Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλη την κοινότητα και το πρώτο μου τόπικ σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω.

Το θέμα μου είναι ότι εδώ και δύο μέρες δεν μπορώ να μπω σε σελίδες που έχουν untrusted περιεχόμενο.

Ενώ κάθε φορά που ο chrome για αυτές τις σελίδες μου πετούσε το παρακάτω μήνυμα "the site's security certificate has expired" πατούσα κάθε φορά proceed anyway και έμπαινε κανονικά.

Τώρα σε όλες τις σελίδες που βγάζει αυτό το μήνυμα δεν μπορώ να μπω καθόλου είτε μου πετάει το μήνυμα και πατώντας proceed anyway δεν γίνεται τίποτα είτε δεν φορτώνει τίποτα.

Δοκίμασα και με firefox αλλά και εκεί τα ίδια.

Απεγκατέστησα και ένα antivirus που είχα μπας και έφταιγε αυτό αλλά πάλι τίποτα.

Καμιά ιδέα γιατί έχω πελαγώσει;;

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα. :)  

Δημοσ.

Αφου στο κάνει και σε firefox και σε όλες τις σελίδες που ζητάνε https τότε τρια τεινα μπορώ να φανταστώ

• Έχεις λάθος ημερομηνία στον υπολογιστή σου
  • Έχεις κάποιο antivirus που με κάποιο περιεργο addon σου δημιουργεί την ανωμαλία. Εφόσον ξήλωσες το antivirus μάλλον δεν ειναι αυτό η αιτία. 
  • Κάποιο πρόγραμμα ή κάποιος sniffαρει το δίκτυο σου για υποκλοπή κωδικών (email, τραπεζα, κλπ). Στην περιπτωση του «κάποιο πρόγραμμα» τοτε πρέπει να κάνεις εκτενή έλεγχο με το antivirus που εχεις και επισης με το προγραμμα malware bytes (τη free έκδοση). Στην περίπτωση «κάποιος» πρέπει να εξασφαλίσεις οτι το δίκτυο σου ειναι καθαρό απο παρείσακτους (π.χ. το ασύρματο δίκτυο σου ειναι καλα κλειδωμένο; ). Εχε υποψη οτι αν «φτιάξει μόνο του» χωρίς να κάνεις κάτι, τοτε σιγουρα κάποιος sniffαρε το δίκτυο σου, οποτε άλλαξε τωρα κλειδί στο ασύρματο και τους κωδικους σου σε email (και οπου αλλου κρίνεις αναγκαίο)
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Καταρχάς να πω ότι το πρόβλημα λύθηκε :P

Αρχικά να πω ότι μπαίνω στο ίντερνετ μέσω repeater το οποίο δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να του βάλω wpa-2 encryption οπότε υποχρεωτικά έχω wep encryption. 

Μπαίνοντας αρχικά στο ρουτερ είδα έναν unknown user να έχει συνδεθεί κάποια στιγμή στο ρούτερ.

Βέβαια δεν ξέρω γιατί μπαινοβγαίνουν πολλοί οπότε δεν ξέρω μην είναι κανάς γνωστός :P

Από την άλλη χρησιμοποίησα το malware bytes (thank you arc) και αφότου έκανα ένα reset το ρούτερ και τον repeater ξαναέκανα τις ρυθμίσεις και μπήκα κομπλέ σε όλες τις σελίδες.

Τώρα τι από αυτά έφταιγε δεν ξέρω απλά επειδή έχω την εντύπωση ότι κάποιος υποκλέπτει μπορώ να το τσεκάρω κάπως αυτό πχ την ώρα που χρησιμοποιεί το ίντερνετ? πχ τώρα στο ρούτερ λέει inactive. Συγχωρέστε με αλλά είμαι λίγο άσχετος σε αυτά.

Ευχαριστώ και πάλι και καλό σας βράδυ :)

Δημοσ.

Αν είχες σωστή ημερομηνία στο pc και παράλληλα χρησιμοποιείς wep για ασύρματο δίκτυο ... εχεις ισχυρές ενδείξεις οτι κάποιος sniffαρε για κωδικους. Άλλαξε τους άμεσα μήπως κάτι σημαντικό διερευσε. 

Αν θες τη γνώμη μου σταμάτα «χτες» να χρησιμοποιείς wep. Αν δεν μπορείς να το ρυθμίσεις να παίζει wpa, τότε αλλαξε repeater, αλλά προς θεου σταμάτα να το χρησιμοποιείς. Με τα σημερινά δεδομένα και εργαλεία ειναι αστείος τρόπος προστασίας. Με το να σετάρεις ξανά το router, άλλαξες απλώς την κλειδαριά αλλά δεν έβαλες κάποια καλύτερη. Είναι θέμα χρόνου (όποτε θέλει να παίξει ο γείτονας σου) να σπάσει πάλι το κλειδί και να έχεις πάλι ... untrusted pages. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...