ExTaCy1337 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Καλησπερα παιδια εχω ενα Draytek Vigor2700 modem&router, δεν λεω παρα πολυ καλο ! Σκυλι για την ακριβεια! Αλλα το εχω 8 χρονια ανοιχτο 24/7 στο περιπου Θα ηθελα ενα ρουτερ που να παιρνει DDWRT Firmware γιατι απ'οτι ειδα μπορεις να κανεις οτι θελεις. Και Modem/Router που υποστηριζει DDWRT Ειναι μονο ενα Απ'οτι ειχα δει καποιος ελεγε σε ενα θεμα να παρει ενα φτηνο modem δεν εχει σημασια, και να το κανει Bridge με το Router. Εγω π.χ. με το modem router ZXV10 H108L Δεν μπορω να κανω τιποτα... Οταν κατεβαζω μπουκωνει ο Browser , οποτε πιστευω ειναι θεμα Modem αυτο? Αν παρω φτηνο Modem μπορει να συγχρωνιζω χαμηλοτερα και ας εχω πολυ καλο Router? Τι προτεινεται παιδια? Δεν εχω μεγαλο Budget κοντα στα 60 ευρω για ενα modem/router . Και απο εξωτερικο που τα βρισκω φθηνοτερα συνηθως. To Ρουτερ το θελω για καλυτερη εμβελεια στο WiFi περισσοτερο γιατι εχει αρχισει και πευτει η αποδοση του Vigor2700
akatsim Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μπορεις να παρεις εναν ρουτερ και να αφησεις το 2700 για μοντεμ η να παρεις ενα access point με καλο ασυρματο διπλα στο 2700. Εγω θα εκανα το 2ο. Το ΖΤΕ ξεχασε το. Αφου το 2700 ειναι σκυλι γιατι να το αλλαξεις?
ExTaCy1337 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μπορεις να παρεις εναν ρουτερ και να αφησεις το 2700 για μοντεμ η να παρεις ενα access point με καλο ασυρματο διπλα στο 2700. Εγω θα εκανα το 2ο. Το ΖΤΕ ξεχασε το. Αφου το 2700 ειναι σκυλι γιατι να το αλλαξεις? Γιατι ειναι 8 χρονων και εχει αρχισει να πευτει η αποδοση του? θερμοτητα κτλ, καθε μερα ανοιχτο 24 ωρες το 24ωρο
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 να πεσει η αποδοση του δυσκολο.απο εκει και περα το draytek ναι μπορεις να το κανεις bridge και να παιζει αυτο σαν adsl modem και απλα να παρεις ενα νεο ρουτερ.η μπορεις να παρεις το vigor120 που ειναι σκετο modem και μετα να παρεις ενα ρουτερ.εγω παντως το zte ουτε για modem δεν θα το εβαζα.αλλιως μετα πας σε λυση 2 σε ενα που με 60 ευρω πας σε netgear dgn2200 η μετα σε κανα dlink.σε πιο φτηνα ή να θες να εχει παραπανω πραγματα πανω ειναι τα tp link.value for money.εσυ αποφασιζεις τωρα.παντως ακομα και τωρα ξαναβρισκεις με 25 ευρω vigor 2700:P στο ebw.gr νομιζω.ελπιζω να το εχεις με firmware Της draytek και οχι με της altec που ερχοταν.επισης αν θες καλυτερη εμβελεια μπορεις απλα να προσθεσεις ενα access point
akatsim Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Αφου σε τρωει χτυπα ενα τετοιο οσο εχει ακομα http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8970-300mbps-wireless-n-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612494
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 για τα λεφτα του δινει αρκετα πραγματακια πανω.value for money.αλλα ας δει και σε dlink Netgear αμα τον παιρνει για παραπανω λεφτα.
akatsim Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 για τα λεφτα του δινει αρκετα πραγματακια πανω.value for money.αλλα ας δει και σε dlink Netgear αμα τον παιρνει για παραπανω λεφτα. αυτο τι λεει? http://www.skroutz.gr/s/3486592/D-Link-DSL-2770L.html
poulinos Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 gigabit εχει.n300 εχει.μια χαρουλα.και νορμαλ λεφτα και ειναι και dlink>μπορεις να δεις και για κανα Review Κριτικη πριν το χτυπησεις.
ExTaCy1337 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Το να δωσω λευτα σε access point στην περιπτωση μου δεν συμφερει , αντε θα βγει πιο φθηνα απο το ρουτερ, αλλα και παλι στο ιδιο σημειο που θα ειναι το καινουργιο ρουτερ αν το παρω στο ιδιο σημειο θα ειναι και το Access Point, εκτος αν το βαλω στο μπαλκονι που δεν θελω κατι τετοιο . Εγω πρωσοπικα χρησημοποιω Ethernet στο pc μου απλα ο θειος μου στην διπλα πολυκατοικια παιρνει ιντερνετ απο εμενα μεσω WiFi. Επισης το λαπτοπ μας και τα κινητα μας μπαινουν με WiFi. Το Draytek Εχει Max 54Mbps WiFi απο οτι καταλαβα ενω τωρα βρισκεις N150 με 150Mbps ανετα και στην τιμη που ψαχνω, με gigabit κτλ. Επισης θα εχει καλυτερο QoS θα υποστηριζει περισοτερρα συνδεμενα WiFi πιστευω , το Draytek τωρα πιανει 4-5 γραμμες αλλα κανει αποσυνδεσεις που και που , αν παρω αλλο Ρουτερ θα το φερω και πιο κοντα και πιστευω θα ειναι πιο σταθερο . Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα πολυ ενα μοντεμ που να υποστηριζει αλλαγη του SNR. Εβγαλε ενα καλο ρουτερακι το e-shop http://www.e-shop.gr/asus-rt-n53-dual-band-wireless-n600-router-p-PER.616226&sid=1 Αξιζει αυτο?Αλλιως σκεφτομουν να παω σε αυτο που υποστηριζει ddwrt:http://www.e-shop.gr/asus-rt-n10u-wireless-router-p-PER.614962 Αλλα με την τιμη του δεν ξερω ποσο καλο θα ειναι Αξιζουν τα Asus Router? Αλλα απο οτι ειδα εχει θεμα με ddwrt . Απο οτι εχω ακουσει το Ddwrt ειναι παρα πολυ καλο με πολλες ρυθμισεις που ισως μου χρειαστουν καποια στιγμη.Γιατι την μια μερα ειμαι απλος χρηστης την αλλη gamer την επομενη μπορει να ανοιξω καποιον Server να συνδεθω σε VPN και αλλα τετοια haha Vigor2700 δεν θελω ξανα γιατι δεν μπορω ουτε να το πειραξω (Μου αρεσει να πειραζω οτιδηποτε εχω, οπως να αλλαζω Kernels/Roms στα κινητα κτλ κτλ ), ουτε υποστηριζει Tools , δεν φαινεται αν εχω fastpath (Οχι οτι δεν το βρισκω αλλιως αλλα μου την σπαει )... hmmm... Εννοειτε πως εχω το firmware τις Draytek, νομιζω με της Altec το username ητανε @altec.gr και δεν συνδεοταν, απλα εδω και καποιο καιρο δεν χρειαζεται το username στην Wind. Οταν το εβαλα χρειαζοταν, ηταν ακομα Tellas.
poulinos Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Το να δωσω λευτα σε access point στην περιπτωση μου δεν συμφερει , αντε θα βγει πιο φθηνα απο το ρουτερ, αλλα και παλι στο ιδιο σημειο που θα ειναι το καινουργιο ρουτερ αν το παρω στο ιδιο σημειο θα ειναι και το Access Point, εκτος αν το βαλω στο μπαλκονι που δεν θελω κατι τετοιο . Εγω πρωσοπικα χρησημοποιω Ethernet στο pc μου απλα ο θειος μου στην διπλα πολυκατοικια παιρνει ιντερνετ απο εμενα μεσω WiFi. Επισης το λαπτοπ μας και τα κινητα μας μπαινουν με WiFi. Το Draytek Εχει Max 54Mbps WiFi απο οτι καταλαβα ενω τωρα βρισκεις N150 με 150Mbps ανετα και στην τιμη που ψαχνω, με gigabit κτλ. Επισης θα εχει καλυτερο QoS θα υποστηριζει περισοτερρα συνδεμενα WiFi πιστευω , το Draytek τωρα πιανει 4-5 γραμμες αλλα κανει αποσυνδεσεις που και που , αν παρω αλλο Ρουτερ θα το φερω και πιο κοντα και πιστευω θα ειναι πιο σταθερο . Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα πολυ ενα μοντεμ που να υποστηριζει αλλαγη του SNR. Εβγαλε ενα καλο ρουτερακι το e-shop http://www.e-shop.gr/asus-rt-n53-dual-band-wireless-n600-router-p-PER.616226&sid=1 Αξιζει αυτο?Αλλιως σκεφτομουν να παω σε αυτο που υποστηριζει ddwrt:http://www.e-shop.gr/asus-rt-n10u-wireless-router-p-PER.614962 Αλλα με την τιμη του δεν ξερω ποσο καλο θα ειναι Αξιζουν τα Asus Router? Αλλα απο οτι ειδα εχει θεμα με ddwrt . Απο οτι εχω ακουσει το Ddwrt ειναι παρα πολυ καλο με πολλες ρυθμισεις που ισως μου χρειαστουν καποια στιγμη.Γιατι την μια μερα ειμαι απλος χρηστης την αλλη gamer την επομενη μπορει να ανοιξω καποιον Server να συνδεθω σε VPN και αλλα τετοια haha Vigor2700 δεν θελω ξανα γιατι δεν μπορω ουτε να το πειραξω (Μου αρεσει να πειραζω οτιδηποτε εχω, οπως να αλλαζω Kernels/Roms στα κινητα κτλ κτλ ), ουτε υποστηριζει Tools , δεν φαινεται αν εχω fastpath (Οχι οτι δεν το βρισκω αλλιως αλλα μου την σπαει )... hmmm... Εννοειτε πως εχω το firmware τις Draytek, νομιζω με της Altec το username ητανε @altec.gr και δεν συνδεοταν, απλα εδω και καποιο καιρο δεν χρειαζεται το username στην Wind. Οταν το εβαλα χρειαζοταν, ηταν ακομα Tellas. αν παρεις access point ναι δεν εχει νοημα να μπει στο ιδιο σημειο.υποτιθεται οτι θα μπει σε αλλο σημειο για να καλυψεις περισσοτερο και μεγαλυτερο χωρο.παντως ναι θα ηταν καλο ενα εξωτερικο access point για να δινει στον θειο σου.να ειναι και Outdoor να ειναι και poe οποτε να μην εχεις κανενα θεμα με βροχες κτλ.αλλιως στεγανο κουτι.το 2700 ναι ειναι 802.11g.απλα ειναι πολυ φτηνο και ειναι draytek αν μιλαμε παντα για το 2700vg.Οτι θα πας σε 802.11n δεν σημαινει οτι θα εχεις υποχρεωτικα μεγαλυτερη εμβελεια.καλυτερη ταχυτητα ναι αν ειναι σε φυσιολογικη αποσταση αλλα καλυτερο σημα δεν ειναι σιγουρο.αλλαγη snr χωρις το dmt νομιζω υποστηριζει το netgear dgn2200 και γενικοτερα τα netgear.o davemurray και ο rfc νομιζω μπορουν να σου πουν περισσοτερα πραγματα.τωρα για το asus σαν χαρακτηριστικα μια χαρα ειναι.τωρα για τα υπολοιπα θα σε γελασω.δες παλι κανα Review.απλα αν σεε νοιαζουν και τα 5 ghz δες στο site Της asus αν υποστηριζει ταυτοχρονα και 2,4 και 5 ghz.γιατι μερικα ρουτερ παιζουν ειτε το ενα ειτε το αλλο. gigabit δεν βλεπω επισης.τωρα και εγω για asus δεν ξερω παραπανω.εχω δει adsl router και ηταν κατι νορμαλ.σε καρτες γραφικων Mobo κτλ οκ αλλα σε router δεν ξερω.οι τιμες πραγματι ειναι δελεαστικες.παραπλησιες σε tp link.τωρα αν εχει θεμα με το ddwrt:(.πολλες ρυθμισεις εχουν τα draytek οπως ειδες και με το 2700 αλλα πολυ ακριβα και επισης δεν παιρνουν dd-wrt οσο ξερω.απλα δινουν παρα πολλα πραγματα πανω. αυτο για το @altec.gr δεν το θυμαμαι θα σε γελασω αλλα ναι wind και Hol δεν θελουν username/password.
ExTaCy1337 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Λοιπον παιδια πηρα τελικα το Asus RT-N10U http://www.e-shop.gr/asus-rt-n10u-wireless-router-p-PER.614962Αυτο εδω.Λοιπον , συνδεσα το Draytek πανω στο Asus και το Asus στο pc μου, μου εβγαλε να κανω κατι ρυθμισεις ολα κομπλε εχω και ιντερνετ μια χαρα.Τωρα πρεπει να απενεργοποιησω επιλογες απο το Draytek σαν ρουτερ? ή οχι ? Παρατηρησα οτι με το καινουργιο ρουτερ οι σελιδες φορτωνουν πολυ γρηγοροτερα απ'οτι παλια O.o παλια αργουσαν πολυ..
rfc Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 απλα γυριζεις το draytek σε bridge mode και κανεις ολο το routing απο το ρουτερ. Εχει WAN το asus? Πως ακριβως το συνδεσες?
ExTaCy1337 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) απλα γυριζεις το draytek σε bridge mode και κανεις ολο το routing απο το ρουτερ. Εχει WAN το asus? Πως ακριβως το συνδεσες? Εχει WAN , συνδεσα το Lan του Draytek στο Wan του asus, τωρα ειναι με αυτοματο DHCP χωρις Bridge to Dial το κανει το Draytek , μπορω να συνδεθω και στα δυο, εχω ενα θεμα με τις ρυθμισεις για Bridge Mode, το δοκιμασα και δεν ειχα ιντερνετ δεν ηξερα τι να βαλω στο Asus για pppoe κτλ, ασε που δεν μπορουσα να μπω στο Draytek αν ειχα Αυτοματο DHCP μονο με static ip . EDIT: Δεν υποστηριζει Bridge PPPoA/PPPoE το Draytek , μονο MPoA Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2014 από ExTaCy1337
rfc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Εν ολιγοις εχεις το asus σαν ΑΡ δλδ και οχι σαν ρουτερ. Οχι οτι πειραζει κιολας αν κατα τα αλλα το draytek λειρουργει μια χαρα σα μοντεμ..........
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Λοιπον παιδια πηρα τελικα το Asus RT-N10U http://www.e-shop.gr/asus-rt-n10u-wireless-router-p-PER.614962 Αυτο εδω. Λοιπον , συνδεσα το Draytek πανω στο Asus και το Asus στο pc μου, μου εβγαλε να κανω κατι ρυθμισεις ολα κομπλε εχω και ιντερνετ μια χαρα. Τωρα πρεπει να απενεργοποιησω επιλογες απο το Draytek σαν ρουτερ? ή οχι ? Παρατηρησα οτι με το καινουργιο ρουτερ οι σελιδες φορτωνουν πολυ γρηγοροτερα απ'οτι παλια O.o παλια αργουσαν πολυ.. αν δεν το εχεις κανει bridge και παιζεις με την wan τοτε εχεις 2 nat Οποτε θες διπλα port forward αλλιως πρεπει να γινει One to one nat. Εχει WAN , συνδεσα το Lan του Draytek στο Wan του asus, τωρα ειναι με αυτοματο DHCP χωρις Bridge to Dial το κανει το Draytek , μπορω να συνδεθω και στα δυο, εχω ενα θεμα με τις ρυθμισεις για Bridge Mode, το δοκιμασα και δεν ειχα ιντερνετ δεν ηξερα τι να βαλω στο Asus για pppoe κτλ, ασε που δεν μπορουσα να μπω στο Draytek αν ειχα Αυτοματο DHCP μονο με static ip . EDIT: Δεν υποστηριζει Bridge PPPoA/PPPoE το Draytek , μονο MPoA δεν υποοστηριζει bridge το 2700?αυτο αφησες για modem?γιατι δεν παιρνεις κανα φτηνο thomson v8 να το κανεις bridge. β.για να μην εχεις 2 nat και να μην μπλεκει η κατασταση αν δεν αλλαξεις modem τοτε μπορεις αντι να χρησιμοποιησεις την wan του asus να χρησιμοποιησεις μια Lan του.το draytek πχ 192.168.1.253 και το asus 192.168.1.254.κλειστο dhcp στο asus και το εχεις σαν access point Με ενα nat.ειναι λιγο λαθος αυτο που εχεις κανει και ισως να μην σε αφησει να τα εχεις στο ιδιο δικτυο Ip λογω 2 nat οποτε να θελει πατεντα για να μπαινεις και στα 2 (για να μην αλλαζεις ip καθε φορα).αλλιως παιρνεις κανα modem και κανεις δουλεια σαν bridge.απλα μου φαινεται παραξενο να μην εχει bridge το 2700. Εν ολιγοις εχεις το asus σαν ΑΡ δλδ και οχι σαν ρουτερ. Οχι οτι πειραζει κιολας αν κατα τα αλλα το draytek λειρουργει μια χαρα σα μοντεμ.......... επειδη περναει μεσα απο την Wan ειναι και σαν ρουτερ περα απο access point οποτε διπλα nat και παει λεγοντας χωρις καποιο λογο.απλα επιπλεον φορτο,ρυθμισεις κτλ και ολα αυτα επειδη δεν μπορει να γυρισει σε bridge.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα