pavlos88 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Κλαημερα. Εχω ενα Lenovo G500 i7 3612QM. Κοιτάζοντας με ενα πρόγραμμα ειδα οτι εχει μια μνήμη των 4GB στην θεση 2 με τα εξής χαρακτηριστικα. DDR3, 4096 MBytes, Max Bandwidth PC3-12800 (800 Mhz), Manufacturer ramaxel Technology, Voltage 1.35 V Εχω και στοιχεία timings table Jedec#4, Jedec#5, Jedec#6, Jedec#7 αν χρειάζονται να τα γραψω. Κοιταζοντας στο Ίντερνετ ειδα οτι υπαρχει περίπτωση ακομα και ιδιο μοντέλο να αγορασω μνήμη για την δευτερη θεση να υπαρξει προβλημα συμβατότητας. Το γράφω αυτο γιατί σκεφτόμουν να έβαζα στην πρώτη θέση μια 8GB για σύνολο 12GB. Το θέμα είναι μην υπάρχει ασυμβατότητα και πετάξω τα λεφτά μου. Έχετε κατι να προτείνετε; Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Απο οτι βλέπω εδω http://shop.lenovo.com/gr/el/laptops/lenovo/g-series/g500/#tab-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82δεν μπορείς ή τουλάχιστον φαίνεται να μην υποστηρίζεται ο συνδιασμός μιας 4αρας με 8gb , απο οτι βλέπω μπορεις να βάλεις στην 4gb μια 2gb να πας στα 6.
pavlos88 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ Spank. Έψαχνα σε ξένες ιστοσελίδες και δεν είχα βρει παρόμοιες πληροφορίες. Τώρα βέβαια είμαι σε δίλημμα γιατί 6 μου φαίνονται λίγα. Όποτε είτε για άλλη μια 4αρα, είτε να βγάλω την 4αρα και να βάλω 2 των 8 ίσως μεγαλύτερης συχνότητας. Με ποια χαρακτηριστικα να ψαξω για μνημες στο Ιντερνετ; Τα βολτ πχ εχουν σημασια; Καπου διαβασα οτι εστω και να αγορασεις 1.5 βολτ ενω το συστημα σου λεει 1,35 ( η το αντιθετο) η μητρικη αλλαζει τα βολτ αυτοματα. Εννοειται οτι μιλαω για δυο μνημες με τα ιδια βολτ σαν χαρακτηριστικο. Επισης 1.600 Mhz συμφωα με την παραπανω ιστοσελιδα του Spank θα θερμαινουν τον φορητο; Ετσι διαβασα καπου. Να παω στα 1333 καλυτερα; Μερικοι λενε οτι η συχνοτητα δεν παιζει ιδιαιτερο λογο παρα μονο σε παιχνιδια απαιτησεων. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2014 από pavlos88
SPANK Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Θα δεις τι ακριβώς χαρακτηριστικά εχει αυτη η ram που εχεις πανω τώρα και θα πάρεις με τα ιδια volt και ταχύτητα (τα timings δεν εχουν μεγάλη σημασία) , μπορει να τα αλλάξεις τα volt αυτόματα αλλα επειδη δεν ειναι σίγουρο αγοράζεις με τα ίδια volta να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Jannis64 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ό,τι ανέφερε ο SPANK στο τελευταίο ποστ. Αν προσέξεις αυτά, είναι απίθανο να πέσεις σε ασυμβατότητα. Είμαι της άποψης να βάλεις μια ακόμη 4GB (8GB σύνολο), με τα ίδια χαρακτηριστικά και θα είσαι o.k. Κάτι παραπάνω το θεωρώ υπερβολή.
pavlos88 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Όταν αναφερεστε στην ταχύτητα εννοείτε το ''Max Bandwidth PC3-12800 (800 Mhz)''; Χρησιμοποιω συχνα σχεδιαστικά προγράμματα και photoshop γι αυτό σκεφτόμουν την παραπανω μνήμη.
Radiant Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, έχω το ίδιο ακριβώς μοντέλο και αναβάθμισα στα 8Gb πριν 2 εβδομάδες. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο ανάλογο thread: http://www.insomnia.gr/topic/522650-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-ram-%CF%83%CE%B5-lenovo-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%83%CE%B7-e-shopgr/
pavlos88 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ Radiant. Το διάβασα και θα κοιτάξω και τις μνήμες που σου πρότειναν. Τι διαφορά ειδες με τα 8gb; Όπως προ είπα χρησιμοποιω αρκετά βαριά προγράμματα αν και ηδη με τα 4 gb δεν παραπονιεμαι ιδιαίτερα. Ο φίλος σου με τα 16 τι λέει για την συμπεριφορα του υπολογιστη;
Radiant Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ Radiant. Το διάβασα και θα κοιτάξω και τις μνήμες που σου πρότειναν. Τι διαφορά ειδες με τα 8gb; Όπως προ είπα χρησιμοποιω αρκετά βαριά προγράμματα αν και ηδη με τα 4 gb δεν παραπονιεμαι ιδιαίτερα. Ο φίλος σου με τα 16 τι λέει για την συμπεριφορα του υπολογιστη; Προσωπικά κάνω χρήση VM και κάποιους emulators για προγραμματισμό. Στα προγράμματα αυτά λοιπόν είδα τεράστια διαφορά στα 8 GB, μιας και δεσμεύουν μνήμη από το σύστημα. O φίλος με τα 16 απλά τ ο τερμάτισε . Έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά σε βαρύ φόρτωμα του λάπτοπ. Στο 90% των περιπτώσεων τα 8 είναι υπεραρκετά πιστεύω. Το προτείνω ανεπιφύλακτα και τώρα όπως εγραψα κα ιστο thread θα του αντικαταστήσω τον σκληρό με SSD. Ο φίλος με τα 16 έβαλε αυτές τις Gskill : http://www.e-shop.gr/gskill-f3-1600c11d-16gsq-16gb-2x8gb-so-dimm-ddr3-pc3-12800-1600mhz-dual-channel-kit-p-PER.553666 ενώ εγώ κράτησα τις Samsung.
pavlos88 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Σ' υχαριστω. VM τι είναι; Σε' ενα μηνυμα σου εγραψες ''Edit: Σόρρυ το CPU-Z βγάζει 800MHz. Στα 1600MHz τρέχει.'' Πως το κατάλαβες το 1600; Γιατί εγώ μονο απο το CPU-Z πήρα τα χαρακτηριστικά της μνήμης.
Radiant Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Σ' υχαριστω. VM τι είναι; Σε' ενα μηνυμα σου εγραψες ''Edit: Σόρρυ το CPU-Z βγάζει 800MHz. Στα 1600MHz τρέχει.'' Πως το κατάλαβες το 1600; Γιατί εγώ μονο απο το CPU-Z πήρα τα χαρακτηριστικά της μνήμης. Υπάρχουν προγράμματα όπως το VirtualBox που σου επιτρέπουν να φορτώσεις ένα λειτουργικό σύστημα μέσα από ένα άλλο. Πχ να τρέξεις μια διανομή Linux μέσα από τα Windows. To VM σημαίνει virtual machine. Όσο για τη μνήμη, αν κατάλαβα καλά, το CPU-Z σου δείχνει τον κανονικό χρονισμό, τον οποίο οι DDR μνήμες διπλασιάζουν. Άρα 1600 MHz. Αλλά και αν το googl-άρεις θα διαπιστώσεις ότι το laptop μας τέτοια μνήμη έχει από τη μάνα του.
pavlos88 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ. Καλυτερα μαλλον να δω το ταμπέλακι της μνήμης όταν πάρω την απόφαση για την αγορά να μην γίνει κάποιο λάθος. Ο μεγαλυτερος φόβος μου είναι να μην υπάρχει συμβατότητα στις δυο μνήμες. Αν μπορεί κάποιος φίλος με τα χαρακτηριστικά που έγραψα στο πρωτο μήνυμα να μου προτείνει κάποια 4αρα μνήμη για την δευτερη θεση του φορητου, θα το εκτιμουσα.
Radiant Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Η πιο φθηνή του σκρουτζ: https://www.skroutz.gr/s/2263401/Kingston-ValueRAM-4GB-DDR3-1600MHz-KVR16S11S8-4.html edit: Αν βάλεις φίλτρα 4GB, laptop (204 pin δλδ), DDR3 και 1600 MHz οι περισσότερες θα πρέπει να ταιριάζουν. Τώρα όπως σου είπα δοκιμασμένα απο μένα είναι μόνο οι samsung και οι Gskill που σου πόσταρα παραπάνω.
revolution7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 αν θέλεις να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση του laptop σου καλύτερα να βάλεις ssd και πραγματικά θα δεις μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις 1
SPANK Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ανέβασε μια φωτογραφία απο το cpuz απο το memory να δουμε ακριβώς το μοντέλο της ram που εχεις τώρα για να προτείνουμε μια αντίστοιχη 4gb που θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα