Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα.

εχω ενα πισι στι δουεια μου που θα του εγκαταστησω το yawcam για να κανω μια webcam που εχει σαν IP camera.

Θελω να κανει εγγραφη απο εκει σε εναν ftp server.

Μπορω να κανω το πισι του σπιτιου μου ftp server και αν ναι,πως?

Δημοσ.

1. Εγκαθιστάς στον υπολογιστή κάποιο πρόγραμμα ftp server (π.χ. FileZilla Server) και το ρυθμίζεις (users, quota, κλπ)

Κάνεις port forward την πύλη 21 (ή την πύλη που θες για ftp) στο μηχάνημα που τρέχει ο ftp server. Για λόγους σταθερότητας ίσως χρειαστεί να βάλεις καρφωτή ip στο pc-server. Αν εχεις otenet απενεργοποιείς την extra προστασία.

Να το δοκιμάσεις

Να το αφήσεις ανοιχτό το pc-server.

Δημοσ.

Νωρίτερα σου περιέγραψα πως μπορεις να κάνεις ενα μηχανημα σου ftp server. Απορίες που άπτονται σε λεπτομέρειες ή σε συγκεκριμένα προγράμματα, ρώτησε πρώτα το google, δες το documentation, κάνε τις δοκιμές σου και όπου κολλήσεις εδώ είμαστε. 

Γενικά σε ένα λογισμικό ftp server χρειαζονται να σεταριστουν τα παρακάτω:

• Χρήστες (ποιος επιτρέπεται να συνδεεται και να κάνει τι)
  • Πρόσβαση σε anonymous χρήστες (στην περιπτωση σου δεν το θες)
  • Φάκελοι αποθήκευσης χρηστών και quota (μεγιστος επιτρεπομενος χωρος αποθήκευσης) αυτών
  • Επιτρεπόμενες ip διευθύνσεις για σύνδεση (download/upload)
  • Log files
  • Like 1
Δημοσ.

Μονο χρηστες με κωδικο και φακελλο αποθηκευσης χρηστων βαλε και εισαι οκ αφου κανεις και το pf

Δημοσ.

1. Εγκαθιστάς στον υπολογιστή κάποιο πρόγραμμα ftp server (π.χ. FileZilla Server) και το ρυθμίζεις (users, quota, κλπ)
  2. Κάνεις port forward την πύλη 21 (ή την πύλη που θες για ftp) στο μηχάνημα που τρέχει ο ftp server. Για λόγους σταθερότητας ίσως χρειαστεί να βάλεις καρφωτή ip στο pc-server. Αν εχεις otenet απενεργοποιείς την extra προστασία.
  3. Να το δοκιμάσεις
  4. Να το αφήσεις ανοιχτό το pc-server.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...