Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους προσφατα εφτιαξα το συστημα της υπογραφης μου, 

και απο το πρωτο του boot μου κανει το εξης ..μολις παταω το power buton παει να ξεκινηση αναβουν λαμπακια fans κτλπ και στα καπακια κλεινει και ανοιγει μετα απο ενα με δυο δευτερολεπτα  και ολα καλα μετα...αυτο το κανει μονο αν μηνει για ωρα κλειστο το pc η αν κλεισω το κουμπι του psu

εχει συμβει  σε κανεναν αλλο αυτο?

ευχαριστω

Δημοσ.

λοιπόν άνοιξα το πρόγραμα τις gigabyte που κάνει ενημέρωση μέσω Windows και ξαναπερασα την ιδια εκδοση BIOS αφού δεν υπάρχει νεότερη και μέχρι στιγμής δεν το ξαναεκάνε..

Ευχαριστω για την βοήθεια φιλε

Δημοσ.

τζαμπα χαρηκα παλι μου κανει το ιδιο..ειναι σιγουρα θεμα της μητρικης γιατι δοκιμασα και αλλο τροφοδοτικο και μου κανει το ιδιο,

αλλα το κανει μονο οταν μενει για πολυ ωρα κλειστο το μηχανημα η αν κλεισω το κουμπακι του psu σε restart κανει boot κανονικα..

μηπως ειναι καποια προστασια ρε παιδια που μπορει να εχει να εχει μητρικη για παραπανω ταση??

μη βαρατε ειναι το πρωτο συστημα που φτιαχνω και δεν γνωριζω και πολλα :unsure:

Δημοσ.

σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε

ξεχασα να το γραψω στο αρχικο ποστ, εχω win7..δεν ξερω αν γινετε και στα 7 αυτο,

anyway το αφηνω ετσι προς το παρων αφου δεν εχει προβλημα κατα την λειτουργια το pc

και αν καποια στιγμη δω οτι εχω σοβαρο θεμα, θα την επιστρεψω πισω..3 χρονια εγγυηση εχει η mobo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το τροφοδοτικο δεν ειναι γιατι δοκιμασα και ενα αλλο που εχω και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα..κατι παιζει με το bios το βραδακι που θα παω σπιτι θα δοκιμασω και ενα clear cmos μπας και στρωσει..θα μιλησω και με eshop την δευτερα να δω τι θα μου πουνε και αυτοι..αν την αλλαξουν θα δωσω και κατι παραπανω να παρω αλλη καλυτερη.

edit: βρηκα αυτο εδω σε ενα ξενο site

on newer mb they added a overclock fail protection into newer cmos and motherboard. started on the 775 mb by gigbyte. if you set the ram or cpu timing wrong instead of trying to clear the cmos to get back into the pc. most newer mb when you change or over clock your mb..power off for a few sec...test the over clock if it fails it power back on to default settings. on some mb and ram you see this issues with a mb at post powering up...down..up....then running fine.

λετε να παιζει κατι τετοιο?? στο δικο μου δεν εχω oc μονο για τις μνημες εχω αλαξει ενα προφιλ για να τις βλεπει στα 1600mhz γιατι απο default τισ εβλεπε στα 1333

Επεξ/σία από FORIS78
Δημοσ.

καλησπερα σε ολους προσφατα εφτιαξα το συστημα της υπογραφης μου, 

και απο το πρωτο του boot μου κανει το εξης ..μολις παταω το power buton παει να ξεκινηση αναβουν λαμπακια fans κτλπ και στα καπακια κλεινει και ανοιγει μετα απο ενα με δυο δευτερολεπτα  και ολα καλα μετα...αυτο το κανει μονο αν μηνει για ωρα κλειστο το pc η αν κλεισω το κουμπι του psu

εχει συμβει  σε κανεναν αλλο αυτο?

ευχαριστω

Αυτό που σου κάνει είναι φυσιολογικό και το κάνουν ορισμένες μητρικές όταν αποσυνδεθούν από το ρεύμα (είτε από διακοπή ρεύματος είτε αν κλείσεις το διακόπτη του τροφοδοτικού). Νομίζω όμως πως δεν πρέπει να το κάνει αν, όπως λες, μείνει για πολύ ώρα το PC κλειστό. Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να το κάνει μόνο αν η μητρική μείνει χωρίς ρεύμα (ας πούμε για πάνω από 20 με 25 δευτερόλεπτα)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τιποτα φιλε... δεν ειναι προβλημα οι περισοτερες gigabyte το κανουν αυτο εψαξα και στο toms hardware και πολοι λενε οτι ειναι

καποιο overclock fail protection

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...