poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Με μια γρήγορη ματιά και για να γίνονται τα πράγματα απλούστερα. Το κύριο Gateway: 192.168.1.1 (ή .254) και ο DHCP ανοιχτός, το δεύτερο Gateway: 192.168.1.2 (ή .253) και ο DHCP κλειστός (όπως και οποιοδήποτε firewall/NAT κλπ υπάρχει τυπικά). Γεφυράκι με ένα καλώδιο δικτύου μεταξύ των 2 gateways (απλό καλώδιο δικτύου CAT5e ή ό,τι έχεις δηλαδη, δε χρειάζεται να πάρεις cross ή κάτι ιδιαίτερο). αμα ειναι adsl router που εχει γινει access point ή αμα ειναι router που δεν παιζεις με την wan αλλα με τις lan τοτε οτι εχει σχεση με firewall/nat ετσι και αλλιως δεν παιζει.
Nomad13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Και η διαφορα παιδια μεταξυ access point - repeater - powerline adapters ποια ειναι?
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Και η διαφορα παιδια μεταξυ access point - repeater - powerline adapters ποια ειναι? access point= παιρνει ενσυρματα δινι ασυρματα. repeater=παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα και σαν wireless bridge/client δινει ενσυρματα. powerline adapters.περνας δικτυο μεσα απο τα καλωδια ρευματος του σπιτιου
Nomad13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Υπάρχουν ρουτερ που να υποστηριζουν λειτουργεια repeater η πρεπει να αγορασει κανεις ξεχωριστη συσκευη?
plpapadopoulos Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 αμα ειναι adsl router που εχει γινει access point ή αμα ειναι router που δεν παιζεις με την wan αλλα με τις lan τοτε οτι εχει σχεση με firewall/nat ετσι και αλλιως δεν παιζει. Σε adsl modem router ισχύει αυτό που λες κατα γενικές γραμμές. Ο κανόνας που έγραψα είναι γενικός για να ισχύει παντού. Σπάνιο αλλά διόλου απίθανο να υπάρχει και adsl modem router με WAN (vigor για παράδειγμα).
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Το TG-585 v7 που έχω υποστηρίζει repeating? θεωρητικα ναι υποστηριζει με wds.στην πραξη οι πιθανοτητες να παιξει σωστα ειναι του στυλ να κερδισεις το λοττο.παιζει υπο παρα πολλες προυποθεσεις. Σε adsl modem router ισχύει αυτό που λες κατα γενικές γραμμές. Ο κανόνας που έγραψα είναι γενικός για να ισχύει παντού. Σπάνιο αλλά διόλου απίθανο να υπάρχει και adsl modem router με WAN (vigor για παράδειγμα). αμα ειναι να το κανεις απλα access point δεν αξιζει να χρησιμοποιησεις την wan.παραπανω μπερδεμα θα ειναι για τους περισσοτερους παρα λυση διοτι απλα θα καταληξουν σε αυτο που λες να εχουν 2 Nat και να εχουν 2 δικτυα αφου δεν θα μπορουν να τα βγαλουν ολα αυτα..Και μετα ξεκινανε ολες οι αποριες.γιατι δεν μπορω να κανω port forward.γιατι δεν βλεπω τα Pc αφου παιρνουν διαφορετικες ip.κτλ.
Nomad13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Παιδια το ΝΑΤ στην ουσια ειναι αυτο που επιτρεπει στις private ip των υπολογιστων του δικτυου μας να μετατρεπονται σε public ip και στην ουσια να μπορουμε να βγαινουμε στο ιντερνετ ε?
poulinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Παιδια το ΝΑΤ στην ουσια ειναι αυτο που επιτρεπει στις private ip των υπολογιστων του δικτυου μας να μετατρεπονται σε public ip και στην ουσια να μπορουμε να βγαινουμε στο ιντερνετ ε? yep.αν εχεις πραγματικο δικτυο αλλιως Public ip's τοτε το κλεινεις το nat.
Daggeras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα μάγες. χρειάζομαι και εγώ την βοήθειά σας σχετικά με αυτήν την πατέντα. Εχω ένα ρούτερ απο την HOL το μικρό το καινούριο και ένα πιο παλιό πάλι της ίδιας εταιρίας. το θέμα είναι ως εξής, το ρούτερ που έχει το ίντερνετ είναι όλα μαμά και στο καινούριο μπαίνω χωρίς να έχω κάνει κάποια αλλαγή εκτός το DHCP που κλείνω και αλλάζω το IP όπως αναφέρετε. Ολα κομπλέ...... μπορώ να μπώ και στα 2 ρούτερ. δηλαδή μέσω του ενός βλέπω και το άλλο κανονικά. το πρόβλημα είναι πως δεν έρχεται το ίντερνετ, υπάρχει κάποια ιδέα με το που μπορεί να είναι το πρόβλημα;;;;;
poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα μάγες. χρειάζομαι και εγώ την βοήθειά σας σχετικά με αυτήν την πατέντα. Εχω ένα ρούτερ απο την HOL το μικρό το καινούριο και ένα πιο παλιό πάλι της ίδιας εταιρίας. το θέμα είναι ως εξής, το ρούτερ που έχει το ίντερνετ είναι όλα μαμά και στο καινούριο μπαίνω χωρίς να έχω κάνει κάποια αλλαγή εκτός το DHCP που κλείνω και αλλάζω το IP όπως αναφέρετε. Ολα κομπλέ...... μπορώ να μπώ και στα 2 ρούτερ. δηλαδή μέσω του ενός βλέπω και το άλλο κανονικά. το πρόβλημα είναι πως δεν έρχεται το ίντερνετ, υπάρχει κάποια ιδέα με το που μπορεί να είναι το πρόβλημα;;;;; το dhcp θα τον κλεισεις στο ρουτερ που κανει το access point..β.θα ενωθουν μεταξυ τους αλλα προσεχε μην τα ενωσεις με την θυρα stb.(και στα 2 ρουτερ να μην ειναι στην stb Που ειναι για Iptv).οι Ip να ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.1 και 192.168.1.254 και οχι 192.168.1.254 και πχ 192.168.2.1.δες αν σου δινει με καλωδιο το δευτερο και μετα το wireless>αν δεν σου δινει wireless αλλα σου δινει με καλωδιο τοτε κατι φταιει στο wireless.βαλε ιδιο ονομα ιδιο κωδικο ιδιο τυπο κλειδωματος αλλα αλλο καναλι.αν δεν παιξει αστο ανοιχτο με αλλο ssid για να δεις τι γινεται
Daggeras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Πώς μπορώ να καταλάβω ποιες θύρες είναι stb; οι θύρες είναι από το ένα έως το 4. Σχετηκα με το ασύρματο που λες. Δεν έχω δοκιμάσει καν το ασύρματο. Και από το 2ο ρουτερ με καλώδιο το είχα συνδέσει. Και τα ip ήταν στο πρώτο που είχε το ίντερνετ 192.168.2.2 και στο 2ο έβαλα μανουαλ 192.168.2.10, όλα λειτουργούσαν κανονικά απλά δεν είχε ίντερνετ, και κατά κάποιο τρόπο και υπολογιστής που ήταν συνδεδεμένος στο 1ο ρουτερ του κόπηκε το ίντερνετ
poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Πώς μπορώ να καταλάβω ποιες θύρες είναι stb; οι θύρες είναι από το ένα έως το 4. Σχετηκα με το ασύρματο που λες. Δεν έχω δοκιμάσει καν το ασύρματο. Και από το 2ο ρουτερ με καλώδιο το είχα συνδέσει. Και τα ip ήταν στο πρώτο που είχε το ίντερνετ 192.168.2.2 και στο 2ο έβαλα μανουαλ 192.168.2.10, όλα λειτουργούσαν κανονικά απλά δεν είχε ίντερνετ, και κατά κάποιο τρόπο και υπολογιστής που ήταν συνδεδεμένος στο 1ο ρουτερ του κόπηκε το ίντερνετ αν εχει stb συνηθως το γραφει και συνηθως ειναι η 4η. επισης μην βαλεις 192.168.2.10 γιατι μπορει να ειναι στο ευρος του dhcp του πρωτου.η αλλαξε τον dhcp στο πρωτο ή πολυ απλα στο δευτερο βαλε 192.168.2.200 και κλεισε τον dhcp.μετα δοκιμασε με καλωδιο παλι και απο τα 2 ρουτερ και μετα ασυρματα. το ειπα επισης οτι θα τα ενωσεις με καλωδιο διοτι πολλοι νομιζουν οτι με αυτον τον τροπο το δευτερο ρουτερ θα παιξει σαν repeater και οχι σαν access point.οτι δηλαδη θα παιρνει ασυρματα και θα δινει ασυρματα πραγμα που δεν γινεται με αυτην την συσκευη.τα adsl router δεν παιζουν σαν repeater παρα μονο με wds και απειρες προυποθεσεις.οποτε τσεκαρε αυτο με τις ip.δεν πειραζεις τιποτε αλλο περα απο Ip,dhcp,wireless.δεν βαζεις bridge mode Και τετοια.δεν χρειαζονται. τα bridge και αυτα που εχει μεσα το adsl router ειναι για το κομματι του modem οχι του ρουτερ οποτε οτι και να πειραξεις εκει δεν αλλαζει κατι.μην σε μπερδευω παραπανω.
Daggeras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2014 Έγινε φίλε ευχαριστώ πολύ. Αύριο το πρωί θα τα κάνω μια δοκιμή να δω τη γίνεται. Εγώ τα είχα και τα 2 στο 4 κατά τύχη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα