Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θα ηθελα ιδεες για την κατασκεuη ενος text-editor(οπως vi) 

ο text-editor θα γινει με την γλωσσα c

Δημοσ.

Σαν τι ιδέες δηλαδή;

οτιδηποτε ειναι λιγο γενικο αλλα ενταξει ας πουμε εγω βρηκα αυτα

1)να μπορουμε να μετακινουμε τν κερσοσα μεσα στο κειμενο (πχ με το πανω βελκαι να μετακινει κατα τα ενα χαρακτηρα προς τα επανω με το κατω κατα ενα χαρακτηρα κατω κτλ..)

2)να μπορορουμε να κανοθμε αναιρεση της τελαιταιας αλλαγης που καναμε

3)να μποροuμε να κανουμε αναζητηση μεσα στο κειμενο

4)να κανει εξοδο

-με αποθηκευση

-χωρις αποθηκευση

-αποθηκευση με ενα ονομα το οποιο θα το οριζουμε εμεις

και αλλα....

Δημοσ.

οτιδηποτε ειναι λιγο γενικο αλλα ενταξει ας πουμε εγω βρηκα αυτα

1)να μπορουμε να μετακινουμε τν κερσοσα μεσα στο κειμενο (πχ με το πανω βελκαι να μετακινει κατα τα ενα χαρακτηρα προς τα επανω με το κατω κατα ενα χαρακτηρα κατω κτλ..)

2)να μπορορουμε να κανοθμε αναιρεση της τελαιταιας αλλαγης που καναμε

3)να μποροuμε να κανουμε αναζητηση μεσα στο κειμενο

4)να κανει εξοδο

-με αποθηκευση

-χωρις αποθηκευση

-αποθηκευση με ενα ονομα το οποιο θα το οριζουμε εμεις

και αλλα....

Δεν έχω πολυ-καταλάβει... ζητάς ιδέες για την λειτουργικότητα του text-editor; Αν ναι, τότε είναι... άπειρες. Άνοιξε έναν text-editor (εν προκειμένω τον vi, αφού θέλεις να μοιάζει στον vi) δες τι features έχει και αποφάσισε ποια θες να υλοποιήσεις.

Αν ζητάς ιδέες ως προς την υλοποίηση, τότε π.χ. για το 1 χρησιμοποίησε το ncurses που προτάθηκε, για το 2 μπορείς να χρησιμοποιήσεις linked-lists (ανάλογα αν θες να έχεις και undo και redo) για το 3 μπορείς να χρησιμοποιήσεις search-trees, κλπ, κλπ

Δημοσ.

Γνωμη μου είναι να μην φας το χρονο σου ανακαλύπτοντας τον τροχο, ασχολήσου με καποιο άλλο project

(...συνεχίζοντας)

Ένα σαν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι το nano. Είναι πολύ απλό στη λειτουργικότητά του. Ριξ'του μία ματιά.

• Moderators
Δημοσ.

@kercyn

κάπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή για απενεργοποίηση του ελέγχου greeklish

Την ευχή μου να χεις! Μα πανάθεμά το!

(...συνεχίζοντας)

Ένα σαν αυτό που θέλεις να κάνεις είναι το nano. Είναι πολύ απλό στη λειτουργικότητά του. Ριξ'του μία ματιά.

Το nano (και το pico) είναι τρομερά. Εμένα με βολεύουν πάρα πολύ όταν πρέπει να γράψω στην κονσόλα.

Δημοσ.

Το nano (και το pico) είναι τρομερά. Εμένα με βολεύουν πάρα πολύ όταν πρέπει να γράψω στην κονσόλα.

Έχεις δοκιμάσει vim;

• Moderators
Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει vim;

Ναι, δεν το μπορώ καθόλου. Βέβαια το έχω δοκιμάσει ελάχιστα και δεν έχω κάτσει να το μάθω, αλλά δε μπορώ να πω ότι μ' αρέσει...

Δημοσ.

Ναι, δεν το μπορώ καθόλου. Βέβαια το έχω δοκιμάσει ελάχιστα και δεν έχω κάτσει να το μάθω, αλλά δε μπορώ να πω ότι μ' αρέσει...

Μία από τα ίδια στις αρχές. Ένα μισάωρο να μάθεις πως δουλεύει και κανά δυο μέρες αναγκαστικής εργασίας/παιδέματος. Δε χρειάζεται να ακουμπήσεις ποντίκι. Κάνεις πολλά πράγματα απίστευτα γρήγορα. Αξίζει τον κόπο. Το nano θα σου φανεί εντελώς χαζό, όπως και οποιοσδήποτε άλλος editor. (Δεν έχω δοκιμάσει emacs, οπότε δε μιλάω γι'αυτον του emacs).

• Like 2
Δημοσ.

Να αποφασίσεις από νωρίς αν θα υποστηρίζει text-wrap (/ line-break) ή όχι ώστε να προσαρμόσεις ανάλογα τις δομές δεδομένων σου και τον renderer του κειμένου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...