Προς το περιεχόμενο

RAID Benchmarks

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρες!

Κάνω αυτό το thread για να συγκρίνω τις επιδόσεις του raid0 μου με τις δικές σας, γιατί κάτι δε μου φένεται καλά..

Έχω λοιπόν σε raid 0 δύο 40άρηδες Western Digital JB, που φένονται σαν ένας 80άρης με 2 partitions (NTFS).

Ωραία μέχρι εδώ.

Τρέχω το Sisoft Sandra (έκδοση max3 αν και τα units είναι κοινά και για παλιότερες εκδόσεις) για να δω που βρίσκεται και του δίνει ένα bandwidth γύρω στα 35.000ΚΒ/s.

Διαλέγω από κάτω έναν σκέτο ATA100 δίσκο 7200 στροφές 8mb cache (NTFS) (ανάλογος δηλαδή του RAID αλλά μονός) και βλέπω ότι βρίσκεται στα 31.500KB/s!

Εντάξει η σύγκριση δεν είναι απόλυτη, και το σωστότερο θα είναι να βάλω και να μετρήσω τον ένα σκληρό μόνο του, για να δω αν όντως με το RAID παίρνω την διπλάσια ταχύτητα, αλλά και πάλι τόσο μικρή διαφορά του RAID μου με τον συγκρινόμενο "έτοιμο" του Sisoft?

Αν μετρήσω μόνο τον ένα σκληρό και τον βρω 17.000KB/s θα είναι φυσιολογικό όταν ο ανάλογος θα έπρεπε να είναι γύρω στα 31.500KB/s όπως λέει το sisoft?

Εσείς τι setups έχετε και τι τιμές πιάνετε?

Thanks in advance! :D

ΥΓ. Λοιπό σύστημα: MSI 845 Ultra, P4 2.5, 512MB 266Mhz

Δημοσ.

Μην εμπιστεύεσαι το Sandra για HD benchmark... είναι τελείως αναξιόπιστο :)

Δοκίμασε το πολύ καλύτερο HDtach και το παλιό PCmark 2002

Α, και το Nero είναι καλό, απλά πάνε στο CD copy και στην πρώτη καρτέλα TEST ALL DRIVE SPEEDS 8)

Εγώ με 2 80άριδες Maxtor Serial ATA πιάνω 83mb μέσο όρο read στο hdtach, στο pcmark 2500 marks , στο Nero 90mb και στο sandra έβγαζε ότι ναναι, μια 50-60-70...!! :roll:

Δημοσ.

Κλαψ, δε θα βγάλω άκρη :(

Τo HDTach του δίνει μέσο όρο 43mb, ενώ το nero 55-60mb!

Είναι φυσιολογικό ας πούμε εσύ να βρίσκεσαι σχεδόν στη διπλάσια απόδοση σε σχέση με μένα?

Ναι ο serialATA δίνει την ώθηση του, αλλά τόσο πολύ?

Από cpu τι έχεις? Από ότι διαπίστωσα οι αποδόσεις πέφτουν αν ρίξω το overclock κατά 500Mhz αρκετά.

Τέλος, έχεις τα windows γυμνά από άποψη drivers δίσκων (IntelATA και ανάλογα προγράμματα)?

Δημοσ.

εχω p4 [email protected] 512ddr400...

πριν απο αυτο το setup είχα 2 80αριδες Maxtor αλλα Ata133 της παλιάς σειράς d740x. εκεί έπιανα στο Nero κοντα 70Mb αλλα στο Hdtach γυρω στα 40mb...

τι STRIPE SIZE εχεις?

εγω 16κ

α, και σε τι Controller?

Δημοσ.

Ώπα, stripe size? Τί είναι αυτό? Που το βλέπω?

Πάνω σε έναν onboard Promise FastTrack133 Lite είναι.

Χμμμ με τον maxtor σου πάντως (περίπου ίδιας κατηγορίας) βλέπω είμαστε πιο κόντα.

Δημοσ.

Χμ.....

Κι εγώ στον Promise fastrack 133 τους ειχα τους ata133αριδες αλλά άλλαξα μητρική και συνεπώς κοντρολλερ... σε Highpoint 372! και είδα σχετική διαφορά απο κοντρολλερ σε κοντρολλερ.

από το BIOS του κοντρολλερ βλεπεις τι stripe εχεις ορισει.

Απ' ότι θυμάμαι δεν εμφάνιζε νούμερα σε stripe αλλά για τι χρήση το θέλεις. Λογικά στο βιβλιαράκι του RAID θα λέει τι stripe size αντιπροσωπεύει η καθε χρήση.

Δημοσ.

Γειά χαρά.

Οι controllers των μητρικών είναι φθηνοί και το κυριώτερο

λειτουργούν λογισμικά (software based).

Για ΑΝΤΙπαράδειγμα ο FTS150SX4

The FastTrak S150 SX4 and SX4000 / SX4000 Lite Controllers have a Hardware XOR accelerator, which offloads

the parity calculation workload from the main CPU

and transfers it to the controller card,

boosting the performance of the entire system.

FTS150SX4-web.jpg

Αντίθετα, πάλι σε σχέση με τους συνηθισμένους σε μητρικές ή/και σε φθηνές κάρτες,

ο STSX6000 PRO έχει τρία chips -ένα για κάθε ζευγάρι δίσκων -

από αυτά που βάζουν στις μητρικές, τα οποία οδηγούνται από το μεγαλύτερο chip, που φαίνεται στην εικόνα.

STSX6000Pro.jpg

Άρα οι HARDWARE BASED RAID CONTROLLERS ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ RAID SUBSYSTEM.

Γενικότερα, για ό,τι πληρώνουμε αυτό παίρνουμε.

Έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε την απόδοσή τους για τους δίσκους μας παρά μόνο σε ίδια συστήματα

(Τουλάχιστον ίδια chipstes-CPUs-RAM).

Τονίζω ότι και οι δύο παραπάνω ελεγκτές για να λειτουργήσουν απαιτούν την εγκατάσταση

σε αυτούς ενός 100/133MHz DIMM SDRAM με ελάχιστη χωρητικότητα 16MBs και μέγιστη 128MBs.

Έτσι όλα περνούν πρώτα απο την cache memory του controller και μετά προs όπου προβλέπεται (arrays ή δίαυλο PCI).

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, απ'ότι κατάλαβα μάλλον μια πιο σοβαρή λύση θα ήταν ένας PCI controller για να πάρω τα μέγιστα.

Σε τι τιμές κυμαίνεται ένας σοβαρός?

Να έχει και ATA και SATA υποστήριξη εννοείται!

Δημοσ.

PROS NETED: den exeis ashma benchs gia to systhma sou. swsta einai.Kai egw kapou toso bgazw sandra an kai re real efarmoges einai poly pio grhgoro.Twra kati poly megala noumera pou blepeis einai synithws giati to sata raid twn p4 sta nea boards den einai pci karta alla mesa sto bus tou chipset.Enw esy exeis pci karta kai eidika me polles kartes o controller den apodidei ta megista.An kai den pas poly asxhma.kai pci karta na pareis (gia aples milame) den tha deis tipota shmantiko, oi kartes pou blepeis photos einai panakribes..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...