα, μπορείς άνετα να κόψεις από τη ψύκτρα.Επίσης δε χρειάζεται να αλλάξεις μητρική όπως λανθασμένα είπα πριν, και ευχαριστώ τον MovieMaker για τη διόρθωση, αλλά αν κοιτάξεις και το ενδεχόμενο προσθήκης M.2 ή Sata express SSD στο μέλλον, πάρε H97.Θα κοίταγα πολύ καλά και την πρόταση του Millenium, είναι πολύ καλές οι R9 280X, και με πολύ καλές υλοποιήσεις.
Millennium Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Τροφοδοτικό μπορείς να κοιτάξεις και σε XFX όντως.Δες το XTR 650w αν θες gold (κάνει λίγα παραπάνω).
nfeel Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 βγάλε την noctua που δεν την χρειάζεσαι πήγαινε εδώ http://www.e-shop.gr/raijintek-aidos-p-PER.811684 Sorry που επεμβαίνω αλλά γιατί δεν την χρειάζεται τη noctua? Στο σύστημα ο φίλος έχει επιλέξει κουτί με ηχομονωτικό υλικό.Οι noctua φημίζονται για τα αθόρυβα ανεμιστηράκια. Και μάλιστα τώρα έχει βγάλει και τη νέα noctua nh d15 που είναι ίσως από τις πιο δυνατές και αθόρυβες αερόψυκτρες που κυκλοφορούν.Επίσης με ηχομονωτικό case με μειωμένο air flow θέλει μια καλούτσικη ψύκτρα. Εγώ έχω βγάλει και τα default ανεμιστηράκια του δικού μου case για να καρφώσω noctua πάνω και αν εξαιρέσει κανείς το αισθητικό κομμάτι,αυτή την αγορά τη θεωρώ από τις πιο ψαγμένες για το σύστημά μου.Noctua με κλειστά μάτια από μένα,έχεις και comparison video στο yt να δει ο TS αν θέλει. 1
selianx Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Και γω noctua προτιμώ, αλλά το heatsink δε χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο για στοκ καταστάσεις, και κατά συνέπεια ακριβό. Ένα φθηνό tower με ένα καλό fan είναι υπεραρκετό. Αν πάει στις φθηνότερες λύσεις της noctua θα είναι το ίδιο ικανοποιήμενος, με λιγότερα λεφτά.Αν πάει στη λύση που είπαμε παραπάνω, είναι άλλο να δώσεις 25 για heatsink, και μόλις αρχίσει να σου κάνει βουμ βουμ το φανάκι να βάλεις ένα με 15 ευρώ, παρά να σκάσεις 80 μπαμ. Επίσης με τις ASUS mobo έχεις πολύ καλό έλεγχο στους ανεμιστήρες ούτως ή άλλως οπότε μπορείς να κάνεις πολύ καλό configuration noise/thermal levels ακόμη και αν δεν έχεις premium ανεμιστήρες.
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Sorry που επεμβαίνω αλλά γιατί δεν την χρειάζεται τη noctua? Στο σύστημα ο φίλος έχει επιλέξει κουτί με ηχομονωτικό υλικό.Οι noctua φημίζονται για τα αθόρυβα ανεμιστηράκια. Και μάλιστα τώρα έχει βγάλει και τη νέα noctua nh d15 που είναι ίσως από τις πιο δυνατές και αθόρυβες αερόψυκτρες που κυκλοφορούν.Επίσης με ηχομονωτικό case με μειωμένο air flow θέλει μια καλούτσικη ψύκτρα. Εγώ έχω βγάλει και τα default ανεμιστηράκια του δικού μου case για να καρφώσω noctua πάνω και αν εξαιρέσει κανείς το αισθητικό κομμάτι,αυτή την αγορά τη θεωρώ από τις πιο ψαγμένες για το σύστημά μου.Noctua με κλειστά μάτια από μένα,έχεις και comparison video στο yt να δει ο TS αν θέλει. Ακριβώς επειδή διάλεξε αυτό το κουτί,ακριβώς γιατί δεν την χρειάζεται σε ενα κλειδωμένο επεξεργαστή και για να κάνει μια κάποια οικονομία. Η ψηκτρουλα που του πρότεινα ειναι δοκιμασμένη από εμένα και είναι super για τα χρήματα της και αθόρυβη αν και με 9αρι φουρφουρι. Στον TS τώρα. ψαξτο μόνος σου με τους SSD περισσότερο,και θα δεις που θα καταλήξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα