dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Καλημέρα παιδιά μία ερώτηση έχω: Στην δουλειά μου και ακριβώς στον πάνω όροφο από το γραφείο μου υπάρχει γραμμή adsl οτε με ρούτερ ένα bautek. Στον όροφο που είμαι εγώ εξυπηρετούμαστε μέσω wifi από αυτό. Στο γραφείο μου πιάνω μία χαρά, το θέμα είναι ότι τα υπόλοιπα γραφεία στο βάθος δεν έχουν σήμα. Εχω εγώ μεταξύ διαφόρων ρούτερ στο σπίτι ένα thomson tg585v7 το οποίο σκέφτομαι να το κάνω access point αφού υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξω καλώδιο από τον επάνω όροφο στον δικό μας όροφο. Η ερώτηση : Ο κάτοχος της γραμμής θέλει το ασύρματο δίκτυο που θα εξυπηρετεί τον όροφο μας μέσω του thomson να έχει τα ίδια στοιχεία ssid και wpa key με αυτά που έχει βάλει και αυτός. Τώρα εγώ πχ. που θα είμαι στο γραφείο μου και θα πιάνω δύο σήματα και το πάνω και του ορόφο μου πως θα μπαίνω internet? Δεν θα υπάρχει μπέρδεμα? Εγώ σκέφτομαι να φτιάξω δικό μας ssid και pass στον όροφο ώστε να μπαίνουμε από εκεί και να το έχω και σε διαφορετικό κανάλι εκπομπής από το άλλο επάνω? Εν κατακλείδι γίνεται αυτό που ζητάει ο κάτοχος της γραμμής η θα τα κάνουμε σαλάτα?
arc Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Καλά τα λεει για να αποφύγει μπερδέματα με πολλαπλα keys και συνδεσεις-αποσυνδεσεις. Βάλτε τα ίδια στοιχεία ssid και key ρυθμίστε χειροκίνητα τα καναλια (και στα δυο router) και βάλτε τα μεταξύ τους σε αποσταση 5-7. Στη δική σου περιπτωση θα συνδεεσαι στο router που εχει πιο δυνατό σήμα.
dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Οκ κατανοητό αλλά πχ το laptop στο γραφείο μου δεν θα έχει θέμα μπερδέματος η οτιδήποτε άλλο ας πούμε?
arc Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 πάρα πολύ σπάνια, ίσως διαπιστώσεις καθυστερήσεις λογω μεταπηδήσεων από router σε router.
dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Οκ θα το δοκιμασω και βλεπουμε ευχαριστω! ΑΑΑ και κάτι τελευταίο. Η διεύθυνση του bautek είναι 192.168.1.1 και του τhomson 192.168.1.254. Τι είναι καλύτερα να δώσω στο thomson 192.168.1.253 για να δουλέψει? Υπόψιν ότι στο δίκτυο αυτό γενικόατερα συνδεόνται πολλές συσκυές ανα την ημέρα καμιά 15αρια ας πούμε.
arc Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 αφου το baut απαντα στο 1.1 τοτε μπορείς να αφήσεις το thom στο 1.254 Εναλλακτικά το βάζεις στο 1.2 και μεσα απο το bau ρυθμίζεις το ip pool να ειναι από 1.5 και πάνω, ωστε να μην πάρει κάποια συσκευή τυχαία το 1.2 Αφου βεβαια μιλάμε για 15-20 συσκευές τη μέρα τοτε καλύτερα ασε το thom στο 1.254
dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Thank you δοκιμάζω το απόγευμα στη δουλειά και επανέρχομαι.. Sorry αλλα ένα ένα τα θυμάμαι. Αν το αφήσω στο 254 πως θα μπαίνω στη σελιδα του Thomson αν χρειαστεί. 1
arc Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Sorry αλλα ένα ένα τα θυμάμαι. Αν το αφήσω στο 254 πως θα μπαίνω στη σελιδα του Thomson αν χρειαστεί. με http://192.168.1.254 Πρόβλημα θα αντιμετώπιζες αν το bau χρησιμοποιούσε διαφορετικό pool (π.χ. 10.0.x.x)
dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Οκ τωρα καταλαβα το αφηνω ως εχει δουλευει με αυτην την ip και παραλληλα μπαινω και στη σελιδα του αν χρειαστεί.
dr_papas Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Αποστολή εξετελέσθη, ολα δουλευουν ρολοι το ασυρματο δημιουργήθηκε με το ιδιο όνομα και κωδικό. η κάλυψη στον κατω όροφο επεκτάθηκε αρκετά ευχαριστω!! 1
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Καλημέρα παιδιά μία ερώτηση έχω: Στην δουλειά μου και ακριβώς στον πάνω όροφο από το γραφείο μου υπάρχει γραμμή adsl οτε με ρούτερ ένα bautek. Στον όροφο που είμαι εγώ εξυπηρετούμαστε μέσω wifi από αυτό. Στο γραφείο μου πιάνω μία χαρά, το θέμα είναι ότι τα υπόλοιπα γραφεία στο βάθος δεν έχουν σήμα. Εχω εγώ μεταξύ διαφόρων ρούτερ στο σπίτι ένα thomson tg585v7 το οποίο σκέφτομαι να το κάνω access point αφού υπάρχει η δυνατότητα να τραβήξω καλώδιο από τον επάνω όροφο στον δικό μας όροφο. Η ερώτηση : Ο κάτοχος της γραμμής θέλει το ασύρματο δίκτυο που θα εξυπηρετεί τον όροφο μας μέσω του thomson να έχει τα ίδια στοιχεία ssid και wpa key με αυτά που έχει βάλει και αυτός. Τώρα εγώ πχ. που θα είμαι στο γραφείο μου και θα πιάνω δύο σήματα και το πάνω και του ορόφο μου πως θα μπαίνω internet? Δεν θα υπάρχει μπέρδεμα? Εγώ σκέφτομαι να φτιάξω δικό μας ssid και pass στον όροφο ώστε να μπαίνουμε από εκεί και να το έχω και σε διαφορετικό κανάλι εκπομπής από το άλλο επάνω? Εν κατακλείδι γίνεται αυτό που ζητάει ο κάτοχος της γραμμής η θα τα κάνουμε σαλάτα? γενικοτερα για να ξερεις το θεμα σου δεν ειναι το ιδιο ssid η το ιδιο κλειδωμα.το θεμα σου ειναι το καναλι.εφοσον τα καναλια ειναι διαφορετικα και αν γινεται με διαφορα 5 καναλιων τοτε εισαι οκ.επισης μια διευκρινηση για τα καναλια.απεφυγε το auto και απεφυγε το καναλι 12 και καναλι 13.τα δυο τελευταια συσκευες που ειναι απο αμερικη δεν τα πιανουν γιατι σε μερικα μερη τα καναλια 12 και 13 δεν υπαρχουν στην λιστα.οπως και Japan ειναι μεχρι 14.τωρα αν εχεις διαφορετικα ssid ακομα και οταν πας κατω δεν θα παει στο δικο σου ρουτερ διοτι ειναι αλλο ssid οποτε θα πρεπει να κανεις εσυ την αλλαγη στο wireless.εκτος αν σταματησει να πιανει τελειως το αρχικο δικτυο Οκ κατανοητό αλλά πχ το laptop στο γραφείο μου δεν θα έχει θέμα μπερδέματος η οτιδήποτε άλλο ας πούμε? ολα βρισκουν αυτο που εχει το δυνατοτερο σημα οποτε μην σε απασχολει.ετσι παιζουν και τα wifi hot spots απλα λογω controller ειναι λιγο καλυτερο το roaming μεταξυ access points Οκ θα το δοκιμασω και βλεπουμε ευχαριστω! ΑΑΑ και κάτι τελευταίο. Η διεύθυνση του bautek είναι 192.168.1.1 και του τhomson 192.168.1.254. Τι είναι καλύτερα να δώσω στο thomson 192.168.1.253 για να δουλέψει? Υπόψιν ότι στο δίκτυο αυτό γενικόατερα συνδεόνται πολλές συσκυές ανα την ημέρα καμιά 15αρια ας πούμε. επισης υπολογισε ποσα pc μπαινουν και φροντισε ο dhcp στο baudtec Να δινει τις απαραιτητες ip Thank you δοκιμάζω το απόγευμα στη δουλειά και επανέρχομαι.. Sorry αλλα ένα ένα τα θυμάμαι. Αν το αφήσω στο 254 πως θα μπαίνω στη σελιδα του Thomson αν χρειαστεί. μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp στο thomson αλλιως θα εχεις 2 dhcp και καποια στιγμη θα γινει θεμα με τις ip.με το thomson θα μπορουσες να εχεις και 2 dhcp αλλα δεν ειναι του παροντος
dr_papas Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 γενικοτερα για να ξερεις το θεμα σου δεν ειναι το ιδιο ssid η το ιδιο κλειδωμα.το θεμα σου ειναι το καναλι.εφοσον τα καναλια ειναι διαφορετικα και αν γινεται με διαφορα 5 καναλιων τοτε εισαι οκ.επισης μια διευκρινηση για τα καναλια.απεφυγε το auto και απεφυγε το καναλι 12 και καναλι 13.τα δυο τελευταια συσκευες που ειναι απο αμερικη δεν τα πιανουν γιατι σε μερικα μερη τα καναλια 12 και 13 δεν υπαρχουν στην λιστα.οπως και Japan ειναι μεχρι 14.τωρα αν εχεις διαφορετικα ssid ακομα και οταν πας κατω δεν θα παει στο δικο σου ρουτερ διοτι ειναι αλλο ssid οποτε θα πρεπει να κανεις εσυ την αλλαγη στο wireless.εκτος αν σταματησει να πιανει τελειως το αρχικο δικτυο ολα βρισκουν αυτο που εχει το δυνατοτερο σημα οποτε μην σε απασχολει.ετσι παιζουν και τα wifi hot spots απλα λογω controller ειναι λιγο καλυτερο το roaming μεταξυ access points επισης υπολογισε ποσα pc μπαινουν και φροντισε ο dhcp στο baudtec Να δινει τις απαραιτητες ip μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp στο thomson αλλιως θα εχεις 2 dhcp και καποια στιγμη θα γινει θεμα με τις ip.με το thomson θα μπορουσες να εχεις και 2 dhcp αλλα δεν ειναι του παρον Κατάλαβα όλα παίζουν καλά από εχτές το bautec το εβαλα στο καναλι 11 και το thomson στο 1. Να ρωτήσω κάτι : Επειδή όπως είπα καθημερινά μπαίνουν γύρω στις 15 περίπου συσκευές, βρήκα στο bautec το ip pool count ωα είναι στο 32 με χρόνο αποδέσμευσης 2 ημέρες. Τι είναι αυτό το ip pool count? Πόσες ip μπορεί να δώσει? Μπορώ να το αλλάξω να το βάλω 100 ας πούμε?
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Κατάλαβα όλα παίζουν καλά από εχτές το bautec το εβαλα στο καναλι 11 και το thomson στο 1. Να ρωτήσω κάτι : Επειδή όπως είπα καθημερινά μπαίνουν γύρω στις 15 περίπου συσκευές, βρήκα στο bautec το ip pool count ωα είναι στο 32 με χρόνο αποδέσμευσης 2 ημέρες. Τι είναι αυτό το ip pool count? Πόσες ip μπορεί να δώσει? Μπορώ να το αλλάξω να το βάλω 100 ας πούμε? εινα ποσα ατομα μπορουν να μπουν ή να το πω καλυτερα οτι ο dhcp θα δωσει 32 διευθυνσεις.μετα ο επομενος δεν θα παρει.ναι μπορεις να το ανεβασεις αμα θες.βεβαια μην περιμενεις οτι αμα συνδεθουν 32 ατομα οτι μια γραμμη adsl θα τους κρατησει.ουτε το wireless του baudtec και του thomson θα αντεξει τοσα ατομα.αν ειναι τα ιδια ατομα σχεδον τοτε βαλε 12 ωρες το dhcp lease time απο 2 ημερες.αν τα ατομα ειναι αρκετα συχνα διαφορετικα τοτε βαλτο λιγοτερο.το 2 μερες ειναι παρα πολυ δεν υπαρχει λογος.12 ωρες ειναι μια χαρα.ip αμα θες τυπικα αυξησε το καιι καντο απο 32 στις 64 πχ.παραπανω δεν νομιζω οτι θα χρειαστει.και το 64 αρκετα ειναι. συνηθως μεγαλη pool αλλα το βασικο μικρο dhcp lease βαζουν στις καφετεριες που αλλαζει ο κοσμος συνεχεια
dr_papas Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Επανέρχομαι στο θέμα όλα δουλεύουν υπέροχα να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω αν στο thomson συνδεσω καλώδιο τι θα κερδίσω; μπορώ να επεκτείνω πάλι με άλλο ρουτερ; Αποστολή από το GT-I8190 με τη χρήση Insomnia App
jkoukos Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Ναι, κανονικά με τον ίδιο τρόπο που το έκανες στο Thomson. Τώρα το Thomson δουλεύει σαν switch (και ΑΡ) και ότι συνδέσεις στις θύρες του, θα δουλεύουν στο ίδιο δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα