zanskou Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 H Samsung θέλοντας να προσφέρει στο κοινό μια λύση που συνδυάζει καλά αποτελέσματα και αρκετά χαμηλό κόστος, ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία μιας νέας mirrorless φωτογραφικής μηχανής με την ονομασία ΝΧ3000.Εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS APS-C ανάλυσης 20ΜΡ, η NX3000 θα είναι εφοδιασμένη με μια περιστρεφόμενη οθόνη 3 ιντσών ανάλυσης 480 x 320, θα προσφέρει δυνατότητα λήψης αρχείων RAW, και η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου θα είναι 1/4000 sec. Επιπλέον θα μπορεί να καταγράψει βίντεο Full HD ανάλυσης έως και 1920 x 1080 (30p) δηλαδή. Το βασικό κιτ θα περιλαμβάνει φακό 20-50 και το SEF-8 flash με τελικό κόστος τα 479 δολάρια. Θα υπάρχει μια ακόμη επιλογή με τον φακό 16-50mm OIS power zoom και το ίδιο φλας στην τιμή των 529 δολαρίων αυτή τη φορά. Η κυκλοφορίας της αναμένεται να ξεκινήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την 1η Ιουνίου σε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και καφέ. Site: DPreview
aekoriginal21 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δεν καταλαβαίνω τις αλλαγές της οθόνης, απο την στιγμή που στην NX2000 ήταν καλύτερης ανάλυσης, μεγαλύτερη και touch. Βέβαια αυτή περιστρέφεται, αλλά δεν νομίζω πως αξίζουν να θυσιαστούν όλα τα παραπάνω μόνο για αυτό. Κατά τα άλλα πολύ καλές και value4money προτάσεις οι nx.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Samsung καταστεψου κι αλλο. Μπορεις να βρεις τοσες φωτογραφικες μηχανες με χιλιες φορες καλυτερη αναλυση και τιμη αρκετα προσιτη. H Samsung δεν καταλαβαινω γιατι τα πουλαει τοσο ακριβα. Για το brand της;;;
kargo130 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μπορει καποιος απλα με 2 λεξεις να μου εξηγησει , αν γινεται, ποια ειναι η διαφορα των mirrorless απο της dslr; Οσο προφανεις ειναι η διαφορα compact dslr αλλο τοσο δεν την καταλαβαινω με αυτες
damoclesword Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Η περιστρεφόμενη οθόνη είναι για selfies, για όσους δεν καταλάβατε το μέγα σχέδιο της Samsung... 1
foxgre Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Που εισαι Beltfed ??? Ειναι 20mp μονο και κανει 500 ευρω. Οσο το Ζ1 σου. 9
snik Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Samsung καταστεψου κι αλλο. Μπορεις να βρεις τοσες φωτογραφικες μηχανες με χιλιες φορες καλυτερη αναλυση και τιμη αρκετα προσιτη. H Samsung δεν καταλαβαινω γιατι τα πουλαει τοσο ακριβα. Για το brand της;;; Το αντιθετο γινεται βασικα, η samsung εχει απο τις πιο οικονομικες σειρες στις mirrorless. Θα ηθελα να δω ομως ποιες μηχανες απο αλλες εταιριες εχεις στο μυαλο σου μηπως μου εχει ξεφυγει κατι. Κατα τα αλλα βρισκω ασκοπη την συγκεκριμενη εκδοση οπως και την nx2000. Δεν προσφεραν κατι ουσιαστικο σε σχεση με την nx1000 που ηταν το προηγουμενο μοντελο. Απο οτι φαινεται πανε να βγαζουν ενα μοντελο καθε χρονο οπως κανουν και με τα κινητα. 1
Beltfed Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Που εισαι Beltfed ??? Ειναι 20mp μονο και κανει 500 ευρω. Οσο το Ζ1 σου. Μια χαρα ειναι τα 20mp. Αλλα να τραβας 5248x3936 και να την βλεπεις σε 480x320 οθονη δεν λεει....Ακομα και οι DSLR εχουν 3πλασιες αναλυσεις στην LCD.Επισης το μεγεθος της δεν ειναι ακομα compact-"τσεπης", και η τιμη της ειναι τσιμπημενη.Οταν φτασουν το FULL HD τα λεμε, εως τοτε θα βολευτω με τα 60 megapixel του Ζ1 και του 808 μου. Και με τον τουμπανιαρικο 1:1.2 αισθητηρα του 808.
StigmaX Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Οπότε παραμένουμε στο z1. Και πιο καλές φωτογραφίες βγάζει και έχει και φουλ hd οθόνη να τις απολαμβανουμε... Σωστος; 3
ko5ta5 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μπορει καποιος απλα με 2 λεξεις να μου εξηγησει , αν γινεται, ποια ειναι η διαφορα των mirrorless απο της dslr; Οσο προφανεις ειναι η διαφορα compact dslr αλλο τοσο δεν την καταλαβαινω με αυτες Το βασικό είναι οτι μέσα από το φακό χρειάζεται να "βλέπει" ο αισθητήρας αλλά και ο φωτογράφος. Αυτό επιτυγχάνεται με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Π.χ.: 1) Κάποιες παλιές μηχανές έχουν δυο φακούς (δες TLR), ένα φακό για να βλέπει ο φωτογράφος κι ένα φακό για να βλέπει το φιλμ. 2) Άλλες μηχανές έχουν ένα καθρέπτη που κινείται (δες SLR) και επιτρέπει μέσα από τον ένα και μοναδικό φακό να βλέπει είτε ο φωτογράφος (μέσα από το οπτικό σκόπευτρο) είτε ο αισθητήρας (ή το φιλμ). 3) Άλλη υλοποίηση είναι να "βλέπει" μόνο ο αισθητήρας και να αναπαράγει την εικόνα είτε στο LCD είτε σε ένα φηφιακό σκόπευτρο (δες mirrorless). 4) Υπάρχουν και κάποιες SLR με ηπιπερατό καθρέπτη (π.χ. δες SLT) ώστε να "βλέπουν" ταυτόχρονα ο αισθητήρας (ή φιλμ) και ο φωτογράφος. Κάθε ένα από τα παραπάνω έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα. 12
Beltfed Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Οπότε παραμένουμε στο z1. Και πιο καλές φωτογραφίες βγάζει και έχει και φουλ hd οθόνη να τις απολαμβανουμε... Σωστος; Και το εχεις και ΠΑΝΤΑ μαζι σου στην τσεπη σου, και ειναι και τηλεφωνο, και κανει και αλλα 1002 πραγματα. Χανεις μονο σε βραδυνες ληψεις, σε σχεση με την Mirrorless. Αλλα εγω προσωπικα τραβαω κατα 90% μερα, οπως και οι περισσοτεροι πιστευω. Και για βραδυ εχω και το τoυμπανοειδεστατο 808 με τον 1:1.2 αισθητηρα και 41mp. 1
keysmith Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 η μηχανή είναι άμεσος ανταγωνιστής της a5000 της sony. Εχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά (με την samy να υπερτερεί ελαφρά). Να μια σύγκριση που λέει ότι έχει touch btw (λαθος). ο κυριος κιτ φακός άλλαξε σε "αντίγραφο" αυτου της sony (16-50 αντί 20-50 o παλιός) που την κάνει ακόμα πιο πιασάρικη. Από την άλλη δεν εχει εν/μενο φλας (αν και δέχεται εξ΄/κο). Σαν κάτοχος nex 3n 16-50 έχω να πω ότι ειναι πολύ βολική αυτή η κατηγορία όπως πλασάρεται με τον "ηλεκτρικό" φακό 16-50 που μαζεύει. Και ποιότητα SLR και μικρό μέγεθος.
teobot Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 η μηχανή είναι άμεσος ανταγωνιστής της a5000 της sony. Εχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά (με την samy να υπερτερεί ελαφρά). Να μια σύγκριση που λέει ότι έχει touch btw (λαθος). ο κυριος κιτ φακός άλλαξε σε "αντίγραφο" αυτου της sony (16-50 αντί 20-50 o παλιός) που την κάνει ακόμα πιο πιασάρικη. Από την άλλη δεν εχει εν/μενο φλας (αν και δέχεται εξ΄/κο). Σαν κάτοχος nex 3n 16-50 έχω να πω ότι ειναι πολύ βολική αυτή η κατηγορία όπως πλασάρεται με τον "ηλεκτρικό" φακό 16-50 που μαζεύει. Και ποιότητα SLR και μικρό μέγεθος. Ετσι ειναι. Αν κ νομιζω οτι η sammy εχει πιο πολλα φρου φρου κ αρωματα, δεν ξερω πως παει απο διαθεσιμοτητα φακων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα