HellhammeR Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, θα βάλω forthnet, σε μερικές μέρες θα μου ενεργοποιηθεί, και μου δώσανε ενα ZTE router το οποίο δεν μου φένεται και πολύ καλό όπως το κοιτάω, πολύ ψεύτικο και μαπέ είναι, για σαβούρα μου φένεται έτοιμο για πέταμα στον σκουπιδοτενεκε είναι Να πάρω κάποιο καλύτερο λέτε? Ποια η γνώμη σας? Κάποια πρόταση ίσως? Κάνα 50-100 ευρώ μπορώ να δώσω αν αξίζει και δω διαφορά στην απόκριση, στο packet loss, στο lag, στην ταχύτητα και στο wifi το δίνω και το 100αρικο. Ευχαριστώ
selianx Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για ρούτερ, απ'τη στιγμή που δεν έχεις αποσυνδέσεις ή κλείνει μόνο του κλπ.Δες πως θα πάει και αν δεν είσαι ικανοποιημένος κοιτάς για άλλο.Εγώ ZTE έχω, στη θέση ενός Sagem F@st 2404 το οποίο παρέδωσε πνεύμα, και δεν είδα διαφορές. Όντως φαίνεται μούφα, ίσως και να είναι, αλλά στους 8 μήνες που το έχω δεν έχω φάει ούτε αποσύνδεση, ούτε σκαμπανεβάσματα στις ταχύτητες/ping, ούτε έκλεισε/rebootαρε μοναχό του. Δε νομίζω να κλειδώσεις πολύ παραπάνω απ'ότι με το ZTE, καθώς κύριο λόγο σ'αυτά τα θέματα παίζει η απόσταση από το ΑΚ, τις καλωδιώσεις και το φόρτο της περιοχής (πχ σε ώρες αιχμής).Τα παραπάνω με ethernet.Στο Wifi απ'την άλλη θα δεις διαφορά, ειδικά στην εμβέλεια αν πας σε κάποιο router με δυο κεραίες για παράδειγμα.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 το zte εγω προσωπικα ειτε θα το χαριζα ειτε θα το κρεμαγα στον τοιχο.με 100 ευρω σιγουρα βρισκεις πολυ καλυτερα ρουτερ αλλα και με 50 ευρω βρισκεις καλυτερα ρουτερ σε ολα.με 150 βρισκεις και vdsl router draytek ακομα που παιζει και σαν adsl. τωρα επιλογες διαφορες.γενικα σε αυτα τα λεφτα μπορεις να δεις για d link και για netgear που ειναι 2 πολυ καλες μαρκες.βλεπεις τα χαρακτηριστικα του καθενος και την τιμη και αποφασιζεις τι θες. πχ θες gigabit θες 802.11 n και σε τι ταχυτητα?και παει λεγοντας.θες να εχει πχ Usb για σκληρο δισκο ή για print server.? 1
HellhammeR Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 ευχαριστώ για τα reply poulinos δεν θέλω πολλά πράγματα απλά να είναι σταθερό, να πιάνει την ταχύτητα που θα έπιανε το zte, να μην μπουκώνει και να έχει φυσιολογικό wifi σήμα (Το ΖΤΕ του ΟΤΕ που έχω τώρα να φανταστείς με το ζόρι πιάνει στην τουαλέτα απο το δωμάτιο...). Τώρα αν έχει και gigabit καλοδεχούμενο αλλά δεν με πολύ καίει κιόλας αν δεν έχει.
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 ευχαριστώ για τα reply poulinos δεν θέλω πολλά πράγματα απλά να είναι σταθερό, να πιάνει την ταχύτητα που θα έπιανε το zte, να μην μπουκώνει και να έχει φυσιολογικό wifi σήμα (Το ΖΤΕ του ΟΤΕ που έχω τώρα να φανταστείς με το ζόρι πιάνει στην τουαλέτα απο το δωμάτιο...). Τώρα αν έχει και gigabit καλοδεχούμενο αλλά δεν με πολύ καίει κιόλας αν δεν έχει. οτι και να παρεις καλυτερο απο το zte θα ειναι.πχ netgear dgn2200 dgn1000 σε κατι πιο φτηνο αλλα και αντιστοιχα d link.και μετα σε αυτα τα λεφτα θα βρεις και tp link με gigabit. http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8970-300mbps-wireless-n-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612494
HellhammeR Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 ενεργοποιήθηκε σήμερα η σύνδεση μου και δοκίμασα το ZTE (ZXHN H108L). Το ποιο χάλια wifi που έχω δει στην ζωή μου έχει !! Με το dgn2200 θα είμαι οκ στο wifi ?
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 ενεργοποιήθηκε σήμερα η σύνδεση μου και δοκίμασα το ZTE (ZXHN H108L). Το ποιο χάλια wifi που έχω δει στην ζωή μου έχει !! Με το dgn2200 θα είμαι οκ στο wifi ? οτι και να παρεις καλυτερα θα ειναι.αν εχεις κανα παλιο ρουτερ βαλτο επανω. β.μιλα με Forthnet Και ρωτα τους αν εισαι σε alcatel dslam.αν εισαι σε alcatel πεστους να σου βαλουν free no rfi profile.Θα ανεβεις και αλλο σε ταχυτητα.
HellhammeR Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 ok. μπορούν να μου το γυρίσουν εύκολα σε free no rfi profile ή θα με πρήξουν ? Και αν γίνει αυτό θα ανέβει εκτός της ταχύτητας και το ping μου σε συνάρτηση με το SNR 6 μαζί με το fastapth χωρίς free no rfi profile ?
HellhammeR Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 ** πείρα σήμερα το πρωί την Forthnet, μου είπαν ότι είμαι σε SIEMENS dslam και δεν μπορούν να με βάλουν στο free. Τα siemens είναι μαπέ ??
poulinos Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 ok. μπορούν να μου το γυρίσουν εύκολα σε free no rfi profile ή θα με πρήξουν ? Και αν γίνει αυτό θα ανέβει εκτός της ταχύτητας και το ping μου σε συνάρτηση με το SNR 6 μαζί με το fastapth χωρίς free no rfi profile ? το no rfi ειναι ασχετο με το Ping και ασχετο με το αν θα εχεις fastpath ή interleave. ** πείρα σήμερα το πρωί την Forthnet, μου είπαν ότι είμαι σε SIEMENS dslam και δεν μπορούν να με βάλουν στο free. Τα siemens είναι μαπέ ?? εισαι ηδη σε free αφου εχεις 6 margin.δεν ειναι μαπα τα siemens.ειναι θεμα Profile.τα alcatel φορανε ενα διαφορετικο Profile για αυτο σου ειπα να μιλησεις μαζι τους ΩΣΤΕ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ALCATEL να σου βαλουν το τελειως free για να κερδισεις σε ταχυτητα.εφοσον εισαι σε siemens και εχεις 6 margin εισαι σε free οποτε εισαι μια χαρα.αν θες καλυτερο ping Πας σε fast path απλα θα πεσει λιγο η ταχυτητα εννοειται.καπου κερδιζεις και καπου χανεις.το επομενο βημα σου ειναι να παρεις κανα καλυτερο ρουτερ απο το zte.και λογικα με αλλο ρουτερ θα κερδισεις και σε συγχρονισμο.
HellhammeR Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2014 ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες poulinos! μου το γύρισαν και σε fastpath σήμερα και όλα καλά με το ping. Απλά μου φαίνεται γενικά ότι πιάνω λίγη ταχύτητα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου, πως σου φαίνεται ? :/ Περιμένω να μου έρθει και ένα netgear dgn2200 σε λίγες μέρες να δοκιμάσω.
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες poulinos! μου το γύρισαν και σε fastpath σήμερα και όλα καλά με το ping. Απλά μου φαίνεται γενικά ότι πιάνω λίγη ταχύτητα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου, πως σου φαίνεται ? :/ Περιμένω να μου έρθει και ένα netgear dgn2200 σε λίγες μέρες να δοκιμάσω. ναι εισαι λιγο χαμηλα αλλα αυτο μπορει να ειναι για οποιοδηποτε λογο.ειτε γραμμης οτε που δεν θεωρειται βλαβη ο συγχρονισμος σου ειτε λογω του zte ειτε λογω καλωδιωσης.δες και με το Netgear πανω.επισης αν θες δοκιμασε μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα χωρις φιλτρα τηλεφωνα κτλ να δεις ποσο συγχρονιζει.αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρακι.
HellhammeR Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 δεν έχω συναργεμό, στο σπίτι έχω αφήσει μια μπρίζα τηλεφώνου και τις άλλες τις έχω αποσυνδέσει απο εξωτερικά του σπιτίου στο σημείο που έρχετε το καλώδιο του ΟΤΕ. Απο εκεί και πέρα έβαλα σήμερα το netgear και μου έδειξε 8.2 SNR 10,5 db θόρυβο και 16200 ταχύτητα. Κατέβασα το snr του στο 6 (όσο δίνει η forthnet) και μου πήγε 17400. Πιστέυω ότι είμαι οκ. Απλά μου φάνηκε περίεργο γιατί το netgear συγχρονίζει σε 8,2 snr Default στην γραμμή μου ενώ το zte ήταν στο 6. Επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω πως το wifi του είναι πάρα πολύ καλό. Σε σχέση με το wifi του zte αισθάνθηκα ότι άλλαξα απο 56K σε VDSL ! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν πλέον οι providers τέτοια μάπα router.. παλιά δίνανε πολύ καλύτερα. ναι για να μειώσουν το κόστος θα μου πείτε αλλά είναι τόσο μαπα το συγκεκριμένο zte που με έδωσε η forthnet (και η hol έδωσε το ίδιο σε έναν φίλο μου) που μου θύμισε εποχές f200 usb
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 δεν έχω συναργεμό, στο σπίτι έχω αφήσει μια μπρίζα τηλεφώνου και τις άλλες τις έχω αποσυνδέσει απο εξωτερικά του σπιτίου στο σημείο που έρχετε το καλώδιο του ΟΤΕ. Απο εκεί και πέρα έβαλα σήμερα το netgear και μου έδειξε 8.2 SNR 10,5 db θόρυβο και 16200 ταχύτητα. Κατέβασα το snr του στο 6 (όσο δίνει η forthnet) και μου πήγε 17400. Πιστέυω ότι είμαι οκ. Απλά μου φάνηκε περίεργο γιατί το netgear συγχρονίζει σε 8,2 snr Default στην γραμμή μου ενώ το zte ήταν στο 6. Επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω πως το wifi του είναι πάρα πολύ καλό. Σε σχέση με το wifi του zte αισθάνθηκα ότι άλλαξα απο 56K σε VDSL ! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν πλέον οι providers τέτοια μάπα router.. παλιά δίνανε πολύ καλύτερα. ναι για να μειώσουν το κόστος θα μου πείτε αλλά είναι τόσο μαπα το συγκεκριμένο zte που με έδωσε η forthnet (και η hol έδωσε το ίδιο σε έναν φίλο μου) που μου θύμισε εποχές f200 usb καλα μην απορεις για τιποτα με το zte.b.Περνα και πιο νεο firmware στο Netgear αν υπαρχει.λογικα θα ετυχε να το δεις 8.αφου σου ειχαν πει οτι εισαι 6 margin λογικα 6 πρεπει να εισαι.εκτος αν σε εβαλαν σε 8 ή αν ειχες 8 και δεν στο αλλαξαν(και απλα το ανεφερε λαθος το zte)που το κοβω δυσκολο.το Margin σε τετοια γραμμη το ριχνεις και στο 4 αμα θες.θα παιξει μια χαρα.Tο Wifi του zte ειναι για τα μπαζα.απειροι το εχουν πει και εχουν ανοιξει θεμα εδω στο insomnia.γενικοτερα απειρα θεματα προβληματων για τα zte. το Netgear εχει σωστο wifi και ειναι και N300. οπως ειπες ειναι θεμα κοστους για αυτο δινουν ολοι πλεον zte.ναι παλια εχουν δωσει κατα καιρους πολυ πιο ωραια routers.πχ fritz,vigor 2700,thomson που ειναι πολυ σταθερα,siemens sl2 141,dlink,linksys.πλεον οπως βλεπεις στους retail χρηστες που απλα εχουν ενα adsl δινουν ρουτερ του κιλου.τους συμφερει οικονομικα να σου αλλαξουν 2-3 ρουτερ των 5 ευρω παρα να σου δωσουν ενα καλο των 30 ευρω.(δυστυχως)οι περισσοτεροι απλα καταληγουν να αγοραζουν απο το εμποριο ρουτερ.γιατι αμα το ρουτερ του παροχου δεν σου εχει καει και απλα αντιμετωπιζεις διαφορα προβληματα οπως χαμηλο sync,προβλημα με το wifi ,εκει και να στο αλλαξουν και να σου δωσουν παλι το ιδιο μοντελο παλι τα ιδια προβληματα θα εχεις. τo f200 και γενικοτερα τα crypto αστα να πανε.πονεμενη ιστορια.
HellhammeR Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 μίλησα με forthnet και με είχαν σε 8αρι snr τελικα! Το ZTE έδειχνε 6 SNR και με το netgear είδα το πραγματικό... Αφού τους είπα να μου το κατεβάσουν στο 6 τότε μου ανέβηκε και η ταχύτητα. Ακόμα ένα fail του zte... ούτε το snr δεν μπορούσε να μου δείξει σωστά και αν δεν άλλαζα router θα νόμιζα ότι ήταν φυσιολογική η ταχύτητα με το snr στο 6.. Απαράδεκτο router σε όλους τους τομείς πραγματικά.. **Να σημειώσω πως είμαι και σε fastpath.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα