jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εάν βάλω το ΑΡ σε μένα εννοείτε έξω, και στην αδελφή μου ένα τέτοιο κι αυτό έξω θα κάνουμε δουλειά; Το πιθανότερο είναι να κάνεις δουλειά, αλλά ο προβληματισμός μου είναι αν αντέξει σε εξωτερικό χώρο. Επίσης βλέπω ότι η κεραία συνδέεται με RF καλώδιο με το adapter και αυτό με usb στο laptop. Λαμβανομένου υπόψη ότι δεν μπορείς να έχεις πάνω από 3-5 μέτρα καλώδιο usb, πρέπει η αδελφή σου να είναι κοντά στην κεραία. Στην άλλη περίπτωση (εξωτερικό ΑΡ) αυτό κατεβάζει ένα καλώδιο δικτύου (έως 100 μέτρα) που μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε συσκευή που να μοιράζει ενσύρματα και ασύρματα τη σύνδεση, πράγμα που δεν γίνεται με το usb.
spysoumi Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 jkoukos έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά θα μπορούσα να προσθέσω προέκταση(3€ τα 9 μέτρα) στο RF καλώδιο της κεραίας και το usb να παραμείνει ως έχει. Σωστά δεν τα λέω;;; Ρωτάω γιατί έχω τις τελείως βασικές γνώσεις πάνω στα δίκτυα. Υ.Γ. Στο εάν θα αντέξει έξω θα το βάλω στο μπαλκόνι, προστατευμένο τουλάχιστον από νερό(βροχή) ίσος και από ήλιο. Αλλά όπως είπα...... στην τελική θα βάλω δύο ΑΡ και θα ξεμπερδέψω.
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Τα καλώδια RF έχουν απώλειες ανάλογα την απόσταση, αν και στη δικιά σου περίπτωση λόγω μικρής απόστασης και μεγάλου κέρδους της κεραίας θα δουλέψει η ζεύξη. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται όσο γίνεται κοντύτερο καλώδιο (κάτω από το 1 μέτρο) και συνήθως βάζουμε τις συσκευές σε στεγανό κουτό κοντά; στην κεραία. Εσύ όμως με το usb δεν μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό, άρα θέλεις καλό καλώδιο χαμηλών απωλειών με κόστος πάνω από τα 2€/μέτρο. Επιπλέον κάθε σύνδεση με RF κονέκτορες προσθέτει 1dB απώλεια κι εσύ θα έχεις τουλάχιστον 2 τέτοιες συνδέσεις Όπως καταλαβαίνεις οικονομικά σου έρχεται περίπου στην ίδια τιμή με το να βάλεις κανονικό εξωτερικό ΑΡ. Βέβαια εσύ αποφασίζεις
rfc Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 9m ειναι πολλα σχετικως και θες ultra high freq. καλωδιο, κοινως πολυ καλο. Μεχρι 5μ ομως θα δουλευει μια χαρα τα κοινα εμπορικα. Μπορει να σου δουλεψει ομως, ποτε δε ξερεις, αν και σενα σε φοβαμαι λιγο επειδη δεν ακουσες τη συμβουλη του ledi και θες φτηνιαρικα.
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Αν προλάβεις τρέχει προσφορά στα 41€ του TP-LINK TL-WA7210N. Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη λύση από την χρήση 2 ίδιων συσκευών για την μεταξύ τους ζεύξη.
spysoumi Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Οκ αυτό λοιπόν θα κάνω αν και η παραγγελία της κινεζιάς έχει δρομολογηθεί......θα πάω στα σίγουρα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων όλους σας.
spysoumi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, έκανα τον σίγουρο τρόπο στο σπίτι πομπό, απλά τώρα πρέπει να βάλω ακόμα ένα ίδιο AP στο "σπίτι δέκτη" και μετά πρέπει να το διαμοιράσω με ασύρματο τρόπο μέσα στο σπίτι....με αυτά τα δυο θα μπορέσω να το κάνω αυτό που θέλω; Ευχαριστώ.
spysoumi Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, έκανα τον σίγουρο τρόπο στο σπίτι πομπό, απλά τώρα πρέπει να βάλω ακόμα ένα ίδιο AP στο "σπίτι δέκτη" και μετά πρέπει να το διαμοιράσω με ασύρματο τρόπο μέσα στο σπίτι....με αυτά τα δυο θα μπορέσω να το κάνω αυτό που θέλω; Ευχαριστώ. Ελάτε ρε παιδιά ένα ναι ή ένα όχι είναι....πέστε μου.....
spysoumi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Λοιπόν, έκανα τον σίγουρο τρόπο στο σπίτι πομπό, απλά τώρα πρέπει να βάλω ακόμα ένα ίδιο AP στο "σπίτι δέκτη" και μετά πρέπει να το διαμοιράσω με ασύρματο τρόπο μέσα στο σπίτι....με αυτά τα δυο θα μπορέσω να το κάνω αυτό που θέλω; Ευχαριστώ. Κανένας;
jkoukos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Ναι, το 7210 θα λαμβάνει το σήμα, το δίνει ενσύρματα στο 701 που με τη σειρά του το μοιράζει ασύρματα.
spysoumi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ήρθε........τώρα τον καινούριο πού πρέπει να τον κάνω δέκτη(δέκτη του σήματος από το άλλο ΑΡ που τον έχω σαν πομπό στο άλλο σπίτι) τι να επιλέξω;;;; AP, AP router ή AP client;;
spysoumi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Οκ ευχαριστώ, όλα έγιναν όπως έπρεπε.....είναι τούμπανο......36ping ούτε του παπά.....και με φούλ βλάστηση ενδιάμεσα....!!! 1
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Ωραία. Και τώρα μπορείς να γράψεις ποια ήταν τα αποτελέσματα με όλες τις συσκευές που έχεις και τις δοκιμές ανά περίπτωση; Είχαμε πει να δοκιμάσεις πρώτα ένα ΑΡ, είτε ως πομπό είτε ως δέκτη και αν δεν σε κάλυπτε να πήγαινες σε λύση δύο ΑΡ. Κατόπιν παράγγειλες το κινέζικο, αλλά και το 2ο TP-Link. Οπότε λογικά τα έχεις δοκιμάσει όλα. Θα έχει ενδιαφέρον η πληροφόρηση για μελλοντικούς χρήστες, με παρόμοιο ερώτημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα