Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, διαβαζα τυχαια καποια θεματα για προστασια του υπολογιστη και συσκευων γενικα απο την διαφορα τασεις και αποτομες διακοπες ρευματος....
μιας και αγορασα καινουργιο συστημα και με αγχωνει λιγο το ολο θεμα με το ρευμα. εχω μια απορια,

εγω τοσα χρονια χρησιμοποιω τα απλα πολυμπριζα ασφαλειας....αυτα με καλυπτουν? ή καποιο πιο ακριβο?

Επεξ/σία από GTI890
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται καποιο ακριβό πολύμπριζο ενα απλο κανει αρκεί φυσικά να ειναι ασφαλείας

Δημοσ.

@ts

Αν το ερώτημα σου βασίζεται στο δίλημμα «φθηνό ή ακριβό» πολύπριζο ασφαλείας, η απάντηση ειναι μέτριο και αν σηκώνει η τσέπη σου προς ακριβό. Στα υποψη όμως ότι η προστασία από ενα μέτριο ups ειναι πολύ ανώτερη από ένα πολύπριζο ασφαλείας, οπότε αν αγόρασες ακριβό μηχάνημα, σκέψου σοβαρά την αγορά ενος ups. 

Μπες στην παρακατω συζήτηση και διάβασε προσεκτικά ολες τις σελίδες. 

http://www.insomnia.gr/topic/526645-είναι-απαραίτητο-το-ups/

Δημοσ.

αυτο που με ενδιαφερει ειναι σε περιπτωση οποιασδηποτε ανωμαλιας της ΔΕΗ ειτε ανεβασμα-κατεβασμα τασης, ειτε διακοπη ρευματος ειτε οτιδειποτε, να προστατευτει το hardware του υπολογιστη μου και η οθόνη μου. Δεν με νοιαζει αν δεν παθαινει τιποτα αν θα εχω χρονο 2 λεπτα να τον κλεισω μετα την διακοπη ρευματος, με νοιαζει οπως ειπανα προστατευει το hardware του υπολογιστη να μην παθει απολυτως τιποτα και την οθονη.
το λεω μηπως με καλυπτει σε αυτο που ζηταω κατι πιο φθινο απο ups γιατι χρηματα για Ups τωρα δεν υπαρχουν με τιποτα....

Δημοσ.

Αν στις απαιτήσεις προστασίας χρειάζεσαι

• Αποτομες βυθίσεις τάσεις (τα πολυπ/ζα δεν παρέχουν αύξηση τάσης - αντίθετα παρέχουν περιορισμένη μείωση καρφιου τάσης)
  • διακοπές ρεύματος (εστω και στιγμιαίες)

Τότε η μόνη προστασία είναι το ups. 

Δημοσ.

σιγουρα την πιο ολοκληρωμενη προστασια δινει το ups αλλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για αγορα ups....
σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε? τι μας διασφαλιζει?
καποια πολυμπριζα ασφαλειας διαβασα οτι ειναι καλα για προστασια και καλυπτουν οπως ειπα δεν με νοιαζει αν θα εχω χρονο σε διακοπη ρευματος να κλεισω το pc σε χρονο 2 λεπτων...με νοιαζει να μην παθει τιποτα το hardware μου....
εγω ας πουμε εχω γενικα πολυμπριζο ασφαλειας των 3-4 απο πρακτικερ-jumbo και τετοια...αυτα κανουν? ή να δωσω κανα 15 ευρω να παρω κατι πιο επωνυμο και καλο?

Δημοσ.

εγω πηρα αυτο με 10€

http://www.public.gr/product/perifereiaka/analosima/cleaning-products/bekin-essential-hdtv-kit-kit-gia-tileoraseis/prod370046pp/

και η πιοτητα κατασκευης είναι καταπληκτικη,και μου περισεψε το καλωδιο και τα καθαριστικα...(στο κουτι λεει για εγγυηση 10000€ :-D :-D χα χα)

• Like 1
Δημοσ.

εγω πηρα αυτο με 10€

http://www.public.gr/product/perifereiaka/analosima/cleaning-products/bekin-essential-hdtv-kit-kit-gia-tileoraseis/prod370046pp/

και η πιοτητα κατασκευης είναι καταπληκτικη,και μου περισεψε το καλωδιο και τα καθαριστικα...(στο κουτι λεει για εγγυηση 10000€ :-D :-D χα χα)

ειναι καλο dobro το kitακι?

και το καλωδιακι belkin και το πολυμπριζο με ψηνει πολυ στο δεκαρικο.

διαβασα μολις οτι δεν ειναι 1.4 το hdmi ισχυει?

Δημοσ.

σιγουρα την πιο ολοκληρωμενη προστασια δινει το ups αλλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για αγορα ups....

σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε? τι μας διασφαλιζει?

καποια πολυμπριζα ασφαλειας διαβασα οτι ειναι καλα για προστασια και καλυπτουν οπως ειπα δεν με νοιαζει αν θα εχω χρονο σε διακοπη ρευματος να κλεισω το pc σε χρονο 2 λεπτων...με νοιαζει να μην παθει τιποτα το hardware μου....

εγω ας πουμε εχω γενικα πολυμπριζο ασφαλειας των 3-4 απο πρακτικερ-jumbo και τετοια...αυτα κανουν? ή να δωσω κανα 15 ευρω να παρω κατι πιο επωνυμο και καλο?

Αν δεν μπορείς να πας σε Ups μενεις με πολύπριζο ασφαλείας, γιατί «απο ολοτελα καλή κι η Παναγιώτενα». 

Οι προδιαγραφές απο ΠΑ σε ΠΑ ειναι διαφορετικές. Το απλό ΠΑ εχει μόνο μια ασφάλεια των x Α, ώστε αμα σκάσει κεραυνός ή έρθει πάρα πολύ ρεύμα, να κοψει η ασφάλεια και να μην περάσει το ρεύμα στον υπολογιστή σου. Αυτό π.χ. κάνει το ΠΑ που πήρε ο dobro παραπάνω. 

Από την άλλη τα απλά ΠΑ δεν εχουν διατάξεις εξομάλυνσης του ρεύματος/τάσης, π.χ. αν στιγμιαία η τάση πάει στα 260, μετά πέσει στα 200 και μετά γυρίσει στα 220, αυτή ακριβώς η τάση θα περάσει και στο τροφοδοτικό σου. Αν το τροφοδοτικό σου είναι ευαίσθητο ή ταλαιπωρημένο από προηγούμενες αυξομειώσεις ... το πήρες μασχάλη και πας για αντικατάσταση. 

Προσωπική γνώμη: 

-Τα απλα ΠΑ ειναι παρηγοριά στον άρρωστο γιατί έτσι κι αλλιως τετοια προστασία σου παρέχουν οι ασφάλειες/ρελε/διαφυγής του πίνακα του σπιτιού σου.

Το αν τα ΠΑ που εχεις είναι καλα ή οχι δεν μπορουμε να το ξέρουμε. Κοιτα τα χαρακτηριστικά του και δες αν εχουν εξομάλυνση τάσης. Αν δεν εχουν αγόρασε άλλα ή αγορασε απευθείας ups γιατί οπως σου ειπα πριν τα ΠΑ δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες εξομαλύνσεις και ΔΕΝ σε προστατευουν απο στιγμιαίες διακοπές ρεύματος (ομοιώς φονικές για τα ηλεκτρονικά).

• Like 1
Δημοσ.

ειναι καλο dobro το kitακι?

και το καλωδιακι belkin και το πολυμπριζο με ψηνει πολυ στο δεκαρικο.

διαβασα μολις οτι δεν ειναι 1.4 το hdmi ισχυει?

καταρχην είναι ΒΑΡΥ που σημαινει καλη κατασκευη και απο εταιρεια σοβαρη.....δεν είναι κατι κινεζιες, που της βαζει στην πριζα και λες θα με κτυπησει το ρευμα ή οχι.το καλωδιο hdmi  είναι το κλασικο της εταιρειας και ενα μικρο σπρεϊ με ενα μικρο μαντηλακι καθαρισμου.

είμαι εγω παντως πολυ ικανοποιημενος απο το σετ για 10€.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά μπας και σωθεί κανένα μηχάνημα παραπάνω. 

Το σημαντικότερο spec στα πολύπριζα προστασίας και στα line interactive ups είναι ο χρόνος απόκρισης του κυκλώματος τους (response time). Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι δευτερεύουσας σημασίας για την προστασία.

Αν έρθει μια στιγμιαία υπέρταση στα ~280V AC ( συχνό σενάριο μετά από στιγμιαία διακοπή τάσης ) από το δίκτυο της ΔΕΗ και το πολύπριζο/ups  αντιδράσει κατόπιν εορτής, θα είναι σαν να μην υπήρχε. Η υπέρταση έχει προλάβει να περάσει στο τροφοδοτικό μας.

Ιδανική τιμή θεωρείται το 1ns response time. Το 1 ms είναι μεγάλη τιμή για τον κόσμο των ηλεκτρονικών.

Σε πολύπριζα προστασίας σας κάνει όποια μάρκα τηρεί αυτό το standard.

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να πας σε Ups μενεις με πολύπριζο ασφαλείας, γιατί «απο ολοτελα καλή κι η Παναγιώτενα». 

Οι προδιαγραφές απο ΠΑ σε ΠΑ ειναι διαφορετικές. Το απλό ΠΑ εχει μόνο μια ασφάλεια των x Α, ώστε αμα σκάσει κεραυνός ή έρθει πάρα πολύ ρεύμα, να κοψει η ασφάλεια και να μην περάσει το ρεύμα στον υπολογιστή σου. Αυτό π.χ. κάνει το ΠΑ που πήρε ο dobro παραπάνω. 

Από την άλλη τα απλά ΠΑ δεν εχουν διατάξεις εξομάλυνσης του ρεύματος/τάσης, π.χ. αν στιγμιαία η τάση πάει στα 260, μετά πέσει στα 200 και μετά γυρίσει στα 220, αυτή ακριβώς η τάση θα περάσει και στο τροφοδοτικό σου. Αν το τροφοδοτικό σου είναι ευαίσθητο ή ταλαιπωρημένο από προηγούμενες αυξομειώσεις ... το πήρες μασχάλη και πας για αντικατάσταση. 

Προσωπική γνώμη: 

-Τα απλα ΠΑ ειναι παρηγοριά στον άρρωστο γιατί έτσι κι αλλιως τετοια προστασία σου παρέχουν οι ασφάλειες/ρελε/διαφυγής του πίνακα του σπιτιού σου.

Το αν τα ΠΑ που εχεις είναι καλα ή οχι δεν μπορουμε να το ξέρουμε. Κοιτα τα χαρακτηριστικά του και δες αν εχουν εξομάλυνση τάσης. Αν δεν εχουν αγόρασε άλλα ή αγορασε απευθείας ups γιατί οπως σου ειπα πριν τα ΠΑ δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες εξομαλύνσεις και ΔΕΝ σε προστατευουν απο στιγμιαίες διακοπές ρεύματος (ομοιώς φονικές για τα ηλεκτρονικά).

για ups οπως ειπα δεν παιζει τωρα με τα οικονομικα μου δυστυχως.

σε πολυμπριζο επειδη τωρα το χω παρει καμια 2ετια απο πρακτικερ και ουτε που θυμαμε ποιο ειναι ακριβως για αν δω χαρακτηριστικα...ας παρω ενα ακομα δεν πειραζει αρκει να με προστατευει να χω λιγο το κεφαλι μου υσηχο μιας και καινουργιο συστημα....

εχετε να προτινετε τιποτα το πολυ μεχρι 15 ευρω? που να κανει οσα λετε και να προστατευει τον υπολογιστη μου - την οθονη μου και τα ηχεια μου??

Δημοσ.

γραφει:

surge protection 16A 250V AC 50hz

up(L-N,L-E,N-E)<=1,0KV

Uoc(L-N,L-E,N-E):6,0KV    SPD Type: Type3

• Like 1
Δημοσ.

για ups οπως ειπα δεν παιζει τωρα με τα οικονομικα μου δυστυχως.

σε πολυμπριζο επειδη τωρα το χω παρει καμια 2ετια απο πρακτικερ και ουτε που θυμαμε ποιο ειναι ακριβως για αν δω χαρακτηριστικα...ας παρω ενα ακομα δεν πειραζει αρκει να με προστατευει να χω λιγο το κεφαλι μου υσηχο μιας και καινουργιο συστημα....

εχετε να προτινετε τιποτα το πολυ μεχρι 15 ευρω? που να κανει οσα λετε και να προστατευει τον υπολογιστη μου - την οθονη μου και τα ηχεια μου??

και γω θελω κατι παρομοιο

εχετε να προτινετε κατι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...