Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός ψύκτρας Intel cpu socket 775

doctorized

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν υπολογιστή με socket 775. Θέλησα σήμερα να του ρίξω ένα καθάρισμα. Έβγαλα την ψύκτρα του επεξεργαστή και την φύσηξα, έφυγε αρκετή απο την σκόνη που είχε πιάσει, όχι όλη, τον ξανάβαλα στη θέση του και τώρα υπολειτουργεί. Φέρνει πολύ λίγες στροφές, και κάποιες στιγμές σταματά τελείως, μετά ξαναρχίζει αλλά γυρίζει πολυ αργά. Με το Hardware Monitor απο cpuid.com είδα ότι οι στροφές του είναι γύρω στις 80 το λεπτό. Τι να του κάνω για να καθαρίσει σωστά και να αρχίσει να δουλεύει και πάλι κανονικά; Η ψύκτρα είναι σαν αυτή: http://www.directron.com/8wt1538.html

Υπάρχει τρόπος να βγάλω εντελώς τις βίδες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον εχουν χαλάσει οι στροφές απο το ανεμιστηράκι , να σου πω την αλήθεια αφου την έβγαλες που την έβγαλες και μια και ειναι παλιά άλλαξε εναν ανεμιστηράκι η βάλε μια αλλη ψύκτρα που θα εχεις και καλύτερη ψύξη

Μαλλον εχουν χαλάσει οι στροφές απο το ανεμιστηράκι , να σου πω την αλήθεια αφου την έβγαλες που την έβγαλες και μια και ειναι παλιά άλλαξε εναν ανεμιστηράκι η βάλε μια αλλη ψύκτρα που θα εχεις και καλύτερη ψύξη

Υπάρχει τρόπος να βγει ο ανεμιστήρας; Δοκίμασα χωρίς επιτυχία. Έχει περίεργες βίδες που δεν επιτρέπουν στον ανεμιστήρα να βγει απο την ψύκτρα. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι;

Βγαίνουν σίγουρα οι βίδες για να βγει και το ανεμιστηράκι πρέπει να το ψάξεις λιγο πως , αλλιως οπως σου ειπα πήγαινε σε αλλη ψύκτρα πες και χρήματα που θέλεις να δώσεις ομως

Πραγματι, οι βιδες θα πρεπει να βγαινουν/ξεβιδωνουν.
Αναμεσα στα fins καθαριζεις/φτανεις, με 1...εισιτηριο
(απο ΜΜΜ) μονό ή διπλωμενο (για πιο σκληρη μακα)
:-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγαίνουν σίγουρα οι βίδες για να βγει και το ανεμιστηράκι πρέπει να το ψάξεις λιγο πως , αλλιως οπως σου ειπα πήγαινε σε αλλη ψύκτρα πες και χρήματα που θέλεις να δώσεις ομως

ΕDIT: Δεν θέλω άλλη ψύκτρα καθώς τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω δεν ξεπερνούν τα 10€.

Πραγματι, οι βιδες θα πρεπει να βγαινουν/ξεβιδωνουν.

Αναμεσα στα fins καθαριζεις/φτανεις, με 1...εισιτηριο

(απο ΜΜΜ) μονό ή διπλωμενο (για πιο σκληρη μακα)

:-D

Πιο πάνω έχω ποστάρει ένα λινκ από ένα ανεμιστήρα σαν αυτόν που έχω. Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα βγουν οι βίδες;

Επεξ/σία από doctorized

. Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα βγουν οι βίδες;

Το cooler εχει και backplate, θα τις ξεβιδωσεις, 

(στις φωτο) δε φαινεται να ειναι κατι δυσκολο:

masscool-8wt15-38.3691424.jpg

masscool-8wt15-38.3691426.jpg

Το cooler εχει και backplate, θα τις ξεβιδωσεις, 

(στις φωτο) δε φαινεται να ειναι κατι δυσκολο:

To λάθος είναι δικό μου, δεν εκφράστηκα σωστά. Όταν ρωτούσα πως θα βγάλω τις βίδες, εννοούσα πως θα μπορέσω να τις βγάλω εντελώς για να φύγει ο ανεμιστήρας από την αλουμινένια ψύκτρα και να είναι 2 ξεχωριστά κομμάτια. Το κατάφερα με σφυρί και κατσαβίδι, χτύπησα τα δοντάκια από τα μικρά δαχτυλιδάκια που κρατάνε τις βίδες πάνω στην ψύκτρα (δεν φαίνονται στη φωτό) και έτσι έβγαλα τον ανεμιστήρα. Αλλά και που τον έβγαλα τσάμπα ο κόπος. Δεν έχω κάποιον ανεμιστήρα που να μπορεί να πάρει τη θέση του. Δηλαδή έχω αρκετούς αλλά κανείς δεν είναι 4πινος για να μπει στη cpu_fan αλλά ούτε και έχει κανένας τρύπες για βίδες στα σημεία που θέλει η ψύκτρα.

φιλε  εκει που τελειωνουν τα ποδαρακια τις ψυκτρα εχει ασφαλειες θα τις κρατησεις απαλα με μια πενσουλα ή μιτοτσιμπιδο και θα ξεβιδωσεις κανονικα τις βιδες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...