Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειπα το αντιθετο, αλλα:

Μια εικονα των 4mp δεν μπορει να ειναι λεπτομερης.
Μια εικονα των 100000000mp μπορει να ειναι απιστευτα  υπερ-λεπτομερης σε επιπεδο μικροσκοπιου.

Αυτη η καμερα οσο τελειο φακο και να εχει, με τα 24mp που ειναι τι να κλ@σει... παει στραφι και ο φακος.

Τα megapixel αφορούν το μέγεθος και όχι την ποιότητα. Την ποιότητα θα τη δεις σε monitor με resolution ~6K .Μη λες πράγματα που δεν ισχύουν.
Αν το πας σε "επίπεδο μικροσκοπίου", η φωτογραφία σου με τα 24 mp από κινητό και της συγκεκριμένης, θα είναι μέρα-νύχτα. Αυτό ισχύει για όλα τα κινητά-φωτογραφικές μηχανές.

Ίσα ίσα, σ'έναν κακό φακό / αισθητήρα, τα περισσότερα pixel ίσως χαμηλώσουν την ποιότητα λόγω ότι περισσότερα pixel μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στο φως, αυξάνοντας το επίπεδο "θορύβου" που εν τέλει αλλοιώνει την ποιότητα. Αυτό θεωρητικά.

20 megapixel θα σου ήταν χρήσιμα αν εκτυπώνεις χαλιά, ή έχεις 2 4Κ μόνιτορ σπίτι σου και θες να βάλεις wallpaper το πρόσωπο σου.

Και στην τελική, πιστεύεις ότι εγώ και εσύ ξέρουμε περισσότερα από άτομα που σπουδάζουν/διδάσκουν σε πχ ΤΕΙ φωτογραφίας; Αυτή γιατί δε κυκλοφορούν με τα smartphones αλλά με κάμερες ογκώδης,βαριές στη δουλειά τους;
  • Like 4
  • Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πω στο γαμπρο μου που είναι επαγγελματίας φωτογράφος κάμεραμαν να πάρει ένα Nokia Lumia ή ένα Ζ1 και να αφήσει της βλακείες που κουβαλάει..Κάνει κακό και στον εαυτό του με όλες αυτές τις παπάριες. Μόνο βάρος είναι!!

• Like 7
Δημοσ.

Τα megapixel αφορούν το μέγεθος και όχι την ποιότητα. Την ποιότητα θα τη δεις σε monitor με resolution ~6K .Μη λες πράγματα που δεν ισχύουν.

Αν το πας σε "επίπεδο μικροσκοπίου", η φωτογραφία σου με τα 24 mp από κινητό και της συγκεκριμένης, θα είναι μέρα-νύχτα. Αυτό ισχύει για όλα τα κινητά-φωτογραφικές μηχανές.

Ίσα ίσα, σ'έναν κακό φακό / αισθητήρα, τα περισσότερα pixel ίσως χαμηλώσουν την ποιότητα λόγω ότι περισσότερα pixel μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στο φως, αυξάνοντας το επίπεδο "θορύβου" που εν τέλει αλλοιώνει την ποιότητα. Αυτό θεωρητικά.

20 megapixel θα σου ήταν χρήσιμα αν εκτυπώνεις χαλιά, ή έχεις 2 4Κ μόνιτορ σπίτι σου και θες να βάλεις wallpaper το πρόσωπο σου.

Και στην τελική, πιστεύεις ότι εγώ και εσύ ξέρουμε περισσότερα από άτομα που σπουδάζουν/διδάσκουν σε πχ ΤΕΙ φωτογραφίας; Αυτή γιατί δε κυκλοφορούν με τα smartphones αλλά με κάμερες ογκώδης,βαριές στη δουλειά τους;

Σε τι μου χρησιμευουν τα 20mp? Στο οτι μπορω να κανω οσο ZOOM θελω χωρις να χαλαει η ποιοτητα και χωρις να χανεται η λεπτομερια. Επισης μπορω να κοβω κομματια μεσα απο φωτος... κ.α.

Αν ειχα 100mp θα μπορουσα να τραβηξω μια φωτο μια πλατεια με κοσμο απο πολυ μακρια, και μετα να φτιαξω 100 πορτρετα. Η απλα να ζουμαρω και να βλεπω οποια λεπτομερεια θελω, γιατι η λεπτομερεια που θα εχει η φωτο θα ειναι γιγαντια.

Τα περισσοτερα megapixels ειναι ΠΑΝΤΑ καλυτερα... εκτως αν θελεις να κρυψεις τις ρυτιδες. Αλλιως δεν μπορω να φανταστω γιατι να μην θελει καποιος περισσοτερη λεπτομερεια και ευκρινια στις φωτογραφιες του.

Οσο για αυτους που κυκλοφορουν με κατι μπαγλαμαδες των 1-2 χιλιαδων ευρω κρεμασμενους στο λεμο τους, οι περισσοτεροι ειναι ψωνισμενοι και καλα φωτογραφοι, που το μακρυτερο πραγμα που προεξεχει απο το σωμα τους ειναι ο φακος της μηχανης τους.

Εγω φιλε μου δεν χρειαζομαι μακρυ φακο για να βγω βολτα στην παραλιακη...

Δημοσ.

Κοστίζει $1200 και είναι μόνο 24mp... ΜΟΥΦΑΑΑΑ!

20mp είναι το κινητό μου να ούμε...

Δηλαδή να πετάξω την D4 στα σκουπίδια ?

• Like 9
Δημοσ.

Πως συμπερανες οτι βγαζει μαπα φωτογραφιες το κινητο μου χωρις να σου εχω πει ποιο εχω??

Λοιπον για να μην λετε οτι σας ερθει, εχω το Xperia Z1 με 20mp camera και τραβαει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΡΕΣ.

Αν ηταν 100000000mp θα τραβαγες φωτο καποιον και θα επιανε μεχρι και τα κυτταρα του δερματος του με τετοια αναλυση.

Με 4mp η λεπτομερια που θα επιανε θα ηταν τελειως ΜΑΠΑ. 

Μεγαλε το εχω και γω αυτο το κινητο

και μαλλον εισαι ΤΥΦΛΟΣ.

Ζ1 και πράσινα αλογα..

Μαθετε επιτελους οτι ειναι ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ τα πολλά megapixels σε κινητα.

τα λεφτα ειναι στο φακο. Απορω με τι σκεπτικο συγκρίνεις το κινητό σου με μια φωτογραφική μηχανη...

Ωρες ωρες απορω με κάποιους εδω μέσα...

• Like 15
Δημοσ.

Δηλαδή να πετάξω την D4 στα σκουπίδια ?

Η D4 ειναι επαγκελματικη, αυτο πληρωνεις, και το οτι εχει 1000 λειτουργιες (αχρηστες για τους περισσοτερους). Κατα τα αλλα ειναι μαπα, 16mp.

Δημοσ.

Η D4 ειναι επαγκελματικη, αυτο πληρωνεις, και το οτι εχει 1000 λειτουργιες (αχρηστες για τους περισσοτερους). Κατα τα αλλα ειναι μαπα, 16mp.

κομπλέ πάω να την χαρίσω καλύτερα μην πάνε και χαμένα τα 5.500 χιλιάρικα και πάω για Ζ1 καρφωτός.

• Like 21
Δημοσ.

Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με το παιδί που μίλησε για '24Mpx Μούφα' ; εντάξει! τον διόρθωσε ένας και τελείωσε το θέμα.

Το θέμα μας είναι η φωτογραφική μηχανή και όχι ο φίλος που είπε αυτό που είπε.

Ξέρετε αν υπάρχει φωτογραφική μηχανή με Manual Focus όπως έχουν τα κινητά?

• Like 6
Δημοσ.

Πέτα την D4 φίλε μου.. Εντέλος μάπα λέμε.. Μουυυφα. Απλά πες μου που να πάω να την μαζέψω. Κρίμα είναι!!

• Like 7
Δημοσ.

Ολο μαλακιες διαβαζω ο αλλος λεει το κινητο του βγαζει καλυτερες με τι αισθητηρα κ με τι φακο βγαζει καλυτερες το κινητο;κανενα κινητο δεν βγαζει ουτε θα βγαλει ποτε καλυτερες απο μια καλη φωτογραφικη μηχανη.μην συγκρινετε ανομοια πραγματα

• Like 2
Δημοσ.

@beltfed με καθε καλη διαθεση.... ΑΣΤΟ φιλε μου δε το χεις.

Βγαλε εσυ τις φωτο σου με τη κινηταρα σου κι ασε τους αλλους να παιδευονται με κατι d4

#τιαλλοθαδιαβασουμεεδωμεσα

• Like 4
Δημοσ.

Ρε παιδια ο beltfed προφανως κ εχει πληρη αγνοια απο φωτογραφικες μηχανες. Δεν ειναι αναγκη να περνετε στα σοβαρα αυτα που λεει. Αντιθετα βγαζουν πολυ γελιο

• Like 4
Δημοσ.

Ρε παιδια ο beltfed προφανως κ εχει πληρη αγνοια απο φωτογραφικες μηχανες. Δεν ειναι αναγκη να περνετε στα σοβαρα αυτα που λεει. Αντιθετα βγαζουν πολυ γελιο

Ναι, ενω το δικο σου σχολιο ειναι γεματο επιχειρηματα και εμφανη γνωση του αντικειμενου....

• Like 1
Δημοσ.

Πωπωπω θέλω μια κι γω, έχω κάποια λεφτά στην άκρη για μηχανή μα δεν ξέρω τι να πάρω, τέλεια δουλειά από την Sony, μπράβο της.

Κοστίζει $1200 και είναι μόνο 24mp... ΜΟΥΦΑΑΑΑ!

20mp είναι το κινητό μου να ούμε...

Ρε φιλαράκι, και 42 Mega Pixels να έχεις παίζει ρόλο ο φακός, αν ο δικός σου φακός ως φακός καθαυτός κάνει 30 ευρώ (και πολλά σου λέω), ο φακός αυτής της κάμερας είναι τα 2.5/4 του συνολικού κόστους. Όσα Mega Pixels και να έχει ένα κινητό δεν φθάνει την ποιότητα της μηχανής, αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά της μηχανής, αν ήταν έτσι όλοι θα παίρναμε μόνο ένα κινητό και τέλος η δουλειά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...