Kitharodos Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Έχω ένα πολύ καλό σύστημα αλλά από τότε που το αγόρασα το 2010 δεν του έχω κανει ΠΟΤΕ φορμάτ διότι βαριέμαι. Ο σκληρός μου δίσκος όμως 1TB SATA3 με καθυστερεί πολύ και λέω να βάλω έναν SSD. 1) Μπορώ να κάνω αντιγραφή όλον τον δίσκο μου τον παλιό στον καινούριο όπως είναι ετσι ώστε να αποφύγω το φορμάτ? Θα υπάρξει κάποιο πρόβλιμα στα registries? 2) http://www.e-shop.gr/crucial-ct1024m550ssd1-m550-1tb-25-ssd-sata3-p-PER.320890 Τι έχετε να επίτε για αυτόν τον δίσκο? Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Donalhioy Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 τι να το κανεις 1 τερα ssd? και 500 προγραμματα να βαλεις δεν γεμιζει! και που ξερεις οτι φταιει ο σκληρος σου?
Kitharodos Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Έχω περίπου 800GΒ πράγματα και δεν θέλω να κάνω φορμάτ! Θέλω απλά να κλωνοποιήσω τον δίσκο μου σε SSD! Βαριέμαι τόσο να κάνω φορμάτ που δίνω όσο όσο! Το PC ειναι αρκετα γρηγορο γενικα αλλα στην εκκινηση μας τα χαλαει λιγακι. Κοίτα τα specs μου στην υπογραφη μου και θα καταλάβεις
NT1G Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Θα δώσεις €500 επειδή βαριέσαι να κάνεις format; Make it rain baby. Kαλός είναι. Υπάρχει και ο 840 evo.
Occultist Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Υπάρχουν προγράμματα στην αγορά, ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Μπορείς να δοκιμάσεις το Acronis True Image.
SPANK Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Εγω θα σου έλεγα πάλι να μην κάνεις cloning γιατι αν δεν πετύχει μπορεί να εχεις προβλήματα και μιας και πρόκεται για καινούργιο δίσκο το ενδεδειγμένο ειναι format και καθαρή εγκατάσταση
Arisyo13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Γιατι δεν το στελνεις σε καποιον τεχνικο να στο κανει αυτος φπρματ. Πιστευω ενας Ssd 250gb ειναι οτι πρέπει
Kitharodos Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όταν εννοώ φίλε μου φορμάτ δεν εννοώ την εκτέλεση αυτού αλλά την επανεγκατάσταση όοοοολων αυτών που χω βάλει τώρα στον υπολογιστή μου. Για παραδειγμα παιζω με το Flight Simulator X το οποίο για κάθε αεροδρόμιο (φαντάσου έχω καμμια 200ριά μέσα) θέλει και διαφορετική εγκατάσταση. Για να έχω αυτά που θέλω και να βλεπω έτσι όπως όλα ήταν θα μου ξαναπάρει ΜΕΡΕΣ και όχι ώρες. Φυσικά και ολοι πρεπει να κάνουμε ένα φορμάτ που και πού και το δέχομαι αλλά αν με το απλά να βάλω έναν SSD μου λύσει το πρόβηλμα και γίνει κανονικά η κλονοποίηση τότε γιατί να κάτσω να παιδευτώ? Ετσι και αλλιώς είμαι από τους χρήστες που τακτικά κάνω εκκαθάριση προγραμμάτων τα οποία δεν χρησιμοποιώ πλέον, disk scan, refrag κτλ. Εγω θα σου έλεγα πάλι να μην κάνεις cloning γιατι αν δεν πετύχει μπορεί να εχεις προβλήματα και μιας και πρόκεται για καινούργιο δίσκο το ενδεδειγμένο ειναι format και καθαρή εγκατάσταση και αν δεν πετυχει πού είναι το κακό? Θα μου καταστρέψει τίποτα στον παλιό? Υπάρχουν προγράμματα στην αγορά, ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Μπορείς να δοκιμάσεις το Acronis True Image. ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 και αν δεν πετυχει πού είναι το κακό? Θα μου καταστρέψει τίποτα στον παλιό? Δεν θα σου καταστρέψει τιποτα αλλα μπορει πχ να δεις οτι μπήκε και λειτουργεί κανονικα να σου βγούν διάφορα προβλήματα (μικρά η μεγάλα) τα οποια μπορει να οφείλεται οτι δεν περάστηκαν καποιοι drivers η προγράμματα σωστά και να ψάχνεσαι , αλλα γενικα σε καινούργιο δίσκο ειναι το ενδεδειγμένο να του κανουμε ενα format τι να πω δοκίμασε το και βλέπεις
Millennium Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Θα δώσεις €500 επειδή βαριέσαι να κάνεις format; Make it rain baby. Όσο κάνει ένα πλήρες φτηνό σύστημα δηλαδή... 1
Kitharodos Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ποιά η διαφορά ανάμεσα στον 840EVO και στον Crucial και ποιον μου προτεινετε?
revolver1990 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Μην κάνεις βλακεία και αγοράσεις 1tb ssd.250gb ή έστω 500 είναι υπεραρκετά.Έχεις εναν εξωτερικό και μεταφέρεις εκεί όλα τα αρχεία σου που λογικά θα πιάνουν 600-800 gb.Στην συνέχεια όταν στον αρχικό σου σκληρό τα δεδομένα σου πιάνουν περίπου 100-200 gb(προγράμματα/λειτουργικό) τον κάνεις clone σε έναν 250αρη και γλυτώνεις χρήμα.Μόλις κλωνοποιήσεις τα δεδομένα απλά ξαναστέλνεις τα αρχεία πίσω στον μηχανικό σου δίσκο και τέλος.Εξάλλου αν πάρεις έναν ssd 1tb όπου θα βάζεις και θα διαγράφεις αρχεία θα μειώσεις κατά πολύ την διάρκεια ζωής του(έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών). Οπότε συμπέρασμα,πάρε έναν μικρό ssd βάλε τα προγράμματα σου και άσε τον μηχανικό που έχεις για μουσική,ταινίες,pdf κτλ. Επίσης,αν πάρεις samsung έχει καλό migration software και οι πιθανότητες να γίνει ζημιά στο cloning μειώνονται.
yiannis_1 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Αν θες πάντως πάση θυσία μεγάλο ssd αυτός εδώ είναι ότι πρέπει. http://www.skroutz.gr/s/3767480/Crucial-M500-960GB-2-5.html Επεξ/σία 9 Μαΐου 2014 από yiannis_1
Euclides Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Έχω ένα πολύ καλό σύστημα αλλά από τότε που το αγόρασα το 2010 δεν του έχω κανει ΠΟΤΕ φορμάτ διότι βαριέμαι. Ο σκληρός μου δίσκος όμως 1TB SATA3 με καθυστερεί πολύ και λέω να βάλω έναν SSD. 1) Μπορώ να κάνω αντιγραφή όλον τον δίσκο μου τον παλιό στον καινούριο όπως είναι ετσι ώστε να αποφύγω το φορμάτ? Θα υπάρξει κάποιο πρόβλιμα στα registries? 2) http://www.e-shop.gr/crucial-ct1024m550ssd1-m550-1tb-25-ssd-sata3-p-PER.320890 Τι έχετε να επίτε για αυτόν τον δίσκο? Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ εκ των προταίρων De gustibus et coloribus nοn disputandum. Το καλύτερο πάντως που έχεις να κάνεις, είναι να τοποθερήσεις έναν γρήγορο SSD 128Gb σαν δεύτερο δίσκο μόνο για το λειτουργικό (ότι και να φορτώσεις δεν θα χρειαστείς μεγαλύτερο), και να κρατήσεις τον 1000Gb HDD μόνο για τα Data. Format θα κάνεις στον SSD για να φορτώσεις καθαρό λειτουργικό, που καλό θα κάνεις μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, και αφήνεις τον HDD όπως είναι. Αλλά δικά σου είναι τα χρήματα, ότι θέλεις τα κάνεις. Για Cloning, πέρα από το Acronis που κοστίζει γύρω στα 60€, υπάρχουν και τα AOMEI Backupper: http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html EaseUS Todo Backup: http://www.todo-backup.com/ που είναι δωρεάν και κάνουν την ίδια δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα