thelegr Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Καλησπέρα! Ασχολουμαι με την παραγωγη μουσικης, ειτε μεσω pc ειτε μεσω ηχογραφησεων αλλα δυστυχως ποτε δεν ειχα την ευκαιρια να αγορασω καποια καλη καρτα ηχου... Μιας λοιπον που βρεθηκα με καποια χρηματα στα χερια και αποφασησα να κανω μια τετοια αγορα, χρειαζομαι την βοηθεια ενος γνωστη αλλα και καθε αποψη!Καποια στοιχεια: -24 bit 48/96 khz-Μεγιστο κοστος: 200 ευρω -4 αναλογικοι εισοδοι / 4 αναλογικοι εξοδοι -ΟΠΩΣΔΕΙΠΟΤΕ εισοδος μικροφονου (balanced) ΚΑΙ phantom +48-Εξοδο ακουστικων (monitoring μηδενικης καθυστερησης)Βασει λοιπον αυτων και με δεδομενο οτι η παραγγελεια θα γινει απο thomann λογο "μαζικης" παραγγελιας με εναν φιλο μου και free μεταφορικων, οι επιλογες που χτυπησαν "ομορφα" στο ματι μου ειναι οι εξης: 1. Akai EIE Pro (σε αυτην κλεινω και περισσοτερο) 2. Terrasoniq Phase X64 USB3. Miditech Audiolink Pro 24/964. Alesis iO4 (επισης δελεαστικο μου φανηκε)5.Tascam US-366 (εχει μεχρι 192khz αλλα μου φανηκε το λιγοτερο δελεαστικο)Εχετε καποια προτιμιση σε καποια απ αυτες; καποια αλλη προταση ισως; Ευχαριστω εκ των προτερων!
Tribal21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Από αυτές που αναφέρεις θα σου πρότεινα την Tascam!! Άλλη πρόταση στα λεφτά που αναφέρεις και με τα χαρακτηριστικά που θες,δεν έχω να κάνω!
thelegr Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 σε ευχαριστω για την απαντηση σου!Την tascam θα την προτεινες λογο ονοματος η χαρακτιρηστικων;
Tribal21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Και για τα 2! Αν θες κάτι πιο ποιοτικό σε αυτά τα λεφτά πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις,πχ 2 in - 2 out ή αλλιώς να ανέβεις κανα 100άρικο!
thelegr Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Χμμμμ.... Αν εχεις την ορεξη και τον χρονο, κανε μου μια δυο προτασεις για 2/2 μεχρι 200 και για 4/4 μεχρι 300
Tribal21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 2/2 μέχρι 200: http://athensproaudio.gr/computer-audio-gr/kartes-ixou/usb-el/avid-fast-track-duo-pro-tools-express.html 4/4 μέχρι 300: http://athensproaudio.gr/computer-audio-gr/kartes-ixou/usb-el/presonus-audiobox-44vsl.html 4/2 μέχρι 300: http://www.elina.gr/0050001353/mbox-3--pro-tools-express.html Αν δεν χρειάζεσαι τις 4 εξόδους,προτείνω την 3η!
thelegr Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Αν και γενικως δεν ειμαι και πολυ φιλος της avid (δουλευω κυριως με Cubase, Live, Logic και Reason), δεν μπορω να πω οτι εχω ακουσει καλα λογια για τις καρτες τους. Ακουγεται οτι εχουν κυριως rebrands (Δεν ειμαι σε θεση να το ξερω) και δεν βλεπω καποια σημαντικη βελτιωση στα χαρακτιρηστικα τους..... απ ολες αυτες μεχρι στιγμης, η tascam με τα 192khz ειναι μπροστα. Τωρα για το audiobox, ειναι μπορω να πω δελεαστικο αν και, απ οτι βλεπουν τα φτωχα μου ματακια, δεν μου προσφαιρει τιποτα παραπανω απο μικροτερο latency σε σχεση με την akai (το οποιο με τον καινουριο driver εχει βελτιωθει παρα πολυ)!Διορθωσε με αν κανω λαθος, δεν τα ξερω κι ολα !
Tribal21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Εγώ είμαι φαν της Avid και κυρίως των pro tools όπου δουλεύω γύρο στα 7 χρόνια τώρα! Βέβαια δεν έχω κάρτα Avid αλλά m-audio! H tascam όπως σου είπα είναι καλή(δεν ξέρω με τους drivers τι παίζει),μετά αν δεν θες avid,θα έβαζα της presonus! To latency μην το υποτιμάς,είναι πολύ σημαντικό! Επίσης μην κοιτάς μόνο τα χαρακτηριστικά,αλλά το πόσο καλά είναι τα υλικά που είναι φτιαγμένες και κυρίος οι προενισχυτές και κονβέρτορες...
thelegr Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Απ οτι διαβασα (με αφορμη την αναφορα σου στις καρτες avid), οσες ειναι κατω του 300 κυκλοφορουν με τα low spec τσιπακια των σειρων TLV******, TLC****** η PCM****** της Texas Instruments..... Λιγο μου φταινε λοιπον οι adc και οι dac οταν ο streamer προσφαιρει τετοιας ποιοτητας proccessing.... το θεμα μου ειναι οτι σε αυτο το κοστος, βρησκεις ΜΟΝΟ τετοιους Streamers/Codecs οποτε το μονο που θα μπορουσα να κοιταξω απο κει και περα ειναι τα χαρακτιρηστικα :/ τωρα για προενισχυτες ξερω πως ΚΑΙ η avid (λογο ποιοτητας υλικων της m audio) ΚΑΙ η m audio ΚΑΙ η akai (λογο των απιστευτων υλικων στα pcm της) εχουν καλα τελεστικα προενισχυτακια μεσα... για την presonus τωρα επιφυλασσομαι μιπως χρησιμοποιει κατι καλυτερο.....
Tribal21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Σ'αυτή την κατηγορία τιμής είναι λίγο παράξενα τα πράγματα! Η presonus γενικά έχει καλούς προνισχυτές...και η συγκεκριμένη κάρτα φαίνεται καλούτσικη για τα λεφτά της. Μήπως να κοίταγες για καμία μεταχειρισμένη m-audio?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα