pavlos88 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Καλημέρα. Έχω ένα φορητό υπολογιστή G500 i7 3612QM με την AMD HD8750M καρτα. Ο υπολογιστής ήταν με DOS και του εβαλα εγω τα WIN7 ultimate 64-bit. Το προβλημα ξεκινησε οταν προσπαθησα να βαλω τους drivers της AMD HD8750M καρτας. Στον device manager υπηρχε παντα το κιτρινο ! διπλα στην καρτα. Κάποια στιγμη εγκατέστησα τον "driver magician" ο οποίος μου εγκατέστησε ομως "AMD Radeon HD 8600/8700M". Δεν εδωσα σημασια αλλά οταν ξεκίνησα να κανω κατι ρεαλιστικα σε ενα σχεδιαστικο προγραμμα η χρηση της CPU κοιταζοντας τον "task manager" πηγε στο 100%. Υποψιαζομαι οτι ο υπολογιστής χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη Intel HD Graphics 4000 . Βασικα ειμαι σιγουρος μιας και στα 2 σχεδιαστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ, στις επιλογές γράφει μόνο την Intel HD Graphics 4000 χωρις επιλογή για την AMD HD8750M. Αυτο που με καθησύχαζε ηταν οτι εχω εγκαταστησει το AMD Catalyst Control Center και απο εκει εχω βαλει στα ''βαρια'' προγραμματα την επιλογη ''High performance''. Απο το BIOS πάλι δεν υπαρχει επιλογη αναμεσα στις 2 καρτες. Πριν μερικες εβδομάδες εκανα εγκατάσταση των AMD driver απο την Ιστοσελίδα της Lenovo και η οθονη αρχισε να τρεμοπαιζει. Παρολαυτα για πρωτη φορα ειδα στον Device Manager οτι είχε εγκαταστήσει με επιτυχια την καρτα AMD HD8750M. Γνωριζει κάποιος κατι πανω στο θεμα να με βοηθήσει; Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δοκίμασες να περάσεις drivers (τους καινούργιους) απο το site της amd ?
pavlos88 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Καλημέρα Spank. Δεν δοκιμασα γιατί δεν τους βρηκα. Είχα βάλει στον μηχανισμό αναζήτησης της ιστοσελίδας τους, hd 8750m και δεν μου έβγαζε τίποτα. Έτσι πήγα και δοκιμασα τους drivers απο την ιστοσελίδα της Lenovο με τα αποτελεσματα που περί έγραψα πιο πανω.. Κάπου διαβασα οτι παιζει ρολο ή σειρα εγκατάστασης του chip και της κάρτας, ενω αλλου διάβασα οτι πρεπει να βγάλει και απο τις δυο καρτες τους drivers και υστερα να ξαναβάλεις πρωτα της 4000 και υστερα της 8750. Αλλου παλι έλεγαν οτι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να βγάλει τους drivers της ενσωματομενης 4000 γιατί θα καταστραφεί ο υπολογιστής. Γενικά πανω στο θέμα δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο να εφαρμοσω.
SPANK Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Καλά να καταστραφεί ο υπολογιστής δεν νομίζω με το να βγάλεις απλα τους drivers .. , τους βρήκα τους drivers για την κάρτα σου απο την amd http://www2.ati.com/drivers/mobile/14-4-mobility-win7-win8-win8.1-64-dd-ccc-whql.exe
pavlos88 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ Spank. Κοίτα να δεις τώρα τι έγινε. Διάβασα το προηγούμενο μήνυμα σου και είπα να δω την ιστοσελίδα της AMD. Κατέβασα τον γενικό driver, για τις καρτες της σειρας 8### με σκοπό να την εγκαταστησω. Απεγκατεστησα τους drivers 8600/8700Μ του υπολογιστη και εκανα επανεκινηση προκειμενου να εγκαταστησω το αρχείο απο την AMD. Με το που άνοιξαν τα windows όμως, αρχισαν να ψάχνουν για τον driver που έλειπε και στο τέλος τον εγκατέστησαν. Κοιτάζω στον Device Manager και βλέπω HD 8750M εγκατεστημένο μια χαρά. Χαρούμενος και εγώ, ανοίγω ενα σχεδιαστικό πρόγραμμα αλλά βλέπω οτι ακόμα βλέπει την 4000. Λέω, εντάξει, θα κάνω έπανε κίνηση και θα ξανακοιταξω. Κάνω επανεκκίνηση και ή οθόνη αρχισε παλι οταν ανοιξαν τα win7 να αναβοσβηνει όπως περιεγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Τι στο καλό γίνεται; Τι να κάνω τώρα; Να ξανά απεγκαταστησω τον driver και να δοκιμασω αυτό που κατέβασα ή αυτό που εχεις εσύ; Τρελά πραγματα. Γιατί δεν αναβοσβηνε αμέσως ή οθόνη αλλά αρχισε μετα την επανεκκίνηση; Γνωρίζει κανεις να βοηθήσει; Αυτήν την στιγμή έχω τον υπολογιστη κλειστό και δεν έχω ακόμα πειράξει κάτι απο όταν αρχισε να αναβοσβηνει ή οθόνη.
pavlos88 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Καλησπερα. Εκανα απεγκατασταση τον driver που μου εβαλαν τα Windows (ηταν η version 12.100.14.0 της 2/4/13) και εγκατεστησα τον driver 14.100.0.0 της 4/17/14 ( απο την ιστοσελιδα της AMD) και τα προβληματα της οθονης (αναβοσβημα) εφυγαν. Στον Device manager ομως, εκπληξη εκπληξη γραφει ξανα AMD Radeon HD 8600/8700M. Καποιος ειδικος να μας πει την γνωμη του;
Radiant Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Δημοσ. 11 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, Έχω το ίδιο λαπτοπ και αρχικά είχα το ίδιο πρόβλημα. Καταρχήν προτείνω να χρησιμοποιήσεις τους drivers που βρίσκεις στο support site της Lenovo και όχι πρόγραμμα για drivers. Το τριγωνάκι στο device manager εμφανιζόταν επειδή είχα εγκαταστήσει μόνο τον AMD και όχι τον Intel. Δοκίμασε και απεγκαταστήσεις και τον intel και τον AMD driver. Στη συνέχεια πέρασε πρώτα τον Intel και μετά τον AMD. Το τρεμόσβημα συνέβη όταν έκανα ένα προτεινόμενο(optional) windows update που αφορούσε τα γραφικά. Συγκεκριμένα αυτό: Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.2, Graphics Adapter WDDM1.3 - Intel® HD Graphics 4000 Δες μήπως το έχεις κάνει και εσύ.
pavlos88 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Καλημερα Radiant. Ευχαριστώ για την βοηθεια Αυτήν την στιγμη όλα λειτουργουν καλά εκτός απο το οτι στον device manager γράφει 8600/8700 αντί για 8750. Όπως έγραψα στ τελευταιο μήνυμα έχω εγκατεστημένο τον τελευταιο driver απο την AMD. Εγκατέστησα τον msi afterburner και ανοίγοντας το σχεδιαστικό πρόγραμμα και κανοντας ενα φωτορεαλιστικο είδα την χρηση της κάρτας να πηγαινει στο 99%. Οποτε η καρτα χρησιμοποιειται και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτός του οτι αναγράφεται λάθος νουμερο. Κίτρινο τριγωνακι στον Device manager δεν έχω πουθενα και όλοι οι drivers ακομα και της intel είναι οι τελευταιοι. Σε εσένα τι νουμερο σου γράφει στην κάρτα ο device manager και ποια εκδοση driver εχεις εγκαταστησει;
Radiant Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 8750 μου τη βγάζει. Οι drivers είναι όλοι απο το επίσημο site της lenovo.
pavlos88 Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2014 Εκανα εναν ελεγχο και εχω εγκαταστησει το windows update που αναφερεις πιο πανω. Δεν ξερω, Ισως καποια μερα που θα εχω χρονο και κεφια θα το απεγκαταστησω και θα ξαναδοκιμάσω με τα drivers της Lenovo. Βασικα δεν εχω καποιο προβλημα τωρα. Το μονο που με απασχολει ειναι μηπως δείχνοντας ο Device Manager 8600/8700, δεν χρησιμοποιεί 100% τις δυνατότητες της 8750 καρτας αλλα κατι λιγότερο. Βασικα περίμενα περισσότερα απο αυτήν την καρτα. Έχω ενα παλιό Desktop PC με XP Windows και παρότι δεν είναι δυνατο, μου φαίνεται καλυτερο στο photoshop και γενικά στην επιδοση του. Δεν ξερω αν εβαζα ακομα 4 GB στο Laptop αν γινόταν λίγο πιο γρήγορο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα