Tomahawk Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Θα φτιάξω ένα APU συστηματάκι για να μείνει για κάποια χρόνια, δεν παίζω άλλωστε και παιχνίδια οπότε μια χαρά. PSU έχω παραγγείλει το Be Quiet Power 7 500W Μητρική λέω τη Gigabyte GA-F2A88XM-D3H Μνήμες πήρα τις Kingston Beast της πρόσφατης προσφοράς απο U. APU λέω τον 6800Κ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κουτί και η ψύκτρα, γενικά θέλω αθόρυβη λειτουργία... Είχα αποφασίσει για το Nanoxia Deep Silence 4 και το είχε 72€ το ebw αλλα γιοκ, τα 80++ του eworld δε τα δίνω είναι η αλήθεια οπότε αν δε ξαναβγεί τις επόμενες μέρες ψάχνω για εναλλακτική. Συμπαθητικό το Corsair Graphite 230T (Window), με φοβίζουν όμως οι πολλές τρύπες... Απο fans δε θα παίξουν πολλά βέβαια, 1-2 μπροστά και 1 πίσω. Θα ήθελα και minimum 3 θύρες usb μπροστά, στη περίπτωση του corsair κι αυτό φτιάχνεται με τα 3 bays μπροστά... Ψύκτρα σκέφτομαι ή Zalman CNPS10X Optima ή CoolerMaster Hyper 212 EVO. To πλάτος του κουτιού δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα 21cm και η τιμή τα 75€. Η ψύκτρα max μέχρι τα 30-32€. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
TheELF Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Θα φτιάξω ένα APU συστηματάκι για να μείνει για κάποια χρόνια, δεν παίζω άλλωστε και παιχνίδια οπότε μια χαρά. Από ποια άποψη να σου μείνει;Αφού δεν θες παιχνίδια μην πας σε apu όπου το βάρος το έχουν στην vga που θα σου είναι άχρηστη,με 130€ παίρνεις fx-6300 + vga τον 20-30€ ή πας σε κάποιον i3-i5 και μένεις με την ενσωματωμένη. Και στης δυο περιπτώσεις θα έχεις καλύτερο επεξεργαστή που θα κρατήσει περισσότερο σε βάθος χρόνου και αν θελήσεις κάποτε βάζεις όποια δυνατή vga θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι αν θα συνεργάζεται ή αν θα έχεις πετάξει λεφτά για την igpu της apu.
Tomahawk Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το σύστημα που έχω τώρα (x4 640, 5770, lian li pc-7fn, corsair cx430) θα το δώσω σε φίλο και θα φτιάξω καινούργια σύνθεση. Αυτά που έχω είναι 2 HDD, Seagate 2ΤΒ και Samsung F3 1TB, έναν SSD Crucial M500 240GB και τις Kingston 8GB Beast 2400Mhz. Ποιο πολύ με καίει το κουτί και η ψύκτρα, στα άλλα έχω καταλήξει!
selianx Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Το σύστημα που έχω τώρα (x4 640, 5770, lian li pc-7fn, corsair cx430) θα το δώσω σε φίλο και θα φτιάξω καινούργια σύνθεση. Αυτά που έχω είναι 2 HDD, Seagate 2ΤΒ και Samsung F3 1TB, έναν SSD Crucial M500 240GB και τις Kingston 8GB Beast 2400Mhz. Ποιο πολύ με καίει το κουτί και η ψύκτρα, στα άλλα έχω καταλήξει! Για κουτί θα πήγαινα σ'αυτή τη τιμή ή στο Bitfenix Shadow ή στο Shinobi. To shadow έχει τρύπες μόνο μπροστά, αλλά καλύπτονται με πόρτα οπότε πιστεύω ότι θα έχεις θέμα με ήχο, όλο το υπόλοιπο είναι κλειστό εκτός από το πίσω fan mount point. To shinobi έχει πάνω, και δυο λωρίδες μπροστά για airflow, πάλι πιστεύω θα έχει χαμηλό θόρυβο. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που το case δεν είναι quiet optimised, τη δουλειά θα την κάνουν κυρίως τα fanάκια. Εγώ προσωπικά αγόρασα σιγά-σιγά τα fans, πήγα σε noctua και ησύχασα, παρότι το κουτί μου είναι σουρωτήρι. Είναι όμως ακριβοί. Για πιο οικονομική λύση νομίζω η Scythe βγάζει κάποια αξιόλογα fanάκια. Άλλη λύση είναι να πάρεις Low noise adaptors, να τα κατεβάζεις ή στα 7 ή στα 5V. Για ψύκτρα προτείνω την 212 EVO, κοίτα όμως το αν θα χωράει στο case που θα πάρεις γιατί είναι 159μμ.
Tomahawk Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Στα Bitfenix που ανέφερες δε μου αρέσει το εσωτερικό και συγκεκριμένα η διάταξη των δίσκων... Για fans θα βρω άκρη αν δε μου αρέσουν τα εργοστασιακά, έχω άλλωστε και 1-2 Noiseblocker 12αρια που είναι αρκετά αθορυβα. Το ύψος της ψύκτρας το έχω υπ'όψην...
selianx Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Στα Bitfenix που ανέφερες δε μου αρέσει το εσωτερικό και συγκεκριμένα η διάταξη των δίσκων... Για fans θα βρω άκρη αν δε μου αρέσουν τα εργοστασιακά, έχω άλλωστε και 1-2 Noiseblocker 12αρια που είναι αρκετά αθορυβα. Το ύψος της ψύκτρας το έχω υπ'όψην... mm, αν δίνεις βάση κυρίως στην εξάλειψη θορύβου, θα κοίταγα και τα silencio της coolermaster, αυτά με mATX είναι φθηνά, και 1-2 ATX εντός budget. Αλλιώς πήγαινε στο 230Τ που σ'αρέσει και μη βάλεις fan στις περιοχές που δε σε ενδιαφέρουν, με 2-3 fan δε θα έχεις θέμα πιστεύω.
Millennium Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μια χαρά είναι το 230Τ για αυτά που θες απλά η τιμή του είναι τσιμπημένη ακόμα στην Ελλάδα.Για ψύκτρα δες την 212 evo ή true spirit 120.Μητρική δες και αυτή αν δε κοιτάς μόνο matx https://www.skroutz.gr/s/4108638/Asrock-FM2A75-Pro4.html
Tomahawk Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Τσίμπησα την Gigabyte που αναφέρω τελικά, θα μου χρειαστεί και έκτη θύρα sata σίγουρα οπότε το A88X είναι αναγκαίο! Τη βρήκα μεταχειρισμένη αρκετά φθηνότερα οπότε μια χαρά! Το κόβω να πηγαίνω για το 230T με το παράθυρο που έχει 65€ στο U. Θα πρέπει όπως να πάρω panel 5.25 με 2 θύρες usb3.0 και δε ξέρω (και το φοβάμαι) τι υλικό έχει μέσα απο τη πρόσοψη και το πως θα το καθαρίζω από τη σκόνη... Είδα και videos στο youtube και δε μου γεμίζει το μάτι σαν κατασκευή!!! Δε μπορώ να αποφασίσω... Για ψύκτρα πάω για τη Zalman που ανέφερα στο αρχικό; Το budget μπορεί να πάει μέχρι τα ~35€. Λογικά θα μπορεί να τοποθετηθεί με τον ανεμιστήρα κάθετα στο κουτί ώστε να μην έχω θέμα με τις μνήμες έτσι; Γιατί ότι φωτογραφία είδα απο εγκατάσταση είναι σε intel sockets...
rowain Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Το 230Τ είναι μια χαρά τουμπανάκι. Και η evo επίσης πολύ καλή. 'Οτι γράφεις μόνος σου στην αρχή του θέματος, είναι η λύση στα προβλήματά σου . Αφού βρήκες φθηνότερα την gigabyte οκ, αλλά μπορούσες να κοιτάξεις και αυτήν τη μητρική: https://www.skroutz.gr/s/4046484/Asus-A88XM-Plus.html?keyphrase=ASUS+A88XM-PLUS
benign Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δες και αυτο στα 56 ευρω : http://www.e-shop.gr/zalman-z5-plus-black-p-PER.806926
Tomahawk Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Ωραίος! Το z5 plus το είχα τσεκαρει παλιότερα! Με χαλάει βέβαια η μια usb3.0 αλλά θα δω τι θα κάνω. Αν δε βρω το Deep Silence 4 μέσα σε 2-3 μερες αναμεσα σε αυτά τα 2 θα αποφασισω λογικα.
AMD Expert Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Γνώμη μου είναι να πάρεις το Coolermaster N200! (http://www.e-shop.gr/coolermaster-nse-200-kkn1-n200-black-p-PER.807699)Πάμφθηνο,πανέμορφο,στιβαρή κατασκευή,πάρα πολλά feautures (μπροστά παίρνει 240άρι ψυγείο,πίσω και πάνω 120άρια,έχει καλό cable management,έρχεται με 2 αθόρυβους ανεμιστήρες,υποστηρίζει custom υδρόψυξη),USB 3.0 και τέλος έχει σε πολλά σημεία φίλτρα σκόνης.Ακόμη,κάτω έχει πραγματικά λαστιχένια ποδαράκια,και δεν κουνιέται εύκολα!Το χρησιμοποίησα για AMD A8 6600K build! Μου άρεσε πάρα πολύ,τόσο,που σκέφτομαι για αγορά του N400,δηλαδή το ίδιο απλά με υποστήριξη ATX!(Το CM N200 είναι το πάνω,το κάτω είναι το CM K350,δηλαδή το δικό μου,απλώς χωρίς το καινούργιο τροφοδοτικό)
Tomahawk Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Πολύ καλή η πρόταση σου αλλα έχω το εξής πρόβλημα, χρειάζομαι 2 drive bays για dvd-rw... Οπότε πάμε προς το N400 το οποίο όπως και το N200 είναι πραγματικό σουρωτήρι και δε νομίζω να τα πηγαίνει καλά με την ηχομόνωση!
AMD Expert Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Αυτό είναι η less-σουρωτήρι έκδοση του n400 http://www.e-shop.gr/coolermaster-rc-550m-kkn1-silencio-550-matte-black-p-PER.811277
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα