Demon Lord Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Καλημέρα παιδιά! Όπως εξηγεί και ο τίτλος αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλα ξεκίνησαν πριν από κάνα εξάμηνο περίπου όταν το pc άρχιζε να freezάρει τελείως στα καλά καθούμενα (μέχρι και το caps lock ήταν νεκρό). Το τότε σύστημα αποτελούνταν από intel qore2quad q8200, asus p5g41 t m l x, ένα dimm corsair 4gb ddr3, corsair cx430, seagate 500gb (7200 rpm) και ενσωματωμένα γραφικά. Ο νο.1 υπεύθυνος λόγω χαμηλής υγείας θεώρησα πως ήταν ο δίσκος. Έκανα όλα τα τεστ σε επεξεργαστή, μνήμες και ήταν εντάξει. Όταν έκανα στρες τεστ στο τροφοδοτικό με occt μου πέταξε bsod (το επαλήθευσα τρεις φορές) οπότε με το bsod analyzer βρήκα ότι έφταιγε ο display driver. Τον «έβγααλα», του έκανα clean install και τα freezαρίσματα σταμάτησαν...μέχρι πριν από λίγο διάστημα. Τώρα το pc είναι αυτό της υπογραφής: intel qore2quad q8200, asrock G41C-GS, cx 430, asus 9800gt, το ίδιο dimm ram με από πάνω και δύο σκληροί δίσκοι ένας caviar blue 1tb καινούριος και ο παλιός seagate (δεν τον χρησιμοποιώ ουσιαστικά, απλά τον έχω πάνω). Άρχισαν πάλι τα freezαρίσματα με τη διαφορά ότι τώρα όλα τα στρες τεστ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ούτε bsod ούτε τπτ. Άλλαξα προληπτικά τους driver της vga (καθαρή εγκατάσταση εννοείται) με τους τελευταίους από το site της nvidia αλλά δεν είδα διαφορά. Το memtest έτρξε για 12 ώρες και ήταν εντάξει. Screenshot με τους δίσκους από hd sentinel: Το pc έχει καθαριστεί πρόσφατα από ιούς και λοιπά σκουπίδια με avg free 2014, malwarebytes anti-malware, adwcleaner και ccleaner. Πρόσπάθησα να κάνω ένα σχεδιάγραμμα σχετικά με τη συχνότητα του φαινομένου και παρατήρησα πως το freez ΔΕΝ το έχει πάθει ποτέ όταν παίζω κάποιο game, κάνω κάποια βαριά multitasking εργασία ή γενικά απασχολώ το δίσκο με μεγάλους μεγέθους μεταφορά δεδομένων από και προς το δίσκο. Αντίθετα, το έχει κάνει κάνα δυο φορές όταν βλέπω κάποια ταινία και σχεδόν πάντα όταν αφήνω το pc ανοιχτό το βράδυ όταν κατεβάζω κάνα torrent (πλειοψηφία των freezαρισμάτων). Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ αλλα πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Μόλις το ξαναέκανε Για αρχή αφαίερεσα τον παλιό seagate από πάνω να δολυμε πως θα πάει αν και δε νομίζω να φταίει αυτό πραγματικά. Πάντως το σπίτι έχει ένα θέμα γενικά με τα ρεύματα. Το pc είναι πάνω σε πολύμπριζο το οποίο είναι πάνω σε πρίζα σούκο.
SPANK Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Βασικά αυτο που ειπες στο τέλος ειμουν έτοιμος να σου γράψω να βγάλεις τον παλιό δίσκο που απο οτι βλέπω εχει και θεματάκια μηπως σου δημιουργεί το πρόβλημα γιατι εχεις κανει ολα τα test και εχουν βγει καθαρά
Demon Lord Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Βασικά αυτο που ειπες στο τέλος ειμουν έτοιμος να σου γράψω να βγάλεις τον παλιό δίσκο που απο οτι βλέπω εχει και θεματάκια μηπως σου δημιουργεί το πρόβλημα γιατι εχεις κανει ολα τα test και εχουν βγει καθαρά Το έκανα και βλέπουμε... να ρωτήσω, σε περίπτωση που φταίει αυτός... μιας και έχει 100% performance ακόμα σκέφτομαι να τον κάνω εξωτερικό. Όταν θα τον συνδέω επάνω στο pc και τον αφήνω για αρκετή ώρα, λες να έχω θέματα;
SPANK Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Πολυ πιθανόν ενας προβληματικός δίσκος ακομα και αν αυτος ειναι εξωτερικός να δημιουργεί προβλήματα
Demon Lord Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Πολυ πιθανόν ενας προβληματικός δίσκος ακομα και αν αυτος ειναι εξωτερικός να δημιουργεί προβλήματα Κατάλαβα... βλέποντας και κάνοντας δηλαδή. Μπορεί να πάρω κάποια εξωτερική θήκη και στην τελική αν μου παρουσιάσει πάλι πρόβλημα στο pc τότε τον πετάω... Thanks for your answers mate
coolerman Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 Δημοσ. 5 Μαΐου 2014 βλέπω έχεις την έκδοση 4.00(hd sentinel) κατέβασε την νεότερη (4.50(έχει τύχει να λέει άλλα ντάλον η παλιά έκδοση) εγω πάντως σε 3ο δίσκο seagate 320Gb που έχει 25/26 υγεία και τον δουλεύω ως αποθηκευτικό δεν έχω θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα