Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...Ψάχνω μια τηλεόραση 3d και smart TV ,τουλάχιστον 42 ιντσων με τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορώ να βρω μέχρι 600 ευρώ...επειδή έχω χαθεί ζητάω την βοήθεια σας...ευχαριστω προκαταβολικά..

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι τι απαιτήσεις (ιδιοτροπίες) έχεις. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις (ιδιοτροπίες), μπορείς να αγοράσεις οποιοδήποτε μοντέλο μεσαίας κατηγορίας από τις καλές μάρκες και θα μείνεις ικανοποιημένος. Ακόμα καλύτερα εάν επιλέξεις panel με πραγματικά 100Hz (τα ψεύτικα δεν είναι ουσιώδη). Μιας και τηλεόραση σημαίνει κυρίως εικόνα, καλό είναι να αποφύγεις τα φθηνότερα μοντέλα επειδή έχουν χειρότερης ποιότητας εξαρτήματα και λιγότερα φίλτρα επεξεργασίας της εικόνας, αλλά ιδίως όλα τα μοντέλα από τις φθηνές μάρκες, γιατί, ως γνωστόν, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

 

Γενικά, όσες τηλεοράσεις έχουν active 3D έχουν VA panel, ενώ όσες έχουν passive 3D έχουν IPS panel. Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με το 3D (πέραν από 2-3 φορές στην αρχή για να τους φύγει η περιέργεια), οπότε δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαφορά μεταξύ active 3D και passive 3D, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής της τηλεόρασης.

 

Το δε smart, προσωπικά το θεωρώ τελείως άχρηστο, άλλα εάν το θεωρείς βασικό, πρέπει να πάρεις μοντέλο με δυνατό επεξεργαστή και εύχρηστη λειτουργία.

 

Αυτό που κάνει κυρίως τη διαφορά, είναι ότι τα IPS panel με τα VA panel δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα μεταξύ τους, επειδή είναι άλλη τεχνολογία. Βέβαια, ανάλογα με την υλοποίηση, IPS από IPS μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα, αντίστοιχα και VA από VA.

 

Θεωρητικά, το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις, αφού είναι μαύρο, αλλά στην πράξη, ανάλογα με την τηλεόραση, ο οπίσθιος φωτισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί 100%, οπότε το μαύρο εμφανίζεται ως πολύ σκούρο γκρι. Λόγω τεχνολογικών διαφορών, τα VA panel εμφανίζουν πιο σκούρο μαύρο από τα IPS panel. Ανάλογα με την τεχνολογία (IPS ή VA) και ανάλογα με την υλοποίηση σε κάθε συγκεκριμένο μοντέλο, αυτό το σκούρο γκρι μπορεί να είναι τόσο σκούρο που να φαίνεται ως μαύρο ακόμα και στους πλέον ιδιότροπους (καλά VA panel), ή να φαίνεται ως ενοχλητικό γκρι (κακά IPS panel).

 

Όμως, δεν είναι μόνο το μαύρο αυτό που μπορεί να ενοχλεί. Μπορεί να είναι η ανομοιομορφία του μαύρου σε όλη την οθόνη, και κάθε λογής άλλη χρωματική ανομοιομορφία. Δηλαδή, για να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα με αυθαίρετες τιμές, σε σχέση με ένα VA panel που σε διάφορα μέρη της οθόνης εμφανίζει μαύρο με φωτεινότητα από 0.05 έως 0.10 με πολύ μεγάλη ανομοιομορφία, ίσως ένα IPS panel με εντελώς ομοιόμορφο μαύρο με φωτεινότητα 0.15 να φαίνεται καλύτερο και λιγότερο ενοχλητικό, και ας έχει κατά μέσο όρο δύο φορές φωτεινότερο μαύρο.

 

Σε γενικές γραμμές, τα IPS είναι εξαιρετικά panel και σε καλύπτουν πλήρως, με εξαίρεση ότι το δεν έχουν την ικανότητα να προβάλλουν πολύ σκούρο "μαύρο". Οπότε για γενική τηλεοπτική χρήση, είναι μια χαρά. Εάν όμως χρησιμοποιείς την τηλεόραση κυρίως για να βλέπεις ταινίες το βράδυ στο σκοτάδι, με σβησμένα όλα τα φώτα, τότε ίσως να σε ενοχλεί οποιαδήποτε διαρροή του οπίσθιου φωτισμού, οπότε μπορεί να θεωρείς τα IPS panel απαράδεκτα και να καλύπτεσαι μόνο από VA panel.

 

Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ Sony 805A και 805B που αναφέρονται παραπάνω. Η 805A έχει IPS panel, ενώ η 805B έχει VA panel. Οι LG έχουν passive 3D και IPS panel. Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις (ιδιοτροπίες) στο μαύρο, τότε και η LG 47LB650V που αναφέρεις είναι μια χαρά τηλεόραση, όπως και η LG 47LB731V που είχε βγει σε πολύ καλή προσφορά στο e-shop (αν το εμπιστεύεσαι ως κατάστημα).

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...