Windows8 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Σαν μια ταινία με τον Will Smith και κάτι ρομπότ, θα γινουν τα πράγματα. Πχ στην εθνική θα πηγαίνει αυτόματα με σταθερή ταχύτητα και θα απολαμβάνεις την βολτα σου. Οταν πλησιάζεις την πόλη θα το γυρνάς στο χειροκίνητο.
Panckman Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Όχι αλλά έχω να κάνω καμία δεκαριά χρόνια ατύχημα, δε χρειάζεται με οδηγεί κανείς πουθενά Εσύ φαντάζομαι ότι αισθάνεσαι τόσο ανίκανος που θα προτιμούσες να σε πηγαίνουν με καροτσάκι από το να περπατάς Για αρχή ας πούμε ότι αυτό το σύστημα ενεργοποιείτε και απενεργοποιείται για να οδηγάς εσύ Ή για να οδηγάει το αμάξι όταν εσύ ο "απίστευτος" οδηγός τα έχεις "τσουξει" παραπάνω γιατί λόγο εμπειρίας ξέρεις εσύ να οδηγάς και λίγο μεθυσμένος ή κουρασμένος ή ακόμα και άυπνος.Μπορεί να μην κάνεις και τίποτα από τα παραπάνω , αλλά η σιγουριά ότι εσύ δεν έχεις κάνει ατύχημα οπότε είσαι τόσο καλυμμένος και τόσο σίγουρος ότι άλλος δεν μπορεί να προκαλέσει ατύχημα για κάποιο χ ή ψ λόγο είναι απίστευτο . Λογική του : "Αφού είμαι εγώ τέλειος οκ. Θα απαιτώ και από τους άλλους να είναι τέλι οι αλλιώς θα τους κάψω " είναι απίστευτα ατομιστική και το πρόβλημά σου δεν είναι μάλλον το αν θα σε οδηγάει άλλος ή όχι . Εμεις απλά θα βγάλουμε δικά μας οχήματα... Καλά εσύ άρχοντα μου είσαι λίγο στον κόσμο σου. Περαστικά 2
fingolfingr Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι αλλά στο αεροπλάνο τον αφήνεις να σε πεταει. Στο αεροπλάνο μετά τη απογείωση οι πιλότοι φευγουν και κανουν δημοσιες σχεσεις με του επιβάτες; Εγώ γιατί εχω την εντύπωση ότι και να είναι η αυτοματος πιλότος ενεργός, ο πιλότος είναι εκεί μήπως γίνει καποια στραβή. Παίρνουν τα λεφτά που παίρνουν όχι για να βαζουν τον αυτόματο αλλα επειδή ξερουν τι πρεπει αν κανουν όταν αυτός τα παίξει. Όσο για τα αμαξια, καλύτερα αργοπορημένος παρά να μην πας καθόλου. Και όχι δεν λεω να πας με 50 στην εθνική. Φυσικά και θα πρεπει να φτιαχτουν οι δρόμοι μας και φυσικά πολλα όρια ταχύτητας είναι χαζά. Η τεχνολογία όμως προχωράει. Ίσως να μην έχει αμεση εφαρμογή σε εμάς αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε για παντα ζιμπαμπουε. Ή ότι δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί σε καποια αλλη χώρα
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Φανταζομαι πολλους σχολιαστες του insomnia σαν γραφικούς παππουδες που θα φοβουνται να μπουν στα selfdriving αυτοκινητα των παιδιων τους. 4
acid18 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Στο αεροπλάνο μετά τη απογείωση οι πιλότοι φευγουν και κανουν δημοσιες σχεσεις με του επιβάτες; Εγώ γιατί εχω την εντύπωση ότι και να είναι η αυτοματος πιλότος ενεργός, ο πιλότος είναι εκεί μήπως γίνει καποια στραβή. Παίρνουν τα λεφτά που παίρνουν όχι για να βαζουν τον αυτόματο αλλα επειδή ξερουν τι πρεπει αν κανουν όταν αυτός τα παίξει. Όσο για τα αμαξια, καλύτερα αργοπορημένος παρά να μην πας καθόλου. Και όχι δεν λεω να πας με 50 στην εθνική. Φυσικά και θα πρεπει να φτιαχτουν οι δρόμοι μας και φυσικά πολλα όρια ταχύτητας είναι χαζά. Η τεχνολογία όμως προχωράει. Ίσως να μην έχει αμεση εφαρμογή σε εμάς αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε για παντα ζιμπαμπουε. Ή ότι δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί σε καποια αλλη χώρα Εγώ πάλι πιστευω ότι πατάνε κατί κουμπια και ελεγχουν τις οθόνες και να γίνει μια στραβή το σύστημα τους λέει τι να κάνουν. Δες και αυτό το vid https://www.youtube.com/watch?v=09hrf4tspQM, όταν τελειοποιηθεί δεν υπάρχει περίπτωση ο ανθρωπος να είναι καλύτερος από το μηχάνημα.
orphaeus Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Πραγματικά ωραίο αλλά θα ήταν χρήσιμο αν όλα τα αυτοκίνητα είχαν αυτό το σύστημα. Αλλιώς ρισκάρεις να έχεις τον αυτόματο πιλότο και να έρθει ο άλλος να σου καρφωθεί από απέναντι. Ή να παραβιάσει το stop την ώρα που το δικό σου όχημα περνάει διασταύρωση. Πολλά απρόοπτα, πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πάντως προβλέπω για το -απώτερο- μέλλον, τα standard οχήματα να έρχονται με προεγκατεστημένο τον αυτόματο πιλότο και αν ο οδηγός θέλει να έχει κι αυτός δικαίωμα οδήγησης να πληρώνει κάτι εξτραδάκι για το manual mode κατά την αγορά οχήματος.
IsolatedParania Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Άμα τρακάρεις τρέχα βγάλε άκρη με τη ασφαλιστική, "εφταιγες" "Όχι αυτό έφταιγε" "είχες πιει" "Ναι αλά δεν οδηγούσα εγω" Και άλλα τέτοια ωραία. Όχι, αυτό έφταιγε χαχαχαχαχα! Καλό.
georgepppo Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να πάρω τέτοια παπαγια,και μην ακούω για αεροπλάνα γιατί εκεί υπάρχει άπλετος χώρος και το αεροπλάνο απλά πάει και ρυθμίζει λίγο το ύψος ,επίσης όλα τα αεροπλάνα έχουν gps και όλα λειτουργούν προγραμματισμένα απο τις εταιρίες και δεν το παίρνει ο καθένας όποτε του ρθει δηλαδή τα αεροπλάνα δεν θα πέσουν ποτέ σε άλλα εκτος αν πάει κάποιος τρελός χειροκίνητα και πέσει σε άλλο. Επίσης οι πιλότοι ελέγχουν τα πάντα μέσα σε ένα αεροπλάνο με τόσα όργανα που έχουν κλπ. και συγνώμη το αμάξι αυτό αν δει απο μακριά ένα άλλο να έχει χάσει τον έλεγχο και να του έρχεται τι θα κάνει? απλά θα πατήσει φρένο...... άμα δει λάδια τι θα κάνει? θα τα θεωρήσει οδόστρομα(μπάμ με λίγα λόγια) , άμα δεις ένα αμάξι απο παράλληλο δρόμο να έρχεται με χίλια ενώ έχεις προτεραιότητα τι θα κάνει αυτό???? εεε μπαμ,υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που στον μη τέλειο κόσμο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απο υπολογιστή. η μόνη περίπτωση που είναι καλό αυτό το πράγμα είναι για κάτι γέρους(εγκληματίες) που δεν αφήνουν το αμάξι ακόμα και αν δεν μπορούν να δουν στα 20 μέτρα,η αν για άτομα με ειδικές ανάγκες η ανθρώπους που δεν έμαθαν να οδηγάνε ποτέ και είναι σε πολύ προχωρημένη ηλικία. δεν το παίζω καλός οδηγός αλλά με τα 2 χρόνια που οδηγάω έχω δεί αρκετά πράγματα τόσο σε αθήνα όσο και σε επαρχία και επικρατεί μια ζούγκλα και συνέχεια μου τυχαίνουν και καινούρια πράγματα που όσο ζω μαθαίνω.
vagelisda Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Σε ολη την ιστορια της ανθρωποτητας ,παντα υπηρχαν ατομα που θεωρουσαν οτι καμια μηχανη δε μπορει να κανει καλυτερα κατι που κανει πολυ καλα ενας ανθρωπος. πρωτον : υπαρχει η τελευταια προυποθεση ,που ολοι οι Ελληνες νομιζουν οτι τηρουν. δευτερον: σχεδον ποτε αυτα τα ατομα δε δικαιωθηκαν. να πουμε για τους τορνους? τη ρομποτικη συναρμολογηση εξαρτηματων μεγεθους της ταξεως των nm? το abs? το esp? το abs σε σπορ μοτοσυκλετες που ολοι αναθεματιζαν και καταπιαν τη γλωσσα τους οταν αποδειχθηκε καταπληκτικο? τα αυτοματα κιβωτια ταχυτητων? τους καταμετρητες χρηματων? οι μηχανες μεχρι στιγμης εχουν την απολυτη υπεροχη οταν μιλαμε για αναλυση μιας καταστασης αστραπιαια και ευρεση της πιο καταλληλης λυσης. οποτε οχι ,αμα σου ερχεται αμαξι απο απεναντι δε θα κανει μπουμ. ουτε θα παει ντουγρου στα λαδια. Αυτο θα γινοταν αν φτιαχναν driverless αμαξια τι 1960. 2
moufas999 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι αλλά στο αεροπλάνο τον αφήνεις να σε πεταει. Nαι αλλά στον αέρα δεν υπάρχουν φανάρια,διασταυρώσεις,πεζοί,σφηνάκηδες,μηχανάκια,ποδήλατα,μποτιλιάρισμα κ.τ.λ.οπότε το παράδειγμα σου είναι λίγο άτοπο φίλε.
acid18 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Nαι αλλά στον αέρα δεν υπάρχουν φανάρια,διασταυρώσεις,πεζοί,σφηνάκηδες,μηχανάκια,ποδήλατα,μποτιλιάρισμα κ.τ.λ.οπότε το παράδειγμα σου είναι λίγο άτοπο φίλε. Δες το video που έβαλα παραπάνω, ο υπολογιστής μπορεί να βλέπει από όλες τις κατευθήνσεις και σε μεγαλύτερη απόσταση οπότε θα μπορεί να αποφασίσει ανάλογα τι θα κάνει σε κάθε περίπτωση για την αποφυγή εμποδίων, όταν θα τελειοποιηθει. Αμα έχεις προσέξει η Google έχει αγοράσει μια ντουζίνα εταιρίες ρομποτικής πιστευω γιαυτο το σκόπο τις αγοράζει.
george_gr1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι ναι θα οδηγουν εντελως μονα τους σιγουρα και εμεις θα κοιμομαστε. Σε 200 χρονια ισως, στο αμεσο μελλον με την καμια. Απορω δηλαδη πως καποιοι που ζουν σημερα πιστευουν οτι θα κινηθουν με τετοιο αμαξι και οτι με μια αναβαθμιση θα μπορει να γινει αυτονομο ενα σημερινο αμαξι. Ξερετε δεν ειναι θεμα μονο τεχνολογικο, ειναι τεραστιο θεμα υποδομων, αποδοχης και ΚΥΡΙΩΣ αναληψης ευθυνων, ποιος θα παρει την ευθυνη σε ενα ΔΕΔΟΜΕΝΟ θανατηφορο ατυχημα. Τωρα την περνεις ΕΣΥ. Στο αεροπλανακι μιας και αναφερθηκε, εκτος του οτι μιλαμε για κορυφαιου ελεγχου ηλεκτρονικα εξαρτηματα, την ευθυνη την περνουν οι μηχανικοι οι οποιοι υπογραφουν πριν καθε ταξιδι και τους περιμενουν τα καγκελα και απο πισω παιζουν αποζημιωσεις εκατομμυριων ευρω. Παρ ολα αυτα αεροπλανα βλεπω οτι πεφτουν ακομη. Οδηγοι θα ειμαστε εμεις, απλα τα δυο μας ματια με την ηλεκτρονικη υποστηριξη θα γινουν 14.
michael92 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι ναι θα οδηγουν εντελως μονα τους σιγουρα και εμεις θα κοιμομαστε. Σε 200 χρονια ισως, στο αμεσο μελλον με την καμια. Απορω δηλαδη πως καποιοι που ζουν σημερα πιστευουν οτι θα κινηθουν με τετοιο αμαξι και οτι με μια αναβαθμιση θα μπορει να γινει αυτονομο ενα σημερινο αμαξι. Ξερετε δεν ειναι θεμα μονο τεχνολογικο, ειναι τεραστιο θεμα υποδομων, αποδοχης και ΚΥΡΙΩΣ αναληψης ευθυνων, ποιος θα παρει την ευθυνη σε ενα ΔΕΔΟΜΕΝΟ θανατηφορο ατυχημα. Τωρα την περνεις ΕΣΥ. Στο αεροπλανακι μιας και αναφερθηκε, εκτος του οτι μιλαμε για κορυφαιου ελεγχου ηλεκτρονικα εξαρτηματα, την ευθυνη την περνουν οι μηχανικοι οι οποιοι υπογραφουν πριν καθε ταξιδι και τους περιμενουν τα καγκελα και απο πισω παιζουν αποζημιωσεις εκατομμυριων ευρω. Παρ ολα αυτα αεροπλανα βλεπω οτι πεφτουν ακομη. Οδηγοι θα ειμαστε εμεις, απλα τα δυο μας ματια με την ηλεκτρονικη υποστηριξη θα γινουν 14. Ο κύριος λόγος της αισιοδοξίας μας είναι αυτός: Αν εντυπωσιάζεστε από τα smartphones περιμένετε 8-10 χρόνια που οι υπολογιστές θα είναι ΠΑΝΤΟΥ και σε κάθε αντικείμενο, και οι δυνατότητες άπειρες. Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν τέτοιες απαισιόδοξες απόψεις στο insomnia. 4
dimos47ki7 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να πάρω τέτοια παπαγια,και μην ακούω για αεροπλάνα γιατί εκεί υπάρχει άπλετος χώρος και το αεροπλάνο απλά πάει και ρυθμίζει λίγο το ύψος ,επίσης όλα τα αεροπλάνα έχουν gps και όλα λειτουργούν προγραμματισμένα απο τις εταιρίες και δεν το παίρνει ο καθένας όποτε του ρθει δηλαδή τα αεροπλάνα δεν θα πέσουν ποτέ σε άλλα εκτος αν πάει κάποιος τρελός χειροκίνητα και πέσει σε άλλο. Επίσης οι πιλότοι ελέγχουν τα πάντα μέσα σε ένα αεροπλάνο με τόσα όργανα που έχουν κλπ. και συγνώμη το αμάξι αυτό αν δει απο μακριά ένα άλλο να έχει χάσει τον έλεγχο και να του έρχεται τι θα κάνει? απλά θα πατήσει φρένο...... άμα δει λάδια τι θα κάνει? θα τα θεωρήσει οδόστρομα(μπάμ με λίγα λόγια) , άμα δεις ένα αμάξι απο παράλληλο δρόμο να έρχεται με χίλια ενώ έχεις προτεραιότητα τι θα κάνει αυτό???? εεε μπαμ,υπάρχουν χίλια δυο πράγματα που στον μη τέλειο κόσμο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απο υπολογιστή. η μόνη περίπτωση που είναι καλό αυτό το πράγμα είναι για κάτι γέρους(εγκληματίες) που δεν αφήνουν το αμάξι ακόμα και αν δεν μπορούν να δουν στα 20 μέτρα,η αν για άτομα με ειδικές ανάγκες η ανθρώπους που δεν έμαθαν να οδηγάνε ποτέ και είναι σε πολύ προχωρημένη ηλικία. δεν το παίζω καλός οδηγός αλλά με τα 2 χρόνια που οδηγάω έχω δεί αρκετά πράγματα τόσο σε αθήνα όσο και σε επαρχία και επικρατεί μια ζούγκλα και συνέχεια μου τυχαίνουν και καινούρια πράγματα που όσο ζω μαθαίνω. αληθεια πιστευεις οτι ο αυτοματος πιλοτος στο αεροπλανο "απλα παει και ρυθμιζει λιγο το υψος"??? και οτι υπαρχει και απλετος χωρος? το ξερεις οτι μπορει 2 αεροπλανα να πετανε παραλληλα με υψομετρικη διαφορα καμμια 300αρια μετρα μονο? και μην μου πεις οτι 300 μετρα ειναι πολλα οταν το καθε αεροπλανο εχει μηκος πανω απο 40 μετρα, και δεν ειναι και οτι πιο ευελικτο. το ξερεις επισης οτι ο αυτοματος πιλοτος μπορει να διορθωσει απο μονος του ακομα και stallαρισμα του αεροπλανου, παιρνοντας τον ελεγχο απο τον πιλοτο? το ξερεις οτι μπορει να πραγματοποιησει 100% αυτοματη προσγειωση και ακινητοποιηση χωρις ΚΑΜΜΙΑ συμμετοχη στον χειρισμο απο τον πιλοτο σε αεροδρομια που εχουν ILS Cat IIIb σε περιπτωσεις μηδενικης ορατοτητας? το ξερεις οτι ΗΔΗ υπαρχει το προτυπο Cat IIIc που μπορει επιπλεον να τροχιοδρομησει μεχρι και την πυλη αυτοματα? αρα λοιπον, ο αυτοματος πιλοτος, δεν ειναι ενα απλο συστηματακι που κραταει το αεροπλανο στην ευθεια. τωρα για το αμαξι. εμενα δεν θα με πειραζε καθολου να εχω ενα τετοιο συστημα το πρωι που περναω ολη την Παραλιακη πηγμενος στην κινηση σταματα ξεκινα. δεν θα με πειραζε επισης καθολου να το εχω οταν παω ταξιδι στην Εθνικη με 120 και βαριεμαι του θανατα. επισης δεν μπορω να συγκρινω τους εκατονταδες νεκρους και χιλιαδες τραυματιες που εχουμε τωρα, με τις μεμονομενες περιπτωσεις που αναφερεις για λαδια στο οδοστρωμα κλπ. ειναι σαν να λες "δεν φοραω ποτε ζωνη επειδη μια φορα ειχα τρακαρει και πεταχτηκα απο το αμαξι που πηρε φωτια, αν φορουσα τοτε ζωνη θα ειχα καει, αρα η ζωνη ειναι επικινδυνη"!!!! 4
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Παιδιά η τεχνολογία προχωραέι υπερβολικά γρηγωρα να ξερετε οτι θα ζησουμε πολλα... ΕΛΑΑΑΑ, Μαγος εισαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα