thelos257 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Την καλημερα μου σε ολους-ες σας εχω καποιες αποριες και καποια ερωτηματα ως νεος χρηστης του iMac που θα ειμαι μεσα στις επομενες μερουλες. 1) Που θα ναι ο Υπολογιστης μου που μεσα στα windows εχει τον σκληρο δισκο κλπ ; 2) Θα εχει Office δικο του το iMac ; Αν ναι τοτε θα γραφει ελληνικα με ορθογραφο ή θα πρεπει να κατεβασω ενα path ή κατι για να γραφει ελληνικα και για να διορθωνει τις λεξεις ; 3) Που ειναι ο αντικαταστατης του windows media center στα Mac Os για να βλεπω τηλεοραση μεσω του usb tv μου αυτου εδω δηλαδη: Πηγή: Αντάπτορας USB DVB-T DIGITUS HDTV Mini Receiver USB DA-70783 και αυτου εδω: Site: Αντάπτορας USB DVB-T SWEEX MM020 white ; 4) Πως μπορω να δημιουργησω σε ενα usb stick το recovery partion για να το εχω ασφαλισμενο οπως κανω και με τα laptops acer hp που αγορασα ; 5) Υπαρχουν συμβατα προγραμματα για τα Mac os ; Αν ναι τοτε πως τα βρησκω ; 6) Που θα μπορω να βρω ολα τα προγραμματα ; 7) Πως μπορω να μαθω τις συντομευεις τον πληκτρον ; 8)Οι εντολες στον τερμιναλ των linux ειναι οι ιδιες με τις εντολες του τερμιναλ του Mac os ; Δηλαδη δεν θελω ολες ολες τις εντολες αλλα ορισμενες απο αυτες οπως πως βλεπω την κινηση της μνημης ραμ πως βλεπω τον επεξεραστη κλπ. Στα windows γραφω την εντολη dir και μου εμφανιζει ολους τους καταλογους ολων των φακελλων και αλλες εντολες οπως ειναι tree , date , winver. στα Μac ισχυουν αυτες οι εντολες ή ειναι με αντικατασταση με καποιες αλλες ; 9) Εχω ακουσει οτι τα Mac os ειναι χτυμενα πανω στον πυρινα της Unix ισχυ κατι τετοιο ; 10) Το desk στα Mac os ειναι το λεγομενο γραμμη εργασιων στα windows ; Αν θελω να αλλαξω το χρωμα του πως μπορω να το κανω ; 11) Στα Mac os τα παραθυρα μεγευθυνονται στο full ή οχι ; Αυτες τις αποριες εχω ως της ωρας αν εχω και αλλες θα επιστρεψω. Σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο και την υπομονη σας. Καθε αρχη και δυσκολη ετσι δεν λενε ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 3) Που ειναι ο αντικαταστατης του windows media center στα Mac Os για να βλεπω τηλεοραση μεσω του usb tv μου αυτου εδω δηλαδη: Πηγή: http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6268&tt=graphic&lang=l1&p_id=184489">Αντάπτορας USB DVB-T DIGITUS HDTV Mini Receiver USB DA-70783 και αυτου εδω: Site: http://www.stephanis.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6268&tt=graphic&lang=l1&p_id=154525">Αντάπτορας USB DVB-T SWEEX MM020 white ; Mαλλον θα πρεπει να ξεχασεις την τηλεοραση με αυτο το στικακι.Το mac os x δεν ειναι plug and play με τοσες πολλες συσκευες οπως ειναι τα windows. Πρεπει να ελεγξεις αν υπαρχουν drivers(που οι drivers ειναι πονεμενο θεμα στο mac os x, δεν εχει την πληθωρα και την ευκολια των windows) για το usb tv σου. Αν δεν υπαρχουν, θα πρεπει να παρεις καινουριο usb tv που θα κοιταξεις να ειναι συμβατο με mac os x. Συνηθως ειναι πιο ακριβα απο τα αντιστοιχα των windows. Τα πιο διαδεδομένα για mac ειναι τα elgato: https://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards.html?from=catspan&keyphrase=Elgato 7) Πως μπορω να μαθω τις συντομευεις τον πληκτρον ; http://www.macuser.gr/mac-os-x-keyboard-shortcuts-602/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thelos257 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Mαλλον θα πρεπει να ξεχασεις την τηλεοραση με αυτο το στικακι. Το mac os x δεν ειναι plug and play με τις περισσοτερες συσκευες οπως ειναι τα windows.Πρεπει να ελεγξεις αν υπαρχουν drivers(που οι drivers ειναι πονεμενο θεμα στο mac os x, δεν εχει την πληθωρα και την ευκολια των windows) για το usb tv σου. Αν δεν υπαρχουν, θα πρεπει να παρεις καινουριο usb tv που θα κοιταξεις να ειναι συμβατο με mac os x. Συνηθως ειναι πιο ακριβα απο τα αντιστοιχα των windows. http://www.macuser.gr/mac-os-x-keyboard-shortcuts-602/ Δεν υπαρχει μια βαση δεδομενων με ολες τις συσκευες που μολις το βαλω δεν θα μπορει να αναγνωριση την συσκευη ; Επισης στο Public κοιταξα αλλα δεν βρηκα ενα usb tv tuner for mac os στο ebay βρηκα ενα αλλα ειναι 84 ευρω: http://www.ebay.com/bhp/mac-tv-tuner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δεν υπαρχει μια βαση δεδομενων με ολες τις συσκευες που μολις το βαλω δεν θα μπορει να αναγνωριση την συσκευη ; Επισης στο Public κοιταξα αλλα δεν βρηκα ενα usb tv tuner for mac os στο ebay βρηκα ενα αλλα ειναι 84 ευρω: http://www.ebay.com/bhp/mac-tv-tuner Τα πιο διαδεδομένα για mac είναι τα elgato:https://www.skroutz.gr/c/17/kartes-tileorashs-video-cards.html?from=catspan&keyphrase=Elgato Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δες αυτό http://www.skroutz.gr/s/421824/PCTV-Systems-NanoStick-Ultimate-Plus.html?keyphrase=PCTV+nanoStick+Ultimate+Plus. Μίλα μαζί τους λογικά το στέλνουν Κύπρο. Τώρα είδα ότι αντίστοιχο σου πρότεινε και ο haha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Φίλε μου ρωτάς και ξανά-ρωτάς στο insomnia κι όχι μόνο για το Mac που σκέπτεσαι να αγοράσεις και για το λειτουργικό του. Μην το παιδεύεις άλλο είναι εξαιρετική η επιλογή σου να μεταπηδήσεις σε Mac computers, θα "ανασάνεις" κατά την γνώμη μου. Όταν με το καλό λοιπόν αποκτήσεις το εργαλείο ρίξε μια ματιά στο άρθρο για σωστό setup του και βλέπουμε.., 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) 1) Που θα ναι ο Υπολογιστης μου που μεσα στα windows εχει τον σκληρο δισκο κλπ ; FINDER 2) Θα εχει Office δικο του το iMac ; Αν ναι τοτε θα γραφει ελληνικα με ορθογραφο ή θα πρεπει να κατεβασω ενα path ή κατι για να γραφει ελληνικα και για να διορθωνει τις λεξεις ; δωρεαν η σουιτα της apple, open office, libre office, επι πληρωμη microsoft. ολα θα υποστηριζουν ελληνικα 4) Πως μπορω να δημιουργησω σε ενα usb stick το recovery partion για να το εχω ασφαλισμενο οπως κανω και με τα laptops acer hp που αγορασα ; παρε εναν εξωτερικο δισκο περιπου διπλασιας χωρητικοτητας απο τον δισκο του μακ, και κανε τακτικα backup time mashine (εγγενης εφαρμογη του mac os backup). 5) Υπαρχουν συμβατα προγραμματα για τα Mac os ; Αν ναι τοτε πως τα βρησκω ; για αρχη απο app store 6) Που θα μπορω να βρω ολα τα προγραμματα ; google 7) Πως μπορω να μαθω τις συντομευεις τον πληκτρον ; google 11) Στα Mac os τα παραθυρα μεγευθυνονται στο full ή οχι ; ναι, ισως χρειαστεις καποια επιπλεον εφρμογη για να κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη Επεξ/σία 8 Μαΐου 2014 από basilis5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Φίλε Βασίλη, τι εννοείς ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Φίλε Βασίλη, τι εννοείς ;. εχω απαντησεις διπλα στις ερωτησεις με πρασινο χρωμα, ειπα τπτ λαθος μηπως; edit: τις υπογραμμισα επισης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ozelot Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Sory, πριν το προηγούμενο past σου δεν υπήρχε κάποιo link ή πράσινο χρώμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 9) Εχω ακουσει οτι τα Mac os ειναι χτυμενα πανω στον πυρινα της Unix ισχυ κατι τετοιο ; Ισχύει ναι, είναι ένα Unix-like λειτουργικό. Αρκετά τμήματα του πυρήνα (Mach kernel) του MacOSX βασίζονται στο FreeBSD και NetBSD Unix. Συγκεκριμένα στο MacOS X, το X σηματοδοτεί την έκδοση 10 (Χ στα λατινικά) και επίσης παραπέμπει στο Uni(X). Πριν την έκδοση 10, και συγκεκριμένα οι εκδόσεις 8 και 9 ονομάζονταν MacOS και πιο πριν System 1 έως 7 όπου δεν ήταν Unix-like (δεν υπήρχε καν terminal με τα Unix commands). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ισχύει ναι, είναι ένα Unix-like λειτουργικό. Αρκετά τμήματα του πυρήνα (Mach kernel) του MacOSX βασίζονται στο FreeBSD και NetBSD Unix. Συγκεκριμένα στο MacOS X, το X σηματοδοτεί την έκδοση 10 (Χ στα λατινικά) και επίσης παραπέμπει στο Uni(X). Πριν την έκδοση 10, και συγκεκριμένα οι εκδόσεις 8 και 9 ονομάζονταν MacOS και πιο πριν System 1 έως 7 όπου δεν ήταν Unix-like (δεν υπήρχε καν terminal με τα Unix commands). Unix συστηματα: Registered UNIX systems: AIX 5L V5.2 with some updates, AIX 5L V5.3 and AIX 6.1, are registered as UNIX 03 compliant. AIX 5L V5.2 is registered as UNIX 98 compliant. HP-UX[edit] HP-UX 11i V3 Release B.11.31 is registered as UNIX 03 compliant. Previous releases are registered as UNIX 95. OS X[edit] Apple's OS X is a UNIX 03 registered product,[12] first becoming registered with Mac OS X v10.5 "Leopard" on October 26, 2007 (when run on Intel processors).[13][14] Reliant UNIX[edit] The last Reliant UNIX versions were registered as UNIX 95 compliant (XPG4 hard branding). SCO[edit] UnixWare 7.1.3 is registered as UNIX 95 compliant. SCO OpenServer 5 is registered as UNIX 93 compliant. Solaris[edit] Solaris 11 complies with the Single UNIX Specification.[15] Solaris 10 is registered as UNIX 03 compliant on 32-bit and 64-bit x86 (X86-64) and SPARC systems. Solaris 8 and 9 are registered as UNIX 98 compliant on 32-bit x86 and SPARC systems; 64-bit x86 systems are not supported. Solaris 2.5.1 was also registered as UNIX 95 compliant on the PReP PowerPC platform in 1996, but the product was withdrawn before more than a few dozen copies had been sold.[16] Tru64 UNIX[edit] Tru64 UNIX V5.1A and later are registered as UNIX 98 compliant. z/OS[edit] IBM z/OS 1.2 and higher is registered as UNIX 95 compliant. z/OS 1.9, released on September 28, 2007, and subsequent releases "better align" with UNIX 03.[17] Other[edit] Other operating systems registered as UNIX 95 or UNIX 93 compliant: NCR UNIX SVR4 NEC UX/4800 SGI IRIX 6.5[18] 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 @atheatos Δεν διαφωνείς κάπου με αυτό που έγραψα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 @atheatos Δεν διαφωνείς κάπου με αυτό που έγραψα; Όχι απλα έδωσα μια λιστα με λειτουργικά που εχουν καταχωρηθει ως UNIX. To mavericks προέρχεται από ενα πιστοποιημενο UNIX λειτουργικό. Δεν ξέρω αν είναι UNIX ακόμα όπως το 10.5 ή UNIX like όπως οι περισσότερες linux διανομές. Θα δείξει... Εdit: Tελικα είναι UNIX 03 compliant .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikelamar Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Θα έχεις τον finder και απο εκει θα βρίσκεις φακέλους αρχεία κλπ. Για ελληνικό ορθογραφο πήγαινε και κατέβασε απο το isquare.gr Sent from my iPhone using Insomnia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα