lostresam Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Καλησπερα παιδια. Λογω του οτι με την δεη εχουμε απηυδήσει με την τιμολογιακη της πολιτικη, χρειαζομαι μια συσκευη που να με ενημερωνει ποσο ρευμα καιω(kWh). Ξερουμε καποια καλη και φθηνη επιλογη?? αυτο για παραδειγμα θα κανει την δουλεια του μια χαρα?? Ευχαριστω!
haris_216 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όλες αυτές οι συσκευές μετράνε κατανάλωση σε μια πρίζα. Κυρίως χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να έχεις μια εικόνα για το τι καταναλώνει πχ η τηλεόρασή σου. Για γενική κατανάλωση του σπιτιού δεν κάνουν αφού θα πρέπει να βάλεις σε κάθε πρίζα αλλά, και το κυριότερο, δεν αντέχουν να μετρήσεις τις ψηλές καταναλώσεις (κουζίνα, θερμοσίφωνας, σίδερο, κλπ) 1
sphinxgr Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Αυτό ειναι για μια πριζα. Μια χαρά δουλεια κάνει. Το βάζεις σε κάθε συσκευή και ξέρεις πόσο καίει η κάθε μια. Η κατανάλωση πάντως ανεβαίνει με θερμοσίφωνο, κουζίνα, A/C και θερμάστρες. Τα υπόλοιπα δεν καίνε κάτι. Πόσες KWh το 4μηνο δηλαδή έχεις κάψει? Έχεις δει το λογαριασμό σου αναλυτικά?
arc Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Κόλπο για να πάρεις φθηνό μετρητή, αν εισαι τακτικός πελάτης του eshop. Βάζεις κάτι στο καλάθι σου, λίγο πριν συμπληρώσεις τη φόρμα, σου προτείνει κάποια επιπλεον πράγματα σε χαμηλές τιμές. Εκεί (μέχρι και προχτές που έκανα παραγγελία - δεν ξέρω σήμερα ή αυριο) είχε πάντα και ενα μετρητη κατανάλωσης σε πολύ καλή τιμή.
Ison_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι, ο μετρητής αυτός δείχνει πόσο τραβάει μια πρίζα. Όμως, από όπου κι αν τον πάρεις, κράτα την απόδειξη. Είναι κινέζικοι και εμένα μου χάλασε στο μήνα πάνω.
firewalker Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το ποιο εύκολο είναι κάτι τέτοιο που πάει στον πίνακα. 4
arc Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το ποιο εύκολο είναι κάτι τέτοιο που πάει στον πίνακα. Σωστό αν θελουμε να εχουμε τη συνολική καταναλωση. Για επιμερους καταναλωση συσκευών χρειαζεται μετρητης πρίζας.
madsc Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Για να δεις συνολική κατανάλωση οικίας ή αν σου κλέβει κάποιος ρεύμα θες κάποιο μετρητή στον πίνακα εντός του χώρου σου. Αυτό προϋποθέτει extra συσκευή και εργασία από ηλεκτρολόγο, αν δεν γνωρίζει κάποιος πως να το τοποθετήσει μόνος του. Ανέξοδα, μπορείς να αντιπαραβάλλεις τις kW/h στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ (όχι τον έναντι που υπολογίζεται κατ΄ εκτίμηση), με το ρολόι σου, εφόσον υπάρχει πρόσβαση σε αυτό. /sc
NikosKallithea Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Περιττό και πεταμένα λεφτά, κατέβα κάτω και παρε την ένδειξη του μετρητή της δεη Το ποιο εύκολο είναι κάτι τέτοιο που πάει στον πίνακα.
andreapaog328 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Περιττό και πεταμένα λεφτά, κατέβα κάτω και παρε την ένδειξη του μετρητή της δεη ακριβως. ουτε μετρητές ουτε τιποτα. παιρνεις μετρηση αυριο πρωί και την επόμενη τετάρτη την ίδια ώρα ξαναπαίρνεις.διαιρείς δια 7 και έχεις μια καλή εικόνα. ιουλιο αύγουστο κανεις το ίδιο αν έχεις αρκουδίσια και τετοια...
gia_nnis Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Καλησπερα παιδια. Λογω του οτι με την δεη εχουμε απηυδήσει με την τιμολογιακη της πολιτικη, χρειαζομαι μια συσκευη που να με ενημερωνει ποσο ρευμα καιω(kWh). Ξερουμε καποια καλη και φθηνη επιλογη?? αυτο για παραδειγμα θα κανει την δουλεια του μια χαρα?? Ευχαριστω! το μηχανημα αυτο ειναι καλο για να δεις τι καιει καποια συσκευη οταν δεν δουλευει με σταθερα watt π.χ κλιματιστικα inverter. Μεσο ορο η 1 κιλοβατωρα σε παει 0.20ε αρα αν ο θερμοσιφωνα σου καιει 3.5kw/h θα σε παει 0.70ε/h 1
moure Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ έχω ένα τέτοιο ενάμιση χρόνο τώρα. http://efergy.gr/el/monofasikoi/39-e2-classic.html Καλό εργαλείο έχω μείνει πολύ ευχαριστημενος
arc Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ έχω ένα τέτοιο ενάμιση χρόνο τώρα. http://efergy.gr/el/monofasikoi/39-e2-classic.html Καλό εργαλείο έχω μείνει πολύ ευχαριστημενος 80 ευρώ για ενα μετρητή κατανάλωσης; Σαν πολλά δεν είναι; Αν εξαιρέσεις usb και ασύρματη μετάδοση δεν βλέπω κάποιο αλλο super τεχνικό χαρακτηριστικό που να δικαιολογεί τα 80 ευρω.
moure Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 80 ευρώ για ενα μετρητή κατανάλωσης; Σαν πολλά δεν είναι; Αν εξαιρέσεις usb και ασύρματη μετάδοση δεν βλέπω κάποιο αλλο super τεχνικό χαρακτηριστικό που να δικαιολογεί τα 80 ευρω. Συμφωνώ είναι αρκετά τα χρήματα. Τα βασικά πλεονεκτηματα του είναι αυτά που ανέφερες. Περνώντας τα δεδομένα μέσω του usb στον υπολογιστή έχει ένα πρόγραμμα ή efergy που σου δείχνει την κατανάλωση αναλυτικά ανά μήνα, ημέρα, συγκεκριμενες ώρες κλπ . Οι συμβουλές που έχω να δώσω μετά από αρκετή παρατήρηση στην κατανάλωση του ρεύματος ενάμισι χρόνο τώρα ειναι:Οπωσδήποτε ηλιακός θερμοσίφωνας. Εγώ που ειχα μωρό στο σπίτι και χρειαζόμουν συνεχώς ζεστό νερό με τον ηλιακό έριξα την κατανάλωση κατά 40%.Όλες οι λάμπες να είναι οικονομίας. Τα θερμαντικα σώματα με αντίσταση είτε τα λένε θερμοπομπους, είτε σόμπες χαλαζία η καλοριφέρ λαδιού είναι πολύ ενεργοβόρα . Ενα κλιματιστικό ινβερτερ είναι μακράν η καλύτερη λύση . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα