Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας . Εδώ και 1 μήνα περίπου έχω στην κατοχή μου το Dell 3537 με I7 4500u και κάρτα γραφικών 8850m/Intel 4400.

Ο υπολογιστής είχε προεγκατεστημένα τα Windows 8.1.

Τα προβλήματα είναι τα εξής:

1) Δεν μπορώ να επιλέξω ξεχωριστά ποια κάρτα γραφικών να δουλεύει.

2) Κάποιες φορές αργεί πολύ να ανοίξει.. ( Δεν γίνετε ενημέρωση εκείνη την ώρα )

3) θα ήθελα να πάω στα 7ρια αλλά να κρατήσω το κλειδί των 8.1 γίνεται;

4) δοκίμασα να κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις με την λογική ότι θα γυρνούσα στα 8 αλλά ξεκίνησε πάλι με 8.1..

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

1. Η επιλογή της κάρτας γραφικών γίνεται αυτόματα από το λειτουργικό, εκτός αν έχεις απενεργοποιήσει την μία κάρτα από το BIOS οπότε χρησιμοποιεί μόνο την μία.

Για χειροκίνητη επιλογή, δεξί κλίκ και ......

post-294072-0-13397800-1399324733_thumb.jpg

2. Για να δεις τι το καθυστερεί, έλεγξε το event log:

post-294072-0-26582500-1399324734_thumb.jpg

3. Γίνε ποιό σαφής για το τι θέλεις να κάνεις.  Πάντως Windows 7 δεν ενεργοποιούνται με κλειδί των 8 ή 8.1.

4. Αν το laptop σου ήρθε από το εγοστάσιο με Windows 8.1, γιατί περίμενες κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Φίλε ευχαριστω αλλά δεν μου βγάζει επιλογή για switchable graphics .. έκανα όλα τα drivers εγκατάσταση και τώρα μου έχει μόνο την επιλογή να βάζω διάφορες εφαρμογές σε υψηλή απόδοση ή εξοικονόμηση ενέργειας.. το θεμα είναι να επιλέγω μόνος μου ποια θα δουλεύει.. Μπορώ να απενεργοποιησω την κάρτα γραφικών του υπολογιστή με αποτέλεσμα να παίζει μόνο η amd;

4) εμ δεν ξέρω .. :P νόμιζα ότι τα 8.1 ειναι μια ενημέρωση των 8.. αρχάριος lol :P

Δημοσ.

το θεμα είναι να επιλέγω μόνος μου ποια θα δουλεύει..

Όπως σου απάντησα προηγουμένως, πατάς δεξί κλίκ στο πρόγραμμα που θέλεις να τρέξεις και επιλέγεις με τι κάρτα γραφικών θα το τρέξεις:

post-294072-0-30214900-1399325543_thumb.jpg

Δημοσ.

για την καρτα γραφικών μου εμφανίζει μονο να επιλέξω υψηλές επιδώσεις και εξικονόμηση ενέργειας..

Δημοσ.

για την καρτα γραφικών μου εμφανίζει μονο να επιλέξω υψηλές επιδώσεις και εξικονόμηση ενέργειας..

Αυτό είναι.

Υψηλές επιδόσεις είναι με την Nvidia και εξοικονόμηση με την Intel.

Δημοσ.

οκ το εκανα :) τωρα με το θεμα των windows σκεφτομαι να περασω τα 7 ultimate σπασμενα ομως.. θα εχω προβλημα με την εγγυηση;

Δημοσ.

Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά γι' αυτό, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ να έπαψε η ισχύς εγγύησης για λόγους λογισμικού.

Αν θέλεις να φορτώσεις Windows 7 από τον θείο όμως, πρέπει ν' αλλάξεις την ρύθμιση στο BIOS σε Legacy από UEFI γιατί ο Loader του DAZ δεν δουλεύει σε UEFI.

Kαι επειδή ο δίσκος σου το πιθανότερο είναι να είναι διαμορφωμένος σε GPT, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην μπορείς να τα φορτώσεις καν.

Aν σου συμβεί αυτό, ο ευκολώτερος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημά σου (για να μην μπλέκεις με γραμμές εντολών) είναι να φτιάξεις ένα Linux Live USB, να φορτώσεις Linux από εκεί, και να κάνεις νέα διαμόρφωση στον δίσκο σου με το πρόγραμμα GParted.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...