Blazz0r Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Έχω αγορασμένα από το πλαίσιο εδώ και 7-8 μήνες τα συγκεκριμένα powerlines. Από τότε που τα αγόρασα, τυχαία μέσα στην μέρα αποσυνδέονται και τα δύο από το δίκτυο του ρεύματος. Η αποσύνδεση μπορεί να κρατάει 2-5 λεπτά και μετά ξανασυνδέονται μόνα τους χωρίς να κάνω τίποτα. Όσο γίνεται αυτό σβήνει το κεντρικό λαμπάκι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. http://imgur.com/sx2r1KM Τώρα η τοπολογία είναι απλή. Στην μία άκρη, στο σαλόνι, έχω το router της HOL το οποίο συνδέεται με το ethernet του powerline και επίσης παίρνει ρεύμα από το socket του powerline. Το powerline συνδέεται στην μπρίζα με προέκταση καλωδίου, πολύμπριζο δεν παρεμβάλλετα ανάμεσα. Στην άλλη άκρη, στο δωμάτιο, έχω το άλλο powerline κατευθείαν πάνω στην μπρίζα. Στο ethernet του powerline έχω συνδέσει ένα linksys access point το οποίο έχω βάλει σε bridge mode και δουλεύει σαν switch. Από αυτό τραβάω 3 ethernet lines και δίνω στα pc του δωματίου. Τώρα δεν νομίζω ότι έχει σημασία τι γίνεται μετά τα powerlines γιατί το λαμπάκι που σβήνει στην φωτογραφία έχει να κάνει με το δίκτυο του ρεύματος. Τι μπορεί να φταίει? Κάποια ηλεκτρική συσκευή ανάμεσα? Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Επίσης παίζει να είναι χαλασμένα? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2014 από Blazz0r
flyer Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Το powerline συνδέεται στην μπρίζα με προέκταση Συνέδεσέ το κατευθείαν στη πρίζα.
Blazz0r Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Συνέδεσέ το κατευθείαν στη πρίζα. Σοβαρά παίζει να φταίει αυτό? Απλώς είναι λίγο δύσκολο να το βάλω κατευθείαν στην πρίζα γιατί έχει μεγάλη βιβλιοθήκη από μπροστά που εφάπτεται στον τοίχο. Αυτός ήταν και ο λόγος της προέκτασης. Δεν χωράει το powerline δλδ γιατί είναι χοντρό.
flyer Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Σοβαρά παίζει να φταίει αυτό? Απλώς είναι λίγο δύσκολο να το βάλω κατευθείαν στην πρίζα γιατί έχει μεγάλη βιβλιοθήκη από μπροστά που εφάπτεται στον τοίχο. Αυτός ήταν και ο λόγος της προέκτασης. Δεν χωράει το powerline δλδ γιατί είναι χοντρό. Υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να φταίει αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξαλείψεις αυτή την πιθανότητα πριν να συνεχίσεις το troubleshooting...
Blazz0r Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να φταίει αυτό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξαλείψεις αυτή την πιθανότητα πριν να συνεχίσεις το troubleshooting... Κατάλαβα. Τώρα δεν ξέρω τι τρελή πατέντα θα κάνω για να βάλω το powerline πίσω από την βιβλιοθήκη αλλά κάτι θα σκεφτώ. Παίζει να συνδέσω το router σε άλλη τηλεφωνική μπρίζα στο σπίτι.
Blazz0r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Λοιπόν δεν μπόρεσα τελικά να το βάλω πίσω από την βιβλιοθήκη, οπότε άλλαξα λίγο to πρώτο μισό της τοπολογίας. Πλέον από το router φεύγει ένα ethernet cable το οποίο πηγαίνει σε switch. Από το switch φεύγουν 3 ethernet, 1 από τα οποία πάει στον ένα powerline adapter, τα άλλα σε άσχετα pc. Ο powerline adapter αυτός είναι πάνω σε μπρίζα πλέον (χωρίς προέκταση) και σε διαφορετικό δωμάτιο (ούτε στο σαλόνι που ήταν πριν, ούτε στο δωμάτιο που είναι ο άλλος δεύτερος adapter). Το άλλο μισό της τοπολογίας μένει ως έχει. Δηλαδή ο δεύτερος adapter είναι στο δωμάτιό μου και το ethernet του πηγαίνει στο linksys router κ.ο.κ. Το πρόβλημα παραμένει και φαίνεται να είναι ανεξάρτητο μπρίζας και επίσης τελικά δεν έφταιγε η προέκταση. Οπότε το επόμενο βήμα τώρα πιο είναι?
poihths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 πολλές φορες αποσυνδέονται γιατι επιβαρύνεται το δικτυο της δεη... πχ αν ανάψεις την κουζίνα αμέσως θα πέσει η ταχύτητα... επισης πέφτει ακόμα και αν ανάβεις το φώς.. μου έχει τύχει να πέφτει το connection επειδή άλλος(σε διπλανό διαμέρισμα).. αναβει καποια συσκευή ενεργοβόρα... το μόνο που μπορεις να κανεις ειναι να τα φέρεις πιο κοντα(αν γίνεται) παρατήρησε τις ώρες που σου συμβαίνει αυτό για να καταλάβεις ποια συσκευή του σπιτιού δημιουργεί πολλά παράσιτα στα powerlines.. δυστυχως είναι ώραιο και βολικό αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα η ταχύτητα τους...
Blazz0r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα. Δεν προκαλείται όμως απο επιβάρυνση του δικτύου γιατί με φούρνο και 2 πλυντήρια ή πλυντήριο και κλιματιστικό ανοιχτά δεν μπορώ να αναπαράξω το φαινόμενο. Τώρα που ήμουν μόνος στο σπίτι μια βδομάδα και είχα μόνο το φως του δωματίου ανοιχτό, υπήρχαν αποσυνδέσεις. Φαίνεται τυχαίο. Επίσης μείωση στην ταχύτητα δεν έχω δει ποτέ. Αυτό με τον διπλανό πως το κατάλαβες? Γιατί και σε εμένα μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω πως μπορώ να το μάθω.
poihths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 το κατάλαβα ακριβώς με τον ίδιο τροπο που λες και εσύ... ταχα όλα κλειστα κ το δικτυο έκανε τρελά σκαμπανεβάσματα 'χωρίς λογο' δεν έχει σημασία πάντως πόσες συσκευές έχεις ανοιχτές αλλά ποιες... σε μαγαζί βιβλιοπωλείο .. έπαιρνε μπρος το φωτοτυπικό και πάπαλα το δίκτυο .. παρόλα αυτά (ήταν ανοιχτά ψυγείο , κλιματιστικό ,φωτα κλπ κ έπαιζε) άλλο ενα παράδειγμα που μου έχει συμβεί ειναι το εξής: το καλοκαίρι όλα παίζουν ρολόι... το χειμώνα το δίκτυο κρέμαγε κυρίως τις βραδυνές ώρες (στο διαμέρισμα δεν άλλαζα κάτι ούτε καλοριφερ ούτε κλιματισμός ανοιχτά) δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορεις να ελέγξεις... κ δεν μπορεις βεβαια και να ψοφάς πχ απ το κρύο για να παιζει το powerline... τη λύση του καλωδίου την έχεις σκεφτεί;
Blazz0r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 το κατάλαβα ακριβώς με τον ίδιο τροπο που λες και εσύ... ταχα όλα κλειστα κ το δικτυο έκανε τρελά σκαμπανεβάσματα 'χωρίς λογο' Ναι και άρα πως κατάλαβες ότι ήταν του γείτονα και όχι κάτι άλλο? Και ποιά συσκευή του γείτονα ήταν? Καλώδιο δυστυχώς δεν γίνεται έτσι όπως είναι το σπίτι, θέλει 30 μέτρα και θα είναι εντελώς χύμα στους διαδρόμους που δεν γίνεται. Βάλαμε powerlines ακριβώς γι' αυτό.
poihths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Ναι και άρα πως κατάλαβες ότι ήταν του γείτονα και όχι κάτι άλλο? Και ποιά συσκευή του γείτονα ήταν? Καλώδιο δυστυχώς δεν γίνεται έτσι όπως είναι το σπίτι, θέλει 30 μέτρα και θα είναι εντελώς χύμα στους διαδρόμους που δεν γίνεται. Βάλαμε powerlines ακριβώς γι' αυτό. το έκανε όταν ανοιγε το air condition του... καλώδιο μπορεις να βάλεις και σε κανάλι επίσης μπορεις να δοκιμάσεις να βάλεις ΑΡ σε repeater mode
Blazz0r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Hmm. Τώρα από γείτονα να επηρεάζομαι δεν ξέρω, γιατί έχουμε ξεχωριστές χελώνες στην πολυκατοικία. Έλεγα μήπως αυτό που λες ότι έκανε ο γείτονας, το κάνω εγώ μέσα στο σπίτι, αλλά κλιματιστικό το χειμώνα δεν ανοίγαμε και το πρόβλημα υπήρχε. Κανάλι είναι η ίδια ιστορία με το καλώδιο, απλώς είναι λίγο πιο σένιο, δεν παίζει. Repeater με πάει σε wifi και χρειάζομαι μεγάλα transfer speeds για 1080p streaming και bakcups στον fileserver. Θέλω να λύσω το πρόβλημα με τα powerlines και μπορεί να είναι και στους adapters το θέμα. Υπάρχει κόσμος που έχει powerlines σπίτι του και είναι μια χαρά.
poihths Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις devolo powerlines .. για να τα δοκιμάσεις είναι μακραν η καλύτερη μάρκα και έχιε πολύ δυνατά φίλτρα που καθαρίζουν τα παράσιτα..είναι λίγο πιο ακριβά εγώ έχω αυτά http://www.skroutz.gr/s/3297123/Devolo-dLAN-500-duo-Starter-Kit.html και τα πάνε πολύ καλύτερα απο τα dlink που έχω σαν εναλλακτική δουλεύουν αλλά δεν είναι σταθερά και έχουν συχνά disconnections (http://www.skroutz.gr/s/2524221/D-Link-DHP-309AV-PowerLine-AV-Mini-Adapter-Starter-Kit.html)
Blazz0r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Hm ok. Αν τελικά καταλήξω ότι φταίνε τα powerlines θα τα επιστρέψω στο πλαίσιο, μέσα στην εγγύηση είναι. Οπότε παίζει να πάρω καινούργια μετά και θα τα λάβω και αυτά που προτείνεις υπ' όψην μου. Τώρα παίζει να πάρω το 2ο powerline και να το βάλω στο ίδιο δωμάτιο για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται που είπες για κάνα τριήμερο και να δω αν επιμένει το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα τεστ που μπορώ να κάνω.
ask Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 απο τα dlink που έχω σαν εναλλακτική δουλεύουν αλλά δεν είναι σταθερά και έχουν συχνά disconnections (http://www.skroutz.gr/s/2524221/D-Link-DHP-309AV-PowerLine-AV-Mini-Adapter-Starter-Kit.html) εχω dlink εγω και το παθαινω συνεχεια εδω και κατι μηνες.δλδ με το που ανοιξει κπ το πισι σε αλλο δωματιο η ακομα και αν βαλεις το τροφοδοτικο του λαπτοπ στν πριζα αποσυνδεεται και θελει επανεκκινηση το ρουτερ.δεν υπαρχει καποια λυση δλδ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα