Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πάντως το 90% όσων απαντήσατε εδώ, δεν μπήκατε καν στον κόπο να διαβάσετε τις λεπτομέρειες του άρθρου! Και δεν το λέω γιατί υπερασπίζομαι την Amazon αλλά γιατί αυτό γίνεται κάθε φορά όταν διαβάζετε μόνο τους τίτλους... μιλάς για αυτό το άρθρο? ή θα έπρεπε να διαβάσουμε κάτι άλλο? Φτάνοντας σε νέα επίπεδα γελοιότητας και δοκιμάζοντας την υπομονή αρκετών, η Υπηρεσία εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α, εκπλήσσει αρνητικά με την τελευταία της απόφαση.Σύμφωνα με αυτή, το Amazon, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα του κόσμου και όχι μόνο (αφού ασχολείται και με τα cloud services), είναι πλέον η μοναδική εταιρεία η οποία μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών διαφόρων προϊόντων στις οποίες υπάρχει τέλειο άσπρο φόντο. Η πατέντα της Amazon με ονομασία "Διευθέτηση Studio" (Studio Arrangement), δίνει λεπτομερείς οδηγίες για τη θέση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε να δημιουργηθεί μια τέτοια φωτογραφία, μια μέθοδος η οποία ακολουθείται από αρκετούς, ειδικότερα για την παρουσίαση προϊόντων. Βεβαίως η αναφορά συγκεκριμένων αριθμών για το στήσιμο του εξοπλισμού κάνει ακόμα πιο περίεργη την τελική έγκριση της πατέντας αφού κάθε φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφόρους τρόπους αλλά να έχει το ίδιο τελικό αποτέλεσμα. Η τελική έγκριση της πατέντας έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με το Amazon να καταθέτει την πρόταση του από το Νοέμβριο του 2011. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν η εταιρεία θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε σχετική κίνηση περιορισμού σχετικών φωτογραφιών από άλλες πηγές, κάτι που σίγουρα θα δημιουργούσε μεγάλες αντιδράσεις αφού για πρώτη φορά μια από τις γενικές φωτογραφικές αρχές θα ήταν δέσμια μιας...πατέντας. πες μου λοιπόν τι δεν κατάλαβα? που είμαι λάθος γράφοντας παραπάνω για: Το μεγαλείο της γελοιότητας.... ΕΛΕΟΣ ρε βλαμμένα αμερικανάκια. μετά απορούμε πως κατοχύρωσε τόσες πατέντες η apple.... μα με αυτήν την Υπηρεσία εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α δεν είναι περίεργο... από την άλλη, μιλάμε για μια φωτογραφία, που ο καθένας έχει δικαίωμα να την τραβήξει όπως θέλει.... ποιος και γιατί να του το απαγορέψει? ακόμα και αν συμπίπτουν κάποιες τεχνικές....
geoal1973 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 να και αλλος ζηλιαρης.... (ζηλεψε την δοξα της Apple στις χαζοπατεντες) 1
pth76 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ενταξει ρε παιδια να καταπιουμε και αυτη την μ@μ@κια..! Οκ Αλλα πειτε μου σε ποια οθονη αποτυπωνετε το ''τελειο'' ασπρο χρωμα?
Drop_Dead Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πως κατάφεραν και κατοχύρωσαν τέτοια πατέντα;;Πρέπει να σκάσε φράγκα η αμαζον δεν εξηγείται αλλιώς!
calculator Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Οι περισσότεροι εδώ μέσα συνεχίζουν να λένε τις μπούρδες τους. Προφανώς πατεντάρισε τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει το τελικό αποτέλεσμα. Αν βάλει δηλαδή 34 φώτα σε ειδικές γωνίες και 3 μηχανές να τραβάνε και μετά μιξάρει και κάνει και δείξει, έχετε κανένα θέμα αν αυτό είναι κάτι που αξίζει να κατοχυρωθεί? Το τρόπο πατεντάρισε, όχι το λευκό φόντο. Όσο το που θα το ξέρει ποιος το χρησιμοποίησε. Προφανώς δεν θέλει ο κάθε τυχάρπαστος φωτογράφος που πιάνει δουλειά στο Amazon, να βλέπει το πως τραβάνε τις φωτογραφίες και μετά να πηγαίνει σε ανταγωνιστική εταιρεία και να κοπιάρει το όλο σύστημα. Θα την έχει πάθει κάποιες φορές και αποφάσισε να πατεντάρει και την εσωτερική της τεχνογνωσία, όχι τόσο γιατί η διαφορά στη φωτογραφία είναι ορατη αλλά για αποφυγή κλοπής τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί με τα χρόνια εσωτερικά. Αυτούς θα κυνηγήσει, όχι εσάς με τις χαζοφωτογραφίες σας ή κάποιου που απλά βάζει λευκό φόντο σε ένα προϊόν (και βγαίνει σχεδόν λευκό τελικά). 1
magnett Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Χα! H Amazon εβαλε τα γυαλιά στην apple... Slide to unlock και μ@λ@κιες...εδω οι άνθρωποι κατοχύρωσαν το λευκό φόντο! Στην apple προβλέπω να παίρνουν κεφαλιά δικηγόρων για έλλειψη φαντασίας. Sent from my iPhone using Insomnia 2
george1807 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Τουλάχιστον μπορούμε ακόμα να αναπνέουμε ελεύθερα...πόσο γελοίοι;
dimitridegrecia Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μα κύριε δικαστά, το δικό μου άσπρο είναι #F7F7F7 σε RGB όχι #FFFFFF όπως της Amazon! Ανεπίτρεπτο!
Street-Fighter Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Φτάνοντας σε νέα επίπεδα γελοιότητας και δοκιμάζοντας την υπομονή αρκετών, η Υπηρεσία εμπορικών σημάτων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α, εκπλήσσει αρνητικά με την τελευταία της απόφαση. Τα προηγούμενα επίπεδα γελοιότητας θα ήθελα να ξερα.
Regulus Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Εγώ σας το 'πα. Σε λίγο θα πατεντάρουν και τον αέρα που αναπνέουμε. Τώρα πρέπει να ψάχνω όλες τις φωτογραφίες μου μήπως πρέπει να πληρώσω για πατέντα; Η μια μαμακία μετά την άλλη. Τώρα θα έπρεπε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε πατέντα για όλα τα χρώματα του 32bit χρωματικού φάσματος και να πλακώσουμε την amazon στις μηνύσεις για παραβίαση πατέντας (γιατί σίγουρα δημοσιεύει φωτογραφίες σε φόντο κάτι άλλο εκτός άσπρου). Και κάτι ακόμα, ευχαριστώ την amazon που μου έδειξε πως να πετυχαίνω το απόλυτο λευκό φόντο αν και εντελώς πληροφοριακά λέω ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
NOTIOS1981 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΤΕΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ. 1
googlebro Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πόσοι από σας-πόσοι από μας, ξέρουν πως εταιρεία στην Αμερική έχει αγοράσει τα δικαιώματα του βρόχινου νερού ?
GiorgosT Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πόσοι από σας-πόσοι από μας, ξέρουν πως εταιρεία στην Αμερική έχει αγοράσει τα δικαιώματα του βρόχινου νερού ? Και όχι μόνο εκεί...
Rib21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Τέλος πατέντα παντού!!!!Εγώ πιστεύω πως πρέπει να βγει το αζαξ και να πατενταρει το σκίτσο γυναίκας πάνω σε προϊόν και θα σ πω τι θα πάθει το vanish!!!!αρεεε το πολύ το τακα τακα κάνει το παιδί..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα