Beltfed Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Σιγα τις μαλακιες που τραβαει το Ζ1... ο φιλος το εννοουσε αλλιως... αλλο 2 κιλα πραμα για φωτογραφιες, κι αλλο ενα φακουδακι με 20ψευτοΜΡ. Παρε την ψηφιακη μου των 70 ευρω, και βγαλε φωτογραφια το ιδιο πραμα. Θα καταλαβεις τι εννοουν ποιοτικη φωτογραφια. Εχεις μηχανη των 70 ευρω, και σχολιαζεις το Ζ1? Ωραιος φιλε... Επισης απο ποτε τις μετραμε σε κιλα τις μηχανες??
Beltfed Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Τελος παντων οι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι κολημενει στην ιδεα DSLR > ΚΙΝΗΤΟ και δεν ακουν ουτε και μαθαινουν τιποτα περα απο αυτπ. Οτι και να σας λεω οτι και να σας δειχνω δεν χαμπαριαζετε.. μεινεται με τους 2κιλους τους μπαγλαμαδες τοτε.Καληνυχτα.
xoxlasae Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εν κατακλειδι για να μην ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε και μαθαμε με τα χρονια.... Φιλε μου πρεπει να καταλαβεις οτι τα προιοντα εχουν δημιουργηθει για να καλυπτουν καποιες αναγκες.. Αναλογα τις Αναγκες σου επιλεγεις και το προιον που θα επενδυσεις ωστε να φερει εις περας αυτο που αναζητας... Πολλες φορες πιανω τον ευατο μου να ειμαι σε σπιτι φιλων και να θελω να τραβηξω μια φωτογραφια για να την εχω....παντα το κανω με το κινητο μου ....γνωριζω οτι δε θα παρω την σουπερ ποιοτητα αλλα παντα θα το εχω μαζι μου και ανα πασα ωρα και στιγμη μπορω να το δω! Σε αντιθεση οταν εχω να τραβηξω καποιο θεμα..fashion/γαμος/ κλπ θα επιλεξω μια μηχανη με μεγαλο δυναμικο ευρος και υψηλη αποδοση σε χαμηλο φωτισμο...ή καποιο αλλο χαρακτηριστικο που μπορει να μου φανει χρησιμο για την περιπτωση που ασχολουμαι...π.χ μια d800 γιατι ειναι 36mpixel και θα εκτυπωσω αφισα... Για μενα τον Στουντια αυτη η μηχανη ειναι η καλυτερη που λεει ο λογος...για τον αθλητικο φωτογραφο ...δεν ειναι...για αυτον υπαρχουν οι Nikon d4/canon1dc που μπορει μεν να ειναι λιγα mpixel 12-16 αλλα τραβανε φωτογραφιες 10-15 καρε το δευτερολεπτο και εχουν 50-100 αισθητηρες εστιασης ...ωστε να μπορεσει να αποθανατησει αψογα καποια γρηγορη φαση αλλα και να την επεξεργαστει βαρια αν θελει αργοτερα ξερεις.. (επεξεργασια τυπου instagram ) Πρεπει να καταλαβεις οτι για αυτο που θελεις την φωτογραφικη σου μηχανη ...εχεις κανει την καλυτερη επιλογη....!!! εχεις ενα κινητο(παιρνει και τηλεφ) που με πολυ απλο τροπο βγαζει καλες φωτογραφιουλες και λογο mpixel σου δινει την δυνατοτητα να κανεις και καποιο κροπ αλλα και να πας να κανεις μια εκτυπωσουλα 10χ15 για την παρτι σου...μεχρι εκει ομως, δεν ασχολεισαι με photoshop/lightroom κλπ ουτε με εκτυπωσεις, ουτε πληρωνεσαι απο αυτο ωστε ο πελατης σου να περιμενει καποιο αποτελεσμα.. Εγω ομως που πληρωνομαι για τις φωτογραφιες μου.. οταν θα παω να δωσω υλικο απο κινητο θα με παρουν με τις πετρες και θα καταστρεψω και το ονομα μου! p.s (δεν υπαρχει ουτε θα υπαρξει ποτε ενα προιον που θα αναιρει ολα τα αλλα γιατι πολυ απλα οι καθε εταιρια θα ειχε βαλει λουκετο) Φιλικα '' Ο δε ξερω τι μου γινεται απο τις πρωτες σελιδες" 7
dadusig Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 .... Επισης ξερω και εγω να στελνω λινκ: Nokia 808 PureView goes against... Canon EOS 5D Mark III .... Αλλα μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις σωστά τα link που στέλνεις. the pictures below were all taken under the perfect conditions to highlight the best out of the 808 PureView This is not to suggest that the 808 PureView can replace a DSLR for professional photographers - the differences would be more apparent in low-light conditions, and you don’t have the flexibility of lenses, but again, just standing next to the Mark III and matching the quality in any condition is an achievement we can’t ignore. και απο την αρχική πηγή του αρθρου: You should keep in mind that the lighting was pretty good, which certainly benefited the Nokia 808 PureView and its smaller pixels the most. Things might not look as good for the Nokia cameraphone flagship in dimmer light, but the fact that it’s able to match such elite competition in any environment is a huge achievement on its own. Όπως διαβάζεις το review ήταν "στημένο" για να εχει τις ευνοϊκότερες συνθήκες ώστε να εχει την μέγιστη απόδοση το 808. Σίγουρα το 808 προκειται για ένα κινητό με εξαιρετική κάμερα (για την κατηγορία του) και για την καθημερινότητα αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια DSLR, ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο. 2
apomat1982 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εντάξει παιδιά φτάνει τώρα με το τρολ, άρχισαν να μας κράζουν και στο facebook. Για πείτε τώρα τη γνώμη σας για αλλαγή συστήματος. Αξίζει να πάει κάποιος σε mirorless και να αλλάξει όλο τον εξοπλισμό του;
kifinas Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Όχι (ακόμα). Η τεχνολογία των mirrorless κάνει άλματα αλλά είναι ακόμα μακρυά από τις dslr.
apomat1982 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ο λόγος που θέλω να αλλάξω την D5100 είναι ο κόκκος στα μέσα ISO. Βλέπω ότι κάποιες Mirrorless είναι APS-C αλλά δεν ξέρω αν θα πέσω πάλι στην ίδια παγίδα. Κάπου διάβασα ότι ο κόκκος υπάρχει ακόμη και στις λίγες full frame mirrorless. Πάντως αυτό που με ανησυχούσε κάπως, το θέμα του μεγέθους του σώματος, απ' ότι βλέπω και οι 2 a77 είναι μεγαλύτερες και από την D7100!!!
erevos_csd Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Οτι και να σας λεω οτι και να σας δειχνω δεν χαμπαριαζετε.. Μας λες μπαρούφες και μας δείχνεις φωτογραφίες με τελείως διαφορετικές ρυθμίσεις. Άλλος δεν χαμπαριάζει, ποιος να είναι άραγε; Στο ξαναείπα, είναι σαν να λες ότι ένα αυτοκίνητο είναι καλύτερο από ένα άλλο με μόνο κριτήριο την ιπποδύναμη.
Snolly Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εντάξει παιδιά φτάνει τώρα με το τρολ, άρχισαν να μας κράζουν και στο facebook. Για πείτε τώρα τη γνώμη σας για αλλαγή συστήματος. Αξίζει να πάει κάποιος σε mirorless και να αλλάξει όλο τον εξοπλισμό του; η α77 η 1η εχει αρκετα υψηλοτερο θορυβο λογω των πολλων MP και επειδη ο translucent mirror κοβει 1 στοπ απο το φως. Αν κοιτας για το χαμηλοτερο δυνατο θορυβο δεν πας σε mirror less. Απο την αλλη αν ψαχνεις ταχυτητα, ευκολια και ψηφιακο EVF τοτε ειναι μονοδρομος. Εμενα με επεισε η μηχανη οταν ειδα το peaking view μεσα στο EVF και το focus highlighted με χρωμα.
apomat1982 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 η α77 η 1η εχει αρκετα υψηλοτερο θορυβο λογω των πολλων MP και επειδη ο translucent mirror κοβει 1 στοπ απο το φως. Αν κοιτας για το χαμηλοτερο δυνατο θορυβο δεν πας σε mirror less. Απο την αλλη αν ψαχνεις ταχυτητα, ευκολια και ψηφιακο EVF τοτε ειναι μονοδρομος. Εμενα με επεισε η μηχανη οταν ειδα το peaking view μεσα στο EVF και το focus highlighted με χρωμα. σίγουρα εφόσον πολλές από αυτές πλέον είναι και μικρές σε μέγεθος, θα προσφέρουν και καλύτερη φορητότητα. Η ευκολία δεν είναι η κύρια παράμετρος αφού τα αυτόματα προγράμματα τα έχω ξεπεράσει προ πολλού και θέλω να έχω πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων (ένας ακόμη λόγος που θέλω να περάσω σε επαγγελματική APS-C). Ως συμπέρασμα θα έλεγα ότι δεν κάνουν για αυτά που ζητάω
gdask Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Με αφορμή τα παραπάνω δύο ποστς, σε τι υπολείπεται μια full frame mirrorless σαν τις Α7 από τις SLR / SLT, εκτός ίσως από την εστίαση?
booZe Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Ασχέτως της σύγκρισης κινητό vs SLR, εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες του 808 δεδομένου των διαστάσεων που έχει. Εντάξει, θα έχει κάποιους παραπάνω περιορισμούς σε χαμηλότερο φωτισμό, λογικό, αλλά και πάλι έχει πάει πολύ μπροστά η Nokia, και δεν λέω για τα 40MP, αλλά για τη φωτογραφία που μπορεί να βγάλει. 1
Snolly Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Με αφορμή τα παραπάνω δύο ποστς, σε τι υπολείπεται μια full frame mirrorless σαν τις Α7 από τις SLR / SLT, εκτός ίσως από την εστίαση? frames per second, focal points και ποικιλια σε φακους. κατα τα αλλα τιποτα. το μελλον ειναι εκει. 2
Rush13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Με αφορμή τα παραπάνω δύο ποστς, σε τι υπολείπεται μια full frame mirrorless σαν τις Α7 από τις SLR / SLT, εκτός ίσως από την εστίαση? Αντοχή σώματος, αυτονομία, εξειδικευμένο menu, ακρίβεια στην εστίαση με πολυ ανοιχτούς φακούς, ταχύτητα και δυνατότητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού , μεγαλύτερο buffer και burst κτλπ κτλπ Bασικά διαφέρει σε όλα τα άλλα εκτός απο την ποιότητα φωτογραφίας. Αν κάποιος δεν ειναι επαγγελματίας δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάτι άλλο Σχετικά με το θέμα , δεν εντυπωσιαστηκα με την μηχανή αλλα η Sony κάνει άλματα μπροστά Σε λίγα χρόνια θα ξεφτυλίσει τους δυο μεγάλους που δινουν αναβαθμίσεις με το τσιγκέλι 1
gdask Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Από ότι αντιλαμβάνομαι, αν εξαιρέσουμε την εστίαση που εκεί διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ύπαρξη του καθρέφτη ή όχι, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά επιλογή των κατασκευαστών να μη τα δίνουν στις mirroless μιας και προς το παρόν τις πλασάρουν σαν consumer λύσεις και όχι επαγγελματικές. Όποτε για να συνοψίσω, η απουσία του καθρέφτη "αναγκάζει" τις ακάθρεφτες σε: 1) Διαφορετικό σύστημα εστίασης 2) Υποχρεωτικό EVF.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα