Anestis84 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αγαπητοί φίλοι παρατήρησα σήμερα κάποιες διαφορές στις τιμές 2 διαφορετικών ρουτερ που έχω στα χέρια μου και ήθελα να μάθω ποιός απ τους δύο αξίζει και τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω καλύτερες ταχύτητες....υπόψην ότι έχω 24άρα σύνδεση... Netfaster WLAN 3 router HOL Down Up Noise Margin 12.5 12 Attenuation 26.1 17.5 Rate 8192 916 HOL ALU WLAN Alcatel Cellpipe router Down Up Noise Margin 11.4 12.5 Attenuation 37 14.2 Rate 8191 778
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Λοιπόν και με τα 2 συγχρονίζεις το ίδιο 8,2Mbps. Σύμφωνα με το Attenuation (26dB) είσαι στα ~1900 μέτρα και κανονικά θα έπρεπε να συγχρονίζεις ψηλότερα (~14Mbps). Ακόμη και λόγω του SNR που είναι στο 11 και χάνεις ~2Mbps, είσαι πολύ κάτω από την κανονική ταχύτητα. Καταρχήν πάρε τηλέφωνο να σου ρίξουν το SNR στο 9 και ζήτα έλεγχο της γραμμής λόγω χαμηλής απόδοσης. Προσωπικά θεωρώ το Netfaster καλύτερο, αλλά εσύ που τα έχεις μπορείς να κρίνεις ποιο σε βολεύει.
leonidas_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το Alcatel δεν είναι κ από τα καλύτερα ρούτερ, στη θέση σου θα προτιμούσα το Netfaster, αν κ δε μου αρέσει η μεγάλη απόκληση που δείχνει στο Attenuation. Με βάση την ταχύτητα που κλειδώνεις είναι πιο πιθανό το 37. Πάντως η γραμμή σου δεν είναι κ πολύ καλή.Όσων αφορά τα ρούτερ που δίνει η HOL, αν και τα ZTE έχουν παρουσιάσει σε πολλούς προβήματα, το τελευταίο που δίνει (ZXHN H108N) σε δύο γραμές που το έχω δοκιμάσει κλειδώνει 1.8 Mbit από όλα τα υπόλοιπα ρούτερ που έχω δοκιμάσει, όσο περίεργο κ αν φαίνεται.Τέλος κάλεσε στο κέντρο εξυπηρέτησης και ζήτησε να σου δώσουν 9αρι SNR Margin, αντί για 11 στο οποίο βρίσκεσαι για να κλειδώσεις λιγάκι πιο ψηλά...
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το συγκεκριμένο Alcatel δείχνει πάντα αρκετά παραπάνω, διαπιστωμένο από πολλούς χρήστες.
leonidas_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το συγκεκριμένο Alcatel δείχνει πάντα αρκετά παραπάνω, διαπιστωμένο από πολλούς χρήστες. Ευχαριστώ για την πληροφορία jkoukos, θα το έχω υπόψιν...
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 καταρχην ο φιλος μας εχει μαλλον 8αρι πακετο γιατι συγχρονιζει ακριβως 8192 οποτε εμενα δεν μου κανει για 24 αρα( οποτε δεν φταιει ουτε το ρουτερ ουτε το margin που συγχρονιζει εκει).μου φαινεται παραξενο να εχει ακριβως 8192 που ειναι τα 8 mbit και να εχει ακριβως το ιδιο και με τα 2 ρουτερ.ειδικα το Netfaster εχει 12,5 margIn αρα κατι σε κοβει εκει και μαλλον τα 8 mbit.εκτος αν εχεις διαλεξει στο ρουτερ να παιζει σε adsl αντι για adsl2+ κατα τα αλλα τα δοκιμαζες και τα 2 και βλεπεις ποιο σε καλυπτει περισσοτερο εφοσον συγχρονιζουν το max που εχεις ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ> δες ποιο παιζει καλυτερα πιο σταθερα ποιο εχει καλυτερο wireless κτλ.λογικα το Netfaster θα παιξει καλυτερα.τωρα οτι βλεπεις διαφορα στο attenuation λιγο σε νοιαζει.απλα το αναφερει λαθος.επισης το netfaster εχει καλυτερο Upload.κατα τα αλλα παρε την Hol και πες να τσεκαρουν αν εισαι σε 24 αρι και β.ζητα να ριξουν το margin στο 9
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν υπάρχει άλλο πακέτο στη HOL εκτός του έως 24. Κάποτε είχε και 6άρι αλλά έχει καταργηθεί προ πολλού.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν υπάρχει άλλο πακέτο στη HOL εκτός του έως 24. Κάποτε είχε και 6άρι αλλά έχει καταργηθεί προ πολλού. τοτε ειτε παιζει σε adsl και οχι adsl2+ ειτε κατι εχει γινει λαθος απο πλευρα Hol πανω στην καρτα.οπως ειδες και στα 2 ρουτερ εινα 8192/8191 που ειναι το οριο των 8 mbit και του adsl(g.dmt)
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το είδα και αν εξαιρέσεις την λάθος τιμή που δίνει το Alcatel στο Attenuation όλες οι άλλες είναι παρόμοιες. Μπορεί να έχει κλειδώσει σε απλό ADSL, που μπορεί να το δει μέσα από το router. Νομίζω στο Netfaster έχει επιλογή για το Mode.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Το είδα και αν εξαιρέσεις την λάθος τιμή που δίνει το Alcatel στο Attenuation όλες οι άλλες είναι παρόμοιες. Μπορεί να έχει κλειδώσει σε απλό ADSL, που μπορεί να το δει μέσα από το router. Νομίζω στο Netfaster έχει επιλογή για το Mode. βεβαια ειναι παραξενο και τα 2 ρουτερ να συγχρονιζουν σε adsl.δηλαδη αν ειναι πραγματι ετσι τοτε μαλλον η ρυθμιση ειναι λαθος απο πλευρα Hol παρα απο αυτον.αλλα ναι καπου θα λεει σε τι εχει συγχρονισει η μπορει να εχει επιλογη που να λεει με ποια πρωτοκολλα να συγχρονισει.ας δει ποια ειναι τσεκαρισμενα.τωρα να ειναι Multimode και να παιρνουν και τα 2 g.dmt ειναι λιγο παραξενο.αλλιως ας μιλησει με Hol να του ριξουν το margin να δουμε μηπως στρωσει.αν δει παλι 8 και παλι μεγαλο margin ας τους το πει να το τσεκαρουν. γιατι ακριβως 8192 τι να πω.και μαλιστα απο 2 ρουτερ.
leonidas_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Θα συμφωνίσω κ εγώ, ότι πιθανότερο είναι να τον έχουν αφήσει απο μεριάς HOL σε adsl profile.Anesti84, καλό θα ήταν όταν τηλεφωνίσεις κ ζητήσεις το 9άρι να ζητήσεις να ελεγχθεί κ αυτό το ενδεχόμενο κ να μας ενημερώσεις... 1
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 την στιγμη που θα τον βαλουν σε 9 margin αν το κανουν εκεινη την στιγμη θα φανει αν θα αλλαξει κατι.αν δει παλι margin 12 και παλι 8192 κατι αλλο φταιει.
leonidas_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν υπάρχει άλλο πακέτο στη HOL εκτός του έως 24. Κάποτε είχε και 6άρι αλλά έχει καταργηθεί προ πολλού. Το 6αρι το δίνει ακόμα, όχι σε double play, αλλά σε πακέτο που αφορά internet μόνο...
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 και 6 αρι να εδινε η να δινει παλια ο φιλος μας ειναι σε 8αρι.ας μας πει αν συγχρονιζει σε g.dmt(adsl) η οχι.μπορει ναγραφει εναλλακτικα g.992.1
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αυτό είναι μέσω ΑΡΥΣ και προϋποθέτει ενεργή τηλεφωνική σύνδεση στον ΟΤΕ. Το 6άρι DP (Lite) παίζει ακόμη σε μερικούς παλιούς χρήστες που δεν έχουν (δεν θέλουν) να αλλάξουν το πακέτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα