Nomad13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Καλησπερίζω την κοινότητα. Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σας παιδιά!!! Να κάνω την ερώτησή μου: Έχω 2 adsl router. Ένα thomson tg585 και ένα zte zxv10 h108l. Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω το εξής: Να χρησιμοποιώ το thomson σαν primary adsl router και να έχω το ZTE σαν απλό δρομολογητή (router / switch) για να κάνω ένα τοπικό δίκτυο σε 2 lapton & 1 desktop που έχω.. Λογικά πρέπει στο ZTE να κάνω dissable DHCP server, DNS και λοιπά για να πάψει να λειτουργεί ως modem/router e? Από εκεί και πέρα τις συσκευές μου πάνω στο ZTE που θα λειτουργεί ως switch τις συνδέω με ethernet για να έχω LAN ή μπορεί το ZTE να λειτουργήσει και σαν Wireless switch?? Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Nomad13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Παιδια οποιος γνωριζει ας απαντησει ευχαριστω και συγνωμη για την βιασυνη!!!
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 στο δευτερο ρουτερ που θα παιζει σαν switch/access point θα κλεισεις dhcp και θα δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router αλλα να ειναι διαφορετικη.δηλαδη αν ειναι το adsl router 192.168.1.254 Τοτε το δευτερο ρουτερ θα το βαλεις πχ 192.168.1.253. θα παιζει και σαν switch αλλα και σαν ασυρματο access point. θα τα ενωσεις με καλωδιο ethernet Μεταξυ τους.επισης μπορεις να βαλεις το ιδιο ssid στο wireless το ιδιο κλειδωμα αλλα βαλε 5 καναλια διαφορα.δηλαδη πχ στο πρωτο ρουτερ βαλε καναλι 1 και στο δευτερο πχ καναλι 6.οχι καναλι 12 οχι καναλι 13 οχι auto.αυτο ισχυει και για τα 2 ρουτερ. ετσι δεν θα χρειαζεσαι να αποσυνδεεσαι απο το ενα και να συνδεεσαι στο αλλο.
Nomad13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάποιες διευκρινήσεις: Κλείνω DHCP στο ρούτερ που θα λειτουργέι σαν switch/access point, οκ κατανοητό. Από εκεί και πέρα γιατί να αλλάξω default gateway? Αφού αν έχουν την ίδια και πατάω ας πούμε 192.168.1.254 θα μπαίνει λογικά αυτόματα στο interface menu του 1ου ρούτερ αφού εκεί ο DHCP server θα είναι ενεργός. Επίσης, από τη στιγμή που το 2τερο ρούτερ θα λειτουργεί σαν switch, αν κλείσω ας πούμε το primary ρούτερ, τότε οι υπολογιστές μου που θα είναι συνδεδεμένοι πάνω στο switch είτε με ethernet είτε wireless θα συνεχίσουν να έχουν μεταξύ τους LAN και να βλέπουν τα κοινόχρηστα αρχεία τους ή όχι? Και, τέλος, τι εννοείς 5 κανάλια διαφορά ας πούμε? Δεν το κατάλαβα αυτό!! Ευχαριστω!!
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Φίλε μου ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάποιες διευκρινήσεις: Κλείνω DHCP στο ρούτερ που θα λειτουργέι σαν switch/access point, οκ κατανοητό. Από εκεί και πέρα γιατί να αλλάξω default gateway? Αφού αν έχουν την ίδια και πατάω ας πούμε 192.168.1.254 θα μπαίνει λογικά αυτόματα στο interface menu του 1ου ρούτερ αφού εκεί ο DHCP server θα είναι ενεργός. Επίσης, από τη στιγμή που το 2τερο ρούτερ θα λειτουργεί σαν switch, αν κλείσω ας πούμε το primary ρούτερ, τότε οι υπολογιστές μου που θα είναι συνδεδεμένοι πάνω στο switch είτε με ethernet είτε wireless θα συνεχίσουν να έχουν μεταξύ τους LAN και να βλέπουν τα κοινόχρηστα αρχεία τους ή όχι? Και, τέλος, τι εννοείς 5 κανάλια διαφορά ας πούμε? Δεν το κατάλαβα αυτό!! Ευχαριστω!! δεν γινεται δυο συσκευες να εχουν την ιδια ip.δεν υπαρχει λογικα θα μπαινει εκει επειδη υπαρχει dhcp.ο dhcp ειναι ασχετος.αν εχουν και τα 2 την ιδια ip μπορει να παιζει μια το ενα μια το αλλο ή να μην παιζει κανενα.δεν εχει σημασια ποιο εχει τον dhcp.τον dhcp θα μπορουσε να τον εχει ακομα και ενα Pc. θα συνεχισουν να εχουν lan μονο και μονο επειδη πηραν ip απο τον dhcp πριν το κλεισεις.αν βγαλεις το καλωδιο πχ απο ενα Pc ή αν κλεισεις το δευτερο ρουτερ και τον ξανανοιξεις τα pc επειδη θα χασουν την συνδεση θα χασουν και την ip οποτε δεν θα παιζουν μετα σε lan μεχρι να ξαναπαρουν παλι ip απο τον dhcp.εκτος αν τους βαλεις καρφωτα ip. καναλι στο wireless.περα απο ονομα και κωδικο διαλεγεις και καναλι.εκει 5 καναλια διαφορα.
Nomad13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όποτε αν κλέισω το πρώτο ρούτερ και δεν υπάρχει DHCP μπορώ να δώσω ας πούμε 192.168.1.67 στο ενα pc και 192.168.1.68 στο laptop, ας πούμε, και να έχουν LAN ή WLAN μεταξύ τους?
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Όποτε αν κλέισω το πρώτο ρούτερ και δεν υπάρχει DHCP μπορώ να δώσω ας πούμε 192.168.1.67 στο ενα pc και 192.168.1.68 στο laptop, ας πούμε, και να έχουν LAN ή WLAN μεταξύ τους? yes.αν Παιρνουν ip απο dhcp αν κλεισεις το πρωτο ρουτερ θα συνεχιζουν να παιζουν μεχρι για χ ψ λογο να χασουν την Ip.πχ να αποσυνδεσεις το καλωδιο η να κανεις restart κτλ.αλλα ναι αν βαλεις καρφωτα ip θα παιζουν μια χαρα.
Nomad13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Χαίρεται και πάλι. Να εκφράσω μια απορία ακόμα. Λίγο άσχετη με το thread αυτό αλλά οκ!!!!! Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 2 laptop και έχουμε κάνει lan μεταξύ τους με ένα απλό switch. Αν το πρώτο laptop είναι συνδεδεμένο wirelless και με ένα adsl router και έχει πρόσβαση στα internet, αυτή τη σύνδεση αν την κάνουμε κοινόχρηστη θα μπορεί και το δεύτερο laptop να αποκτήσει πρόσβαση??? ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Χαίρεται και πάλι. Να εκφράσω μια απορία ακόμα. Λίγο άσχετη με το thread αυτό αλλά οκ!!!!! Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 2 laptop και έχουμε κάνει lan μεταξύ τους με ένα απλό switch. Αν το πρώτο laptop είναι συνδεδεμένο wirelless και με ένα adsl router και έχει πρόσβαση στα internet, αυτή τη σύνδεση αν την κάνουμε κοινόχρηστη θα μπορεί και το δεύτερο laptop να αποκτήσει πρόσβαση??? ευχαριστώ. ναι γινεται.παιζειις με internet connection sharing.και πρεπε να γινετε και με bridge τα connections.υπαρχουν και αλλοι τροποι οπως το Connectify που νομιζω οτι κανει και αυτο δουλεια.γενικος βεβαια δεν ειναι προτινομενες λυσεις διοτι το ενα Pc (Laptop)θα πρεπει να ειναι ανοιχτο συνεχεια.(αυτο που μοιραζει την συνδεση)
Nomad13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Εδώ είναι το θέμα! Έχω τα δυο λαπτοπ πανω σε ενα 5ethernet swirtch. Απο εκει και περα τα ενα λαπτοπ το συνδεωω ασυρματα με το μοντεμ/ρουτερ μου και έχει ιντερνετ. οταν την συνδεση αυτη την κανω κοινοχρηστη δεν μπορω να πιασω ιντερνετ και στο αλλο λαπτοπ. εχω δωσει ip 192,198,137,2 και 192,168,137,3 ας πουμε, έχω το ίδιο sybnet 255.255.255.0 αλλα τπτ, οκ το δικτυο μεταξυ τους, εχω διαμειρασμο αρχειων αλλα ιντερνετ στο δευτερο οχι. ποια η γνωμη σασ?
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 γιατι το δευτερο λαπτοπ δεν το συνδεεις και αυτο ασυρματα? β.δοκιμασε το connectify. γ.δοκιμασε να κανεις bridge το local area connection με το wifi connection στο pc που παιρνει ασυρματα.οι δυο συνδεσεις θα γινουν μια.μετα στο αλλο λαπτοπ που ειναι με καλωδιο δοκιμασε να βαλεις σαν gateway την ip του ρουτερ .αν δεν παιξει δοκιμασε σαν gateway την ip του λαπτοπ που μπαινε στο ιντερνετ.για να τις κανεις bridge απλα θα τις μαρκαρεις και τις 2 και δεξι κλικ bridge.θα βγει ενα τριτο εικονιδιο που εκει θα βαλεις καρφωτα τις ip αμα θες.
Nomad13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 απλά κάνω δοκιμές πειραματίζομαι δλδ με διάφορα!!! δηλαδη στο λαπτοπ που παιρνει ασυρματα απο το μοντεμ/ρουτερ να κανω bridge την τοπικη συνδεση και την συνδεση του ιντερνετ??? Και κατι αλλο οταν συνδεω και τα 2 pc πανω στο switch εχουν διαμειρασμο αρχειων όλα κομπλε βλεπει το ενα το αλλο απλα το δικτυο εμφανιζεται σαν unidentified network γιατι αυτο? γιατι δεν μπορουν τα windows να αναγνωρισουν τα δικτυο αυτο σαν τοπικο?
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 απλά κάνω δοκιμές πειραματίζομαι δλδ με διάφορα!!! δηλαδη στο λαπτοπ που παιρνει ασυρματα απο το μοντεμ/ρουτερ να κανω bridge την τοπικη συνδεση και την συνδεση του ιντερνετ??? Και κατι αλλο οταν συνδεω και τα 2 pc πανω στο switch εχουν διαμειρασμο αρχειων όλα κομπλε βλεπει το ενα το αλλο απλα το δικτυο εμφανιζεται σαν unidentified network γιατι αυτο? γιατι δεν μπορουν τα windows να αναγνωρισουν τα δικτυο αυτο σαν τοπικο? ναι κανεις bridge connection.λογκα σου λεει unidentified διοτι ισως να μην βρισκει το gateway που εχεις βαλει.αν σβησεις το gateway οποτε τα windows Θα το θεωρησουν απλα σαν συνδεση και οχι σαν συνδεση ιντερνετ ισως να φυγει αυτο.αν το φτιαξεις σωστα λογικα επισης θα φυγει.εχω να κανω ics και bridge συνδεσεις πανω απο 5-6 χρονια οποτε θα το παμε λιγο σε δοκιμη.δεν τα εχω μπροστα μου για να σου πω ακριβως πως θα παιξει.και εξαρτατε αν παιζει με router ή αν παιζει με Modem.ics συνηθως οταν ειναι modem ενω bridge οταν ειναι router.Με πας πολλα χρονια πισω. τωρα καποιοι παιζουν και με το connectify
Nomad13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 χαχαχαχαχαχα πολλα χρονια ε??? αυτα ειναι!!! βασικα ξεχνα το ρουτερ αν κλεισω ρουτερ αποσυνδεθω τελειως απο παντου και απλα συνδεσω τα pc μου με ethernet πανω στο switch που εχω, οκ ειμαι εχω τοπικο δικτυο εχω προσβαση απο τον εναν υπολογιστη στα αρχεια του αλλου απλα το δικτυο μου το δειχνει undentified. νομιζω πως δεν πρεπει να ρυθμιστει gateway διοτι στην ουσια δεν υπαρχει gateway το switch απλα κανει τον διαμοιρασμο. ισως για αυτο τα windows το δικτυο τα βλεπουν ετσι. ειναι στην ουσια στα wired ad hoc network. γνωμη μου παντα καθε αλλη γνωμη δεκτη και συζητησιμη
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 χαχαχαχαχαχα πολλα χρονια ε??? αυτα ειναι!!! βασικα ξεχνα το ρουτερ αν κλεισω ρουτερ αποσυνδεθω τελειως απο παντου και απλα συνδεσω τα pc μου με ethernet πανω στο switch που εχω, οκ ειμαι εχω τοπικο δικτυο εχω προσβαση απο τον εναν υπολογιστη στα αρχεια του αλλου απλα το δικτυο μου το δειχνει undentified. νομιζω πως δεν πρεπει να ρυθμιστει gateway διοτι στην ουσια δεν υπαρχει gateway το switch απλα κανει τον διαμοιρασμο. ισως για αυτο τα windows το δικτυο τα βλεπουν ετσι. ειναι στην ουσια στα wired ad hoc network. γνωμη μου παντα καθε αλλη γνωμη δεκτη και συζητησιμη αυτο ειχα να το κανω απο οταν εδιναν ρουτερ με μια ethernet και απο πιο πριν που εδιναν ρουτερ με Usb.και παλι 2-3 φορες αντε να το ειχα σεταρει .ναι gateway δεν χρειαζεται να ρυθμιστει αν ειναι απο το ενα pc στο αλλο διαμεσω switch.αλλα εφοσον εσυ θες να εχεις και ιντερνετ θα πρεπει να ρυθμισεις gateway και πιθανοτατα θα βαλεις την ip του adsl router.γιατι το δευτερο Pc θα βλεπει το πρωτο διαμεσω του bridge.αν απλα θες τα αρχεια τοτε ναι το gateway/dns ειναι αχρηστα οπως σωστα ειπες.τωρα γιατι στο βγαζει σαν αγνωστο δεν ξερω αλλα εφοσον δεν εχεις προβλημα λιγο σε νοιαζει.αν παιξει και το ιντερνετ λογικα θα πρεπει να μπορεις να κανεις Ping και το router που παιρνει το πρωτο Pc ασυρματα.μετα βλεπουμε αν θα φυγει και το unidentified .το main problem ειναι να εχει ιντερνετ και η δευτερη συσκευη,.απλα δεν ηξερα αν ειχες βαλει gateway η οχι στην συνδεση για αυτο ειπα μηπως σου εβγαζε το αγνωστο δικτυο.γιατι αν ειχες βαλει και δεν το βρισκεει ισως για αυτο να τρωει το σκαλωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα