Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι αντιλαμβάνομαι, αν εξαιρέσουμε την εστίαση που εκεί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ύπαρξη του καθρέφτη ή όχι, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά επιλογή των κατασκευαστών να μη τα δίνουν στις mirroless μιας και προς το παρόν τις πλασάρουν σαν consumer λύσεις και όχι επαγγελματικές.

Όποτε για να συνοψίσω, η απουσία του καθρέφτη "αναγκάζει" τις ακάθρεφτες σε:

1) Διαφορετικό σύστημα εστίασης

2) Υποχρεωτικό EVF.

Δεν ειναι μονο τι δεν θέλουν, δεν μπορούν να βάλουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας pro level dslr στο μικρο σώμα μιας mirrorless

Δεν τις πλασάρουν σαν consumer λύσεις, είναι consumer λύσεις. Αυτό ζητούσε η αγορά ....φωτογραφικές στο μεγεθος compact και με την ποιότητα φωτογραφίας των pro level dslr...τα άλλα χαρακτηριστικά δεν τα χρειάζεσαι αν δεν εισαι επαγγελματίας

Ουσιαστικά εκει που παλιά για να έχεις τέτοια ποιότητα και ερασιτέχνης να ήσουν ή χομπίοστας έπρεπε να σκάσεις 4-5 χιλιάρικα και να κουβαλάς 6-10 κιλα σώμα και φακούς παντού

Τώρα έχεις την δυνατότητα με 1600-2000 να πάρεις την ποιότητα μια επαγγελματικής μηχανής και επίσης να κουβαλάς 1μιση-2 κιλά αντι για 10,,,

Κανένας δεν θέλει να κουβαλάει 10 κιλά εξοπλισμό στις διακοπές τους ή στις βόλτες του, ουτε καν αυτοι που έχουν τέτοιο εξοπλισμό

• Like 1
  • Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν τις πλασάρουν σαν consumer λύσεις, είναι consumer λύσεις. Αυτό ζητούσε η αγορά ....φωτογραφικές στο μεγεθος compact και με την ποιότητα φωτογραφίας των pro level dslr...τα άλλα χαρακτηριστικά δεν τα χρειάζεσαι αν δεν εισαι επαγγελματίας

Ουσιαστικά εκει που παλιά για να έχεις τέτοια ποιότητα και ερασιτέχνης να ήσουν ή χομπίοστας έπρεπε να σκάσεις 4-5 χιλιάρικα και να κουβαλάς 6-10 κιλα σώμα και φακούς παντού

Τώρα έχεις την δυνατότητα με 1600-2000 να πάρεις την ποιότητα μια επαγγελματικής μηχανής και επίσης να κουβαλάς 1μιση-2 κιλά αντι για 10,,,

Κανένας δεν θέλει να κουβαλάει 10 κιλά εξοπλισμό στις διακοπές τους ή στις βόλτες του, ουτε καν αυτοι που έχουν τέτοιο εξοπλισμό

ΕΥΓΕ!!! Ετσι! Πεσ' τα ρε φιλε, 2 μερες τωρα προσπαθω να τους εξηγησω απλα πραγματα και χαμπαρι δεν παιρνουν μερικοι-μερικοι. 

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο τι δεν θέλουν, δεν μπορούν να βάλουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας pro level dslr στο μικρο σώμα μιας mirrorless

Αυτό το "τι δεν μπορούν" είναι αυτό που ρωτάω.

Ο Snolly ανέφερε frames per second, focal points και ποικιλία σε φακούς.

Εσύ ανέφερες αντοχή σώματος, αυτονομία, εξειδικευμένο menu, ακρίβεια στην εστίαση με πολυ ανοιχτούς φακούς, ταχύτητα και δυνατότητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού , μεγαλύτερο buffer και burst

Με πράσινο έχω τονίσει αυτά που νομίζω ότι μπορούν να δώσουν οι κατασκευαστές στις ακάθρευτες, με κόκκινο αυτά που δεν μπορούν και που έχουν να κάνουν όλα με την εστίαση όπως προαναφέραμε.

• Super Moderators
Δημοσ.

ΕΥΓΕ!!! Ετσι! Πεσ' τα ρε φιλε, 2 μερες τωρα προσπαθω να τους εξηγησω απλα πραγματα και χαμπαρι δεν παιρνουν μερικοι-μερικοι. 

Λοιπόν, το δικό σου θέμα το εξαντλήσαμε (δεν είναι πλεον ουτε καν αστείο), οπότε να μην επανέλθεις ξανά. Η συζήτηση όπως βλέπεις συνεχίζεται με τεχνικά θέματα σχετικά με τη sony, τις mirrorless  και τις DSLr.

:)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, το δικό σου θέμα το εξαντλήσαμε (δεν είναι πλεον ουτε καν αστείο), οπότε να μην επανέλθεις ξανά. Η συζήτηση όπως βλέπεις συνεχίζεται με τεχνικά θέματα σχετικά με τη sony, τις mirrorless  και τις DSLr.

:)

Νταξει φιλε μου δεν το ξανα-ανεφερα το δικο μου θεμα σημερα οπως ειδες, γιατι πολυ απλα δεν θα καταληξουμε πουθενα και παλι.

Ο φιλος απο πανω αναφερθηκε σε mirrorless-compact VS DSLR οσον αφορα το μεγεθος και τη φορητοτητα, κατι το οποιο εχω θιξει δεκαδες φορες. Και εχει απλυτο δικιο.

Ποιος δεν θα ηθελε να εχει την ποιοτητα μιας DSLR μηχανης των 10 κιλων σε μια συσκευη τσεπης που την εχει παντοτε μαζι του... ασχετα αν την λενε "κινητο" ή "mirrorless" ή οπως αλλιως τη λενε.

Δημοσ.

Αυτό το "τι δεν μπορούν" είναι αυτό που ρωτάω.

Ο Snolly ανέφερε frames per second, focal points και ποικιλία σε φακούς.

Εσύ ανέφερες αντοχή σώματος, αυτονομία, εξειδικευμένο menu, ακρίβεια στην εστίαση με πολυ ανοιχτούς φακούς, ταχύτητα και δυνατότητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού , μεγαλύτερο buffer και burst

Με πράσινο έχω τονίσει αυτά που νομίζω ότι μπορούν να δώσουν οι κατασκευαστές στις ακάθρευτες, με κόκκινο αυτά που δεν μπορούν και που έχουν να κάνουν όλα με την εστίαση όπως προαναφέραμε.

Ωραια:

Αυτονομία...Δεν μπορούν να βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία ευκολα σε τόσο μικρό σωμα. Με μια dslr μπορείς να τραβάς όλη μέρα χιλιάδες φωτογραφίες

Buffer,burst,frames per second...Εξαρτάται απο το κλείστρο, απο την logic board, τον επεξεργαστη και το τσιπάκι που γράφει στην κάρτα...Δεν χωράνε αυτά επιπέδου μιας Pro σε ένα μικρό σώμα σαν της Α7R

Επίσης ξέχασα να αναφέρω το Viewfinder που το ένα ειναι πεντάπρισμα και το άλλο ηλέκτρονικό

Νομίζω οτι το λές οτι εντάξει η εστίαση δεν είναι τίποτα.

Λάθος μεγάλο,

στις επαγγελματικές μηχανές η δυνατότητα

να εστιάζει στο σκοτάδι ειναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Η δυνατότητα να ειναι ακριβής η εστίαση με φακούς με διάφραγμα 1,2-1,4 ειναι τεράστια υπόθεση

Η Δυνατότητα στο burst οι 7/10 φωτογραφίες σου να ειναι in focus ειναι απίστευτο...

Αυτά θα πληρώσεις άμα πάς σε μια pro lvl dslr έναντι της Α7R...Αν δεν εισαι επαγγελματίας τα χρειάζεσαι όμως? οχι...

• Like 1
Δημοσ.

'Ποιος δεν θα ηθελε να εχει την ποιοτητα μιας DSLR μηχανης των 10 κιλων σε μια συσκευη τσεπης που την εχει παντοτε μαζι του... ασχετα αν την λενε "κινητο" ή "mirrorless" ή οπως αλλιως τη λενε.'

χαχαχαχαχα είπα να το αφήσω και να συνεχίσω να διαβάζω τα υπόλοιπα παιδιά που γράφουν ενδιαφέροντα πράγματα αλλά δεν άντεξα, συγνώμη.

• Like 1
Δημοσ.

'Ποιος δεν θα ηθελε να εχει την ποιοτητα μιας DSLR μηχανης των 10 κιλων σε μια συσκευη τσεπης που την εχει παντοτε μαζι του... ασχετα αν την λενε "κινητο" ή "mirrorless" ή οπως αλλιως τη λενε.'

χαχαχαχαχα είπα να το αφήσω και να συνεχίσω να διαβάζω τα υπόλοιπα παιδιά που γράφουν ενδιαφέροντα πράγματα αλλά δεν άντεξα, συγνώμη.

Whatever..

Η τεχνολογια προχωραει, και εσυ γελα. Μεινε με αυτο που ειχαμε και πριν 10 χρονια και μην κοιτας παραπερα τοτε. Δεν ασχολουμε αλλο, καλη συνεχεια.

Δημοσ.

Rush13, εννοείται δεν λέω ότι σιγά το πράμα η εστίαση. Είναι και θα είναι σημαντικότατο, εξάλλου με έχει απασχολήσει αρκετά στην Α58 που έχω που είναι και SLT.

Εξ αρχής η ερώτηση μου αφορούσε τους περιορισμούς που προκαλεί η απουσία του καθρέφτη. Οι κατασκευαστές έχουν κάθε ευχέρεια να κατασκευάσουν mirrorless σε μεγάλα σώματα (πχ Α3000), οπότε οι χωροταξικοί περιορισμοί (μπαταρίες, ηλεκτρονικά) είναι θέμα επιλογής. 

Άρα μένουμε με το σύστημα εστίασης και το οπτικό σκόπευτρο, εκτός και αν ξεχνάμε τίποτα άλλο. 

Δημοσ.

Σίγουρα οι επαγγελματικές οι dslr δεν φτάνονται ακόμη από τις mirrorless.Απλά σε λίγα χρόνια δεν πιστεύω να υπάρχουν dslr,το επίπεδο ανεβαίνει πολύ γρήγορα.Εγω έχω πάρει μια nex 3n με τον φακό που μαζεύει και έχει αισθητήρα APS-C στα 300 ευρώ.Την έχω μέσα στο τσαντάκι μου συνέχεια,και το εννοώ το συνέχεια,είναι πανάλαφρη.Περιμένω να πέσουν οι full frame mirrorless και τότε θα ξαναπάρω κάμερα.Την έχω ευχαριστηθεί πολύ και για 300 ευρώ είναι φοβερή.Η sony έχει χαράξει πολύ καλό δρόμο στις φωτογραφικές.

https://www.youtube.com/watch?v=wUJc83wV6iA

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα οι επαγγελματικές οι dslr δεν φτάνονται ακόμη από τις mirrorless.Απλά σε λίγα χρόνια δεν πιστεύω να υπάρχουν dslr,το επίπεδο ανεβαίνει πολύ γρήγορα.Εγω έχω πάρει μια nex 3n με τον φακό που μαζεύει και έχει αισθητήρα APS-C στα 300 ευρώ.Την έχω μέσα στο τσαντάκι μου συνέχεια,και το εννοώ το συνέχεια,είναι πανάλαφρη.Περιμένω να πέσουν οι full frame mirrorless και τότε θα ξαναπάρω κάμερα.Την έχω ευχαριστηθεί πολύ και για 300 ευρώ είναι φοβερή.Η sony έχει χαράξει πολύ καλό δρόμο στις φωτογραφικές.

https://www.youtube.com/watch?v=wUJc83wV6iA

Καλησπερα φιλε, αυτη η Sony φαινεται πολυ ωραια. Θα παρω μια mirrorless να την δοκιμασω καθως δεν τις ηξερα και δεν ειχα ποτε μου.

Να παρω αυτη που ειπες τη Sony-NEX-3N http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-16-50mm-Kit.html

ή την Sony DSC-RX100 http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-DSC-RX100.html

ή γενικα ποια αξιζει απο μικρες σε μεγεθος mirrorless?

Εχει βγαλει και Νex 5 απο οτι βλεπω εδω

http://www.skroutz.gr/s/3351671/Sony-Alpha-NEX-5RL-16-50mm-Kit.html

Δημοσ.

Rush13, εννοείται δεν λέω ότι σιγά το πράμα η εστίαση. Είναι και θα είναι σημαντικότατο, εξάλλου με έχει απασχολήσει αρκετά στην Α58 που έχω που είναι και SLT.

Εξ αρχής η ερώτηση μου αφορούσε τους περιορισμούς που προκαλεί η απουσία του καθρέφτη. Οι κατασκευαστές έχουν κάθε ευχέρεια να κατασκευάσουν mirrorless σε μεγάλα σώματα (πχ Α3000), οπότε οι χωροταξικοί περιορισμοί (μπαταρίες, ηλεκτρονικά) είναι θέμα επιλογής. 

Άρα μένουμε με το σύστημα εστίασης και το οπτικό σκόπευτρο, εκτός και αν ξεχνάμε τίποτα άλλο. 

OK, οι κύριες διαφορές slt με slr ειναι οτι 

οι slr έχουν οπτικο viewfinder, οι slt ηλεκτρονικό

Πολλοι προτιμούν το οπτικό και οι απόψεις λένε οτι ειναι ανώτερο

Στις slt λιγότερο φώς φτάνει στον αισθητήρα , οπότε θεωρητικά ειναι χειρότερες υπο συνθηκες χαμηλού φωτισμού

Οι slt θεωρητικά υπερτερούν στο auto focus καθώς λένε οτι ειναι πιο γρήγορο...

Tώρα όλα αυτα θεωρητικά, δεν έχω κάνει ποτέ σύγκριση ο ίδιος.

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε αυτη η Sony φαινεται πολυ ωραια. Θα παρω μια mirrorless να την δοκιμασω καθως δεν τις ηξερα και δεν ειχα ποτε μου.

Να παρω αυτη που ειπες τη Sony-NEX-3N http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-16-50mm-Kit.html

ή την Sony DSC-RX100 http://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-Cyber-shot-DSC-RX100.html

ή γενικα ποια αξιζει απο μικρες σε μεγεθος mirrorless?

Για μεγάλο αισθητήρα και δυνατότητα να αλλάζεις φακούς την sony nex 3n.

Για πολύ μικρό μέγεθος και φακό zeiss T την RX 100

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://snapsort.com/compare/Sony-Alpha-NEX-3N-vs-Sony-Cybershot-DSC-RX100

και εδώ : http://digital-cameras.findthebest.com/compare/497-686/Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-vs-Sony-a-NEX-3NL

• Like 1
Δημοσ.

Για μεγάλο αισθητήρα και δυνατότητα να αλλάζεις φακούς την sony nex 3n.

Για πολύ μικρό μέγεθος και φακό zeiss T την RX 100

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://snapsort.com/compare/Sony-Alpha-NEX-3N-vs-Sony-Cybershot-DSC-RX100

και εδώ : http://digital-cameras.findthebest.com/compare/497-686/Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-vs-Sony-a-NEX-3NL

Δηλαδη στη Nex 3n μπορεις να βαλεις οτι φακο θελεις? Υπαρχει φακος που να μην προεξεχει σχεδον καθολου απο τη μηχανη? (σαν της RX100 δηλαδη)

Την ημερα τραβαει πιο καλα η RX100 και σε χαμηλο φωτισμο τραβαει πιο καλα η Nex 3n?

Και επισης ξερεις αν τραβαει 120fps βιντεο η 3n η καποια απο αυτες? Καπου ειχα δει μια αλλα δεν θυμαμε ποια απ' ολες ηταν.

Δημοσ.

Δηλαδη στη Nex 3n μπορεις να βαλεις οτι φακο θελεις? Υπαρχει φακος που να μην προεξεχει σχεδον καθολου απο τη μηχανη? (σαν της RX100 δηλαδη)

Την ημερα τραβαει πιο καλα η RX100 και σε χαμηλο φωτισμο τραβαει πιο καλα η Nex 3n?

Και επισης ξερεις αν τραβαει 120fps βιντεο η 3n η καποια απο αυτες? Καπου ειχα δει μια αλλα δεν θυμαμε ποια απ' ολες ηταν.

120 FPS δεν νομίζω να βρέις σε αυτά τα χρήματα,ούτε πιο μικρό φακό απο αυτόν που φοράει η nex 3n γιατι πρέπει να βάλεις μετατροπέα οπότε μια η άλλη είναι.Με τον κατάλληλο αντάπτορα βάζεις ότι φακό θέλεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...