Beltfed Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Οι DSLR μελλον δεν εχουν, κατα την αποψη μου.Τωρα οι mirrorless κατι πανε να κανουν, υποσχονται αρκετα, αλλα δεν ξερω αρκετα για να τις κρινω ακομα. Θα παρω μια απο αυτες που μου προτεινε ο φιλος πιο πανω (ισως παρω την Sony Nex 3n αυριο, θα παω να την δω) και θα την δοκιμασω και θα την συγκρινω.
Rush13 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Πριν 10 χρονια το 2004 θα σου ελεγα ναι ok... Αλλα εν ετει 2014 μια μηχανη που κανει τα 10 βασικα πραγματα που πρεπει να κανει, δεν θα ερπεπε να κοστιζει πολυ, ουτε να ειναι τεραστιων διαστασεων. Το προβλημα ειναι οτι οι DSLR δεν εχουν εξελιχθει καθολου σε σχεση με τα κινητα για παραδειγμα. Τα οποια κινητα μεσα σε 10 χρονια εξεληξης εχουν ενσωματωσει 1000 τεχνολογιες και 1000 καλουδια (υπερ-καμερες, μικροφωνα, ηχεια, υπερ-οθονες, gps, wifi, γυροσκοπια, μετρητες βαρυτητας, μετρητες καθετης και πλευρικης επιταχηνσης,... η λιστα δεν τελειωνει ΠΟΤΕ), ενω ταυτοχρονα εχουν ελαχιστοποιησει το μεγεθος τους αλλα και την τιμη τους (σε σχεση με αυτα που προσφερουν φυσικα). Η εξελιξη αυτη των κινητων πιστευω οφειλεται στο τεραστιο ενδιαφερον, ζητηση, και στα τεραστια κερδη των εταιριων του τομεα αυτου. Αν οι DSLR και γενικοτερα οι καμερες ειχαν εξελιχθει με αντιστοιχους ρυθμους, σημερα θα μπορουσες να φωτογραφιζεις πλανητες αλλων γαλαξιων συστηματων με μια μηχανη των 1000 ευρω. Και με βαση τους ρυθμους εξελιξης αυτων των δυο, με τους υπολογησμους μου σε αλλα 5 χρονια ενα απλο καλο κινητο θα ειναι ανωτερο απο μια DSLR. Δεν ειναι βασικό πράγμα τα 120fps...Mέχρι πριν λίγα χρόνια δεν ήταν βασικό ουτε καν το βίντεο...όταν δεν ειναι βασικό θα στο δώσει στην διπλάσια αξία, άμα πλήρωνες 1000 για μια μηχανή, άμα ειχε αυτοι το feature θα πληρώσεις 2,000,,, Όταν και άμα γίνει στανταρ δεν θα το πληρώσεις γιατι θα το έχουν όλοι... Δέν έχουν εξελιχθεί , αυτό ισχύει Αυτό που δεν καταλαβαίνεις όμως ειναι οτι η ποιότητα φωτογραφίας δεν μετριέται με το πόσο ζουμ θα κάνεις και θα βλέπεις κάτι Ο λόγοι που δεν αυξάνουν τα megapixel στις dslr ειναι οι επεξεργαστές των μηχανών θα ζοριστούν πολύ να εξάγουν τόσο μεγάλα αρχεία στην κάρτα με συνέπεια σε συνθήκες κατα ριπάς να μπουκώνει η μηχανή και να σταματάει να βγάζει...Παρατήρησε οτι στα entry level μοντέλα συνήθως έχουν περισσότερα megapixel απ'οτι στα pro level... Ο άλλος λόγος ειναι οτι οι περισσότεροι φακοί δεν μπορούν να υποστηρίξουν τέτοια ανάλυση Οι φωτογραφίες γενικά φαίνονται καλύτερες στα λίγα megapixel , άμα ο άλλος έχει μια 40megapixel entry level dslr και τραβάει με τον κιτ φακό που δεν έχει μεγάλη ανάλυση η φωτογραφία του θα βγεί χάλι... Ο τριτος λόγος ειναι οτι ΔΕΝ χρειάζεται...ειναι απειροελάχιστοι αυτοί που θα εκτυπώσουν πάνω απο 35x20 φωτογραφία Άμα εσύ έχεις τα 40mp για να κάνεις ζουμ στο γκομενάκι στην θάλασσα, ο άλλος δεν χρειάζεται να κάνει καν ζουμ...Βάζει τον 70-200 την τραβάει απο τα 30 μέτρα και βλέπει ως και την ετικέτα στο στρινγκ τι μάρκα ειναι... Αυτό που ισχυει στην φωτογραφία ειναι οτι όσο μεγαλύτερος ο σένσορας τόσο το καλύτερο. Το κινητό υπάρχει η δυνατότητα να σου βγάλει φωτογραφία που να μην καταλαβαίνεις τις διαφορές με μια dslr . Αυτό όμως υπο συνθήκες τέλειου φωτισμού...και με την dslr στο auto..Όταν θα πέσει ο ήλιος , ή οταν θα έχεις έντονο contrast εκεί θα φανεί ο 10πλάσιος αισθητήρας της dslr και το dynamic range. Aυτά για την ποιότητα αυτη καθ'αυτη... Άμα πιάσουμε το βάθος πεδίου και το bokeh (το θόλωμα που κάνει πίσω) την δυνατότητα εναλλαγής φακών κτλπ τα πλεονεκτήματα εναντι του κινητού δεν θα τελειώσουν ποτέ. Αυτό που ισχύει ειναι οτι οι dslr και τέτοια μηχανήματα είναι για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την φωτογραφία σοβαρά ως χόμπι, να κάνει τις ρυθμίσεις του, να αλλάξει τους φακούς του κτλπ ... Δέν έχουν φτιαχτεί για να δουλευονται στο Auto, άμα δουλευτουν στο AUTO τα αποτελεσματα μπορεί να ειναι χειρότερα του κινητού Εγώ παρακαλώ να βγεί κινητό να ειναι καλύτερο απο μια dslr συνολικά γιατι βαριέμαι να κουβαλάω φακούς στις διακοπές...Αλλα αυτό δεν πρόκειται να γίνει , τουλάχιστον όχι συντομα 3
dmsdms Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 https://www.dropbox.com/s/bxiznsv8f4wkt37/575682_681556631863273_2048587577_n.jpg αυτό ενα ζ1 και ενα 1020 το κανει ? σου λεω οχι τα εχω και τα δυο κ αυτη η φοτο ειναι με μια nex5 r 16-50 φακο
themis_81 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Καλα αυτη ειναι επαγγελματικη και απευθυνεται σε καποιον που θα την χρησημοποιησει επαγγελματικα και θα βγαλει κερδος. Γι αυτο κανει 10 χιλιαρικα, οχι πως αξιζει τοσο σαν μηχανη. Ειναι οπως μια εταιρια σου δινει ενα προγραμα με 10 ευρω για προσωπικη χρηση, αλλα αν to θελεις για επαγγελματικη χρηση μπορει να εχει 1000 ευρω, απλα και μονο επειδη θα το χρησιμοποιησεις για να βγαλεις οικονομικο κερδος. Εγω τη μηχανη τη θελω για προσωπικη χρηση. Το να αγωρασω επαγγελματικη μηχανη θα ηταν οσο εξυπνο θα ηταν το να αγωρασω την Corporate commercial εκδωση του Team Viewer με 1900 ευρω για να βοηθησω τo φιλο μου να μπει στο facebook, αντι να παρω δωρεαν την Personal non-profit εκδωση. http://www.teamviewer.com/en/licensing/Index.aspx Ε πηγαινε στην Canon και πες τους οτι δεν σκοπευεις να το κανεις επαγγελματικα να σου δωσουν την εκδοση που βγαζουν για τους μη επαγγελματιες ... ( τρια πουλακια καθονταν και βγαζαν selfies .... )
teobot Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ε πηγαινε στην Canon και πες τους οτι δεν σκοπευεις να το κανεις επαγγελματικα να σου δωσουν την εκδοση που βγαζουν για τους μη επαγγελματιες ... ( τρια πουλακια καθονταν και βγαζαν selfies .... ) Ασε που αν παρει την Nex κ βγαζει στο Auto χειροτερες φωτο απο το Z1 θα εχουμε παλι τα ιδια...
Imperia Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Υπάρχουν Φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Οποιος πάει να συγκρίνει κινητά με DSLR απλά θα φάει ντομάτες,γιαούρτια ,τούρτες και στο τέλος καρπούζια. Το μέλος @Rush13 παραπάνω έκανε μια πολύ καλή ανάλυση και λίγα είπε. Όπως προαναφέρθηκε το μέλλον είναι στις Mirroless. Προσωπικά έχω το HTC M7 και περιμένω να πάρω το Nokia 930. Περισσότερες απαιτήσεις δεν έχω και μάλλον ούτε και στο μέλλον. Αν για κάποιο λόγο ήθελα κάτι παραπάνω θα πήγαινα σε Mirrorless Sony or Samsung.
kifinas Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Προς τους μαθητευόμενους φωτογράφους, η nex 3n έχει σταματήσει απο την sony. Την θέση της έχει πάρει η A5000.
Beltfed Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Προς τους μαθητευόμενους φωτογράφους, η nex 3n έχει σταματήσει απο την sony. Την θέση της έχει πάρει η A5000. Δεν εχει σταματησει φιλε μου, την βγαζουν ακομα: http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-16-50mm-Kit.html
Beltfed Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Ασε που αν παρει την Nex κ βγαζει στο Auto χειροτερες φωτο απο το Z1 θα εχουμε παλι τα ιδια... Γιατι?? Ειναι μουφα τελικα η Nex? Δεν εχω παρει κατι ακομα, δεν εχω καταληξει καπου.
Beltfed Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Ε πηγαινε στην Canon και πες τους οτι δεν σκοπευεις να το κανεις επαγγελματικα να σου δωσουν την εκδοση που βγαζουν για τους μη επαγγελματιες ... ( τρια πουλακια καθονταν και βγαζαν selfies .... ) Δεν χρειαζεται να πας στην Canon... εχουν τοσα μη-επαγγελματικα μοντελα στα 1-2 χιλιαρικα. Απο ολες τους τις σειρες μονο μια ειναι επαγγελματικη, και εσυ εχεις κολλησει εκει σε αυτη τη μια επειδη ειναι η πιο ακριβη. (τρια πουλακια καθονταν και τοπαιζαν φωτογραφοι ... )
Imperia Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Προς τους μαθητευόμενους φωτογράφους, η nex 3n έχει σταματήσει απο την sony. Την θέση της έχει πάρει η A5000. Kαι από ότι διαβάζω κανένας δεν ενθουσιάστηκε....μια απλή αναβάθμιση είναι με αλλαγή ονόματος χωρίς λόγο
kifinas Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δημοσ. 10 Μαΐου 2014 Δεν εχει σταματησει φιλε μου, την βγαζουν ακομα: http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-16-50mm-Kit.html Πάμε πάλι. Έχει σταματήσει από την sony. Δεν μπορείς να την κάνεις παραγγελία αν δεν υπάρχει στοκ σε κάποιο κατάστημα. Τα τελευταία κομμάτια κατέβηκαν στα 300€ για να φύγουν από τα 450-500€ που ήταν η τιμή καταλόγου. Kαι από ότι διαβάζω κανένας δεν ενθουσιάστηκε....μια απλή αναβάθμιση είναι με αλλαγή ονόματος χωρίς λόγοΜικρές διαφορές έχουν αλλά σίγουρα δεν είναι λόγος αλλαγής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα