Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέραμε, η AMD αναμένεται το 2015 να εισάγει το “Project Skybridge” στην αγορά, ένα ζευγάρι SoCs (System-On-Chips) αρχιτεκτονικής x86 (Puma+ cores) και ARM (Cortex A57 cores) που είναι συμβατά, όσο αφορά στην διάταξη των ακροδεκτών (pin compatible) και τα οποία θα χρησιμοποιούν το ίδιο socket.Τα συγκεκριμένα chips απευθύνονται στο low-end κομμάτι της αγοράς με βάση την απόδοση. Στο high-end τμήμα της αγοράς, η AMD θα χρησιμοποιήσει την άδεια που έχει για να κατασκευάζει ARM-based chips για να σχεδιάσει τη δική της μικροαρχιτεκτονική.

 

Το 2016, η AMD αναμένεται να ανακοινώσει τον δικό της πυρήνα ARMv8 64-bit, ο οποίος έχει τη κωδική ονομασία K12. Λέγεται ότι chips που βασίζονται στην αρχιτεκτονική K12 θα κατασκευάζονται με μέθοδο 14/16nm FinFET (μάλλον από την GlobalFoundries).

 

Ο Jim Keller ηγείται της ομάδας σχεδιασμού, καθώς και μίας άλλης που έχει αναλάβει ένα νέο x86-64 σχέδιο επίσης. Για την ώρα η AMD δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τον πυρήνα K12, αλλά μαθαίνουμε ότι με αυτό το σχέδιο έχει στόχο τις αγορές των servers, των embedded, semi-custom και ultra-low power clients (notebooks, chromebooks, tablets).

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: Anandtech

Δημοσ.

Μάλιστα πέταξε στο κοινό τις Μπουλντόζες-Σφύρες-Οδοστρωτήρες για να χτίσει την αερογέφυρα....

 

Εντυπωσιακή κίνηση αλλά να δούμε αν θα απορροφηθεί από την αγορά

  • Like 2
Δημοσ.

Και x86 64 bit μεγαλύτερο πυρήνα νέας αρχιτεκτονικής ετοιμάζει όπως προβλεπόταν μετά το κλείσιμο του BD uarch όπως αναφέρει και το άρθρο στο τέλος.Ο Κ12 να δούμε που στοχεύει.

Δημοσ.

αυτο που ηδη κανει απο το 2013 η intel με τα baytrail chips η amd ΘΑ το κανει το 2016...

αν εισαι  μιαμισι γενια πισω στους επεξεργαστες δεν εχεις καμια τυχη... γιαυτο και εδω και καιρο εχει ριξει λευκη πετσετα στους επεξεργαστες επικεντρωνοντας στις gfx

Δημοσ.

Είδε ότι δεν μπορεί (δυστυχώς) να ανταγωνιστεί την intel και αποφάσισε να δοκιμάσει με την Qualcomm. Καλή τύχη της εύχομαι αλλά η αγορά είναι ήδη γεμάτη και η nvidia που προσπαθεί μερικά χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει και πολλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...