Προς το περιεχόμενο

Άδεια cd και πνευματικά δικαιώματα

salonika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήγα στο πλαίσιο και αγόρασα άδεια cd (αυτά τα χύμα bulk) για να περάσω τις φωτογραφίες του καλοκαιριού.

Προς έκπληξη μου είδα στην απόδειξη να αναγράφετε η ένδειξη >> στο ποσό συμπεριλαμβάνονται πνευματικά δικαιώματα της αποφάσεως 3 του άρθρου 18 μπλα, μπλα <<

Εξηγώ στην ταμεία τον λόγο που αγόρασα τα cd και να αφαιρέσει τα πνευματικά δικαιώματα, και μου απαντά ότι με νόμο που ψηφίστηκε το 2002 σε όλα τα άδεια cd και βιντεοκασέτες το ποσό τις αγοράς συμπεριλαμβάνει και τα πνευματικά δικαιώματα.

Και εγώ ερωτώ πνευματικά δικαιώματα στις δικές μου φωτογραφίες και βιντεοκασέτες;;

Αν αυτό δεν είναι αυθαίρετο χαράτσι τότε τι είναι;;

Υ.Γ αν είναι υπερβολικό το post οι υπεύθυνοι του forum να το σβήσουν.

Δημοσ.

Όπως τα λες είναι. Παλιότερα ήξερα οτι χρέωναν κάτι παραπάνω τα CD-R, για audio μόνο, γι' αυτό το λόγο. Δεν ήξερα ότι χρεώνουν και σε όλα τα άδεια πλέον. Απαράδεκτοι... :evil:

Δημοσ.

Όπως επίσης, πνευματικά δικαιώματα πληρώνεις όταν αγοράσεις οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής ή εγγραφής εικόνας ή ήχου.

Δημοσ.

Και γώ το έχω παρατηήσει στις αποδείξεις του ΠΛΑΙΣΙΟ. Μου έκανε ιδιάιτερη εντύπωση στην αρχή, ύστερα δεν έδωσα και πολυ σημασία. Πάντως εγώ έχω καταλάβει ότι μασ κλέβουν απο παντού. !

Δημοσ.

Παιδιά, ακόμα και χαρτί φωτοτυπικού να πάρετε από το πλαίσιο,πάλι πνευματικά δικαιώματα θα πληρώσετε...Ακόμα και για σαϊτες να το θέλετε..Κύριε Paredwse ως νομικός, μπορείτε να μας εξηγείσετε τι παίζει???

Δημοσ.

Kai poso einai to poso pou plhrwnoume gia pneymatika dikaiomata?

Poios ta pairnei ayta ta xrhmata? To plaisio to dhmosio oi etairies pou ftiaxnoun ta CD?

An plhrwnoume pneymatika dikaiomata giati einai paranomh h antigrafh?

Δημοσ.
An plhrwnoume pneymatika dikaiomata giati einai paranomh h antigrafh?

Εδώ ακριβώς είναι το θέμα και την ίδια απορία έχουν εκφράσει και περιοδικά του χώρου που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα...

Δημοσ.

Το πιό τρελλό είναι αυτό που είχε αναφέρει κάποιος στο forum της μουσικής. Αγόρασε ένα αυθεντικό CD πληρώνοντας πνευματικά δικαιώματα. Προσπάθησε να το ακούσει σε ένα φορητό MP3-CD player (γιά το οποίο είχε επίσης πληρώσει πνευματικά δικαιώματα), αλλά το CD δεν έπαιζε γιατί ήταν κλειδωμένο!!!

Γίνεσαι τώρα πειρατής ή δε γίνεσαι;

Δημοσ.

gia ta cd to hjera alla den edosa kai ego shmasia. alla gia to xarti? to proseja kai ego sto plaisio kai koyfathika. ti na peis? st telos tha plironoyme kai pneuymatika dikaiomata gia ton stylo paou grafoyme giti mporei na shmeiosoyme pano se cd antegrammeno!!!

Δημοσ.

ti pneumatika dikaiwmata kai paparies.

To gegonos einai ena:

8a mas ta paroun me OPOION torpo kai an ginetai.

Den yparxei dikaio gi'auto kai den yparxei logiki synexeia (px dikawmata->no copy, dikaiwmata stis photo sou).

Biaste tous apo opoiadipote trypa mporeite (xese mas re PCMaster me ta pneumatika sou dikaiwmata sta games).

Δημοσ.

Βρε τι Πλαίσια και π*π*ριές μου λέτε, πηγαίντε να αγοράσετε άδεια CD χύμα από κανα CD-άδικο της γειτονιάς, με 20-25 λεπτά το CD (το πολύ, για χύμα ακόμα φτηνότερα) και τελείωσε η υπόθεση. Κι αφήστε τους άλλους να χρεώνουν για πνευματικά δικαιώματα και ιστορίες.

Για βλάκες ψάχνουν αυτοί.

"Η Πειρατεία σκοτώνει τη μουσική...που να δείτε η Sony και η EMI τι της κάνουν"

ΥΓ για να ανοίξει κανένας ένα topic περί πνευματικών δικαιωμάτων, να δείτε τι έχουν να σούρουν οι insomniacs.

Δημοσ.

Kapote to eixa akousei/diavasei pou sizitagan na efarmosoun kati tetoio .....

Telika to ekanan....Ostoso pote den exo dei pano se apodeixi kapoia anafora (prosfata eixa sta xeria mou mia apodeixi 1500E apo agora cd - kai mono apo CD- kai kamia anafora se kati tetoio! )

Δημοσ.

To computer city einai ena apo auta edw sto iraklio kritis to opoio den kovei apodeixeis.. alla ta cd einai sxedon to idio akriva me tou plaisiou.... opote me simferei na pigaino apo plaisio na pairno toulaxiston kai tin apodeixh :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...