Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να συνδέσω μέσω wifi την TV και ένα Playstation4 αλλά το ρουτερ βρίσκεται σε μεγαλη αποσταση (40-45 μετρα) με αποτέλεσμα το σήμα να είναι ασθενές και στις 2 συσκευές..

Δυστυχώς δεν μπορώ να ενισχύσω το σήμα απο το ρουτερ αλλα μόνο αυξάνοντας την εμβέλεια των συσκευών.. 

Ακουσα οτι με την χρηση ενός acces point ή κάποιας κεραίας μπορω να συνδέσω και τα 2 μαζί στο δίκτυο αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβός θα χρειαστώ για να το πετύχω..

Θα ήθελα καποια γνώμη γι'αυτό, κάθε πρόταση δεκτή.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Λογικά, θέλεις ένα wireless repeater, αλλά από προσωπική εμπειρία να ξέρεις ότι γενικά θα υπάρχει κάποιο lag+μείωση ταχύτητας.

Για να το παίξεις πιο φθηνά (δεν ξέρω σε τι τιμές παίζουν τα repeater στην Ελλάδα) εαν έχεις κάποιο παλιό router μπορείς να δείς αν γίνεται να φλασάρεις DD-WRT (δες http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database για να δείς αν είναι supported) και το κάνεις repeater, εκτός αν είσαι τόσο τυχερός που έχει από μόνο του την λειτουργία αυτή.Τρίτη "λύση", εαν είσαι στον ίδιο χώρο και το σπίτι είναι σχετικά νέο, μπορείς να δοκιμάσεις και Powerline Ethernet, βάζεις την μια πρίζα δίπλα στο router σου και συνδέεις με ethernet και την άλλη δίπλα στο playstation και το συνδέεις και αυτό αλλά...θα χρειαστείς 3 μιας και θέλεις και για την τηλεόραση, δεν ξέρω αν πραγματικά δουλεύουν αυτά και αν δουλεύουν, τι ταχύτητες έχουν. Και αν θυμάμαι και καλά, πρέπει να μπούν κατευθείαν σε πρίζα τοίχου, όχι πολύμπριζα κλπ. Καλά 40 μέτρα πολλά δεν είναι; Σε άλλο διαμέρισμα είναι;

• Like 1
Δημοσ.

To ρούτερ βρίσκεται στο απέναντι κτίριο και δεν μπορώ να το πειράξω επειδή είναι κοινοχρηστο για 2-3 άλλα διαμερίσματα +το δικό μου...

Δεν έχω καποιο παλιο ρουτερ δυστυχώς .Υπάρχει ενδεχόμενο να προσθέσω μεγαλύτερη κεραία πάνω σε wireless repeater έτσι ώστε να αποφύγω το lag??

Δημοσ.

καλησπερα κ επειδη εχω το ιδιο πρόβλημα πηρα ενα tp-link wa801nd οπου σαν access point μπορει να σου κανει την δουλεια αλλα σε μενα το σημα πολλές φορες πέφτει και σκέφτομαι να παρω μεγαλύτερο router linksys  ea6900 μηπως και μπορεσω να δώσω σήμα σε 3ορόφους (to modem ειναι στον μεσαίο όροφο) αν ξέρει καποιοσ οτι θα βοηθήσει το μεγαλύτερο modem ας πει και μενα  

Δημοσ.

Οποιοδήποτε acces point είναι συμβατό με ps4 και tv ?

Ναι θα ειναι, wireless bridge θα ειναι το tp-link, και οτι μπορεις βαλτο στο tp-link με ethernet καλωδιο, αν ειναι κοντα τους βεβαια.

• Like 1
Δημοσ.

To ρούτερ βρίσκεται στο απέναντι κτίριο και δεν μπορώ να το πειράξω επειδή είναι κοινοχρηστο για 2-3 άλλα διαμερίσματα +το δικό μου...

Δεν έχω καποιο παλιο ρουτερ δυστυχώς .Υπάρχει ενδεχόμενο να προσθέσω μεγαλύτερη κεραία πάνω σε wireless repeater έτσι ώστε να αποφύγω το lag??

οτι παιζει σε wireless repeater συνηθως εχει καποιες απωλειες.οχι λογω κεραιων υποχρεωτικα αλλα οτι το Link ειναι ασυρματο και οτι ενα ασυρματο κανει διπλη δουλεια.κανει και το linkαλλα δινει και σε σενα.σε καποια repeater μπαινουν 2 radio για αυτο ακριβως το λογο.ενα radio να κανει το link και το δευτερο να εκπεμπει.αλλα παμε και σε αλλες τιμες μετα.μπορει βεβαια αν ειναι μικρη η ταχυτητα να μην εχεις απωλειες και να εισαι οκ.εξαρτατε και ποσο σημα θα εχει.μετα υπαρχει και η λυση access point πανω στο adsl router και να παιζει με κατευθυντικη κεραια μεχρι το δικο σουκτιριο και απο εκει να παιζεις με ενα ρουτερ σε client mode για να δινει σε σενα η να δινει σε access point.Μπλεκει το πραγμα μετα

Λογικά, θέλεις ένα wireless repeater, αλλά από προσωπική εμπειρία να ξέρεις ότι γενικά θα υπάρχει κάποιο lag+μείωση ταχύτητας.

Για να το παίξεις πιο φθηνά (δεν ξέρω σε τι τιμές παίζουν τα repeater στην Ελλάδα) εαν έχεις κάποιο παλιό router μπορείς να δείς αν γίνεται να φλασάρεις DD-WRT (δες http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database για να δείς αν είναι supported) και το κάνεις repeater, εκτός αν είσαι τόσο τυχερός που έχει από μόνο του την λειτουργία αυτή.Τρίτη "λύση", εαν είσαι στον ίδιο χώρο και το σπίτι είναι σχετικά νέο, μπορείς να δοκιμάσεις και Powerline Ethernet, βάζεις την μια πρίζα δίπλα στο router σου και συνδέεις με ethernet και την άλλη δίπλα στο playstation και το συνδέεις και αυτό αλλά...θα χρειαστείς 3 μιας και θέλεις και για την τηλεόραση, δεν ξέρω αν πραγματικά δουλεύουν αυτά και αν δουλεύουν, τι ταχύτητες έχουν. Και αν θυμάμαι και καλά, πρέπει να μπούν κατευθείαν σε πρίζα τοίχου, όχι πολύμπριζα κλπ. Καλά 40 μέτρα πολλά δεν είναι; Σε άλλο διαμέρισμα είναι;

τα powerline Θα παιξουν αλλα εφοσον ειναι αλλο διαμερισμα τοτε δεν θα παιξουν.παιζουν και πανω σε πολυπριζο απλα μπορει να εχεις χαμηλοτερη ταχυτητα,καποια παιζουν και σε τριφασικο.μερικα εχουν πανω τους πριζα ωστε να βαλεις αυτα κατευθειαν στην πριζα και μετα να βαλεις το πολυπριζο πανω σε αυτα για να μην εχεις θεματα.οι θεωρητικες ταχυτητες ειναι μεγαλες.οι πρακτικες βεβαια ειναι αρκετα μικροτερες αλλα εφοσον το θελει για ιντερνετ δεν θα ειχε θεμα(αν ηταν στο ιδιο διαμερισμα)

καλησπερα κ επειδη εχω το ιδιο πρόβλημα πηρα ενα tp-link wa801nd οπου σαν access point μπορει να σου κανει την δουλεια αλλα σε μενα το σημα πολλές φορες πέφτει και σκέφτομαι να παρω μεγαλύτερο router linksys  ea6900 μηπως και μπορεσω να δώσω σήμα σε 3ορόφους (to modem ειναι στον μεσαίο όροφο) αν ξέρει καποιοσ οτι θα βοηθήσει το μεγαλύτερο modem ας πει και μενα  

το θεωρω λαθος τακτικη να προσπαθεις να καλυψεις ενα χωρο με ενα access point μονο ή με τον ιδιο τον ρουτερ.υπαρχουν και ρουτερ πιο δυνατα απο το νομιμο των 100mw αλλα παλι δεν ειναι λυση ειδικα για κινητα κτλ που δεν εχουν εμβελεια.σκοπος ειναι σε  διορωφα τριορωφα κτλ να χρησιμοποιεις ενα access point για καθε οροφο ειδικα αν μπορει να περαστει καλωδιο.οποτε με μεγαλυτερο ρουτερ οπως λες δεν σημαινει οτι θα πετυχεις κατι καλυτερο.θελει δοκιμη και οπως ειπα εγω δεν το προτεινω.δεν ειναι θεμα ποσο ακριβο ρουτερ θα παρεις το θεμα εμβελειας.θεμα chipset,κεραιων και ποσα mw βγαζει.δοκιμασε και νεο firmware για το adsl router και για το repeater μηπως στρωσει.και αλλαξε καναλι.

Οποιοδήποτε acces point είναι συμβατό με ps4 και tv ?

στο 99,9 τις 100 δεν θα εχεις θεμα.τωρα αν εισαι τοσο ατυχος να πετυχεις ασυμβατοτητα ε μετα παιξε κανα λοττο.που συνηθως παιζεις με τις ρυθμισεις και εισαι οκ

Καλησπέρα σας,

Θέλω να συνδέσω μέσω wifi την TV και ένα Playstation4 αλλά το ρουτερ βρίσκεται σε μεγαλη αποσταση (40-45 μετρα) με αποτέλεσμα το σήμα να είναι ασθενές και στις 2 συσκευές..

Δυστυχώς δεν μπορώ να ενισχύσω το σήμα απο το ρουτερ αλλα μόνο αυξάνοντας την εμβέλεια των συσκευών.. 

Ακουσα οτι με την χρηση ενός acces point ή κάποιας κεραίας μπορω να συνδέσω και τα 2 μαζί στο δίκτυο αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβός θα χρειαστώ για να το πετύχω..

Θα ήθελα καποια γνώμη γι'αυτό, κάθε πρόταση δεκτή.

Ευχαριστώ!

για access point θες καλωδιο ethernet απο το ρουτερ μεχρι εσενα (το δικο σου access point).στο Ps4 κτλ δεν γινεται να αυξησεις την εμβελεια.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...