Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα σε ολους.

Ψαχνω εδω και παρα πολυ καιρο για ενα DAS / HD external enclosure, το οποιο να εχει τα εξης χαρακτηριστικα & δυστυχως δεν βρισκω πουθενα:

1. USB v.3.0 για συνδεση στον υπολογιστη,

2. 4 με 5 υποδοχες δισκων SΑΤΑ,

3. Να υποστηριζει SATA 3 (6GB/s) transfer rates. Εδω κυριως ειναι το "προβλημα". ΟΛΑ τα DAS      

δεχονται SATA 3 (6GB/s) σκληρους ΑΛΛΑ το πραγματικο transfer rate ειναι 3GB/s (SATA 2) γιατι το 

hardware / motherboard / chipset που εχουν στην πραγματικοτητα υποστηριζει SATA 2 και 

οχι SATA 3,

4. ΝΑ ΜΗΝ εχει USB v.3.0 controller της εταιριας JMICRON τα οποια αποδεδειγμενα προκαλουν συχνα 

drop-outs, μη αναγνωριση του DAS,  η,  μη αναγνωριση ολων των συνδεδεμενων σκληρων σε 

Windows 7 - 64bit.

To DAS το θελω για:

1. Αποθηκευση αρχειων

2. Να βλεπω ταινιες κυριως σε αρχεια .ISO και γενικα αρχεια ταινιων μεγαλου μεγεθους απο 20GB και 

πανω,

3. Να μπορω να τοποθετησω ταυτοχρονα στο DAS σκληρους διαφορετικων εταιριων ΚΑΙ μεγεθων,

4. Να συμμαζεψω των χορο γυρω απο τον υπολογιστη στο σαλονι και να μειωσω τα πολυμπριζα ;) 

Δεν με ενδειαφερουν NAS, ethernet ports, κ.λ.π. Παρακαλω οποιος γνωριζει καποιο προιον με τα παραπανω χαρακτηριστικα παρακαλω ας απαντησει στο μυνημα.

Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για τον χρονο και τον κοπο σας.

Δημοσ.

Ειλικρινά γιατί δε θες NAS ,ποιο το πρόβλημα?

Τι δίσκους θα βάλεις μέσα ?

Δες τα silverstone

RS431U (usb3)

SFF-8088 (sas)

Κ.ο.κ.

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση tmjuju.

Δεν με ενδειαφερουν τα NAS γιατι:

1. Δεν θα μπορω να τοποθετησω ταυτοχρονα στο DAS σκληρους διαφορετικων εταιριων ΚΑΙ μεγεθων,

2. Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να μεταφερω προσωρινα τα αρχεια μου (και ειναι παρα πολλα) σε καποιους αλλους σκληρους, ετσι ωστε τους σκληρους που θα χρησιμοποιουσα στο NAS να τους φορμαρω για να τους αναγνωρισει το NAS,

3. θεωρητικα παντα, το USB 3.0 ειναι πιο "γρηγορο" απο την ethernet port.

4. Απο την εμπειρια μου, (απο την παλαιοντολογικη εποχη του: CPU 8088, floppy drive 5.25 και της πρασινης οθονης :) ελαχιστες ειναι οι φορες που εχω χασει αρχεια απο drive failure και αρα θεωρω οτι δεν χρειαζομαι RAID, ποσο μαλλον ο χρονος που χρειαζεται για να γινει το re-building to RAID σε περιπτωση προβληματος.

5. θεωρητικα και παλι, ενα πολυ καλο DAS ειναι πιο φτηνο απο ενα φτηνο/μετριο NAS

Δημοσ.

Αχ περνάνε τα χρόνια, από κασέτες και δισκέτες, ο πρώτος δίσκος που έπιασα στα χεριά μου φαινόταν τεράστιος τοτε χεχε.

Η αλήθεια είναι ότι με 150-200 ευρώ παίρνεις τον hp microserver, του βάζεις το λειτουργικό που αγαπάς (win/linux) και την βγάζεις φθηνά για μέχρι 6 δίσκους.

(τον αξιοποιείς και λόγο χαμηλής κατανάλωσης για κατεβαστίρι και μικρό home-server για ότι επιθυμείς, χωρίς να αφήνεις το ενεργοβόρο workstation on)

Γενικά δηλαδή, εάν φερθείς στο Microserver σαν να είναι pc, με win7 απλά πράγματα,

Ούτε περιορισμούς σε δίσκους θα έχεις, ούτε να βάζεις τους ίδιους αναγκαστικά, ούτε raid απαραίτητα (φυσικά θα έχεις πάντα την επιλογή)

‘Οικονομοτεχνικά’ να το πούμε ή μπακάλικα δε ξέρω

Αλλά η λύση του Microserver μάλλον βγαίνει πιο φθηνή

Το 4αρι Silverstone έχει τα διπλά λεφτά φοβάμαι (~400)

Ενώ το όμορφο 2bay usb3/sas κουτί τους έχει πάνω από κατοστάρικο (~120)

Υπάρχουν πιο φθηνά κουτάκια κατά περιόδους

4αρια, από icybox, jobod only, usb3/eSata

Θα τα βρείς στο amazon.co.uk

Η άλλη επιλογή που χάνει από πλευράς εμφάνισης (και μακαρονάδας καλωδίων), είναι να πάρεις 4 χ 2-bay βάσεις δίσκων, από τις κλασικές που θα τις βρεις κοντά στα 30ευρώ λιανική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...